Tetovalas es Piercing

afca

Kitiltott (BANned)
tattoo-girls-9.jpg
 

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=contentheading width="100%">Hogy szabaduljak meg tőle? </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%"> </TD><TD class=buttonheading align=right width="100%"> </TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD vAlign=top colSpan=2>
3d_tattoo_lizard_woman.jpg
Több nő szeretne megszabadulni fiatalon készíttetett tetoválásától, mint férfi.
.
Ez derül ki egy amerikai kutatásból, mely Myrna L. Armstrong professzor vezetésével zajlott a Texasi Műszaki Egyetem Egészségtudományi Központjában Lubbockban.
A legtöbb amerikai 18-30 éves kora között készítteti tetoválását. 45-65 százalékuk nő. Bár a legtöbb (80 %) tetoválást viselő ember elégedett a döntésével, akadnak azért (6 %), akik mégis meg szeretnének szabadulni bőrükön viselt tetoválásuktól. Az elégedetlenek többsége nő, ami talán annak köszönhető, hogy a nőket többen kritizálják, vagy bélyegzik meg tetoválásuk miatt. Míg a tetoválást férfiakon sokan vagány dolognak tartják, addig a szebbik nem képviselőinél egyesek nőietlenségként értékelik.
Az Archives of Dermatology júliusi számában közzétett tudományos cikkhez Armstrong professzorék 196, a tetoválását 2006-ban eltávolíttató beteget vontak be vizsgálatukba. A résztvevők átlagéletkora 30 volt, több mint 50 százalékuk 16-23 éves kora közt készíttette a tetoválást. Az eredeti okok az egyediség (44 %) és a függetlenség (33 %) érzése, illetve a különleges élettapasztalat (28 %) voltak.
És hogy miért akartak megszabadulni fiatalkori döntésük következményétől? 57 százalékuk kínosan érezte magát miatta, 38 százalékuk érezte úgy, hogy a tetoválás rontja a testképét, 37 százaléknak az öltözködés jelentett problémát, 25 százalék állította, hogy megbélyegzett lett a tetoválás miatt, végül 21 százalékuk valamilyen különleges alkalomból - esküvő, vagy születésnap miatt - döntött az eltávolítás mellett. Az elhatározás okától függetlenül a legmeglepőbb eredmény a nemek aránya volt. Az eltávolítást kérő betegek 69 százaléka volt ugyanis nő.
Egy 1996-os kutatás még éppen ellenkező eredményeket hozott. Ezúttal a nők gyakrabban számoltak be negatív reakciókról tetoválásuk kapcsán, és arról panaszkodtak, hogy emiatt a nyilvánosság előtt, a munkahelyen, vagy az iskolában sminkkel, esetleg kötéssel kényszerülnek eltakarni büszkeségüket. A szakértő tanácsa egyszerű: mivel a nők később nehezebben tudják eltakarni bizonyos helyeken - például az alsó lábszáron és a mellkason - található tetoválásukat, érdemes jól meggondolni, hogy hová is kerüljön a vágyott műalkotás. A tárgyalóasztalnál például ugyanis nem menti meg őket a nyakkendő és a pantalló.​
</TD></TR></TBODY></TABLE>

forrás: internő
 

renta

Állandó Tag
Állandó Tag
Helló!
Én abszolut tetkó ellenes voltam, amíg a "szeretlek ica, átnyilazott szív" tetkókat láttam.
De a tv-ben most menő Miami Ink sorozat megváltoztatta a hozzáállásomat.
Ott valóban nagyon igényes tetkókat készítenek és ráadásul nagyrészt érzelmi töltet is van a tetkók mögött. Emléket állít valakinek, vagy segít lezárni egy-egy életszakaszt stb.
Ha valakinek ez segít akkor miért ne, hát még ha szép és igényes is.

A piercingek sokasága és a beültetett implantátumok még mindig meghaladják a mércét nálam.
üdv.
bkata
tényleg jót tetkókat készítenek a ink-esek.. nah az ő munkájuk művészi..
 

afca

Kitiltott (BANned)
3 dimenziós
 

Csatolások

  • 3d_tattoo07.jpg
    3d_tattoo07.jpg
    48.6 KB · Olvasás: 4
  • flower%20upper%20back.jpg
    flower%20upper%20back.jpg
    37.8 KB · Olvasás: 3

szilvi1981

Állandó Tag
Állandó Tag
2 éve csináltattam magamnak egy tetkót...jutalom 1 sikeres vizsga után...szerencsére olyan helyen van, hogy csak fürdőruhában látható...bár érdekes pillantásokat kapok a strandokon-csak mert van 2 gyerekem?2 hónap múlva 3 lesz..akkor vajon mi lesz?
 

szilvi1981

Állandó Tag
Állandó Tag
a férjemmel most gondolkodunk egy közös tetkón...
nehéz választani, mert elég különbözőek vagyunk...
ötlet?
 
Oldal tetejére