Wyoming és Utah

xyxc

Állandó Tag
Állandó Tag

snakes wyoming grand teton national park rivers 1600x1200 wallpaper_www.wallpaperhi.com_96.jpg
Sziasztok! :)
Azért hoztam létre ezt a kis témát,hogy akinek van kedve írjon bele bátran!

Milyen ott az élet,munkalehetőség és közbiztonság?
Volt már ott valaki,esetleg átutazóban?
 

kozel

Állandó Tag
Állandó Tag
Wyoming allamban, pont az altalad belinkelt kepnek a helyen (Jackson Hole, WY) eltem 2007-tol 2013-ig. Aztan megnosultem es Utah allamba koltoztem (Salt Lake Citytol delre, kb. 40 percre, Provo varos). Ha kivancsi vagy milyen az elet a ket allamban, akkor szivesen leirom.
 

xyxc

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is nagyon kíváncsi vagyok rá!
Köszönöm,hogy benéztél! :)

Sajnos elég ritkán jöttem fel ide, így csak most láttam meg.
 

kozel

Állandó Tag
Állandó Tag
Wyoming szamomra a vadonrol es a termeszetrol szolt. A Grand Teton National Park kozeleben, Jackson Hole varosaban eltem. Kb. 9 ezres kis turistavaroska, telen siparadicsom, nyaron pedig meg forgalmasabb, mivel alig 1 orara van a Yellowstone National Park. A helyiek kozul szinte mindenki ismer mindenkit, nagyon baratsagosak es befogadoak. A bunozes szinte nulla, en pl. soha nem zartam be a lakasajtot vagy az autot. Nyaron rengeteg elfoglaltsagot lehet talalni. A vadvizi evezestol kezdve a vadonban valo lovaglason keresztul a hosszu kimerito turakig. Negativkent talan a hosszu telet tudnam megemliteni, volt olyan ev, hogy juniusban is havazott :). A nyar tokeletes homersekletu itt-ott kuszik fel a homero higanyszala 80 Farenheitra. Nem szeretem a kanikulat, tehat ez megfelelo volt nekem :D
Provoban 2012 decemberetol lakom, felesegem itt dolgozik a helyi rendorsegen mint 911 dispatcher. Itt talalhato a BYU egyetem, ami a mormon vallasu emberek ugymond elsodleges valasztasa ha a felsooktatasrol van szo. En nem vagyok e vallas hive, de Salt Lake City es kornyekere, na meg ugy egesz Utah allamra, a mormon vallas ami meghatarozza a mindennapi eletet (pl. vasarnap nem lehet alkoholt kapni, de azt hiszem ezt mar megvaltoztattak egyes helyeken). Itt is gyonyoru a termeszet, a tel nem olyan hosszu, a nyar pedig forrobb mint Wyomingban. Nem voltam hozzaszokva egyaltalan a nagyvarosokhoz, otthon Europaban a Felvideken egy 1700 lelket szamlalo faluban eltem 23 eves koromig, Jackson is csak kivaros volt, Provo es SLC agglomeracioja nekem nagy. Egyelore nem tudom hogy a felesegemmel itt maradunk-e vegleg, vagy Kaliforniaba, annak is az eszaki reszere koltozunk-e tovabb.
 
Oldal tetejére