vitamin pro es kontra

gelence

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.







szerintetek szukseg van-e a szervezetunknek vitaminra ?
a sok genmanipulalt es adalek szer melett menyire lehet egesegesen taplalkozni
 

jlaci

Állandó Tag
Állandó Tag
A kérdésre röviden válaszolhatnék azzal, hogy a szervezetünknek szüksége van vitaminokra, azok nélkül hiánybetegségek lépnek fel.
A második része a kérdésnek nem ennyire egyértelmű. Mondhatnánk, aki ódzkodik a génmanipulált és adalékokkal kezelt élelmiszerektől, egyen mást... A dolog persze nem ilyen egyszerű. Az adalékok szigorú engedélyezési eljárásokon mennek keresztül, szerintem a használatuk - ésszerű kereteken belül - megengedhető kockázatot jelent. Aki szerint nagyanyáink egészségesebben táplálkoztak, gondoljon a jó erősen sózott és füstölt húsokra, a szalicillal tartósított befőttre - adalékokat már akkor is alkalmaztak.
A génmanipulációnál talán több a kérdőjel (az én tudásom pedig minimális). Ennek is van kockázata, de szerintem a harmadik világban az a sok ember, aki alultáplált, vagy egyszerűen éhenhal, boldogan kiegyezne ezzel a kockázattal. Másik példa: az arany rizs. A szinte kizárólag rizsen élők az A-vitamin hiánya miatt tömegesen betegedtek meg. A génmanipulált rizs már tartalmazza az A-vitamint, és az ezt fogyasztók egészségesek...
És végül - ha arra gondoltál, hogy a rossz minőségű élelmiszerek káros hatásait ki lehet-e védeni vitaminokkal, szerintem nem (de ebben sem vagyok szakértő). Sőt, a vitaminok túladagolása is káros (ezt viszont nem szajkózzák a vitamingyártó és forgalmazó cégek).
Magam is kiváncsian várom a hozzáértők válaszait.
 

Bertuccio

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv! Úgy érzem lehet a témában véleményem, úgy is mint egészségügyi dolgozó, úgy is mint táplálék kiegészít
 

gelence

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyarországról már nálunk is kapható a dr. Lenkei féle vitamin , igen sok pozitiv viszajelzéssel és a két sikerkönyv is a Cenzurázott egeszség
és a Cenzurátlan egészség ajánlom elolvasásra nagyon tanulságos ugyanakkor melbeverö. www.drlenkei.hu az eredmények cimszó alatt több ezer viszajelzés van ahol emberkék beszámolnak a helyre ált egéségükröl
 

Bertuccio

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv! Úgy látom hogy a hozzászólásom lényegi része lemaradt de sajnos idő hiányában nem tudom megismételni.A lényeg, hogy kell a vitamin de ha lehet természetes forrásból kell beszerezni ha mégis táplálék kiegészítőre van szükség jól meg kell nézni kitől vásárolsz.
 

gatti1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos ma már a természetes forrásbol származó vitamin lehet, hogy többet árt mint használ, persze nem a vitamin, hanem a járulékos egyebekre gondolok, és sajnos tapasztalatom szerint erre a bio termékek sem megoldá.
Persze ez csak az én véleményem.
 

bogaras

Állandó Tag
Állandó Tag
Tapasztalatom szerint minden vitaminnak étvágygerjesztő hatása van és egy idő után szépen hízni lehet tőlük. Szerintem .......
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Tapasztalatom szerint minden vitaminnak étvágygerjesztő hatása van és egy idő után szépen hízni lehet tőlük. Szerintem .......
Valahol, valamikor olvastam egy olyat, hogy hízni pl. attól (is) lehet, hogy az ember a táplálékkal a 999 szükséges vitaminból, nyomelemből csak 997-et visz be kellő mennyiségben, kettőt viszont nélkülöz a szervezet. Erre reagál fokozott táplálékigénnyel, ami végül elhízáshoz vezet. Talán ez a hatás okozza, hogy ha csak egyes vitaminokat pótlunk, a többi hiánya vezet fokozott étvágyhoz és elhízáshoz.
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
A vitaminok spirituális értelemben a függőséget, míg a génmanipuláció nyitott rendszerekben a hatalom láthatatlan módon való gyakorlását jelenti.
Szerintem vitaminból szükséges és elégséges kell; ellenőrizetlen génmanipulált entitásokból pedig semmilyen nem kell.

Mindig az a kérdés: CUI PRODEST / 'kinek az érdekében'?
A vitaminok forgalmazása is fenntarthat 1 öngerjesztő kört: a stimulált étvágy mondjuk túlsúlyhoz vezethet.
Ennek kapcsán el lehet adni pl. majd a fogyasztószereket.

A vitamin túladagolás nemcsak rizikós lehet bizonyos betegségek kiváltása miatt, hanem állandó szedése a szervezet saját termelését lebéníthatja és egészségnevelőtől hallottam: ránevelheti a gyerekeket a gyógyszer-és drogfüggésre is!
Ez az a 'jajbekapokvalamit' effektus, ha van valami problémám.

Messzire vezet ez a téma, de szerintem a génmódosítást nem érdemes idekeverni, mert sem 'vitaminozásra', sem az éhezés megoldására nem alternatíva.
 

nucyka

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt gondolom mininális kiegészítés szükséges a mai táplálékok mellett. Pl a Dr lenkei sztm túlzás. Én szedtem semmiben sem tért el számomra pl az eurovittól
 

tilituli

Állandó Tag
Állandó Tag
Természetesen kellenek a vitaminok,és én is sokáig szedtem őket(Lenkeit is),de megmondom őszintén,semmi különbséget nem észleltem...Persze teszem hozzá,a vitaminhiány tünetei nem azonnal látszanak meg...
 

nucyka

Állandó Tag
Állandó Tag
Londonban is kapható a dr lenkei?? Mostmár értem miből támogatta egy millió dollárral a scientológia egyházat!!!
 

Ditte50

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a városban lakóknak, rohanós életet élőknek szükségük van táplálékkiegészitőre. Lehetőleg konplexre. Ezek egyfajta szinergia alapján elősegithetik a lehető legjobb hasznosulást. Egy egy vitamin vagy ásványi anyag fogyasztása viszont helytelen, tuladagolás történhet vagy hiánybetegség kialakulását eredményezheti.
Persze a legjobb, sok zöldség, gyümölcs fogyasztása, testmozgás, és sztessz mentes élet.
 
mindig furcsa volt, hogy egy adag pl. vitamin az ugyanolyan jó sok különböző embernek. (tudom testsúlyt, életkort egészségi állapotot is megadnak, de valahogy ennél több is egy ember)
na jó ez így hosszú lesz :)
szóval kinek kinek mennyi és hogyan.
ollé! ezt lecsaptam :)
 

dbalint

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy gondolom, hogy mivel az ételek tápanyag- és vitamintartalma erősen csökken, ezért mindenkinek szüksége van különböző táplálék kiegészítőkre. A túlzott vitamin beviteltől azonban tartózkodni kell.
 

dipike

Állandó Tag
Állandó Tag
Idén kezdtem el szedni 500 mg-os retard c-vitamint, lekopogom eddig sikerült átvészelnem az influenza járványt - oltás nélkül (tavaly ez nem sikerült).
 

brbetti

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Az én véleményem az, hogy mindenképp szükség van vitamin kiegészítésre ha egészségesek akarunk maradni. Mi már egy éve szedjük a Lenkei alap illetve gyerekvitamint és a KalMagot. Ez az egy év alatt kissebb orrfolyást leszámítva nem is voltunk betegek. Most le kell kopognom, mert bár mindenféle járvány kering a levegőben, eddig még megúsztúk. kopp-kopp-kopp
A hízásról csak annyit, ha megfelelő adagban szedett vitamintól nem lehetséges a hízás, sőt fogyás érhető el vele. De ennek okairól pontos és részletes leírás olvasható a Cenzurázott egészség című könyvben.
Mindenkinek jó egészséget!
Üdv: brbetti
 

biavarga

Állandó Tag
Állandó Tag
a-vitamin

Ja már hozzászóltam és elfelejtettem, hogy az alapcsomagban olyan mennyiségű A-vitamint találtak, ami 3szorosa a megengedettnek. Mint tudjuk ráadásul zsírban oldódó és ha túlzásba viszik, vakságot is okozhat.
 

fflexx

Állandó Tag
Állandó Tag
Jeeeez, a vitaminoktól senki sem fog elhízni, ez nonszensz! Viszont egyes vitaminok (pl B 12, B complex) étvágynövelő hatásúak, és ha nem kontrolláljuk étvágyunkat és mindent bezabálunk alap h hízni fogunk. Kontrollal kell élni és nem csak itt, hanem az élet minden területén!
 

CsillaLaura

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is fontosak a vitaminok es kulonbozo kiegeszitok ahhoz, hogy ha egeszsegesek akarunk maradni,minden csak a valasztason mulik;Azelott nemigazan szedtem semmi ilyesmit ha nem volt muszaly,de miota a ferjemmel elek,minden nap propoliszt szedek,rengeteg vitamint tartalmaz es nagyon jo hatassal van a borre.
 
Oldal tetejére