Virágzik a bunkerbisznisz a koronavírus-járvány alatt az Egyesült Államokban

Egy bunkerek üzemeltetésével foglalkozó amerikai cég, a Vivos azt állítja, hogy a koronavírus-járvány miatt az elmúlt egy évben ötszáz százalékkal több bunkert tudott értékesíteni, és jelentősen nőtt az ilyen lehetőségek iránt érdeklődők száma is.

A vásárlók közül sokan nem csak bebiztosítják magukat, ugyanis többen már be is költöztek bunkerekbe a járvány alatt. A cég egyébként azt állítja, hogy világszerte egymilliós prepper közösséget tudhat maga mögött, ennek zöme az Egyesült Államokban él.

Amikor tavasszal, az első hullám alatt a Verge részletesebben foglalkozott a jelenséggel, akkor azt írták, hogy a Vivos elsősorban Dél-Dakota és Indiana államban kínál bunkereket, de európai opciók is akadnak, igaz, jóval drágábban. A bunkerek nagy része nem saját építésű, például a dél-dakotai kolónián található létesítményeket korábban a hadsereg használta.

A napfénymentes bunkerluxusnak nyilván megvan az ára is, a honlap szerint az egyik indianai létesítményben, ahol nagyjából nyolcvan ember fér el, fejenként 35 ezer dollárt kell fizetni a földalatti kényelemért, de olyan opció is van, ahol ennyi pénzért már privát bunker jár.

A céget vezető Robert Vicino szerint az emberek sokkal sérülékenyebbnek érzik magukat a járvány kitörése óta, ezért is nőhetett meg az érdeklődés az utóbbi időben.

Lovas Gergő

BUNKER.jpg
 
Azért a mai bunkerek nem azonosak a régi pincékkel. Amerikában erre külön ipar épült. Vannak nagyon komoly légtisztító berendezések és szűrők, a rengeteg betárolt élelemről és egyebekről nm is beszélve. Attól függ mennyi pénzt szánsz rá, akár kerttel, edzőteremmel felszerelt óvóhelyed is lehet, nem beszélve a szupergazdagoknak épült medencével, meg hasonlókkal felszerelt helyeket.
Viszont egyes államokban a gyakori tornádók miatt szükséges egy biztos földalatti menedék.
*
A természeti csapások kivédésére, a túlélésre sajnos többen erre kényszerülnek, hogy így éljék meg az életüket. Még, ha luxus körülmények között, de ez akkor is pótlása valaminek, az igazinak. Az igazi naplementének, az igazi szellő fúvásának, igaz, mindent lehet utánozni, automatizálni, de az igazinak - mint tudjuk, - nincs párja. Mindenben és mindenkor. A kényszer többször rávisz minket a pótlásra, de a kényszer nagy úr, mint tudjuk. De az igazi az igazi és megismételhetetlen.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

mp3 zenei alapokat keresek varadi roma cafe varga imi varadi olasz ijeneket ha van valakinek meg halalom
Legfőképp lassú zenék erdekelnek
Bármiféle zongora kotta erdekel. Magyar előadóktol es kulfoldiektol egyaránt
Zongorara keresek kottakat magyar külföldi klasszikusok
Zenészek vagytok itt?

Statisztikák

Témák
36,320
Üzenet
4,371,729
Tagok
588,959
Legújabb tagunk
Sutáné Kerek Edina
Oldal tetejére