Hírek Zelenszkij: Arra ne számítson senki, hogy Ukrajna beletörődik abba, hogy tartósan "ütközőzóna" lesz a Nyugat és Oroszország között

Szinte menthetetlenül törékennyé vált a nemzetközi biztonsági rendszer, ezért Ukrajnának új garanciákra van szüksége a világ vezető hatalmaitól biztonsága megőrzéséhez - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Az ukrán elnök az ország keleti részét sújtó katonai feszültségről szólva elmondta, hogy nagy a háború kockázata, de még nagyobb lenne, ha reagálnának a térségben tevékenykedő erők provokációira. Hangsúlyozta, hogy Ukrajna "jó kezekben van", és megvédi magát, a lakosság pedig "nem pánikol".

Mint mondta, nem tudja, mi Vlagyimir Putyin orosz elnök célja, éppen ezért szeretne találkozni vele. Az biztos, hogy Ukrajna katonai konfliktus helyett diplomáciai megoldást és biztonsági garanciákat kíván. Erről az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjai, valamint az Európai Unió, Németország és Törökország részvételével kell csúcstalálkozót tartani minél hamarabb, bárhol - tette hozzá.

Ez az új megállapodás sürgetően szükséges, mert a globális biztonsági rendszer vészesen törékeny, szabályai nem működnek, és az a veszély fenyeget, hogy a nemzetközi közösség megfeledkezik a 20. században elkövetett hibákról - fejtette ki az ukrán államfő.

Volodimir Zelenszkij egyben támogatást kért országa nyugati partnereitől, kiemelve, hogy a fegyverszállítmányok nem "adományok" Ukrajnának, hanem hozzájárulás az európai és a nemzetközi biztonsághoz.
Azzal kapcsolatban, hogy Németország nem hajlandó fegyverekkel segíteni az ukrán hadsereget, Zelenszkij köszönetet mondott azoknak az országoknak, amelyek "szavakkal, gesztusokkal és tettekkel is támogatták Ukrajnát", és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy egyes országok nem mutatnak egyértelmű elkötelezettséget országa védelme mellett.

Kiemelte, hogy az ukrán NATO-tagság kérdésének kezelését sem tartja megfelelőnek. Mint mondta, az ukránok "őszinte válaszokat" várnak nyugati partnereiktől arra, hogy hazájuk elnyerheti-e a tagságot a szövetségben. "Ha nem mindenki akar ott látni minket, akkor mondják meg" - jelentette ki. Arra viszont ne számítson senki - folytatta -, hogy Ukrajna beletörődik abba, hogy tartósan "ütközőzóna" lesz a Nyugat és Oroszország között.

MTI

1645303195384.png
 
Akkor most is egy kis (nagy) összefoglaló a hadi helyzetről.
Ezt a területet kihagytad

Ma meg riadókészültségbe helyezte a flottáját az orosz
Ezek miként illenek bele Ukrajnával kapcsolatos gondolkodásodba?
Mert annak szoros része mint eszkaláció
'(helyi) háború lépcsőzetes, fokozatos kiterjesztése, újabb államok bevonódása a konfliktusba'.
 
Utoljára módosítva:
Ezt a területet kihagytad

Ma meg riadókészültségbe helyezte a flottáját az orosz
Ezek miként illenek bele Ukrajnával kapcsolatos gondolkodásodba?
Mert annak szoros része mint eszkaláció
'(helyi) háború lépcsőzetes, fokozatos kiterjesztése, újabb államok bevonódása a konfliktusba'.
Ezek miként illenek bele Ukrajnával kapcsolatos gondolkodásodba?
Hm....mit értesz ez alatt?
Eddig nem történt eszkaláció pedig már több mint egy éve hogy megtámadták Ukrajnát.
Lassan feszültebb lesz a helyzet Ázsiában Észak-Korea, Tajvan....
 
...
Ma meg riadókészültségbe helyezte a flottáját az orosz
Akkor szerintem az amcsik is...
Ezek miként illenek bele Ukrajnával kapcsolatos gondolkodásodba?
Mondjuk, előbb át kellene menniük a Boszporuszon, azt meg a törökök eddig sem engedték...
Mert annak szoros része mint eszkaláció
'(helyi) háború lépcsőzetes, fokozatos kiterjesztése, újabb államok bevonódása a konfliktusba'.
Kire terjedne ki?
Ha nem az afrikai partot nézzük, nagyítóval sem találni nem NATO tagállamot.
Megtámadja a NATO-t, hogy legyen kire fogni a vereséget?
 
Akkor szerintem az amcsik is...
Eddig nem történt eszkaláció pedig már több mint egy éve hogy megtámadták Ukrajnát.
Lassan feszültebb lesz a helyzet Ázsiában Észak-Korea, Tajvan....
Éppen ezt jelenti a háború kiteljesedésének veszélye
Eszkaláció amikor a helyi konfliktus
'(helyi) háború lépcsőzetes, fokozatos kiterjesztése, újabb államok bevonódása a konfliktusba'.
A földközi tenger nem távol-kelet
setni írta: "feszültebb lesz a helyzet Ázsiában Észak-Korea, Tajvan..."
Nem távol-kelet
A feszült helyzet a veszély az itt van. ukrajna miatti szembenállás okán a keteljesedés folyamatosan történik
Addig örülj amíg a pénzelők katonákat nem küldenek.
Egy ilyen helyzetben bármi félreértés kirobbanthatja a meg nem állítható háborút.
Bármilyen eszközzel,folyó háborút.
Az a pattanásig feszülő helyzet a földközi tengeren is kirobbanhat.
 
Utoljára módosítva:

A lebombázott mariupoli szülészeti klinikáról készült az év sajtófotója​

Jevgenyij Maloletka, az AP ukrán fotósa nyerte a World Press Photo idei nagydíját. Maloletka 2022 februárjától dolgozott az ostromlott Mariupolban, ahol egy idő után az oroszok már direkt vadásztak is rá és kollégájára. Végül a város eleste előtt sikerült elmenekülnie.
Maloletka ott volt a szülészeti klinikát ért orosz támadás után, és egyik képén megörökítette, ahogy a mentőalakulatok a szétlőtt épület udvarán át menekítenek hordágyon egy várandós nőt, a 32 éves Irina Kalininát.
1681985406513.png

Kalinina nem élte túl a támadást, fél órával azután halt bele sérüléseibe, hogy világra hozta élettelen gyermekét.
(tudom sokan propagandának tartanak mindent ami a jelenleg folyó háborúból mint borzalom és iszonyat jön számukra hiába szeretnék nem tudok békésebb képet felrakni. )
 
Hetek óta kampányol Igor Matovic volt szlovák kormányfő, az OLANO elnöke és az országjárása során erős kijelentéseket tett.
Most akkor képzeljük el, hogy a magyarok azt mondanák, hogy elveszik a mi Dél-Szlovákiánkat. Ön vagy bárki más, aki hazafinak érzi magát, nem kérnénk meg a lengyeleket, hogy adjanak fegyvereket? Vagy a cseheket, hogy védekezni tudjunk? Hogy a határok mögé szorítsuk a magyarokat, mert ez a mi hazánk? Ilyen helyzetben vannak az ukránok is, ha tetszik, ha nem. Az oroszok azt veszik most el, ami nem az övék… és ha a magyarok ugyanígy elvennék az ország déli részét, védekeznénk
 
Andrej a háború elmúlt egy évében részt vett Kijev védelmében, majd bejárta a mikolajevi frontot, Herszont, harkivi területeket, legutóbb Bahmutot. Számára ez utóbbi volt eddig a legkeményebb, meg is sebesült, néhány hétig kórházban volt. Nem szívesen beszél róla, de azóta már visszament a frontra, újra harcol. Andrej nem hivatásos katona: a háború előtt vezető beosztásban, elemzőként dolgozott. Békeidőben filozófus, doktori fokozata van. A háború kitörésének másnapján önként jelentkezett katonai szolgálatra. Azóta eltelt több mint egy év. Beletanult.
Mit jelentett önnek az, amikor először ölt embert ebben a háborúban?

A kérdésfeltevése nem korrekt.

Azt próbálom megérteni magam is, és bemutatni az olvasóinknak, hogy milyen lehet az, amikor valaki civilként, filozófusként a frontra kerül, és át kell hogy élje a háborús borzalmakat. Mit érez ekkor az ember, és hogyan tudja felkészíteni magát a harcokra – nemcsak fizikailag, de morálisan is? Én például nem érzem úgy, hogy meg tudnám húzni a ravaszt egy másik élő személlyel szemben.

Ezt csak úgy hiszi. Ez nem ugyanaz, mint ha valaki békeidőben öl embert, igazából ennek semmi köze hozzá. Ott ülsz vagy fekszel egy fedezékben, lőnek rád, hallod a lövések suhanását a tested mellett. Visszalősz oda, ahonnan a lövések jönnek. Nem látod azt, aki lő a legtöbb esetben, sokszor csak a fényvillanásokat látod. Téged sem látnak. A legtöbb veszteség nem a lövések miatt van egyébként, hanem aknák, tankok, tüzérség miatt. Ebben a helyzetben azért lősz, mert vagy téged ölnek meg, vagy védekezni próbálsz, és visszalősz.
Nagyon nagyok a veszteségek. Három-négy nap alatt öt ember maradt talpon a szakaszomból, akik nem estek el vagy nem szenvedtek súlyos sebesülést.

Hány emberből állt a szakasz?

Húsz-harminc főből.
(index)
1682337092551.png
 
Ismét egy elemzés a háborúról.......
A háborús eseményekről szóló hírek a háttérbe szorultak a napokban a kakhovai gát felrobbantásának árnyékában. Miközben az ártéren rekedt civilek mentése zajlik az orosz hadsereg által okozott humanitárius és ökológiai katasztrófában, a közösségi média megtelt videókkal és felvételekkel, melyeken az oroszok a mentési területet lövik, ezzel is megnehezítve a civilek evakuálását.
Az oroszok által ellenőrzött bal parti részen rekedt lakosokat az ártéren keresztük az ukránok drónokról ledobott víz és élelmiszer csomagokkal próbálják segíteni, mivel az megszállók részéről semmilyen erőfeszítés nem látszik a mentésükre.
Eközben zajlanak a háborús cselekmények is, az ukrán fél egyértelműen növeli a harcok intenzitását és lényegében a front teljes déli szakaszáról érkeznek hírek támadásokról. Ezeket rendkívül nehéz helyesen értékelni, mivel az ukránok továbbra sem közölnek érdemi információkat, az oroszok pedig rendkívül szélsőségesen kommunikálnak.
Naponta többször is bejelentik, hogy átfogó ukrán offenzíva indult valamelyik falu mellett, közlik hogy a helyzet nagyon nehéz, majd pedig bedobnak valamilyen számot, hogy mennyi eszközt semmisítettek meg. Ebből nemigen lehet leszűrni, hogy pontosan mi is történik. Ez az állapot valószínűleg még hetekig fennmarad, vagyis arra lehet számítani, hogy minden nap az ukrán offenzíva kudarcáról fogunk hallani. Ráadásul nagyon sok olyan felvétel került elő újra, amelyek még tavaly készültek.
Az oroszok ettől függetlenül több települést is kiürítenek a front vonal mögött és kisebb Zaporozzsjai gátak felrobbantásáról is érkeztek hírek, vagyis a fenyegetést komolyan veszik.
A napokban két olyan felvétel is napvilágot látott, amelyek viszont vetnek fel kérdéseket az ukrán felkészültséggel kapcsolatban. Az egyiken egy nyílt mezőn aknákra futott tucatnyi ukrán jármű látható, a másikon pedig egymáshoz közeli sorban kilőtt csapatszállítók.
Az oroszok vuhledari kudarca ékes példáját szolgáltatta, hogy a megfelelő előkészítés és felderítés nélkül indított páncélos roham semmi másra nem jó, mint az eszközök leírására. Az "erővel felderítés" koncepciója nem más, mint a nyitott szájjal a himbilimbi erdőbe rohanás szinonimája.
Természetesen egy hadműveletben történhetnek hibák, de kiegyensúlyozott erőviszonyok mellett az a minimum, hogy nem rohanunk vakon az értelmetlen veszteségekbe. Pozitívumként azt lehet említeni, hogy az elmúlt 4-5 napból csak két ilyen félvétel került elő... Bízzunk benne, hogy az offenzíva jelenlegi előkészítő szakasza során sikerül ezeket az éleket lecsiszolni, mert ha ezek a hibák megmaradnak, akkor nagyon nehéz lesz előrehaladni.
Az orosz források egyébként több helyen említik a vonalaik áttörését, de mivel ezekre alig érkezik megerősítés, nemigen lehet tudni, hogy ezek a pozíciók valósak-e, vagy csak a katonai bloggerek visítoznak. Ez utóbbi egyébként jellemző, az orosz információs tér meglehetősen hisztérikus állapotban van.
Ahol biztos és stabil haladás látható az Bahmut környéke, ahol az ukránok ráértek a város alatt Kliscsivkára, északnyugaton pedig egyre jobban szorul a hurok az oroszok körül az M3 autópálya mentén. Készül a bahmuti vérszivattyú újabb állomása, ahol a várost bekerítő ukránok a környező dombokról lövik szét a városba küldött orosz szerencsétleneket.
(kard)
 
Ismét egy elemzés a háborúról.......
A háborús eseményekről szóló hírek a háttérbe szorultak a napokban a kakhovai gát felrobbantásának árnyékában. Miközben az ártéren rekedt civilek mentése zajlik az orosz hadsereg által okozott humanitárius és ökológiai katasztrófában, a közösségi média megtelt videókkal és felvételekkel, melyeken az oroszok a mentési területet lövik, ezzel is megnehezítve a civilek evakuálását.
Az oroszok által ellenőrzött bal parti részen rekedt lakosokat az ártéren keresztük az ukránok drónokról ledobott víz és élelmiszer csomagokkal próbálják segíteni, mivel az megszállók részéről semmilyen erőfeszítés nem látszik a mentésükre.
Eközben zajlanak a háborús cselekmények is, az ukrán fél egyértelműen növeli a harcok intenzitását és lényegében a front teljes déli szakaszáról érkeznek hírek támadásokról. Ezeket rendkívül nehéz helyesen értékelni, mivel az ukránok továbbra sem közölnek érdemi információkat, az oroszok pedig rendkívül szélsőségesen kommunikálnak.
Naponta többször is bejelentik, hogy átfogó ukrán offenzíva indult valamelyik falu mellett, közlik hogy a helyzet nagyon nehéz, majd pedig bedobnak valamilyen számot, hogy mennyi eszközt semmisítettek meg. Ebből nemigen lehet leszűrni, hogy pontosan mi is történik. Ez az állapot valószínűleg még hetekig fennmarad, vagyis arra lehet számítani, hogy minden nap az ukrán offenzíva kudarcáról fogunk hallani. Ráadásul nagyon sok olyan felvétel került elő újra, amelyek még tavaly készültek.
Az oroszok ettől függetlenül több települést is kiürítenek a front vonal mögött és kisebb Zaporozzsjai gátak felrobbantásáról is érkeztek hírek, vagyis a fenyegetést komolyan veszik.
A napokban két olyan felvétel is napvilágot látott, amelyek viszont vetnek fel kérdéseket az ukrán felkészültséggel kapcsolatban. Az egyiken egy nyílt mezőn aknákra futott tucatnyi ukrán jármű látható, a másikon pedig egymáshoz közeli sorban kilőtt csapatszállítók.
Az oroszok vuhledari kudarca ékes példáját szolgáltatta, hogy a megfelelő előkészítés és felderítés nélkül indított páncélos roham semmi másra nem jó, mint az eszközök leírására. Az "erővel felderítés" koncepciója nem más, mint a nyitott szájjal a himbilimbi erdőbe rohanás szinonimája.
Természetesen egy hadműveletben történhetnek hibák, de kiegyensúlyozott erőviszonyok mellett az a minimum, hogy nem rohanunk vakon az értelmetlen veszteségekbe. Pozitívumként azt lehet említeni, hogy az elmúlt 4-5 napból csak két ilyen félvétel került elő... Bízzunk benne, hogy az offenzíva jelenlegi előkészítő szakasza során sikerül ezeket az éleket lecsiszolni, mert ha ezek a hibák megmaradnak, akkor nagyon nehéz lesz előrehaladni.
Az orosz források egyébként több helyen említik a vonalaik áttörését, de mivel ezekre alig érkezik megerősítés, nemigen lehet tudni, hogy ezek a pozíciók valósak-e, vagy csak a katonai bloggerek visítoznak. Ez utóbbi egyébként jellemző, az orosz információs tér meglehetősen hisztérikus állapotban van.
Ahol biztos és stabil haladás látható az Bahmut környéke, ahol az ukránok ráértek a város alatt Kliscsivkára, északnyugaton pedig egyre jobban szorul a hurok az oroszok körül az M3 autópálya mentén. Készül a bahmuti vérszivattyú újabb állomása, ahol a várost bekerítő ukránok a környező dombokról lövik szét a városba küldött orosz szerencsétleneket.
(kard)

Erdemes kivarni ilyen hireknel, mert idovel ahogy tisztul a helyzet nem ugyan az latszik

A gátrobbantés idopontja engem arrol gyozott meg, hogy az orosz hadvezetes tisztaban van - volt - a tamadas idopontjaval, és idozitettek.

A gatrobbantas kornyezeti hatásai fekmérhetetlenek, ugyan akkor katonailag az latszik, hogy mintegy 100 km-el roviditettek le a vedendo frontszakaszt. A denyeperen valo átkelést teljersen kizárták vele, és keletre toltak a krim kapuja iranyaba mozgo ukran eroket.

Súlyos ukrán veszteségekre számít a Fehér Ház​

Jelentős veszteségek várhatók az ukrán erők soraiban a harcok fokozódásával – közölte a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora, John Kirby a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint.
„Természetesen az ilyen heves összecsapásokban várhatóak veszteségek” – hangsúlyozta Kirby. Kiemelte, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei arra összpontosítanak, hogy katonai támogatást nyújtsanak Ukrajnának.
Csütörtökön a CNN amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az ukrán erők jelentős veszteségeket szenvedtek (felszerelésben és személyi állományban egyaránt) az ellentámadási kísérletükben, mivel az orosz ellenállás a vártnál erősebbnek bizonyult."
 
Ismét egy elemzés a háborúról.......
A háborús eseményekről szóló hírek a háttérbe szorultak a napokban a kakhovai gát felrobbantásának árnyékában. Miközben az ártéren rekedt civilek mentése zajlik az orosz hadsereg által okozott humanitárius és ökológiai katasztrófában, a közösségi média megtelt videókkal és felvételekkel, melyeken az oroszok a mentési területet lövik, ezzel is megnehezítve a civilek evakuálását.
Az oroszok által ellenőrzött bal parti részen rekedt lakosokat az ártéren keresztük az ukránok drónokról ledobott víz és élelmiszer csomagokkal próbálják segíteni, mivel az megszállók részéről semmilyen erőfeszítés nem látszik a mentésükre.
Eközben zajlanak a háborús cselekmények is, az ukrán fél egyértelműen növeli a harcok intenzitását és lényegében a front teljes déli szakaszáról érkeznek hírek támadásokról. Ezeket rendkívül nehéz helyesen értékelni, mivel az ukránok továbbra sem közölnek érdemi információkat, az oroszok pedig rendkívül szélsőségesen kommunikálnak.
Naponta többször is bejelentik, hogy átfogó ukrán offenzíva indult valamelyik falu mellett, közlik hogy a helyzet nagyon nehéz, majd pedig bedobnak valamilyen számot, hogy mennyi eszközt semmisítettek meg. Ebből nemigen lehet leszűrni, hogy pontosan mi is történik. Ez az állapot valószínűleg még hetekig fennmarad, vagyis arra lehet számítani, hogy minden nap az ukrán offenzíva kudarcáról fogunk hallani. Ráadásul nagyon sok olyan felvétel került elő újra, amelyek még tavaly készültek.
Az oroszok ettől függetlenül több települést is kiürítenek a front vonal mögött és kisebb Zaporozzsjai gátak felrobbantásáról is érkeztek hírek, vagyis a fenyegetést komolyan veszik.
A napokban két olyan felvétel is napvilágot látott, amelyek viszont vetnek fel kérdéseket az ukrán felkészültséggel kapcsolatban. Az egyiken egy nyílt mezőn aknákra futott tucatnyi ukrán jármű látható, a másikon pedig egymáshoz közeli sorban kilőtt csapatszállítók.
Az oroszok vuhledari kudarca ékes példáját szolgáltatta, hogy a megfelelő előkészítés és felderítés nélkül indított páncélos roham semmi másra nem jó, mint az eszközök leírására. Az "erővel felderítés" koncepciója nem más, mint a nyitott szájjal a himbilimbi erdőbe rohanás szinonimája.
Természetesen egy hadműveletben történhetnek hibák, de kiegyensúlyozott erőviszonyok mellett az a minimum, hogy nem rohanunk vakon az értelmetlen veszteségekbe. Pozitívumként azt lehet említeni, hogy az elmúlt 4-5 napból csak két ilyen félvétel került elő... Bízzunk benne, hogy az offenzíva jelenlegi előkészítő szakasza során sikerül ezeket az éleket lecsiszolni, mert ha ezek a hibák megmaradnak, akkor nagyon nehéz lesz előrehaladni.
Az orosz források egyébként több helyen említik a vonalaik áttörését, de mivel ezekre alig érkezik megerősítés, nemigen lehet tudni, hogy ezek a pozíciók valósak-e, vagy csak a katonai bloggerek visítoznak. Ez utóbbi egyébként jellemző, az orosz információs tér meglehetősen hisztérikus állapotban van.
Ahol biztos és stabil haladás látható az Bahmut környéke, ahol az ukránok ráértek a város alatt Kliscsivkára, északnyugaton pedig egyre jobban szorul a hurok az oroszok körül az M3 autópálya mentén. Készül a bahmuti vérszivattyú újabb állomása, ahol a várost bekerítő ukránok a környező dombokról lövik szét a városba küldött orosz szerencsétleneket.
(kard)

Előbb kifogásoltad a "rövid és tömör" eladást a tanárok részéről.
"Akkor azon se csodálkozz, ha egy tanárnál nem értik a diákok mi a francnak bonyolítja órákon át.
Senki se figyel
Ez a tanár csődje."


Ezt ki olvassa végig, szerinted? (Azon kívül, aki tudja és akarja értelmezni az általad írottakat.)
 

Erdemes kivarni ilyen hireknel, mert idovel ahogy tisztul a helyzet nem ugyan az latszik

...

Jelentős veszteségek várhatók az ukrán erők soraiban a harcok fokozódásával – közölte a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora, John Kirby a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint.
„...
Nahát Kirby exkluzive nyilatkozott a TASSZ-nak?
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Sajna nagyon egyet tudok ezzel érteni :(
Ugyan ezt lattam honapokkal ezelott, amit egy itt már lehordott elemzo irt ma :(

Robert C. Castel


LÁNGSÍRBA, DALOLÁS NÉLKÜL
Mikor először került szóba a nyugati páncélosok átadása Ukrajnának, a világhálót csaknem elsodorta a haditechnikai fétisben szenvedők áradozása.
Mint ex-harckocsizó, fontosnak találtam lehűteni az irreális elvárásokat és úgy fél évvel ezelőtt írtam egy cikket arról, hogy az aktív védelmi rendszereket nélkülöző nyugati páncélosok pont úgy fognak égni, mint a legócskább szovjet-orosz harckocsitípusok.
A Leopard-tagadásnak ezt a megnyilvánulását persze a szokásos vonyítókórus dühödt üvöltése kísérte. A médiában tovább hömpölygött a haditechnikai pornográfia és a kimustrált brit főobsitosok továbbra is a kamerák előtt ömlengtek, kvázi-erotikus hangnemben, a különböző nyugati páncélosok szépségeiről.
Az irreális elvárások következményeinek a tolós pofonja már a premier napján elcsattant.
Az árat meg azok a gyorstalpalón átképzett ukrán harckocsizók fizették meg, akiket kellő légi és tűzérségi támogatás, továbbá megfelelő hadmérnöki eszközök nélkül löktek neki az orosz védelmi vonalaknak.
A "Bradley Square"-en elesett ukrán katonák egy tesztoszteron-éhségben szenvedő, felelőtlen korszellem áldozatai.
A drónok csak a kegyelemdöfést adták meg nekik.
**********************************************
"Mindez azt jelenti, hogy az aktív védelmet nélkülöző nyugati páncélosok, elsősorban a két angolszász gépnél jóval könnyebb Leopard 2-es igen súlyos áldozatokat fognak szenvedni az ukrán harctereken. Mivel ezek a harckocsik igen fontos exporttermékei a különböző hatalmak hadiiparának, egyáltalán nem utolsó szempont, hogy milyenek lesznek azok a fotók, amik majd bejárjak a világsajtót és ezúttal kinek a tankjaira fogja az Oryx feladni az utolsó kenetet.
Az eszkalációtól való félelmen kívül a gazdasági kockázatvállalástól való vonakodás is szerepet játszott abban, hogy Németország csak akkor volt hajlandó beadni a derekát amikor világossá vált, hogy ezt a marketing-terhet a másik két harckocsi-exportőr hatalom is magára veszi.
Ha égni kell, együtt fognak égni — a szó átvitt és konkrét értelmében is. Mivel a három harckocsidonor állam közül egyedül az USA rendelkezik nagyobb mennyiségű Trophy-rendszerrel, nem kizárt, hogy marketingmegfontolásokból mégis ezekből fog Ukrajnába küldeni. A különbség a Leopard 2-esek veszteségei és a Trophy-val felszerelt Abrams relatív immunitása között természetesen ott lesz minden címlapon és minden YouTube-csatornán."
 
Sajna nagyon egyet tudok ezzel érteni :(
Ugyan ezt lattam honapokkal ezelott, amit egy itt már lehordott elemzo irt ma :(

Robert C. Castel


LÁNGSÍRBA, DALOLÁS NÉLKÜL
Mikor először került szóba a nyugati páncélosok átadása Ukrajnának, a világhálót csaknem elsodorta a haditechnikai fétisben szenvedők áradozása.
Mint ex-harckocsizó, fontosnak találtam lehűteni az irreális elvárásokat és úgy fél évvel ezelőtt írtam egy cikket arról, hogy az aktív védelmi rendszereket nélkülöző nyugati páncélosok pont úgy fognak égni, mint a legócskább szovjet-orosz harckocsitípusok.
A Leopard-tagadásnak ezt a megnyilvánulását persze a szokásos vonyítókórus dühödt üvöltése kísérte. A médiában tovább hömpölygött a haditechnikai pornográfia és a kimustrált brit főobsitosok továbbra is a kamerák előtt ömlengtek, kvázi-erotikus hangnemben, a különböző nyugati páncélosok szépségeiről.
Az irreális elvárások következményeinek a tolós pofonja már a premier napján elcsattant.
Az árat meg azok a gyorstalpalón átképzett ukrán harckocsizók fizették meg, akiket kellő légi és tűzérségi támogatás, továbbá megfelelő hadmérnöki eszközök nélkül löktek neki az orosz védelmi vonalaknak.
A "Bradley Square"-en elesett ukrán katonák egy tesztoszteron-éhségben szenvedő, felelőtlen korszellem áldozatai.
A drónok csak a kegyelemdöfést adták meg nekik.
**********************************************
"Mindez azt jelenti, hogy az aktív védelmet nélkülöző nyugati páncélosok, elsősorban a két angolszász gépnél jóval könnyebb Leopard 2-es igen súlyos áldozatokat fognak szenvedni az ukrán harctereken. Mivel ezek a harckocsik igen fontos exporttermékei a különböző hatalmak hadiiparának, egyáltalán nem utolsó szempont, hogy milyenek lesznek azok a fotók, amik majd bejárjak a világsajtót és ezúttal kinek a tankjaira fogja az Oryx feladni az utolsó kenetet.
Az eszkalációtól való félelmen kívül a gazdasági kockázatvállalástól való vonakodás is szerepet játszott abban, hogy Németország csak akkor volt hajlandó beadni a derekát amikor világossá vált, hogy ezt a marketing-terhet a másik két harckocsi-exportőr hatalom is magára veszi.
Ha égni kell, együtt fognak égni — a szó átvitt és konkrét értelmében is. Mivel a három harckocsidonor állam közül egyedül az USA rendelkezik nagyobb mennyiségű Trophy-rendszerrel, nem kizárt, hogy marketingmegfontolásokból mégis ezekből fog Ukrajnába küldeni. A különbség a Leopard 2-esek veszteségei és a Trophy-val felszerelt Abrams relatív immunitása között természetesen ott lesz minden címlapon és minden YouTube-csatornán."
Azert, tudtommal, egyelőre meg csak azokat a "leopardokat" semmisitettek meg az oriszok, amelyek kombajn külsőt kaptak...
 
Azert, tudtommal, egyelőre meg csak azokat a "leopardokat" semmisitettek meg az oriszok, amelyek kombajn külsőt kaptak...
Csak dolj be a propagandanak éls tekints el azoktol a felvetelektol, ahol a bradleyk mellett a leopard is elpusztult.

Egyszeruen zavaro mar az, hogy latszolag értelmes embereket minden baromsaggal meg tudnak etetni.
Az oroszok hulyekm ostobak, tuti nem fognak elpusztitani Leopardot, a fejlet nyugati technika meg mit tudom én...

Haboru van!
Hiaba szeretnem en ha az ukranok ugy elbannanak az oroszokkal mint a pinty...
Aktiv védelem nélkul ma sebezhetoek a tankok!
Az euphratesi pajzs alatt a torokok ugy vesztettek el 10 leopardot az isis és kurd erok ellen, hogy azoknak csak kézi fegyvereik voltak!
Vallrol indithato raketakkal vadasztak le a korszeru torok tankokat :(

Az oroszok miert lennenek rosszabbak?
Ha egy tamadast légi fedezet és kello tuzersegi támogatas nelkul inditanak el, akkor sajnos daraloba kulduk az ukranokat is.
Ahogy azt tettek az orosz olalon is.
Egyik kutya masik eb!

Egyebkent en is lattam azt a felvetelt ahol dronok kombajnt talaltak el, de itt most nem elsosorban arrol volt szo!
Szerintem nem erre gondoltal, mikor olyan gunyosan irtad a propagandadumat:

 
Csak dolj be a propagandanak éls tekints el azoktol a felvetelektol, ahol a bradleyk mellett a leopard is elpusztult.

Egyszeruen zavaro mar az, hogy latszolag értelmes embereket minden baromsaggal meg tudnak etetni.
Az oroszok hulyekm ostobak, tuti nem fognak elpusztitani Leopardot, a fejlet nyugati technika meg mit tudom én...

Haboru van!
Hiaba szeretnem en ha az ukranok ugy elbannanak az oroszokkal mint a pinty...
Aktiv védelem nélkul ma sebezhetoek a tankok!
Az euphratesi pajzs alatt a torokok ugy vesztettek el 10 leopardot az isis és kurd erok ellen, hogy azoknak csak kézi fegyvereik voltak!
Vallrol indithato raketakkal vadasztak le a korszeru torok tankokat :(

Az oroszok miert lennenek rosszabbak?
Ha egy tamadast légi fedezet és kello tuzersegi támogatas nelkul inditanak el, akkor sajnos daraloba kulduk az ukranokat is.
Ahogy azt tettek az orosz olalon is.
Egyik kutya masik eb!

Egyebkent en is lattam azt a felvetelt ahol dronok kombajnt talaltak el, de itt most nem elsosorban arrol volt szo!
Szerintem nem erre gondoltal, mikor olyan gunyosan irtad a propagandadumat:Háború van, az ukránok harcban állnak egy, az Európát is fenyegető erős és gátlástalan ellenséggel szemben, amely számtalan háborús bűnt követett el Ukrajnában, és ne legyenek senkinek illúziói, ha most nem kap a nácikommunista oroszország egy jókora erős figyelmeztetést, ezeket a népirtásokat, háborús bűnöket elkövetné az EU több országában is.
Sajnálatos h. meghalnak az ukrán katonák, de miféle ember vagy miféle értékrenddel, ha Suhajda értelmetlen öncélú baromkodását hőstettnek tartod meg követendő példának, de az ukránok honvédő harcát a hódító népirtó agresszor ellen, akik nem akarnak a népirtó ganéj oroszok igájában élni, azt elitéled és olyan békét akarsz, ahol az oroszok diktálnak és megerősödve kerülnek ki a háborúból? Ezért érdemes meghalni is, legalább is ők úgy gondolják - fogadd el itt és ne vondd kétségbe a döntésüket, kicsit értékesebb, mint a hegymászó értelmetlen kvázi-öbgyilkossága ...
Ez a hőstett, de te ezt már nem tartod annak, holott az egész EU-t is védik a nagy képet nézve, minden tisztességes demokratának örülnie kellene ennek, nem is kell túl önzőnek lenni ahhoz, hogy az ember úgy gondolja, miért kell őket támogatni:
- gyengítik a hódító orosz haderőt és gazdaságot, elvéve a kedvüket és hadászati-gazdasági lehetőségeiket a további nyugati támadásoktól,
- inkább ők harcoljanak az orosz ellen, mint itt Európában kelljen ezt a csatát megvívni,
Sajnálatos módon az orosz gengszterkommmunista rezsim győzelmét azok a demokráciában szitokszót látó selejtes fidesznyikok várják annyira, akiknek példakép a háború elleni felszólalást is 15 év börtönnel honoráló illiberális orosz minta, ahol az óvodában elkezdődik már a militarista nevelés és uszítás, meg a tanár feljelenti a tizenéves tanítványát, ha az háborúellenes rajzot készít.
Elég szégyen h. ezt a rezsimet élteted, remélem nem azért támogatod ennyire orbánt, mert azt reméled, itt is ilyen "erőskezű" rendszert épít ki. Bár régóta olvasva téged, te tuti vörös szönyeget guritanál a bevonuló oroszok elé és saját kezeddel vennél részt a ner "ellenségeinek" deportálásában, pfujj.
 
Háború van, az ukránok harcban állnak egy, az Európát is fenyegető erős és gátlástalan ellenséggel szemben, amely számtalan háborús bűnt követett el Ukrajnában, és ne legyenek senkinek illúziói, ha most nem kap a nácikommunista oroszország egy jókora erős figyelmeztetést, ezeket a népirtásokat, háborús bűnöket elkövetné az EU több országában is.
Sajnálatos h. meghalnak az ukrán katonák, de miféle ember vagy miféle értékrenddel, ha Suhajda értelmetlen öncélú baromkodását hőstettnek tartod meg követendő példának, de az ukránok honvédő harcát a hódító népirtó agresszor ellen, akik nem akarnak a népirtó ganéj oroszok igájában élni, azt elitéled és olyan békét akarsz, ahol az oroszok diktálnak és megerősödve kerülnek ki a háborúból? Ezért érdemes meghalni is, legalább is ők úgy gondolják - fogadd el itt és ne vondd kétségbe a döntésüket, kicsit értékesebb, mint a hegymászó értelmetlen kvázi-öbgyilkossága ...
Ez a hőstett, de te ezt már nem tartod annak, holott az egész EU-t is védik a nagy képet nézve, minden tisztességes demokratának örülnie kellene ennek, nem is kell túl önzőnek lenni ahhoz, hogy az ember úgy gondolja, miért kell őket támogatni:
- gyengítik a hódító orosz haderőt és gazdaságot, elvéve a kedvüket és hadászati-gazdasági lehetőségeiket a további nyugati támadásoktól,
- inkább ők harcoljanak az orosz ellen, mint itt Európában kelljen ezt a csatát megvívni,
Sajnálatos módon az orosz gengszterkommmunista rezsim győzelmét azok a demokráciában szitokszót látó selejtes fidesznyikok várják annyira, akiknek példakép a háború elleni felszólalást is 15 év börtönnel honoráló illiberális orosz minta, ahol az óvodában elkezdődik már a militarista nevelés és uszítás, meg a tanár feljelenti a tizenéves tanítványát, ha az háborúellenes rajzot készít.
Elég szégyen h. ezt a rezsimet élteted, remélem nem azért támogatod ennyire orbánt, mert azt reméled, itt is ilyen "erőskezű" rendszert épít ki. Bár régóta olvasva téged, te tuti vörös szönyeget guritanál a bevonuló oroszok elé és saját kezeddel vennél részt a ner "ellenségeinek" deportálásában, pfujj.
Számomra is megdöbbentő hogy egy agresszort védenek vagy próbálnak kimagyarázni.
 
Számomra is megdöbbentő hogy egy agresszort védenek vagy próbálnak kimagyarázni.
Sajnos nem meglepő, 13 év intenzív agymosása és dezinformatív tájékoztatása rengeteg hívük értékrendszerét, erkölcsét, gondolkodásmódját tökéletesen megfordította.
Nemrég keresztlányom középiskolás történelemtankönyvét az öcsém megmutatta, ahol a 20. sz. 2 nagy diktatúrájáról és Hitler & Sztálin hatalomgyakorlásáról volt szó. Most mindenféle zsigeri orbánellenes utálatomat félretéve, csak objektíven olvasva a könyvet, a fidesz kommunikációs stratégiája egy az egyben a kettő ötvözésére épül.
Ez alapján minket is megtámadhattak volna az oroszok, mert a magyar kormány kommunikációs stratégiájának sok eleme egyaz egyben az, ami hitlert hatalomra segítette és agymost a németek tömegeit fél évtized alatt.
 
Számomra is megdöbbentő hogy egy agresszort védenek vagy próbálnak kimagyarázni.
Az mitolk van, hogy ha az agresszor lépéseit adott esetben eredmenyesnek tartja valaki, abbol Ti rogton ellenséget csinaltok!!!!!
Megmaradt a régi jo szocialista gondolkodas bennetek?????
Az oroszokat nem szeretem, de nem tartom oket csak azert hulye eszetlen bandanak, mert akkor én leszek a jo fiu!
A masik oldal tetteit sem tartom nagyon sokszor jonak!
Az ukran hadvezetes ugyan ugy kovet el hibakat mint az orosz!
Lasd a belinkelt youtube videot!
De van egy masik is ahol egyszeruen feltunik az, hogy ezeket a sracokat értelmetlenul kuldik a halalba, mert nem kapjak meg azt a tamogatast, ami katonailag szukseges lenne a sikeres támadáshoz!
Ez lenne az oroszbaratsag :(
Fura emberek vagytok!
Nem kell azt magyarazni, mar Clausewitz leirta, hogy egy sikeres támadás feltétele haromszoros tulero.
Most fordult a kocka!
Az oroszok vedekeznek, az ukranok támadnak!

Tenyleg adva van minden feltétel?

Ehhhhhh felesdleges itt koptatni a betuket, mert ha nincs hurraoptimizmus valakiben, az nektek mar ellenség!
POedig az érted perelek nem ellened kellene hogy mukodjon, de a szocializmus ezt kiverte az emberekbol! Ha valaki nem énekli teli torokbol, vorosen az internacionalet asz ellenseg!

Ehhhhhhhhh
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Alguien tiene el patrón de Juliet la perezosa, de Ana Maria Craft?
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!
remélem jól csinálom!

Statisztikák

Témák
37,864
Üzenet
4,729,588
Tagok
610,703
Legújabb tagunk
Enikő8Horváth
Oldal tetejére