Idézetek

Poppy28

Állandó Tag
Állandó Tag
“Valamennyi kezdeményező és alkotó cselekedetet illetően egyetlen alapvető igazság létezik – abban a pillanatban, amikor valaki határozottan elkötelezi magát, a Gondviselés is működésbe lép.” (Johann Wolfgang von Goethe)
 

Katax

Új tag
"...akkor megértettem mi a szeretet. Nem tolakszik, csak jelen van. Nem ad tanácsot, nem vár el tőlem semmit, bármikor kimehetek, nem parancsol, nem kényszerít. Csak egy olyan helyzetben, amikor lehetőségem van túllépni megszokott határaimon, akkor átéli mindazt a kellemetlenséget, amit én, de közben a saját példájával, szavaival bátorít.

Úgy gondolom ez a szeretet. Hagyni, hogy a másik ember járja a saját útját, saját lehetőségei szerint, de ott lenni mellette azzal a biztos sugárzással, hogy itt vagyok, én is átélem, amit te, nem sürgetlek. Nem akarlak kihúzni belőle, mert milyen jó lenne most azt gondolni, hogy azzal jót tennék neked, hiszen nem szenvednél tovább. Nem.
Vállalom veled a fájdalmat, lépek tovább, segítek abban, hogy fejlődj, hogy valamivel több legyél, hogy közelebb kerülj ahhoz a lényhez, aki te vagy."
(Dr. Kígyós Éva: Csak meg kellene tanulnunk szeretni)
 

Helyzet

Állandó Tag
Állandó Tag
Your old ways of thinking are like the old pair of shoes in your closet. Even though they have holes in the bottoms and do not do a good job of protecting and helping you, you put them on instead of the new pair of shoes lying next to them. The new shoes have to be broken in and at first are uncomfortable, so you go with what you know. Let’s not only break in those new shoes; let’s get rid of that old pair once and for all.[FONT=&quot]<o:p></o:p>[/FONT]

A fennt olvasható idézet egy amerikai önfejlesztő oldalról származik. Egypár közhely található a programban de azért egyszer érdemes végig csinálni.

http://toolstolife.com/
 

Vasottguszti

Állandó Tag
Állandó Tag
"Sötétben állunk néha, magunk se tudva, hogy kerültünk
belé. Csak meresztjük a szemünket, csak tapogatódzunk,
bizonytalankodunk. És a szívünk hüledez.
-Merre?
S véljük, hogy semerre.
Csak tapogatódzunk. Lépünk. Meg-megállunk vakul. Fe-
jünk felett talán kőszikla csügg? Talán kígyóra lépünk? Szí-
vünk remeg, mint a nyárfalevél.
-Istenem!...
De mennünk kell, hogy kijussunk valamerre. Hát lépünk,
bizonytalankodunk tovább és tovább. Az iránytalanságban.
Vakon. Dermedezve. Tapogatódzva. Szemünket olykor
könny önti el. Szívünket olykor elszorítja az aggodalom.
Aléldozunk.
-Hova jutok?!
S nem érezzük a sötétségben, a bizonytalanságban, a ve-
szedelmek között, a Halál el-ne-csúszz ösvényén, nem érez-
zük, hogy egy láthatatlan jóságos kéz van a kezünkön.
Vezet."

Gárdonyi Géza: Ida regénye (prológ)
 

Holdgyermek

Állandó Tag
Állandó Tag
“Állandóan nagyszerű lehetőségekkel szembesülünk, amelyek megoldhatatlan problémáknak vannak álcázva.” (John Gardner)
 

Mirdad

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az ember születésétől kezdve, e világi idejének egész futása során nem törekedhet haszno&shy;sabbra és szükségesebbre, mint hogy önmagát helyesen megismerje; 1. Mi ő? 2. Honnan vagy kitől van? 3. Mi célból teremtetett? és 4. Mi a hivatása? Komoly szemlélődés közben már kezdettől úgy találja, hogy az összes teremtménnyel együtt Istentől származik. Másodszorra pedig úgy találja, hogy a teremtmények közül ő a legnemesebb teremtmény."
 

Mirdad

Állandó Tag
Állandó Tag
"S még ennél is magasabb és nagyobb megismerést adott Isten az embernek, hogy képes a dolgok szívébe nézni, milyen esszencia, erő és tulajdonság lakozik is bennük, a teremtményekben, a földben, kövekben, fákban, füvekben, az összes mozgó és mozdulatlan dologban egyaránt, úgyszintén a csillagokban és az elemekben; és képes felismerni, hogy melyek ezek a lények és erők, és miként van jelen ebben az erőben minden természetes érzékenység, növekedés, szaporodás és elevenség."

Jakob Böhme: Szent Sóvárgás

Ez magyarul a "látás" képessége, adománya :) Persze nem csak asztrális látás, hanem a megtisztult lélek tiszta szemein keresztül való látása az erőknek, esszenciáknak. A LÉTezőket fenntartó, születtető minőségeknek.
 

Mirdad

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az ember születésétől kezdve, e világi idejének egész futása során nem törekedhet haszno&shy;sabbra és szükségesebbre, mint hogy önmagát helyesen megismerje; 1. Mi ő? 2. Honnan vagy kitől van? 3. Mi célból teremtetett? és 4. Mi a hivatása? Komoly szemlélődés közben már kezdettől úgy találja, hogy az összes teremtménnyel együtt Istentől származik. Másodszorra pedig úgy találja, hogy a teremtmények közül ő a legnemesebb teremtmény."

Ez is szépen mutatja, hogy az "isteni suszter", Jakob Böhme görlitzből, az időtlen hermetikus bölcsesség talaján állt (rózsakeresztes volt), vagyis arra épített, mint a legtöbb valódi
beavatás, ősi misztérium: minden dolog kezdete, ismerete, az ÖNISMERET.

"Gnóthi szeautón!" - "Ismerd meg önmagad!", volt a delphoi jósda ismert felirata, de ennek volt egy folyatatása is: "És akkor felismered, hogy Isten vagy!".

Nem is történhet másként: a szellemi út önmagunk alapos, őszinte, tárgyilagos megismerésével kezdődik - hogyan is akarnánk a Lét "titkait" kifürkészni, ha sajátmagunkkal sem vagyunk tisztában?!

(A legtöbb mai technika, módszer, sajnos"melegiben" gyógyírt ajánl (mire?) - instant megoldások az instant léthez ;)
Csak lehetőleg önmagunkkal ne kelljen szembenézni, ne kelljen alapvetően megváltoznunk! Pedig a sárkányt a mítoszokban is az győzi le, aki szembenéz vele, kiáll ellene, nem az, aki elmenekül,
vagy azt állítja sohasem látta...)
 

Messy0221

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy ember, ki érted él
Egy ember, ki téged félt
Egy ember, ki megbízik benned
Egy ember, kinek a lelke a te lelked
Egy ember, kit nem hagysz bajban
Egy ember, ki segít rajtad
Egy ember, ki önzetlenül szeret
Egy ember, ki veled együtt sír, és nevet
Egy ember, ki megvéd téged
Egy ember, ki ölne érted
Egy ember akiért meghalnál
Egy ember, úgy hívják igaz barát
----------------------------------------
"A szív lassú halállal hal meg. Egyenként hullatja el a reményeit, miként a fa a leveleit. Mígnem egy szép napon elfogynak. Nincs remény, nem marad semmi..."(Arthur Golden- Egy gésa emlékiratai)
----------------------------
Emlékezz a bókokra, amiket kapsz és felejtsd el a rossz megjegyzéseket. Mindig mondd meg az embereknek, mit érzel irántuk, jobban fogod érezni magad, ha tudni fogják.
 

Messy0221

Állandó Tag
Állandó Tag
van egy szép történet is....amit ha elolvasok mindig elsírom magam ..mert nagyon szép...

Anyu nem én voltam..
Elmentem egy buliba,Anyu és emlékszem a szavaidra.Megkértél,hogy ne rúgjak be így nem ittam semmit.Büszke voltam,ahogyan azat előtte megmondtad.Nem ittam alkoholt vezetés előtt Anyu és a többiek gúnyolódtak is.Tudtam,hogy igazad volt,Anyu és hogy neked mindig igazad van.A buli lassan véget ért és mindenki hazaindult.Ahogy az autóhoz léptem,tudtam,hogy épségben haza fogok érni:nevelésed alapján-feleőségteljesen és büszkén!Lassan mentem Anyu,s bekanyarodtam egy kis utcába.De a másik sofőr frontálisan belémhajtott.Ahogyan fekszem itt a a járdán Anyu,hallom a rendőröket,hogy a másik soför ivott.És most én vagyok az,akinek ezért fizetnie kell!Itt fekszem haldoklom!ANYU KÉRLEK SIESS!Hogy történhet ez velem?Az életem kipukkant mint egy lufi!Körülöttem minden tiszta vér Anyu a legtöbb az én vérem!Hallom az orvos azt mondja,hogy már nem tud rajtam segíteni!Csak azt akarom mondani Anyu,esküszöm,tényleg NEM ittam!A többiek voltak akik ittak!A másik sofőr is ilyen buliba volt mint én.Egyetlen különbség:Ő volt,az aki részeg volt,és én vagyok az,aki most meghal!MIÉRT isznak az emberek Anyu?Erős fájdalmaim vannak,mint egy késszúrás olyan erősek.A férfi aki belémhajtott,fel-alá szaladgál,én itt fekszem.....és haldoklom ő meg csak néz rám hülyén!Mondd meg a BÁTYÁM-nak,hogy ne sírjon Anyu.És mondd meg APU-nak,hogy legyen bátor.Ha már a mennyországban leszek Anya írasd a sírkövemre"Apja Lánya".Valaki mondhatta volna neki,hogy ne igyon ha vezet.Ha mondta volna neki valaki,most nem kellene meghalnom.Már alig kapok levegőt.Anyu nagyon félek.KÉRLEK NE SÍRJ MIATTAM!Mindig ott voltál amikor szükségem volt rád!Mielött elmegyek van egy kérdésem:NEM ÉN VEZETTEM RÉSZEGEN,MIÉRT NEKEM KELL MOST MEHGALNI???
 

Helyzet

Állandó Tag
Állandó Tag
Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning.

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 98%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="98%" border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">Egyetlenegy probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, amelyen az keletkezett.<o:p></o:p>
</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 1; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><o:p> </o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>​
No problem can be solved from the same level of consciousness that created it.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.<o:p></o:p>
"Try not to become a man of success but rather to become a man of value." <o:p></o:p>

Albert Einstein<o:p></o:p>
 

Mirdad

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az elme a valóság gyilkosa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
A tanítvány ölje meg a gyilkost.<o:p></o:p>
Mert, ha saját alakja valótlannak tetszik, mint ébredés után álmának alakjai, ha megszűnik hallani a sokat, akkor meghallhatja az Egyet, a belső hangot, amely megöli a külsőt.<o:p></o:p>
Csak akkor és nem előbb hagyhatja el aszat, a hamis birodalmát, hogy szat, az igaz országába térjen."<o:p></o:p>
 

Mirdad

Állandó Tag
Állandó Tag
"Három csarnokon át vezet az út, óh törődött vándor fáradalmaid végéhez. Három csarnok visz, óh Mára győztese, a lét három állapotán át a negyedikbe és onnan a hét világba., az. örök béke világaiba.
Ha nevüket tudni akarod, figyelj és emlékezz.
Az első csarnok neve Tudatlanság - avidjá. Ez az a csarnok, amelyben napvilágot láttál, amelyben élsz és amelyben majd meghalsz.
A második csarnok neve a Tanulás Csarnoka. Lelked megtalálja e csarnokban az élet virágait, de kígyó tekergődzik minden virág alatt.
A harmadik csarnok neve Bölcsesség, amelyen túl akshara határtalan vizei terülnek el, a mindentudás elpusztíthatatlan forrása."

A Csend hangja
 

Mirdad

Állandó Tag
Állandó Tag
Vagyis a Tanulás Csarnokában sok virág terem, de MINDEN virág alatt egy kígyó lapul!

Értsük meg ezt a csodás részt ;) Nem minden a tanulás,
helyesebben nem mindegy mit tanulunk! SEMMI sem az, aminek látszik...
 

Helyzet

Állandó Tag
Állandó Tag
Being positive is more realistic and powerful.
A pozitív szemléletd sokkal reálisabb és erőteljesebb.
Susan Jeffers
 

Misera

Állandó Tag
Állandó Tag
"A szüleink csak részben felelősek azért, hogy kikké lettünk. A többi tőlünk függ. Vagyunk, akik vagyunk, a tetteink, a választásaink, az útjaink tesznek azokká."
Elizabeth Adler: Rejtély
 

Misera

Állandó Tag
Állandó Tag
"Minden megpróbáltatás arra jó, hogy új kezdetet készítsen elő a számunkra."

Njabulo Ndebele: Egy fiú halála
 
Oldal tetejére