Vita, érvelős topic - Ezos dolgok megvitatása

oliyboty témája a 'Parapszchiológia' fórumban , 2009 December 28.

 1. ionon

  ionon Vendég

  Érdekesség a jövőre ami nem létezik ugye azt mondod vagyis nem láthatom a jövőt? Adott személyre gondolok miből fog megélni a jövőben és már eseményekben vagyok benne látom mit tesz miből él. Ja ez csak az én botorságom figyelembe törésem ha hazudok akkor még igaz is lehet kik nem tudják mért mondom szerinted minden ilyen tény hazugság legyen meg a hited benne. Idő mindig igazol a dolgaimban ja a saját tér időd mindenkit igazol függetlenül a történésre?
   
 2. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  A példának felhozott légköri viharokról:
  Értem a példát, de hát muszáj volt utánanéznem a példa valóságértékének. Kiderült, hogy a felsőbb rétegek sem mentesek viharoktól, és a nagy légköri mozgásoktól. Sőt! Ott is vannak szennyeződések, amik felkerülhetnek a légköri mozgásokkal az alsóbb rétegekből, sőt bekerülhetnek a világűrből is. Ha ezt visszavetítem az aura rétegeire, érdekes, és elgondokodtató eredményre jutok.

  http://www.haditechnika.hu/Archivum/196803/680306.htm
   
 3. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Akasha Krónika tehát mint olyan, ismert fogalom. Hogy van-e, vagy nincs, az legyen kinek-kinek a saját hite szerint. Tény, hogy csak a már megtörtént eseményeket rögzíti, de lám, ezek alapján a médiumok, jósok mégis csak képesek jövőt látni. Hogy ez hogyan függhet össze logikailag, az a számítástechnika korszakában már jól érthető: klb. események adott halmazából klb. korelációs és egyéb trend függvények segítégével kiszámítható hogy mely események bekövetkezésére van a legnagyobb esély. A jövőbelátó ezeket a legvalószínűbb eseményeket látja. És elég csak egy apró esemény az adattárban, -pl. akár egy "pillangó szárnycsapása"- hogy a valószínűségi értékek változzanak, vagyis egy tudatos lépéssel a jövő, ezen logika mentén, módosítható.
  http://www.kristalyakademia.hu/ezoteria_szotara/akasha_kronika
   
 4. T.K

  T.K Vendég

  Nos eddig meg nem törten olyan profecia (vilagot megvalto) ami eddig bekövetkezett volna.
  Itt mar 2000-re megjosoltak vilagveget meg galaktikus földön kivüli talakozasokat amik nem következtek be.(emlekezzünk a 2007-re megjososlt földönkivüliek latogatasara)Es meg hogy hozzategyem 2012-ben sem az fog törtenni amit eddig mar jososlgatnak(maya naptar, Kryon, Kuthumi, Lee Carol, Hollywood es tarsai)
  Nos ennek ellenere vannak mediumok, akik a jövö egy kicsiny mozaikjat latjak vagy erzekelik. Söt idöben rövid prognozisokat is fel tudnak allitani.
  A josnöket meg a kartyavetöket hagyjuk most ki a dologbol.
  De kerdezem en, hogy miert is sikerül megközelitöleg pontos joslasokat elerni?
  Azert mert mindenkinek az Isteni Enje tartalmazza nem csak a szemelyere vonatkozo jövöt, hanem az altalanos jövöt is.
  Es ezt nem az Akasha Kronikabol meritik, hanem a sajat Isteni Enjükböl.
  Ha csak Nostredamos peldajaval elek(ami különben is elegge kerdeses, hogy miket mondot, mert ö elrejve a szavak mögött josolta meg mindazt amit megjosolt)Akkor ö is a jövöt a sajat Isteni Eneböl meritette es nem az Akasha Kronikabol (vagy hosonlobol)
  Nos vannak bizonyos kepessegekkel biro latok, akik kepesek a masik Isteni En energia mezejere rahangolodni es igy "joslasokat" adni a szemely reszere.
  Ezert nem teljesednek be azok a joslasok, amiket kartyabol vagy josnötöl kapunk, mert sok esetben rank van bizva, hogy hogyan alakitjuk a jövönket.
  Sokan összetevesztik a jövöt a sorsal.
  A jövö keplekeny mint egy gyurma, ugy alakithatjuk ahogy akarjuk.
  De a sors megadott, azon nem tudunk valtoztatni.
   
 5. most

  most Állandó Tag

   
 6. most

  most Állandó Tag

  Akasha Krónika

  Ezt úgy fogom fel mint az agykontroll magasabb intelligenciáját ...

  sokkal több ez mint gondolnátok szerintem!

  ahogyan mondják "óriások vállán állunk " ....
  az ember folyamatosan tanítja és információ átadással gazdagítja környezetét pl az az ember aki feltalálta a kereket, egy óriás ,szellemi öröksége mélyen bevésődött és így számtalan formában és alkalommal amikor felhasználtuk a tudását gazdagítottuk is azt, és még jobban bevéstük az akasha krónikába -
  tehát nem csak hogy merítünk belőle de folyamatosan újra írjuk gazdagítjuk .


  Egy tárgy nem csak az ami hanem annak megoldási módja eszméje sőt gyakorlati értéke is ezenfelül a probléma megoldás egy rítusa ...
  ezek azok a információk amik az új dogok létrejöttét inspirálják!!

  Mindezekhez még hozzávehetjük az emberi szokásokat érzéseket amiket a szülök nevelők nemzedéke hagyományoz észrevétlen ...
  amik speciálisan a földi dolgokban való eligazodást mintegy sémaként ide aktualizált megoldás csomagok ,

  de ide sorolnám a szólásokat is melyek mintegy esszencia ként sokszor paradoxonok megoldásában is segítenek .
  - és biztosan ti is tudtok még újabb területeket hozzátenni amire nem gondoltam.


  Mindez látszólagosan csak hétköznapi tudás valójában gyakran előre is vetít számtalan dolgot ... ahogyan ha fát ültetsz , valószínűleg metszeni is fogsz...
   
 7. linduem21

  linduem21 Állandó Tag

  Kedves Most!

  Tudom, hogy rám gondoltál az írásoddal,de szerintem megindokoltam, hogy miért töröltem ki az üzenetet. Amúgy el tudod olvasni, mivel Ionon beidézte az írásom. És ott látni lehet, hogy csak egyszer említem a Teremtő nevét és inkább párhuzamot von a Fiú és az emberek között. Mellékesen mondom, hogy én vállalom amit leírtam és ezt is vallom a hétköznapi életben is. Én meggyőzni senkit nem szeretnék és egyáltalán nem is akarok. Minden úgy fog történni ahogy elvan rendelve.

  További szép napot!
  U.I.: Nem térítek senkit!!!
   
 8. biszusz

  biszusz Állandó Tag

  Szenvedés

  Nem csak oka, de következménye is van mindennek. Nagyon sok nehézség adódik abból, hogy bizonyos cselekedeteink következményét nem felsolgozni, hanem kikerülni akarjuk. Ez az a bizonyos szőnyeg alá söprés. Ha egy ember szenved, az azt jelenti, hogy rákényszerűlt a szembesülésre. Neki kell döntenie abban, hogy feldolgozza, vagyis tanul elöző tetteiből, vagy elodázza, tehát menekül a megoldás elöl. Ez utóbbi sohasem hoz megoldást. Nem, mert saját felelős tetteinek következménye ugyan nemcsak minket érint, de megoldását mások fel nem vállalhatják. Sokkal komolyabban vesz bennünket, mint mi önmagunkat. Nem játszik velünk. Ne fájdalomcsillapítók akarjunk lenni egymás számára, hanem olyan orvosság, mely nem a fájdalmat akarja megszüntettni, hanem a bajt orvosolni. - Jelen esetben ez úgy megy, hogy tudjunk örülni a Vele való kapcsolatunknak.

  A szenvedésnek van sok összetevője. Az egyik: szenvedéssel, lelki gyötrődéssel jár annak tudomásul vétele, hogy nem szabad átlépnünk szabadságunk határait. A másik, mely tán még nagyobb szenvedést hoz magával, az, ha másoknak tudomására hozzuk, hogy véget ér szabadságuk ott, ahol a miénk kezdődik. Annak lelkében, akit erre figyelmeztettek, bizony támadásba lendül ellenünk az illetőben lévő uralomvágy. E két szenvedés-összetevőnek vállalásához nagy bátorság kell. Neki volt bátorsága ehhez egészen a vérrel verejtékezésig. E bátorsága mindenkinek rendelkezésére áll, aki engedi, hogy benne éljen, aki engedi, hogy általa szeressen. Nem lehet föggetlen bátorságától. Ezt jelenti az, hogy övéi közül senkit sem enged erején felüli nehézségekbe bonyolódni.

  Van olyan szenvedés, mely szerep, melyet az illető önmaga vállalt magára még földi élete előtt. Az Ővé is részben ilyen volt. Van olyan, melyet nem ő, a szenvedő vállalt, mert éretlen volt dönteni afelől, hogy számára mi a legjobb, hanem mások, akik őt nagyon szerették, döntöttek így helyette. Van olyan szenvedés, mely egyben vezeklés is, a mely csak itt a Földön lehetséges. És van olyan szenvedés, mely eleve kudarcra van ítélve: vagy azért, mert a Tőle kapott szerepet nem érinti, vagy azért, mert nem befolyásolja, tehát győzelmét igazolja, jelenti a szenvedések felett. Ilyenkor szokott gyógyítani.
  Legyünk meggyőződve arról, hogy szeretete azért engedte meg eddigi szenvedéseinket, s engedi még most is, hogy a mi szeretetünk Iránta tudjon megnyilvánulni áldozatvállalásaink által azok felé, akik boldogaságukat nem Nála keresik, hanem olyan munlandó dolgokban, melyekben szükségszerűen csalódni fognak.
   
 9. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Off topic

  Kedves Melinda!
  Remélem az utolsó mondatod nem az elsőre vonatkozik:D - amint az én "figyelemfelhívó" soraim sem "fenyítés" eszközei és főleg NEM csak Neked szóltak.
   
 10. Karsay István

  Karsay István Kitiltott (BANned)

  Az akasháról kedves Tibor az a véleményem, hogy mi most egy szindarabot játszunk a fizikai sikon, és ez a darab nagy részbe meg van irva, maximum a 3% szabad akarat módosit rajta, igy azért van benne a lehetséges földi jövö is, mert azokat a feladatokat, melyek szükségesek a fejlődésünkhőz tartalmazza, olyan mint egy iskolai órarend! :p

  Egy - kér prófécia pedig azért kerül nyilvánosságra, hogy ha lehet jó irányba változtassunk rajta.

  Ha megnézzük a Nostredamus próféciákat, akkor lehet látni, hogy amierika tudatosan avankozik bele (Balkáni háború elterjedése, terrorizmus), hogy megváltoztassa a rossz irányba elindult jővő-játékot, és eddig nem is csinálták annyira rosszul mondjuk a balkán esetében!

  Uff, én beszéltem! kiss
   
 11. nmarie

  nmarie Silver Tag

  Nagyjából egyetértek Istvánnal.

  Nem tudom, mi volt az a hely, ahol jártam, de láttam, amint "kiosztják" az elkövetkezendő életeket. Azt is láttam, hogy némelyek nem örültek annak, amit véghez kell vinniük.
  Azt sajnos nem tudom megmondani, szabad akaratból mennyit kaptunk, és mennyit tudunk finomítani a "küldetésen".
   
 12. Karsay István

  Karsay István Kitiltott (BANned)

  Én kb 3%-ra tippeltem eddig a szabad akaratot, de nyáron megtapasztaltam a börömön, hogy ez inkább 1%-ék! kiss
   
 13. ionon

  ionon Vendég

  Nem gondoltam hogy téríteni akarsz de ilyen vagyok lassan Teológus leszek e sok beszédtől.
   
 14. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Kedves Most!

  Nem bántottál meg, hidd el. Inkább köszönettel tartozom azért, hogy vagytok ti, akik rávilágítotok a hibáimra, ha valamit rosszul közelítek meg. Ezt köszönöm itt mindenkinek!!!kiss Továbbá itt a CH-n nagyon sok mindent kaptam, nagyon sok mindenki segít nekem amiben csak tud, tanít, terelget utamon, iránymutatást ad, stb... és ez jó nagyon. Nektek köszönhetően, azért a sok kincsért ami itt fenn van a CH-n sikerült még több tudást összeszednem, sikerült fejlődnöm (bár én még nem nagyon tudok róla :D ), és ezt a fejlődést szeretném átvinni az életemben, szeretném az elméleti tudásomat elmélyíteni a gyakorlatban. Nekem itt a földi síkon nagyon meg kel tudjam tanulni az alázatot, a türelmet, hogy NE MINŐSÍTSEK, próbáljak meg mindenkit szeretni. Amit sikerült eddig megértenem az az, hogy itt a földön ugye mindenkinek valamilyen szinten tart a karmikus fejlettsége. Kinek elől, kinek középen, kinek a vége fele, stb... és ezt most már sikerült tudomásul vennem, elfogadnom -azt hiszem-, így ennek köszönhetően nagyon sok mindenhez máshogyan állok hozzá. Pl. hogy értse mindenki. Ha olyan emberrel sodor össze az élet, aki mondjuk fejletlenebb nálam karmatikusan és ezáltal olyan dolgokat tesz, mond, csinál melyek nem "helyesek" alacsony rezgés szinten tartják őt, ezáltal a viselkedése is megváltozik, jönnek a rossz, kellemetlen, negatív gondolatok, elkezd bántani másokat, elkezd sértegetni... azt nem azért teszi mert ő szándékosan ilyen... hanem azért mert ő még NEM tart ott fejletségben, ahol pl. én vagy mások, így nem is tudja máshogyan csinálni a dolgokat. Ergo nekem nem kell az ő szintjére leereszkednem, átvenni az alacsonyabb rezgés szintet -mely által én is szarul érzem magam-, hanem próbálni neki segíteni, mosolyogni rajta, szeretetet adni. Hiszen én már jóval előrrébb járok, és ezt tudomásul kell vennem, hogy neki még nagyon sok van hátra, hogy eljusson arra a szintre, ahol felül tud kerekedni az eddigi dolgokon s ezátal tapasztal, fejlődik...


  Huuh ezt sikerült most kicsit bonyolultan megfogalmaznom. Remélem azért átjön mindenkinek amit szeretnék mondani.kiss
   
 15. oliyboty

  oliyboty Vendég


  Mondjuk nekem még nem sikerült eljussak arra a szintre, ahol az Akasha-t tudom olvasni, le tudom hívni a számomra szükséges info csomagokat, ez igaz... De tudom, hogy létezik és azt is, hogy aki képzi magát spirituálisan, fejlődik, tanul, gyakorol, annak számára elérhetővé válik. Mert ugyebár onnan fentről sem kapunk semmit csak úgy "ingyen". Itt a földi életben nagyon is sokat kell tennünk érte, hogy "kiérdemeljük". Én pl. hiszem azt és tudom, hogy 2-3 éven belül fogok tudni benne olvasni, a szükséges info csomagokat le fogom tudni hívni, de ezért nagyon sokat is fogok tenni!!! Kb. kivagyok éhezve a tudásra, érteni akarom a spirituális világban lévő összefüggéseket, tudni szeretnék egy csomó mindent, tanulni akarok, hogy ezáltal fejlődjek. Pl. szeretnék majd úgy meditálni, hogy közben levitáljak, akarok tárgyakat mozgatni majd a gondolatom erejével, stb... Tudom, hogy ezek roppant magas és nehéz célkitűzések, de ezek kellenek, mert így jobban vagyok ösztönözve, motiválva, hogy Oli! csináld és csináld, tanulj, fejlődj és utána tiéd az egész világ (bocsi ez kicsit egós volt most...:rolleyes:).
  Amit még sikerült megértenem egyik kedves barátom által, -ez inkább kicsit qvantumfizikás-, hogy itt minden energia, minden ami körbe vesz nem más mint energia, és amiket látunk, cigi, szék, autó, stb... azok a tiszta fénynek a vetületei. A színek amiket érzékelünk, hogy pl. a növény zöld színű, az azért van valójában, mert a tiszta fény által amit nem tud elnyelni, azt visszatükrözi. Na ez a szín a zöld. Tehát a zöld szín biztos nem található meg a növényekben, ahogyan a barna szín sem, a fák törzseiben, stb-stb... Tök érdekes amúgy :D Illetve amit remélem, hogy egyszer majd megtapasztalok, meglátom az az, hogy valójában nem is érünk hozzá a tárgyakhoz, mert egyszerűen nem tudunk. Csak az energiamezőjéhez, azt tudjuk "megfogni", pedig mit látunk szemeinkkel? Hogy fogjuk a poharat a kezünkben, hozzáér a billentyűzet az ujjainkhoz miközben írunk. Ez is tök érdekes szerintem. Amit én nagyon nagyon megszeretnék tapasztalni, az az, hogy hogyan is néz ki a jelenlegi világunk, a föld. Mert amit látunk szemeinkkel az is mind téves...
   
 16. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Azért ha sikerült levitálnod, szólj! :) Azon elgondokodtam, mennyire "magas" célkitűzések ezek. Igazából csak egyet kellene tenni: elhinni, hogy ez megtehető. És ez a legnehezebb: a racionális elménket teljesen kikapcsolni.

  A világ meg most is a tiéd. A tiéd is. De azért csak fejlődj, tanulj, tapasztalj, különösen, ha ebben örömöd telik.
  Mindannyian ezt tesszük. kiss
   
 17. oliyboty

  oliyboty Vendég

  A levitálással szerintem nem lesz gond, de ez sem most lesz, talán majd 10 év eltelte után. :D :D Majd ha megy, akkor szólni fogok. Az elme kikapcsolása valóban nagyon nehéz. Én kezdetnek annyival is beérem, ha ezek itt ketten békét, barátságot kötnek egymással. Biztos, hogy ez is kivitelezhető. S majd ahogy egyre jobban tanulok és fejlődök, idővel biztos fogom tudni inaktiválni a teljes elmém.kiss
   
 18. oliyboty

  oliyboty Vendég

  És akkor a többi 99%? Az micsoda?:rolleyes: Amúgy ez mindenkinél ilyen alacsony vagy emberenként függ? Vagy hogy is van ez? Kicsit nekem nem tiszta.

  Köszönöm a választ!
  Szeretettel ölellek:
  OLIkiss
   
 19. Karsay István

  Karsay István Kitiltott (BANned)

  A szellemi lények mélyre süllyedtek nagyon, beszennyezte őket a hazugság, dűh, irigység, önzés, és még hosszú a sor, és ezért rezgéseikkel eltávolodtak Istentől.

  A szellemi vezetés kitalálta, hogy a legalkalmasabb "iskola" a fizikai sik, ahol a szellem megtisztulhat a büneitől, és a szeretet erejével felemelkedhet.

  Most iskolába járunk.
  Mint amikor be kell menni az általános iskolába, és megvan a kötelelő tananyag. Csak itt személyre szabott.

  Lehet lógni, rossz iárnyba menni, csavarogni suli helyett, de ugyis elkapnak egyszer, és akkor jön a bünti, és ugyis el kell végezni a sulit.
  És itt is vannak jó tanulok (akik hamar tanilnak a hibáikból, és jó utra térnek), és vannak rosszak, akiknek korepetálni is kell, vagy netán évet ismételni.

  Na, ez az évismétlés a dimenzióváltás, az emberiség 2/3 része évet ismétel, azaz egy alsóbb szintre kerül.

  Most folyik az "elpecsételés", ami azt jelenti, hogy akik méltók arra, hogy maradjanak, azokat "megjelőlik", de igaziból mi magunk a tetteinkkel, gondolkodás módunkkal jelüljük meg magunkat!

  Mellékelek ehhez egy nagyon jó és tömény összefoglaló anyagot!
   
 20. ionon

  ionon Vendég

  Mikor tökéletes lesz a rezgésed észre veszed, hogy nem is ember vagy már hanem egy CITERAHÚR, itt tudatára ébredsz a többiekre jé nem egyedül vagyok HÚR, jé valaki tud játszani rajtunk.

  Fordította: Hadházi Zsolt
  SN 22.20. Hetu Sutta 3 (PTS: S III 24)

  Okkal éntelen

  Szávatthiban.
  - Szerzetesek, a forma éntelen. A forma megjelenésének oka és feltétele szintúgy éntelen. Minthogy a forma olyanból ered, ami éntelen, hogyan lehetne [a forma] én?
  Az érzet éntelen… Az észlelés éntelen… Az késztetések éntelenek… Az tudat éntelen. A tudat megjelenésének oka és feltétele szintúgy éntelen. Minthogy a tudat olyanból ered, ami éntelen, hogyan lehetne [a tudat] én?
  Így látva, a tanult nemes tanítvány elfordulást tapasztal a formától, elfordulást az érzettől, elfordulást az észleléstől, elfordulást a késztetésektől, elfordulást a tudattól. Elfordulást tapasztalva szenvtelen lesz. A szenvtelenségből fakadóan [tudata] megszabadul. Mikor megszabadult, megjelenik [benne] a tudás: megszabadult. Megérti: a születést elpusztította, a szent életet leélte, megtette, mit meg kell, nem maradt semmi több e létállapotra.


  A létezés számos életén (születésén) át vándoroltam én,
  Keresve, de nem találva e ház építőjét.
  Kín minden újjászületés.
  Ó ház építője (sóvárgás, kielégíthetetlen vágy) megláttam művedet.
  Te nem fogsz házat (test) építeni többé.
  Az összes gerendád (szenvedély) összetört(em!).
  Tartó oszlopaid (tudatlanság, nem tudás) ledőltek.
  Tudat(om) elérte a függetlenséget.
  Megvalósítva a sóvárgás végét (kioltódását).

  --- Buddha Sakjamuni ---
   

Megosztás