Búcsúzunk.......

afca

Kitiltott (BANned)
Elhunyt az olimpiai bajnok Nógrádi Ferenc.

Életének 69. évében, szívelgyengülés következtében elhunyt Nógrádi Ferenc, született Neuwirth Ferenc,az 1964-es tokiói olimpián aranyérmes magyar labdarúgó-válogatott játékosa, aki a hazai bajnokságban a Bp. Honvéd, majd az MTK csapataiban szerepelt. Erről a Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatta az MTI-t, kiemelve, hogy ezzel a 114. magyar ötkarikás aranyérmes távozott az élők sorából. Nógrádi Ferenc az ötvenes évek végén, 19 esztendősen tűnt fel, egy híján 150 bajnoki mérkőzésen játszott és 24 gólt szerzett. Baloldali középpályásként négy alkalommal jutott szóhoz az A válogatottban.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Tragédia! Holtan találták a fiatal színésznőt!

Holtan találták párizsi lakásában a gyönyörű brit színésznőt, Lucy Gordont. A rendőrség nem talált bűncselekményre utaló jeleket, feltehetően öngyilkos lett a fiatal sztár. A barátja is otthon volt, amikor a tragédia történt, ő állítólag aludt, amikor Lucy felakasztotta magát.

d000465411bae5823b502.jpg
Fotó: Northfoto
Lucy Gordon 2007 áprilisában




Lucy Gordon fiatal kora ellenére számos filmben szerepelt, többek között a Pókember 3. és a Még mindig lakótársat keresünkben is. Pénteken ünnepelte volna 29. születésnapját.
<!-- /cikk cache -->
 

afca

Kitiltott (BANned)
Felakasztotta magát David Carradine


<!-- /#content-header -->
Nyaka és pénisze körül kötéllel találtak rá egy bangkoki hotel szekrényében szerda éjjel.
David Carradine



Holtan találták David Carradine amerikai színészt, a Kill Bill és más filmek, sorozatok (Kung Fu) sztárját egy bangkoki szállodában. A 72 éves hollywoodi színészt felakasztva találta meg a szobalány egy szekrényben, nyaka és pénisze körül kötéllel. A rendőrség szerint vélhetően öngyilkosságot követett el. Carradine halálhírét az Egyesült Államok bangkoki nagykövetsége is megerősítette.
Az amerikai színész legújabb filmjének, a Stretch-nek forgatása miatt tartózkodott Thaiföldön - írja a BBC. David Carradine színészdinasztiából származott, apja színész volt, és három fiútestvére is. Legtöbben a Kung Fu című sorozatból ismerhették, amiben Kwai Chang Caine szerepét játszotta. A nagy visszatérést Tarantino Kill Billjhttp://index.hu/kultur/musor/mozi/adatlap/58384ében Uma Thurman partnereként Bill szerepével lépte meg. Feleségét, Annie Biermant, és négy gyerekét hagyta hátra.
index/para
 

afca

Kitiltott (BANned)
Negyven éve halt meg Óz Dorkája


<!-- /#content-header -->2009, június 20
Negyven éve, 1969. június 22-én fejezte be rövid, fényes sikerekben és magánéleti kudarcokban bővelkedő rövid életét Judy Garland, az amerikai szórakoztatóipar egyik legfényesebb csillaga.






Judy Garland kétéves korától haláláig megállás nélkül dolgozott: 43 filmet forgatott, tucatnyi lemezt készített, majd félszáz tévéműsorban szerepelt, több mint ezer koncertje volt. Kétszer jelölték Oscar-díjra, végül életmű-díjat kapott, elnyerte a legjobb zenés színházi produkciónak járó Tony-díjat, 1962-es koncertlemezét öt Grammy-díjjal tüntették ki.
1922. június 10-én született, a kevéssé kellemes csengésű Frances Ethel Gumm néven. Kétévesen már a színpadon tipegett táncos szülei és két nővére társaságában. "Baby" Gumm - már ismert rádiós sztárként - hétévesen tűnt fel a filmvásznon, és tizenhárom évesen szerződtette az MGM stúdió egy meghallgatás után, próbafelvételek nélkül. Első főszerepét (immár mint Judy Garland) 1936-ban a 20th Century Fox stúdiótól kapta, ez volt az első és utolsó alkalom, hogy az MGM lemondott róla. Alig volt tizenhét éves, amikor az Óz, a csodák csodája révén a földkerekség legnépszerűbb színésznője lett. Minden nagykorú kollégájánál több rajongó levelet hozott neki a postás, egyszerre két filmje is szerepelt a tíz legnézettebb film között, és lemezei is szépen fogytak. A "zenés filmek királynője" 1939-től évente két filmet forgatott, partnerei között volt Fred Astaire és Gene Kelly, és meghódította a közönséget az Andy Hardy sorozatban is.
A negyvenes évek végétől az MGM által diktált tempót csak ajzószerekkel bírta: állítólag maga a stúdió adott neki először serkentő tablettákat. Idővel inni is kezdett, és többször kísérelt meg öngyilkosságot, végül egyre gyakoribb nyilvános botrányai miatt 1950-ben felmondták szerződését. Egy ideig úgy tűnt, képes lesz talpra állni: nagysikerű színházi fellépései után komoly, drámai szerepeket kapott az Ítélet Nürnbergben és a Csillag született című filmekben. Amikor utóbbi alakításáért 1954-ben mégsem neki ítélték az áhított Oscar-díjat, depressziója kiújult és drogfüggő is lett.
A hatvanas években egyre kevesebb lehetőséghez jutott, azok egy részét is lemondta, a közönség kifütyülte, producerei beperelték. Katasztrofális anyagi helyzetbe jutott, a megfáradt színésznőt 1969. június 22-én, két héttel negyvenhetedik születésnapja után találták holtan fürdőszobájában. Halálát a hivatalos vizsgálat szerint gyógyszer-túladagolás okozta, de lehetséges, hogy az anorexia avagy a hepatitisze miatti májkárosodás végzett vele.
Magánélete is élénken foglalkoztatta a sajtót. Egyes hírek szerint nemcsak az alkohol és a gyógyszerek, hanem a szex rabja is volt, fiatalkorától tartott fenn biszexuális kapcsolatokat. Rövid élete során ötször ment férjhez, először tizenkilenc évesen, utoljára halála előtt három hónappal; szeretői listáján szerepelt Yul Brinner és Frank Sinatra is.
Három gyermeke született, közülük Liza Minelli maga is a zene és film világában futott be karriert.

MTI/PARA
 

carly

Állandó Tag
Állandó Tag
Meghalt Michael Jackson

Michael Jackson csütörtökön 50 éves korában meghalt.

Ellentmondó jelentések láttak napvilágot állapotáról; helyi forrásokra hivatkozva a Los Angeles Times és a CBS News arról adott hírt, hogy meghalt, a CNN hírtelevízió azonban hosszú ideig nem erősítette meg a hírt. Később az NBC közölte, a család egy barátja megerősítette, hogy a szupersztár valóban elhunyt.

Egyes jelentések szerint a kórházban is megkísérelték újraéleszteni, de az énekes már semmilyen életjelt nem mutatott.

A popsztár halálát később orvosok is megerősítették, akik elmondták, hogy már mély kómában volt, amikor a kórházba került. Michael Jackson a kórháztól 2 és fél mérföldre, mintegy 6 percnyi autóútra lakott. A kórház előtt nagy tömeg gyűlt össze, várva a híreket az énekes állapotáról.

A pop királya nagy visszatérésre, 50 fellépésből álló londoni koncertsorozatra készült, amely júliusban kezdődött volna és egészen 2010-ig tartott volna. Két hónapja gyakorolt a koncertekre.
Szakértők szerint a popsztár nem volt fizikailag felkészülve a hosszú koncertsorozatra, s amikor július 8-ról 12-re halasztotta első fellépését, kérdések merültek fel egészségi állapotáról.
A tizenháromszoros Grammy-díjas világsztár, s ezzel minden idők egyik legsikeresebb előadóművésze - akinek albumai több tízmillió példányban keltek el világszerte, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Thriller és Billie Jean - több mint egy évtizedes turnészünet után tervezte a visszatérést.
Jackson először tíz koncertet kötött le a londoni O2 Arénában. A rajongók minden várakozást felülmúló rohama után végül 2010 márciusáig hosszabbították meg a maratoni előadássorozatot. A koncertekre idén márciusban szinte percek alatt elfogyott mind a 800 ezer jegy; ez lett volna minden idők legnagyobb nézőközönsége egyetlen városban, ugyanazon művész esetében.
Korábbi jelentések szerint az énekes azt követően szánta rá magát a visszatérésre, hogy adósságai miatt kaliforniai Neverland birtokának elhagyására kényszerült, és több száz személyes tárgyát csak az utolsó pillanatban tudta megmenteni az elárverezéstől.
Michael Jackson 1958-ban az Indiana állambeli Garyben látta meg a napvilágot, kétszer nősült,három gyermeke született.

2.jpg


Nyugodj békében drága Jackó!
 

cola

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos ismét eltávozott közülünk egy ember, Michael Jackson a popzene királya !
Én kedveltem a zenéit, nagyon jó előadó volt, egyedi táncot produkálva a parkettán. Utánozhatatlan, egyedi személyiség volt. Lehet, hogy pszihológus kellett volna számára, de sikert-sikerre halmozva elérte a célját és egy hiresség lett belőle. Remélem csak a jókat irják ezután róla, hisz amig élt elég sok rosszat kapott (talán jogosan, talán nem) de senki nem itélkezhet mások felett, ezt "odafent" majd eldöntik. Nyugodjon békében Jackson ! sosem feljtünk el !
 

afca

Kitiltott (BANned)
Meghalt Farrah Fawcett.

A Charlie angyalai sztárja és a 70-es évek amerikai szexszimbóluma hosszú betegség után hunyt el rákban. 2006 óta küzdött a betegséggel, élettársa Ryan O'Neal, a Love Story című film főszereplője mellette kénytelen volt újraélni a filmet. Össze akartak házasodni, de már nem volt idejük.
Hosszú betegség után hatvankét éves korában egy Los Angeles-i kórházban elhunyt Farrah Fawcett, a hetvenes évek nagysikerű Charlie angyalai című sorozatának egyik angyala. Fawcettet 2006-ban már kezelték végbélrákkal, akkor úgy tűnt, hogy sikerül legyőzni a betegséget, küzdelméről még dokumentumfilm is készült. 2007-ben azonban a színésznő betegsége kiújult, újabb áttéteket találtak, és az orvosok idén már azt mondták neki, hogy legfeljebb fél éve van hátra. Fawcettet a közelmúltban Németországban vetették alá egy kísérleti terápiának, aztán visszaszállították Kaliforniába. 39 kilósra fogyott, és kihullottak legendás szőke fürtjei is, amelyekkel annak idején divatot teremtett világszerte.
A végstádiumos rákbeteg színésznővel azért foglalkozott sokat a bulvármédia, mert élettársa Ryan O'Neal játszotta a főszerepet az 1970-ben készült Love Story című filmben, amelyben kedvesét, akit Ali McGraw alakított, gyógyíthatatlan betegség ölte meg szerelmük beteljesülésekor. A könnyes történet most valósággá vált a bulvárlapok szerint, ezért az amerikai bulvárlapok címlapjára került, hogy O'Neal bejelentette: feleségül veszi a súlyos beteg Fawcettet.
"Korábban többször is kértem, hogy jöjjön hozzám feleségül. De olyankor mindig nevetni kezdett, mintha valami vicceset mondtam volna. De ezúttal beleegyezett" – mesélte pár napja O,Neal az ABC-nek adott interjújában.
Egyes sajtóértesülések szerint Fawcett és O'Neal már a németországi gyógykezelés alatt össze akart házasodni, de nem tudtak túllépni a külföldön kötött házasság bürokratikus akadályain. Ezért Kaliforniában tervezték az esküvőt.
"Már készen van az esküvői ruha is. Vidám, szerelemmel teljes eseményt akarunk" – nyilatkozta az ABC-nek O'Neal. A szertartásra azonban már nem maradt idejük.
Popikon volt

A Texasban született Farrah Fawcett a hetvenes években tévéreklámokban szerepelt, majd a Charlie angyalai tévésorozat szőke nyomozónőjeként vált ismertté. Jellegzetes frizurájával és mosolyával valódi popkulturális ikonná vált, a Charlie angyalai sikere után emblematikusnak számító jellegzetes frizurájával évtizedekre tematizálta a fodrászipart. Igazi szexszimbólum lett, egyik plakátjából, amin piros fürdőruhában pózol 12 millió darabot adtak el csak az Egyesült Államokban.
553383_528dfdda39b47418e50fcf5ba94f8768_wm.jpg


Fawcett három Emmy-díjat is kapott, az elsőt az 1984-es Tűzfészek című filmért, amiben nem csak főszerepet játszott, de ő volt a producer is. A televíziós dráma a családon belüli erőszakról szólt. A téma egyébként a magánéletben sem kerülte el: viharos volt kapcsolta O'Neallel, hatvanadik születésnapja például azért ért hirtelen véget, mert a partin a férfi egy puskával kezdett hadonászni.
Az NBC május közepén tűzte műsorára a Farrah's Story című alkotást, amely színésznő a rákkal folytatott küzdelméről szóló dokumentumfilm folytatása, és Fawcett utolsó másfél évéről szól.
 

cola

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma volt Michael Jackson bucsu szertartása ! Rengeteg rajongó vette körül szeretetével, ami egy csodálatos dolog. Ebből is látszott, hogy Jackót szinte az egész világ szerette, amit meg is érdemelt. Kár, hogy eltávozott közülünk, bár Ő örökké élni fog bennünk. Nyugodjon békében!
 

afca

Kitiltott (BANned)
Elhunyt Bobby Robson

Hetvenhat éves korában péntek reggel elhunyt Sir Bobby Robson legendás angol futballista, mesteredző. A szakembernél 2007 májusában tüdőrákot diagnosztizáltak. Robson korábban az Ipswich Town, az FC Barcelona, a PSV Eindhoven, a Sporting Lisboa és az FC Porto csapatainál dolgozott, utóbbinál Lipcsei Pétert, a Ferencváros csapatkapitányát is edzette. Utolsó klubja, 1999 és 2004 között a Newcastle United volt. Játékosként 20-szor szerepelt hazája válogatottjában, szövetségi kapitányként pedig 1982 és 1990 között vezette az angol csapatot.
<!-- /cikk cache -->
Sir%20Bobby%20Robson.jpg.ashx
<!-- / message --><!-- sig -->
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
cs%C3%B6nd.jpg

Hosszantartó betegség után elhunyt Cseh Tamás
Kossuth-díjas zenész.


Cseh Tamás 1943 január 22-én született Budapesten,
de 13 éves koráig Tordason élt.
Az érettségi után a Budapesti Tanítóképző Főiskolát, majd az egri
Tanárképző Főiskolát és a Képzőművészeti Főiskolát is
elvégezte, pályáját általános iskolai rajztanárként kezdte
1967-ben.
A tanítás mellett, 1970-től adta elő Bereményi Gézával
közösen szerzett dalait.
1972 és 1977 között tagja a Gyurkó László által alapított,
a MUOSZ székházában játszó Huszonötödik Színháznak.
Később is tagja volt több színház, köztük a Katona József
és a Bárka Színház társulatának.
Első lemeze, a Levél nővéremnek 1976-ban jelent meg, ezt
követte az Antoine és Desiré, a fehér babák takarodója,
a Műcsarnok, a Frontátvonulás, Jóslat, Utóirat, Mélyrepülés,
Vasárnapi nép, Új dalok, Nyugati Pályaudvar, Levél nővéremnek
II., A telihold dalai, Jóslat a metrón, A véletlen szavai, Az igazi
levél nővéremnek, és Ady című album.​

Két indián témájú könyve jelent meg, az 1997-es Hadiösvény
és a 2006-ban kiadott Csillagokkal táncoló Kojot címmel.
Szerepelt számos filmben, köztük Jancsó Miklós
Magánbűnök,közerkölcsök, vagy Szörnyek évadja című
műveiben, de forgatott együtt Grünwalsky Ferenccel, Gothár
Péterrel és Tímár Péterrel is.
1988-ban megkapta Az év lemeze díjat, 1992-ben köztársasági
tisztikereszttel, 1993-ban Liszt Ferenc díjjal tüntették ki, majd
2001-ben Kossuth díjat kapott.
Májusban új albuma jelent meg A Dal nélkül címmel,
amin 1973-ban amatőr technikával rögzített, eddig még
kiadatlan tíz dala hallgatható meg.​

2006-ban tüdőrákot diagnosztizáltak nála.
"Hol jobb, hol rosszabb, igyekszem betartani az orvosok
útmutatásait, aztán majd meglátjuk.
Persze nem a mindenáron való életben maradás a cél"
-nyilatkozta betegségéről idén áprilisban Cseh Tamás.​


varazsko_sirko_1.jpg

 

haka64

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudtam róla, hogy néhány év óta beteg, így meglepett a hír.
Eztán már csak az emlékeinkben fog élni...sajnos.
 

Kretiti

Állandó Tag
Állandó Tag
Elment hát megint egy nagy Öreg, aki helyyet nem születik újra hasonló sem. Olvasom a könyvét és reménykectünk eddig....hogy lesz még olyan koncert, ahol csak hallgatod és kikapcsolsz ebből a mostani világból.
Lesz még koncert, de máshol.... Nyugodj békében.
 

CsKatinka

Állandó Tag
Állandó Tag
Elhunyt Cseh Tamás

Életének 67. évében elhunyt Cseh Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző.

Nagy művészt veszítettünk el halálával.
 
Ú

útkereső

Vendég
Elhunyt Cseh Tamás, mindíg is szerettem amit csinált.
Búcsúzóul pár sor az egyik dalából:
....
Ágyő!
Szerintem én is megyek.
A jövő
sohasem volt élvezet.
De ez a most érkező
puha vonású jövő
elég meredek.
....
 

frencsy

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazi nagy művészt veszítettünk el vele. Nagyon sajnálom, szerettem a szerzeményeit. Igazi remekműveket hagyott hátra.
 
Oldal tetejére