Windows Vista R1

WebDragon témája a 'Tudakozó - A CH technikai kérdései' fórumban , 2006 Szeptember 17.

 1. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

  Szerintem ez benne van a Vista súgójában és megtalálható a Microsoft weboldalán is.

  http://windowshelp.microsoft.com/Windows/hu-HU/Help/765a7264-b593-4458-90cf-0d0713b5dfe61038.mspx

  http://windowshelp.microsoft.com/Windows/hu-HU/Help/52e368fa-bd32-4749-955e-331f9130889f1038.mspx
   
 2. cyber19

  cyber19 Állandó Tag

  Akkor lassan a 7-ről kell beszélgetnünk. Vistát próbáltam, de átugrottam, mert nem győzött meg a működése persze azóta megjelent az SP1 és az SP2 :)
   
 3. Márton222

  Márton222 Állandó Tag

  Kedves tagok
  Hátha tud valaki segíteni:
  A problemám : A C partíción amin a Vista van 74G-ből már csak 22G hely maradt szabadon. Ez nekem kevés

  E partíción amit DATÁ-nak nevez a gép a HDD recovery van ,és 73,Ghelyből 68G szabad .

  Kérdés : Mennyit vehetek el ebből 68G helyből biztonságosan Vista partíció átméretezéssel, ha elvehetek? Növekedhet-e a helyigénye később a HDD recovery-nek?
   
 4. majergigi

  majergigi Állandó Tag

  nekem sem jött be annyira a Vista,de ez a Windows 7 egyelőre tetszik :)
   
 5. peter.perjesi

  peter.perjesi Állandó Tag

  a vezerlopultban is van megtalalhato a nyelvi beallitasoknal ez a lehetoseg
   
 6. llg

  llg Állandó Tag

  Ha van olyan programod hozzá ami frissíteni tudja, akkor növekedhet a mérete. Ha tudsz szerezni hozzá recovery kit-et CD-n, vagy DVD-n, akkor akár lemondhatsz a partícióról. Ezzel vissza lehet állítani a gépet a gyári állapotba.
   
 7. Márton222

  Márton222 Állandó Tag

  Kedves llg Köszi a választ
  Frissülni nem figyeltem frissül-e a recovery ,de a windows szokott rendszeresen frissítéseket letölteni.
  Van a gépen Toshiba rendszerindító helyreállítólemez készítő progi .
  Esetleg + biztonságnak usb-s külső winchesterre másolnám át a recovery-t onnan működne vajon?
   
 8. kkviktor

  kkviktor Állandó Tag

  A Windows 7-ből a 64 bites verziót javaslom, ha két magos processzorod van! Rendkívül gyors és megbízható! A kompatibilitási problémáid szint teljesen megoldottnak tekinthető! Annyira kell csak vigyázz, hogy van olyan 64 bites program, ami még nem teljesen működik Windows 7 alatt, mint például az Autodesk szoftverek 2009-es verziói!
   
 9. Hibari

  Hibari Állandó Tag

  Sziasztok!
  Lenne egy kérdésem, ha valaki tudja. Windows Vistában bekapcsoltam a microsoft narrátort (alvó állapotban előjött egy "egyszerű kezelés" menü és kipipáltam a narrátort). Azóta akármit csinálok vele, minden indításnál elindul és ki kell lépni belőle. Nem okoz problémát, csak idegesítő. Próbáltam letiltani a Ccleaner "automatikusan induló programok" menüben is, de nem találtam; Küzdöttem vele a saját menüjében a vezérlőpultból; Próbáltam ugyanúgy alvó módban, ahogy bekapcsolódott, de semmi. Vagyis annyi, hogy már csak bekapcsoláskor indul el, nem mindíg amikor kilépek egy programból.
  Van esetleg valakinek ötlete, hogyan tudnám véglegesen kikapcsolni?

  Előre is köszönöm
  Hibari
   
 10. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

 11. Hibari

  Hibari Állandó Tag

  Kedves bolondpoli
  Köszönöm szépen a linket! Délután, ha otthon leszek, ki is próbálom. Bár eddig csak olyan leírást találtam rajta, ami a bekapcsolásról szól, de talán ez alapján már megtalálom a kikapcsolást is.

  Köszönettel
  Hibari
   
 12. Hibari

  Hibari Állandó Tag

  Helló!
  Sikerült kikapcsolnom a narrátort : )! Egszerűbb volt mint gondoltam, csak nem láttam a fától az erdőt. Ezért jó néha tanácsot kérni.

  Köszönom a segítséget
  Hibari
   
 13. rgranc

  rgranc Állandó Tag

  Érdekes ez a HDD recovery. Ha jól látom, 2 közel egyforma méretű partíciód van, tehát a rendszer gyakorlatilag akár a teljes első partíciót képes letükröznia másodikra... Viszont ha mindkettő egyetlen merevlemezen van, akkor ennek nem sok értelme.
  Ha a HDD recovery nem a merevlemez helyreállítását jelenti, hanem a rendszer helyreállítását (elnézést, de az ilyen előretelepített recovery programokkal nem sok tapasztalatom van, mindig magam raktam össze a gépeimet eddig), akkor viszont várhatóan nem nagyon fog növekedni a helyigény. Legalábbis akkorára semmiképp sem, mint amennyi helye van. Én reálisnak ebben a második esetben maximum 10-15 GB tárhelyet látnék.
   
 14. rgranc

  rgranc Állandó Tag

  Két megjegyzést hadd fűzzek ehhez, ha lehetséges, pusztán technikai szempontból.

  a) Azt, hogy 32 vagy 64 bites operációs rendszert használunk, nem a processzormagok száma alapján kellene eldönteni. Akár 1, akár 2 vagy 4 magos a processzor, mind a 32, mind a 64 bites Windows 7 ugyanúgy kezeli. A különbség a memória (RAM) kezelésében van: a 32 bites Windows összesen kb. 4 GB memóriát képes megcímezni (kezelni), beleértve a videokártya memóriáját is. Tehát a rendelkezésre álló RAM méretétől függ az, hogy 32 vagy 64 bites Windowst kell használnunk. Ha a rendszermemória és a videomemória együttes mérete 4 GB vagy kevesebb, elég a 32 bites Windows. Ha 4 GB-nál nagyobb (pl. 6 GB RAM plusz egy 1 GB-os videokártya), akkor már ajánlott a 64 bites rendszer, máskülönben ebben a fenti esetben például a Windows az 1 GB videomemória mellett az elérhető 6 GB RAM-ból csak hármat tudna használni.

  b) A 64 bites rendszereken valóban nem indulnak egyes programok, de ezek könnyebben kiválthatók, mint a meghajtóprogramok, tehát inkább arra kell figyelni, hogy lehetőleg ne használjunk olyan hardvereket, amelyekhez nincs 64 bites meghajtóprogram (driver).
   
 15. togateam

  togateam Állandó Tag

  Mekkorák voltak a világ gondjai.Nevetséges.
   

Megosztás