SIN number

krisz6

Új tag
Sziasztok!
Ujjak vagyunk itt kint es van egy kis keveredes a SIN-el.
Nem vilagos hogy mikor kell megigenyelni a munkavallalasihoz mar kell vagy csak ha el kezd dolgozni az ember vagy mashoz is kell??
elore is a segitseget..
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Ujjak vagyunk itt kint es van egy kis keveredes a SIN-el.
Nem vilagos hogy mikor kell megigenyelni a munkavallalasihoz mar kell vagy csak ha el kezd dolgozni az ember vagy mashoz is kell??
elore is a segitseget..
Kedves krisz6,

Nem emlited, hogy hogyan vagytok itt: mint legalis munkavallalo, mint legalis bevandorlo - vagy mint 'turista'? Mert nem mindegy...

A SIN a kanadai elet minden hivatalos teruletehez abszolut szukseges - munkahoz ill. munkavallalashoz csakugy mint hitelhez stb. Szoszerint tarsadalombiztositasi szamot jelent, es igy egy az egyben ugyanaz a szerepe mint a TB szamnak Mo-n (ha nem tobb). A munkaltatok (altalaban) vadiuj emigransok eseteben a felveteled utan hajlandoak 1-2 honapot varni arra hogy megkapd ha egyebkent egyebb dokumentumokkal valoszinusiteni tudod a statuszod legalitasat, de tobbet ritkan varnak, mert sulyos buntetes eri oket ha enelkul alkalmaznak; ha pedig utolag kiderul hogy valaki csak igergette de nincs neki ill. nem kapta meg, joguk van hogy megtagadjak kifizetni a bered (es a legtobben meg is teszik ezt).

Amennyiben nincs PR statuszotok, ugy a SIN-t (mely ez esetben csak ideiglenes lesz szamotokra, es igy 9-essel fog kezdodni) csak a kovetkezo legalis dokumentumok egyikenek beadasaval kaphattok:
· Work Permit/Employment Authorization;
· Study Permit/Student Authorization and a contract of employment; <O:p</O:p
· Visitor Record and a contract of employment;<O:p</O:p
· Temporary Resident Permit/Permit to Come Into or Remain in Canada;
· Extension to Temporary Resident Permit/Extension of Permit and;
· Diplomatic Identity Card (Category D, I or J only), and a letter of permission of employment; both issued by the Department of Foreign Affairs and International Trade.

(Csak mellekesen jelzem: amennyiben veletlenul turistakent vagytok itt, SIN-t nem kaphattok, es legalisan nem dolgozhattok. A feketepiacon sok magyar - es termeszetesen egyebb naciok - arul illegalis vagy masoktol szarmazo SIN kartyakat ill. szamokat, de ezeket alfogadni ill. felhasznalni rendkivul sulyos riziko.)

Tovabbi informacio - mind allampolgarsagi vagy PR statusszal, mind csupan munkavallalasival rendelkezo szemelyeknek - itt talalhato: http://www.servicecanada.gc.ca/eng/home.shtml .</O:p
 

krisz6

Új tag
Koszonom Hahalman!

Legalisan vagyunk itt, most varjuk a munkavallalasi engedelyt, illetve az orvosi vizsgalat eredmenyet ami ahhoz kell, igazabol tudom mi a sin number es mire valo, csak azt nem tudom mikor kell megigenyelni. De ha jol ertem csak az ID kell hozza semmi mas, nem kell megvarnom a work permit-et??
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
En ugy tudom, hogy turista nem kaphatja meg, se olyan szemely, akinek folyamatban van az ugye. Amikor mar megkaptad a landed statust, work permit-et, stb. akkor kerheted a SIN (Social Insurance Number)-t, mert az egyben azt is jelenti, hogy utana mar jogosult vagy munkavallalasra.
Tudomasom szerint a turistak nem vallalhatnak legalisan munkat Kanadaban.
 

gubrita

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt tudja-e valaki, hogy egy turista vállalhat-e volunteer munkát? Ha igen, akkor milyen tipusut? Volunteer munkát kaphat-e turista pl. állami iskolában, vagy öregek otthonában? Nagyon érdekelnének ezek, ha valaki tudja, kérem írja meg..köszi előre is!!

Üdv!Erre nem tudja senki a választ?Engem is érdekelne!
Köszi
 

Pandora's Box

Állandó Tag
Állandó Tag
Turista nem vállalhat semmilyen munkát.

Mindenek előtt BUÉK!

Azt szeretném megtudni, hogy ...
- miért húzodott el a szponzorálása hat évig?

- lehetne-e ezt gyorsabbá tenni, vagy a bürokrácia már csak ilyen?

- a leveleiben írta, hogy az elmút hat évben kétszer félévet, és egyszer egy évet töltött Kanadában... MUNKÁVAL... SIN-kártya (most fogja igényelni) és munkavízum nélkül.

- hogyan lehet ezt megtenni, hogyan tudnám ezt én is megtenni?

Üdv: Pandora's Box
 
Utoljára módosítva:

Omate

Tag
Hello
Sajnos nem tudom miért húzódott el, biztosan sokan voltak előttem és lassan dolgoznak az emigrációnál. :)
Sajnos valakinek még lassabb, de van akinek gyorsabban megy ez a dolog.
 
Kedves CanadaHun Tagok!
Szilvia vagyok, egy hónapja érkeztünk a férjemmel és 7 éves nevelt kislányommal Calgaryba. Menekültként jöttünk, és enyhén szólva döcögősen mennek a dolgok. Néhány papír beszerzése és néhány óra tolmácsolás 5000 dollárunkba került idáig. Megkaptuk a tárgyalásra az időpontot is, az egyetlen problémánk az, hogy azt mondták a hivatalban, ingyenes az orvosi vizsgálat, ennek ellenére a 6 kijelölt orvos közül egy sem hajlandó ingyen elvégezni a vizsgálatokat. Nagyjából 1000 dollárt kérnek érte hármunknak. Mivel egy hónapig tartott csak az, hogy a papírjainkat egyáltalán megnézze valaki, így a magunkkal hozott 7000$-ból már csak a következő havi lakásbérleti díjat tudjuk kifizetni. Továbbra sem akarunk semmilyen segélyt kérni, viszont nagy szükségünk lenne egy orvosra, aki elvégezné a vizsgálatokat akár Calgaryn kívül is, mert mindenképpen kellene a tárgyalásra és a munkavállalásunkhoz is. Férjemnek 14 szakmája van, nekem diplomám és 2 szakmám. Azonnal kapnánk munkát, de a vizsgálat eredménye nélkül nem kaphatunk munkavállalóit. Kérlek Téged is és másokat is, ha valaki tud, segítsen! A kormányhivatal és a hozzá tartozó Legal Aid és Legal Guidance, a katolikusok csak egymáshoz küldözgetnek minket, persze teljesen értelmetlenül. Egy hónapon keresztül minden nap hétfőtől péntekig 8-4-ig az irodákat jártuk felváltva, de sehol nem segítettek semmiben, illetve különböző nyomtatványokra és mindenféle felesleges dologra horribilis összegeket számoltak fel és a szó szoros értelmében kisajtolták belőlünk minden pénzünket. Hogyha tud bárki segíteni, hogy minél hamarabb átessünk az orvosi vizsgálatokon, és munkát tudjunk vállalni, valamint a kislányt iskolába tudjuk íratni.
Előre is nagyon szépen köszönjük mindenkinek a segítségét, mivel mostani helyzetünkben minden segítség jól jön! Nem kéregetni vagy koldulni jöttünk, becsületes dolgozó emberek vagyunk, egy normális család, ezért nem pénzt vagy bármi mást kérünk, csupán eszmei segítséget.
Nagyon szépen köszönjük!
Szilvia, Tibor és Anikó
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nem egeszen vilagos ha menekult vagy akkor mire is kell fizetni?ugyved orvosi stb
Ha bevandorlo vagy akkor kintrol azaz Canadan kivulrol tudod elinditani a procedurat.
Ha mint latogato vagy turista vagy itt es ugy gondolod itt akarsz maradni.......sajna de en nem tudom milyen lehetoseged van....ha voltal ugyvednel akkor o ezt biztosan el is mondta neked.
Arra biztosan jo hogy itt vagy, hogy talalj olyan ceget aki ad olyan papirt hogy alkalmaz teged mert ez a bevandorlasnal nagy segitseg.
 

Irkafirka2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves CanadaHun Tagok!
Szilvia vagyok, egy hónapja érkeztünk a férjemmel és 7 éves nevelt kislányommal Calgaryba. Menekültként jöttünk, és enyhén szólva döcögősen mennek a dolgok. Néhány papír beszerzése és néhány óra tolmácsolás 5000 dollárunkba került idáig. ...
Szilvia, Tibor és Anikó

Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de ha belépéskor a "menekült" státuszt jelöltétek, akkor szinte biztos, hogy hazaküldenek benneteket.
Magyar állampolgárként nagyon nehezen tudod majd bizonyítani, hogy jogosult vagy rá. Persze lehet, hogy speciális eset vagy, akkor igen. De ha "csak" etnikumi hovatartozásra hivatkozik valaki, azt elutasítják.
Azért ezt írom, mert ebből van a legtöbb eset.

Ha tudtok munkáltatót szerezni, akinek van lehetősége, hogy LMIA-t (vagy ami arrafelé ennek a megfelelője) adjon, akkor sürgősen lépjetek ebben az irányban. Elég egyikőtöknek, a családtagok automatikusan kapják a permitet.
A work permithez szerintem nem kell orvosi vizsgálat. Legalábbis mifelénk nem.
 
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat, nem vagyunk cigányok, és nem kisebbségi dolgokra hivatkozva jöttünk ide. A menekült kérelmezői papírok leadásához először is vennünk kellett egy laptopot és egy nyomtatót, mivel mostanra több mint 1500 oldalt nyomtattunk ki. A Legal Aidnél Kanada leggyengébb válóperes ügyvédjét adták nekünk, aki végig sem olvasta a papírjainkat (16. oldalnál befejezte), visszaadta és azt mondta, nem vállalja az ügyünket. A Legal Guidance-nél elolvasták a papírjainkat, de a bizonyítékokat nem tudtuk már bemutatni, mivel nem őriztük meg az itteni buszjegyeket, amikkel állításuk szerint el kellett volna számolnunk. Megjegyzem, csak az általuk megkövetelt fordításuk került 550$ pluszköltségbe. Összesen kb. 5500$-ba került a papírok beadása. Most már 3 hónapja vagyunk itt, nem kértünk és nem is kaptunk semmilyen segélyt, támogatást, két hónapon keresztül nap mint nap körbe-körbe küldözgettek minket. A Legal Guidance-nél még a magyar tolmácsot sem engedték a közelünkbe. Dolgozni nem mehetünk, abból kell megélnünk, amink van, a tárgyalásunkat május 12-re elhalasztották (6 héttel). Ügyvédet nem tudunk fogadni, mert annyi pénzünk már nincs, gyakorlatilag a helyzetünk kétségbeejtő, mert a dolgok jelenlegi állása szerint se munkánk, sem ügyvédünk, és lassan már pénzünk sincs. A 7 éves kislányunk nem járhat iskolába, és még azt sem tudjuk, hogy jogszerű-e a Kanadai Kormány eljárása velünk szemben. Semmilyen bűncselekményt nem követtünk el sem Magyarországon, sem Kanadában, mégis a kanadai hivatalokban úgy bánnak velünk, mint a leprás terroristákkal. Nem tudtuk, hogy Kanadában ekkora rasszizmus van a magyarokkal szemben. Mindaz, ami történik velünk, komplett rémálom. Diplomával és több szakmával rendelkezünk, szorgalmas magyar emberek vagyunk, és mégis bűnözőként kezelnek minket, mióta ideértünk. Ha valaki esetleg tudja, hogy hova fordulhatunk jogorvoslatért, azt nagyon megköszönnénk!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Meg ilyen esetrol soha nem hallottam. A menekult kerelem kitoltese nem igenyel ugyvedet sem 16 oldalas magyarazatot a beadvanyba. A targyalas es arra valo felkeszites az igen.
Max 2 oldal amibe le lehet irni a kerelem okat es a bizonyitekok masolatat igaz angolra leforditva es csatolni. Ha a gyorsitott eljarason mar tul vagytok es befogadtak a kerelmeteket akkor viszont jar a Legal Aid , es minimalis segely vagy valami ami a megelheteseteket biztositja addig meg a targyalas nem lesz es a biro nem dont ugyetekben.
A Lagal Aid a torveny elott kepviseli az altala adott ugyved a jogaidat. Nem sztar ugyvedek dolgoznak ott, hanem azok akik olcsobb tarifakkal is bevallaljak az ugyeket.
Ez nem jelenti azt ,hogy ha a Legal Aid tol van az ugyved meg nem nyerhet. Sok ugyet nyertek meg minden teruleten. Az allam fizeti oket es csak annyit orat amennyi muszaly egy egy ugyre.
Van egy csomo magyar ugyved, paralegal, templom ahol segitenek, utba igazitani .
Csak Toronto es kornyeken el 50ezer magyar es semmilyen rasszimus nincs a magyarokkal szemben de mas naciokkal sem.

A 7 éves kislányunk nem járhat iskolába, és még azt sem tudjuk, hogy jogszerű-e a Kanadai Kormány eljárása velünk szemben.
Hogy Canadaba milyen jogokat kersz szamon nem igazan vilagos.
Annyira egyertelmu es vilagosan le van irva a bevandorlas feltetelei, de a menekult statusz is , es a neten minden fent van. Szemelyi tanacsokat senki nem tud adni hisz minden menekult ugy mas es mas ,es az elszenvedett serelem jogtalansag es az okok is mas.
Buszjegyek nem bizonyitanak semmit , hisz egy berlet 120 dolcsi korul lehet .....amit senki nem fog neked elszamolni.

Sem a diploma sem a tobb szakma, meg a szorgalom semmit nem er a menekult kerelemben.


Menekult az aki ha visszater az eredeti orszagaba bortonbe kerul akar politikai vagy vallasi etnikuma miatt, vagy az elete veszelyben van , kinyirjak kivegzik stb.
Haborus ovezetekben sok ember ker menekult kerelmet ,sok helyen van etnikai tisztogatas stb.
Mo. -ot biztonsagos orszagnak nyilvanitotta nem regen Canada. Igaz azota valtozott egy kicsit a helyzet otthon negativ iranyba, es tobb embernek sikerult megkapnia a menekult kerelmet.
Shelterek is vannak menekultek kozul sokan onnan kezdik az eletuket es ott a szoc workerek sok segitseget nyujtanak tanacsot adnak.
Tudom nem leany alom,az a helyzet de hogy a gyerek iskolajat elinteztek volna az biztos.

Oszinten sajnalom es megertem az elkeseredesedet, de mikor leirjuk a nehezsegeket ,senki nem hiszi el. Egyik tagunk is azt irta a hireknel lehet jonni batran mert fogad Canada, o nem olvassa el az ilyen leveleket, csak addig terjed a figyeleme, jojjonek batran itt van a Kanaan.
Nagyon sok csalad lesz foldonfuto , mindenuk ramegy a nagy utazasra, es mar haza se tudnak menni mert nincs tobb ezer dollar repulojegyre.

Csak dukkolni tudunk nektek sikeruljon, es tenyleg megnyugodva boldogan tudjatok a canadai eleteteket rendezni.
 
Utoljára módosítva:

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Hat en ilyen helyzetben elfogadnam azt a segelyt vagymit, aztan visszaadnam vagy befizetnem valami hasonlo celu szervezetnek amint egyenesbe jovunk. Mintha hitel lett volna.

Aki azt terjeszti, hogy nyelvtudas nelkul boldogulni lehet Kanadaban, az hazudik, es olyanokat ver at nagyon csunyan, akik amugyis nehez helyzetben vannak.
Sokkal biztonsagosabb lenne az EUn belul maradni, ahol automatikusan szabad a munkavallalas, es eleg nepes a magyar kozosseg, hogy atsegitsen a kezdeti nehezsegeken. Vagy ha annyira nem megy a nyelvtanulas, akkor meg ott van Erdely vagy Felvidek.

Tenyleg nem elitizmusbol akarom osztani itt az eszt, es elismerem, hogy nem igazan tudom mit jelent a mai Magyarorszagon uldozottnek lenni, de egyszeruen nem ertem, miert pont Kanada? Mi nyelvtudassal, diplomaval, nemzetkozi munka- es elettapasztalattal, sot, meg a munkaszerzodessel es engedelyekkel a kezunkben is vacilaltunk, megeri-e nekunk Kanada az extra kockazatot es koltsegeket. Nem sokon mult, hogy nem csak Angliaig mentunk, csak hat ott nem birnank az idojarast es a kajat, es ugy szamoltuk megengedhetjuk magunknak ezt a luxust.

De ha mar Kanada: En nem tapasztalok rasszizmust velunk magyarokkal szemben, igaz, mi legalisan jottunk az orszagba.
Igazabol amennyire latom mindenfele szinu-szagu-szarmazasu emberek elnek itt, es teljesen egysegesen emberkent bannak egymassal.
Najo, a quebekiek fujnak mindenkire, aki nem franciaul beszel, es hisztiznek a vallasi jelkepek es nepviseletek miatt, de senki sem veszi oket komolyan, szerintem meg ok maguk sem igazan :)
A kulonboz hivatalokban az ugyintezok nagyreszt kedvesek, de ok is csak emberek, akik a csak munkajukat vegzik. Nem mindig (es ez nem is lenne elvarhato), de tobbszor elofordult, hogy a kotelessegukon, hataskorukon tul segitettek jofejsegbol, mikor ugyetlenkedtem valamivel. Gondolom minel tobb nehez sorsu emberrel dolgozik valaki, annal jobban el kell tavolitania magat toluk lelekben, kulonben belerokkanna, ha napi szaz ember gondjat a szivere venne.

Uhh, mar negy bekezdest irtam, es meg nincs benne semmi hasznos, pedig igazan konstruktiv szandekkal alltam neki :-/
Sajnos erdemben csak az informatikahoz ertek: Ha sokat kell nyomtatnotok, akkor lezernyomtatot vegyetek, az oldalakra visszaosztva sokkal olcsobb, plane, ha utantoltott tonert vesztek. Az ureset ne dobjatok ki, az utantoltohelyeken visszaveszik. Ez mondjuk tintasugarasra is igaz.

Ha nem az orszag tulso vegeben laknank, talan tudnank segiteni a mindennapokban (peldaul hasznalhatnatok a lezerprinterunket...)
OK hogy penzert nem dolgozhattok (gainful employment), de szallasert-ellatasert talan megis? Azt meg az onkenteseknek is szabad.
Van egy csomo ilyen oldal: woof, staydu, sot, couchsurfing-en is vannak hasonlo temaju csoportok.
Nem vagyok ugyved, es ez nem jogi tanacs.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat, nem vagyunk cigányok, és nem kisebbségi dolgokra hivatkozva jöttünk ide. A menekült kérelmezői papírok leadásához először is vennünk kellett egy laptopot és egy nyomtatót, mivel mostanra több mint 1500 oldalt nyomtattunk ki. A Legal Aidnél Kanada leggyengébb válóperes ügyvédjét adták nekünk, aki végig sem olvasta a papírjainkat (16. oldalnál befejezte), visszaadta és azt mondta, nem vállalja az ügyünket. A Legal Guidance-nél elolvasták a papírjainkat, de a bizonyítékokat nem tudtuk már bemutatni, mivel nem őriztük meg az itteni buszjegyeket, amikkel állításuk szerint el kellett volna számolnunk. Megjegyzem, csak az általuk megkövetelt fordításuk került 550$ pluszköltségbe. Összesen kb. 5500$-ba került a papírok beadása. Most már 3 hónapja vagyunk itt, nem kértünk és nem is kaptunk semmilyen segélyt, támogatást, két hónapon keresztül nap mint nap körbe-körbe küldözgettek minket. A Legal Guidance-nél még a magyar tolmácsot sem engedték a közelünkbe. Dolgozni nem mehetünk, abból kell megélnünk, amink van, a tárgyalásunkat május 12-re elhalasztották (6 héttel). Ügyvédet nem tudunk fogadni, mert annyi pénzünk már nincs, gyakorlatilag a helyzetünk kétségbeejtő, mert a dolgok jelenlegi állása szerint se munkánk, sem ügyvédünk, és lassan már pénzünk sincs. A 7 éves kislányunk nem járhat iskolába, és még azt sem tudjuk, hogy jogszerű-e a Kanadai Kormány eljárása velünk szemben. Semmilyen bűncselekményt nem követtünk el sem Magyarországon, sem Kanadában, mégis a kanadai hivatalokban úgy bánnak velünk, mint a leprás terroristákkal. Nem tudtuk, hogy Kanadában ekkora rasszizmus van a magyarokkal szemben. Mindaz, ami történik velünk, komplett rémálom. Diplomával és több szakmával rendelkezünk, szorgalmas magyar emberek vagyunk, és mégis bűnözőként kezelnek minket, mióta ideértünk. Ha valaki esetleg tudja, hogy hova fordulhatunk jogorvoslatért, azt nagyon megköszönnénk!

Tobbszor elolvastam es egyre jobban nem ertem a helyzetet. Az vilagos menekult kerelmet adtatok be. Az okot ti tudjatok. A statuszok nem csereberelgethetok. Ha menekult vagy akkor a targyalast le fogjak folytatni es dontest hoznak elfogadnak vagy nem. HA igen gratulalnak es mint uj canadadas kezdheted az eleted es intezheted a SIN szamot es minden egyeb papirt OHIP iskola stb.HA elutasitanak akkor kozlik veled es adnak idopontot is vagy adnak lehetoseget fellebezni , ha nem akkor alairatnak egy papirt mikor hagyod el Canadat. Ha nem mesz haza korozes alatt leszel es ha elfognak deportalnak. Kb ez az ugymenet.Legalabbis sok magyar jart igy.
Minden mas munkavisa vagy lehetoseg mint bevandorlo vagy mint munkavallalo nem jon ossze,mert ezeket a lehetosegek nem cserelhetok.

Hogy milyen jogorvoslatra gondoltal ? ki ellen ?az Immigration Office ellen? vagy a biro ellen?
Ki ultetett fel ,hogy Canadaba oly egyszeru lesz ez a menekult ugy elintezese?
MAr irtam de maskep megfogalmazva a menekulteknel azert nem szamit a szakma diploma mert az eletuket mentik meg azzal hogy befogadja Canada oket. Evi kb 5000 fot fogad igy be Canada. A bevandorlasnal fontos a szakma a diploma a nyelvtudas munka ajanlat stb.200-250 ezer fo jon evente igy Canadaba.
 
Sziasztok!
Köszönjük a válaszokat! Azt hiszem, félreértitek a helyzetet, mert én semmit nem kérek Kanadán számon, csupán azt szerettem volna tudni, hogy az úgynevezett biztonságos országból érkező menekültekkel mindenütt ilyen gátlástalan módon bánnak-e, mint velünk. Tehát, hogy világos legyen, bármelyik irodába megyünk, ott helyben nem fogadnak el pénzt, viszont átküldenek egy másik irodába, ahová csak úgy mehetünk, ha lefordított, kitöltött nyomtatványokat viszünk, különböző hivatkozásokat írunk, mindent lefordíttatunk, és mindezt kifizetjük valamelyik kanadai tolmácsnak, közjegyzőnek, vagy bárkinek. A körbe-körbe küldözgetés tökéletesen fedi a valóságot, hogy a gyerek nem járhat iskolába, sajnos ez is. Senki ellen nem gondoltam jogorvoslatra, csupán segítségre, amelyet Kanadában most már biztosan soha nem fogunk megkapni, mert Magyarország olyannyira biztonságos ország, hogy éppen 3 merényleten vagyunk túl, és a rendőrség nem tett semmit. Lehet, hogy akkor lennénk a legnagyobb biztonságban, ha bevonulnánk egy TV stúdióba és 60 percben elmesélném, 600 oldal bizonyítékkal alátámasztva, hogy mi is történik jelenleg a biztonságos Magyarországon. Ha bárki tud olyan helyet ezen a bolygón, ahol békében élhet egy 3 tagú család, az könyörgöm, írjon, mert semmi mást nem szeretnék, mint hazaérve a munkából átölelni a szeretteimet, és nem azon aggódni, hogy életben leszünk-e még holnap. Amit itt leírtam, nagyon komolyan gondolom. Azért választottam Kanadát, mert ez valóban egy biztonságos ország és tudomásunk szerint itt büntetendő cselekmény egy 3 és fél éves gyerek megkínzása, itt büntetendő cselekmény, ha le akarnak lőni valakit, itt büntetendő cselekmény, ha felakarnak robbantani egy családot, és tudtommal a merénylőt nem engedik ki a rendőrségről 3 óra múlva a sértett lakcímével, telefonszámával és minden elérhetőségével. Magyarországon mindenkihez fordultunk, akihez lehetett, miután a rendőrség nem volt hajlandó cselekedni. 20 év alatt majdnem 30 helyre költöztem, de mindenütt megtaláltak. Sajnos olyan emberekről tudok elég sokat, akik az évek folyamán egyre magasabb pozícióba tornázták fel magukat, és szakadt kis autóikat páncélozott járművekre cserélték. Senkinek soha nem beszéltem ezekről az emberekről, mégis folyamatos üldözésnek vagyok kitéve a családommal 1996 óta. Kanadába nem azért jöttünk, hogy bárkin bármit számon kérjünk, csupán azért, hogy életben maradjunk. Mi nem a megélhetési gondok vagy faji megkülönböztetés miatt érkeztünk ide, csupán egyetlen ok vezérelt minket, mégpedig hogy életben maradjunk.
Tehát ha valaki tud biztonságosabb országot Kanadánál, kérem hogy írja meg nekem, mert ahogy itt velünk bántak a hivatalokban, azok után önként elhagyjuk az országot.
Melitta, azt mondod, a buszjegyek nem bizonyítanak semmit, mégis a Legal Guidance erre hivatkozva nem adott nekünk ügyvédet, de már ez előtt is kettő hónappal az érkezésünk napjától megtagadtak minden nemű segítséget. Nem kértünk pénzt, nem kértünk élelmet, nem kértünk segélyt, csupán segítséget a nyomtatványok kitöltéséhez. Annak ellenére, hogy van az irodájukban magyarul beszélő dolgozó, nem engedték neki, hogy segítsen a legalapvetőbb jogi kifejezések fordításában.
Tehát senkin semmit nem akarok számon kérni, sem senkit nem vádolok semmivel, csak békében szeretném felnevelni a kislányomat.
Köszönünk szépen minden jó szót, mert abból kapunk a legkevesebbet!
Kanada lakói színre, korra és vallásra való tekintet nélkül egységesen aranyosak, kedvesek, emberségesek, csak azt sajnáljuk, hogy ezek az emberek nem a hivatalokban vannak.
Itt és most meg szeretném köszönni az összes kanadainak, hogy kedvesen segítettek minket többször útbaigazítani, és kedves beszédjükkel, biztatásukkal lelket öntöttek belénk.
Bocsánatot kérünk, hogy a teljes nevünket és az elérhetőségünket nem írjuk le, de már annyi rossz történt velünk, hogy félünk.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Köszönjük a válaszokat! Azt hiszem, félreértitek a helyzetet, mert én semmit nem kérek Kanadán számon, csupán azt szerettem volna tudni, hogy az úgynevezett biztonságos országból érkező menekültekkel mindenütt ilyen gátlástalan módon bánnak-e, mint velünk.
Biztonsagos orszagbol csak kiveteles esetekben kapja meg valaki a menekult statuszt.


Tehát, hogy világos legyen, bármelyik irodába megyünk, ott helyben nem fogadnak el pénzt, viszont átküldenek egy másik irodába, ahová csak úgy mehetünk, ha lefordított, kitöltött nyomtatványokat viszünk, különböző hivatkozásokat írunk, mindent lefordíttatunk, és mindezt kifizetjük valamelyik kanadai tolmácsnak, közjegyzőnek, vagy bárkinek. A körbe-körbe küldözgetés tökéletesen fedi a valóságot, hogy a gyerek nem járhat iskolába, sajnos ez is. Senki ellen nem gondoltam jogorvoslatra, csupán segítségre, amelyet Kanadában most már biztosan soha nem fogunk megkapni, mert Magyarország olyannyira biztonságos ország, hogy éppen 3 merényleten vagyunk túl, és a rendőrség nem tett semmit.

Itt a hivatalos nyelv az angol es a francia. Otthon se tudnal elintezni semmit a hivatalokban angolul vagy franciaul. Meg kell hogy ertse az ugyintezo vagy hivatal mi szerepel a papirokon. Az is a te biztonsagodat vedi, hogy ha kozjegyzoi forditas kell, hogy ne hogy valami mondva csinalt tolmacs pongyolanyelven forditson. Az ugyvedi nyelvezet itt eleg cirkalmazott es igen felkeszultnek kell lenni hogy tolmacs feladatot el tudjon latni valaki.


Lehet, hogy akkor lennénk a legnagyobb biztonságban, ha bevonulnánk egy TV stúdióba és 60 percben elmesélném, 600 oldal bizonyítékkal alátámasztva, hogy mi is történik jelenleg a biztonságos Magyarországon.

Mi nem a megélhetési gondok vagy faji megkülönböztetés miatt érkeztünk ide, csupán egyetlen ok vezérelt minket, mégpedig hogy életben maradjunk.
Tehát ha valaki tud biztonságosabb országot Kanadánál, kérem hogy írja meg nekem, mert ahogy itt velünk bántak a hivatalokban, azok után önként elhagyjuk az országot.

A tv hez egy orat szerezni nagyon nehez. Nem ketelkedek a szavadba ,mert tudom sok minden nem franko otthon, es bizony nem egy esetrol hallottunk mostanaban akik megkaptak a menekult statuszt ami azt jelenti , hogy Canada ugy talalta ugyukben hogy megalapozott es befogadta oket.

[/Melitta, azt mondod, a buszjegyek nem bizonyítanak semmit, mégis a Legal Guidance erre hivatkozva nem adott nekünk ügyvédet, de már ez előtt is kettő hónappal az érkezésünk napjától megtagadtak minden nemű segítséget. Nem kértünk pénzt, nem kértünk élelmet, nem kértünk segélyt, csupán segítséget a nyomtatványok kitöltéséhez. Annak ellenére, hogy van az irodájukban magyarul beszélő dolgozó, nem engedték neki, hogy segítsen a legalapvetőbb jogi kifejezések fordításában.
Tehát senkin semmit nem akarok számon kérni, sem senkit nem vádolok semmivel, csak békében szeretném felnevelni a kislányomat.
Köszönünk szépen minden jó szót, mert abból kapunk a legkevesebbet!
Kanada lakói színre, korra és vallásra való tekintet nélkül egységesen aranyosak, kedvesek, emberségesek, csak azt sajnáljuk, hogy ezek az emberek nem a hivatalokban vannak.
Itt és most meg szeretném köszönni az összes kanadainak, hogy kedvesen segítettek minket többször útbaigazítani, és kedves beszédjükkel, biztatásukkal lelket öntöttek belénk.
Bocsánatot kérünk, hogy a teljes nevünket és az elérhetőségünket nem írjuk le, de már annyi rossz történt velünk, hogy félünk.

Azert nagyon meglepo amit irsz mert ,hogy a buszjegynel maradjunk , ha egy hivatalba bemesz , legkevesbe kerdezik meg toled mivel jottel taxival biciglivel vagy busszal, hanem az ok amiert felkerested a hivatalt az erdekli oket.
Egy hivatalnok sem szolalhat meg magyarul meg ha tud is, mert azzal visszaelne a hivatal szabalyzataval. Nem segithet kitolteni a papirokat mikor azt neked kell es ugy ahogy tortentek a dolgok , de meg a tolmacs se segithet , csak szigoruan azt fordithatja amit te mondtal.Senki nem fogja rizikozni az allasat hogy olyanba segitsen amibe nem lehet neki.
A hivatalokban a papirok beszelnek, es egyforman kell kezelniuk minden naciot.
Mas ha egy uzletbe mesz vasarolni es magyar az elado es szoba elegyedik veled, de neki is eladni kell es nem bajcsevegni.

Termeszetesen senki nem varja el toled ,hogy barminemu infot kiadjal magadrol , es nem is kell.
En nem ismerek jobb es elhetobb orszagot Canadanal.

Talan azt a tanacsot tudom mondani vagy a magyar egyhazaknal vagy iskolaknal kellene megprobalni valamilyen segitseget kerni , mert valahogy valami el lett rontva a papirjaidba. Vagy legalabb tisztan latnal megertened mi az amit kifogasolnak . Nekem nem tisztem a papokat reklamozni, de ok is esku alatt tolmacsolnak, tehat hiteles lenne.
Szivbol kivanom , hogy rendezodjon sorsotok.
 
Oldal tetejére