Zion National Park, Utah

Okorporkolt

Kitiltott (BANned)
Screen Shot 2016-02-05 at 3.08.10 AM.png
A Zion Nemzeti Park, vagy ismertebb nevén Zion Canyon a vörös navaho homokkőből a Virgin-folyó által kifaragott 24 kilométer hosszú, helyenként 800 méter mély, dús növényzettel és vízesésekkel, vízfolyásokkal tarkított gyönyörű kanyon.

Szemben a legtöbb amerikai kanyonnal a Zionnak nem a pereme, hanem az alja a legkönnyebben megközelíthető. Gyakorlatilag autóból, autóbuszból tekinthetjük meg ennek a mély kanyonnak az alját, illetve innen tehetünk gyalogtúrákat a pereme felé.
 

Okorporkolt

Kitiltott (BANned)
A nemzeti park a környéken a Grand Canyon és Las Vegas után a leglátogatottabblátványosság. A Zion kanyonba érve olyan látványosságokat láthatunk, mint a Three Patriarchs nevű hármas hegy, az Emerald Pools (smaragd medencék), ami többvízesés szakasz által szétválasztott három smaragd színű tavacska, a Könnyező Szikla(Weeping Rock), az óriási sziklatorony, az Angels Landing amire túraútvonal vezet fel és ami körül a Virgin-folyó ma is egy óriási ívet ír le, végül a Temple of Sinawava következik. Innen a folyón felfelé még egy-két kilométer gyalogút vezet, de az egyre jobban szűkülő kanyonban felfelé már csak a folyón átgázolva vezet út. A kanyonban, különösen a szűkülő szakaszokon rendszeres veszélyt jelent a gyors áradás. Ilyenkor az akár távoli záporokból eredő vízfolyam a folyó szintjét pillanatok alatt akár méterekkel is megemelheti, már eddig is több halálos áldozatot okozva.
 
Oldal tetejére