Kressz!!!!!!

vicacska

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyar közlekedés! Hát igen. Mondjuk a KRESZT is 5 évenként alkalmassági vizsgával lehetne megújítani, teszt kérdésekkel és gyakorlati vizsgával. Talán lenne javulás. Az utakon nem a KRESZ tudás érvényesül, hanem az előttem és mögöttem levő viselkedésének felmérése és gyors reagálása. Sajnos ez van.
 

hh_szandra

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden esetre mióta én is ülök motoron azt azért észrevettem, hogy az autósak nagy része kimondottan rühelli a motorosokat, és tesz arra, ha véletlenül nekik van elsőbbségük, stb.
Viszont motoron és autóban ülve azt is látom, amikor a motoros idióták "na, ki ha én nem, menő vagyok" stílusban veszélyeztetik a többi autóst és motorost egyaránt.
Szinte naponta megyek át a Mecseken, gondolom sokaknak ismerős a hiradóból az az okos, aki felvette azt, ahogy nekiszáguld egy másik motorosnak... Mondjuk ahogy tudom, a sors iróniája, hogy ismerték egymást, és állítólag az áldozat is hasonló formában szeretett a leginkább motorozni.

M
 

Casca

Állandó Tag
Állandó Tag
A fiam motorozik/is/,már 2x törték össze, hogy nem adtak neki elsőbbséget. Tény, hogy én frászt kapok, ha 2 cm-re elhúz mellettem egy motoros. Szóval megértem mindkét félt, de tény, hogy a közlekedési morál, pont olyan mint minden más. Lesz....egymást az élet minden területén. Sajnos..
 

Simi82

Állandó Tag
Állandó Tag
A rokonságban is van sanos olyan "pilóta", aki a körforgalomba csak befelé indexel..
Bár nem hiszem, hogy régebben ezt így tanították volna..
 

ondrejo

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyar kresz és általános magyar közúti morál.. nevetséges dolgok. Kreszt kb évente módosítják hülyeségekkel, vagy kevésbé hülyeségekkel, de alig van nyílvános fórum amiben jelzik a módosításokat.

Én autózok, motorozok és gyalogolok is (mikor hogy) és félelmetes, mennyire nem figyelnek egymásra az emberek és mennyire nincsenek tisztában a közlekedés alapszabályaival. Ez mindenkire érvényes.
Naponta találkozok gyalogosokkal és robogósokkal akik a 4 sávos úton keresztben közlekednek a záróvonal ellenére, miközben kb 200 m-re ott a zebra illetve utána a körforgalom...

szintén naponta találkozom kismotoros tinédzserekkel, akik ketten mennek egy 50-es (vagy nagyobb rendszám nélküli) motorral/robogóval ketten bukósisak nélkül. Persze ki kell küszöbölni a rizikófaktort, hogy megfogja őket valaki ezért a járdán közlekednek, néha-néha elsodorva egy-egy járókelőt...

Az autósokról nem is beszélve.. lakóhelyem mellett egy főút megy, az itteni kereszteződés elég nagy forgalmú, valamint ott a zebra is. Közel s távol nincs más lehetőség gyalogosan, vagy kerékpárosan átjutni a túloldalra,(hacsak nem az előbb említett kamikaze megoldással - keresztbe a négysávoson) az átkelőre még lámpa is figyelmeztet, valamint ott a 60-as tábla... általában 100-120 között mennek itt mégis az emberek- autósok és motorosok egyaránt.

Valamelyik nap volt alkalmam végignézni amint a szakadó esőben egy anyuka a babakocsival kb negyed órán keresztül ott ácsorgott, mert nem lassított senki, holott a kresz előírja hogy gyalogos átkelő előtt mérsékelni kell a sebességet.

Az emberek türelmetlenek, dudálnak ha kell ha nem, de hogy segítsenek egymáson az eszükbe sem jut. Valamelyik nap kollegám lerobbant egy forgalmasabb belvárosi úton. Telefonban hallottam, hogy folyamatos dudálás és anyázás ment, mert "mé' állsz meg az úton te köcsög"... az hogy esetleg valaki megálljon és segítsen félretolni/vontatni az autót? Á dehogy, dudálni meg kiabálni könnyebb, és biztos hatásosabb is...

Sajnos nem csak a közlekedés ilyen mo-n... erősen gondolkozom hogy itthagyom az országot, de hát egy kisbabával, meg sok-sok tartozással a hátunk mögött nem egyszerű bármit is lépni...
JA és bocs, hogy ennyi postban írtam meg a véleményem :)
 

Margovics

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma úgy vezettem, ahogy mondjuk Hollandiában vezetnék. Semmi extra csak megálltam a zebránál és átengedtem a gyalogosokat, kiengedtem autókat stb., persze azért nem 30-al mentem és nem mindenáron. De így is majdnem meghaltam.
 

yaz

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma úgy vezettem, ahogy mondjuk Hollandiában vezetnék. Semmi extra csak megálltam a zebránál és átengedtem a gyalogosokat, kiengedtem autókat stb., persze azért nem 30-al mentem és nem mindenáron. De így is majdnem meghaltam.

Nem tudom, én alapból így szoktam menni. Jellemzően csak az 50 alatti korlátozásokat nem tartom be, illetve 130 helyett szoktam 140-150 között menni, ha nem sietek (ritkán sietek).
 

Margovics

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem nem az a tapasztalatom, hogy az emberek így közlekednek. Majdnem belémjött valaki hátulról és mikor végül kikerült, azt nézte, hogy miért nem megyek.

Oktatásokat tartok felnőtteknek, mostanában azt szoktam kérni a résztvevőktől, hogy mutatkozzanak be azon keresztül milyen a vezetési stílusuk, hogy közlekednek az úton. Ezek szerint csupa békés honpolgár él ebben az országban...
Egy-két ember szokta mondani, hogy türelmetlenül vezet, de az átlag meg van elégedve. Talán még azt szokták kiemelni, hogy nem cikáznak a sávok között.
 

ondrejo

Állandó Tag
Állandó Tag
Újabban győrben lett egy pár "körgeometriás forgalom"... életveszély. Belső sávból akarnak kifelé kanyarodni belőle az emberek, minket is majdnem összetörtek.. pedig egyértelmű a táblázás és a felfestés. Akár hol vagyok a záróvonal azt jelenti, hogy nem léphetem át... :evil::evil:
 

Deejay4ever

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnálom azokat akiknek nincs jogsiuk és autouk mert nem tudják milyen élvezet Hajtani az autot és rettegésben tartani másokat ugy az uton és a járdán is :D:D
 

grusalak

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos való igaz, hogy Győrben a "körgeometriás forgalom" veszélyes, de nem a út az életveszély, hanem azok az "értelmes" emberek akik, nem tudnak közlekedni benne. Valamint a gyorshajtás is "általánossá" vált. Ha max megengedett sebességgel megyek, akkor is sokan úgy tűnnek el mögüllem, majd miután megelőztek előlem, hogy csak na.

Mindkét dolog zavar kicsit, de különösebben nem idegesítem fel magam rajta.
Viszont van egy harmadik dolog, ami miatt nálam eléggé felmegy a pumpa, és nem tudok lenyugodni egy könnyen. MIÉRT nem képesek az emberek a lámpákat beállíta(t)ni??? Reflektort lekapcsolják ugyan, de az emberek 10%ának annyira magasra van állítva a lámpája, hogy kiégíti a szembejövők szemét! Őket miért nem lehet megbüntetni?

Jómagam kis késéssel tettem le a jogsit (23 évesen), így úgy érzem valhogy érettebb voltam, mint az ottani átlag... Ami meg is látszott az eredményeken. Elmélet terén megpróbáltam megérteni és az alapján tudtam válaszolni a kérdésekra a 17-18 éves tanulótársaim tesztet tanultak. Tudták a kérdést, tudták a választ, de ha már egy szót megváltoztattál, aminek szerepe is volt csak lestek ki a fejükből (Tisztelet persze a kivételnek)
A legfélelmetesebb viszont az elsősegély leckék voltak. Egy fiatal mentős srác jött oktatni, és isten biza csak sajnálni tudtam. A Bruhaha, Hehe, Hö, "vállvonás" és "vihogás" jellemzőkön kívül semmivel sem tudom leírni az ott zajlottakat. Rosszabb volt mint egy óvoda. Halálfélelmem volt, hogy mi lesz ha egyszer ezek közül valamelyiken múlna tényleg az életem...
 

Moncsa1978

Állandó Tag
Állandó Tag
Én 17 évesen vizsgáztam le vezetésből. Sajna csak 8 év múlva lett autóm.
Kellett idő, míg megismerkedtem az első autómmal.
Második autóval már könnyebb volt.
 

angezsu

Állandó Tag
Állandó Tag
A villanyszerelők másznak fel az oszlopra.
A tanuló vezető hölgy megkérdi az oktatóját:ilyen rosszul vezetnék,hogy az emberek a karóra menekülnek?
 

Abundance

Állandó Tag
Állandó Tag
A villanyszerelők másznak fel az oszlopra.
A tanuló vezető hölgy megkérdi az oktatóját:ilyen rosszul vezetnék,hogy az emberek a karóra menekülnek?

Hehe:)
Nekem mázlim volt az összes vizsgarésznél:p
Minden elsőre sikerült.Kreszre 5 percet tanultam, ki lehet logikázni a válaszokat.Poén volt.
Nektek hogy ment?
 

tax30

Állandó Tag
Állandó Tag
Néha az az érdekes eset áll elő, mint ma velem, hogy a kedves autóvezető-társ EGY SZÁMMAL NAGYOBB AUTÓVAL közlekedik, mint amilyennel tud, ezért nagyon nehéz számára megoldani a parkolás gordiuszi csomóját sajnos az én káromra, mert a 'kis bömbijével' zokszó nélkül nekitolatott az autómnak, úgy, hogy ott álltam az autó mellett. GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!
 

woodooman

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát a kressz idegesítő. Anyám nemrég vizsgázott.
Itthon az oktatók a pénzre mennek. Megbuktatják az embert, hogy több bőrt tudjanak lehúzni... Szemétség...

Ja ez kimaradt:
Annak valók a táblák akik nem tudnak improvizálni...
 

dzsingi

Állandó Tag
Állandó Tag
Miert van az hogy a kanyarodo auto elöször fékez uttána indekszel
és kettövel bekanyarodik ... Kész brutal
 

szaszuska

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha szerencsét van akkor jó irányba indekszel :)
Ha egyáltalán...

Bár szt meg megszokhatuk, hogy bizos típusú autókkal egyáltalán nem is "kell".. nem is értem a gyártók miért szerenek rájuk :)
 
Oldal tetejére