Zuckerbergék belevágnak: elkezdik lemásolni a világot – szó szerint

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Szeptember 29.

Melitta - 2019 Szeptember 29, 10:59
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem tagadja tovább a Facebook, hogy okosszemüvegen dolgozik, amely számos információt lesz képes megjeleníteni. Hogy az eszközök hatékonyabbak legyenek, a felhasználó körüli világot is újra létre kell hozni.

  A Facebook Oculus Connect konferenciájának első napja rendkívül izgalmas volt, hiszen itt mutatta meg Mark Zuckerberg a Horizon nevű új fejlesztést, ahol mindenkinek adott lesz egy második élet lehetősége. A rendezvény természetesen nem csak e körül forog, igen forró téma a cég okosszemüvege, amelyhez speciális adatbázis is készül, hogy az eszközök hatékonyabban működjenek.

  A Facebook ezt a LiveMaps projekt keretében szeretné megvalósítani, melynek célja, hogy egy továbbfejlesztett, interaktív(abb) terekkel rendelkező világot hozzanak létre. A közösségi óriás mindezt a valóságra (vagyis a rendes világra) épülő rétegként képzeli el, ahol ugyanúgy működik minden, csak jobban és kényelmesebben.

  [​IMG]
  © YouTube/Oculus
  A Facebook a 2,4 milliárd felhasználója által generált adathalmazt, továbbá különféle térképtechnológiákat vesz igénybe a LiveMaps felépítéséhez. Végső soron – illetve a Facebook elmélete szerint – olyan új terek alakulnak majd ki, ahol minden összeköttetésben áll a felhasználó eszközével, így a vállalat AR-szemüvegével is.

  A projektet a Facebookon belül működő Reality Labs gondozza, amely egyfajta infrakstruktúraként hivatkozik a LiveMapsre. Ők úgy fogalmaznak: ez egy nélkülözhetetlen elem a holnap kapcsolataihoz. A Facebook által épülő második világba nem csupán becsatlakozhatna az ember, a térben megjelenő információknak hála egy lényegesen modernebb életet élhetne. Az elképzelés bonyolultsága miatt a Facebook egy magyarázós videót is kiadott, íme:  Mivel a fejlesztése rendkívül időigényes is, a LiveMaps működéséig még biztosan évek vannak hátra. Ha nem évtizedek.

  HVG
   
  Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Szeptember 29.

Megosztás