Bebizonyosodott – a nők a jobb autóvezetők

sznorbi2

Új tag
Egyetértek a nők valóban jobb vezetők mivel sokkal higgadtabbak mint a férfiak aki hajlamosak az "agresszivitásra" de azért vannak kivételek...;)

Ez manapság már nem teljesen igaz, mivel a gépkocsiban majdhogy nem egy őrülté alakul az ember és ez nemtől függetlenül van.
Kb. vagy 2 hete az országúton haladok olyan 80-90 km/h közt és erre egy kb. 30 év körüli nő kijön elém egy felénk igen kedvelt tó mellékútjáról teljesen váratlanul és persze éppen akkor amikor már majdnem ott vagyok a bekötő útnál.
Semmi gond, fékeztem egy jó nagyott(persze nem satuféket) csak akkor ért a meglepi amikor 60 km/h felé az Istennek sem akart gyorsulni és persze a felezővonalat középre véve és szédelgett az úton.
Tehát se jobbra se balra nem lehetett elférni melette.
Mivel országúton tilos jobb oldalon előzni így maradt volna a bal oldal, de vagy az én autóm volt széles vagy az út keskeny, hát sehogyan sem tudtam visszaállni a kb. 80-90-es tempómra.
Miért is ne, hát persze, hogy egyetlen kocsi sem jött akkor szembe km-eken keresztül.
Egyszer meguntam(mivel eléggé balesetveszélyes helyzeteket csinált) és lendületből balról be próbáltam előzni és fénykürt és hangkürt kiséretében észrevette, hogy valaki haladni is akar.
Erre amikor mellé értem elkezdett üvölteni és mutogatni nekem.
Akkor ki is a higgadtabb?
Én már untam, hogy cikázik, meg max 60 km/h-el megy országúton és egyéb nyalánkságok ahol szépen lehetne csorogni 90-el is.
A nők egy része kicsit félősebb és emiatt mutat bizonyos hányada higgadságot de ez már egyre kevésbé igaz a nőkre is sajna.
Bár ha mindenki olyan nyugodt és higadt lenne mint szerény személyem akkor meg uncsi lenne az élet. ;)
 

Johnny1961

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó lenne egy frissebb felmérést is látni, jónéhány év eltelt már azóta jócskán változhatott a helyzet. Egyébként szerintem az arányokat tekintve ugyanannyi jó női és férfi vezető van.
 

szakika0

Állandó Tag
Állandó Tag
Pár hónapja olvastam egy friss felmérés eredményeit. E szerint a nők több balesetet okoznak, mert kritikus helyzetekben sokkal bizonytalanabbak a férfiaknál. Az arány 60% nők 40% férfiak.
 

masnada

Állandó Tag
Állandó Tag
ez szerintem photoshop.
a nők csak körültekintőbben és pepecselősebben csinálják a dolgokat és ebből szerintem több baj származik.
 

Szenye

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak azt tudom, hogy eddig egyszer tolattak belém, és az hölgy volt. :) De persze nem általánosítok, a férfiak egy része, lehet tényleg (túl) magabiztosan vezet és ez komolyabb balesetet okozhat.
 

egyszervolt

Állandó Tag
Állandó Tag
Bár szerintem is általában jobban vezetnek a férfiak, mégis tudok nemegy olyan nőismerőst aki sokkal jobban vezet néhány férfi ismerősömnél. Szerintem az, hogy a nők nem vezetnek olyan jól, egyrészt abból adódik, hogy nagy a nyomás rajtuk pont emiatt a szemlélet miatt (mmint hogy ők nem tudnak vezetni), másrészt meg hogy egyszerűen nők...:D
 

szakika0

Állandó Tag
Állandó Tag
Pár ellen példa: belvárosi út, 60km megengedett sebesség, előttünk (mögöttem még 8-10 autó) döcög egy hölgy 40-45-tel, záróvonal, türelem elfogy előzünk.
Kereszteződés: én érek oda először, kanyarodok(nék) jobbra, szemben velem egy hölgy érkezik, gázt ad kanyarodik nagy ívben balra (amerre én), csak a női vezetőkkel szembeni gyanakvásomnak köszönhető, hogy időben tudtam fékezni. Ezek után még ő mutogat.
A nejem háromszor törte össze az előző autónkat (az újat már nem vezetheti). Ebből 2 esetben tereptárgyaknak ment neki (hátsó lökhárító csere, jobb első futómű + kerék csere), 1x pedig útkereszteződésben az előttünk balra kanyarodni akaró Balkancar-t balról előzte. Ajtók cseréje, kalapálás jobb oldalon.
 

Toshiba

Új tag
A világ eddigi legszélesebb körű vezetési szokásokat vizsgáló felmérése szerint a nők a jobb autóvezetők.

A felmérést a bécsi Közlekedésbiztonsági Szervezet készítette, Európa szerte több ezer baleset statisztikáját dolgozták fel.

Az adatok szerint a baleseteknek csupán 35 százalékát okozták nők. Ez az arány a fiatalabb korosztályban még kisebb volt: a fiatal férfiak ugyanis hajlamosak képességeik túlbecsülésére, míg a nők jóval óvatosabbak.

Ráadásul a nők nem csak kevesebb balesetet okoznak, gyakrabban használják a biztonsági övet is, és az általuk okozott sérülések is kevésbé súlyosak.

National Geographic Online

Mert a nők okosabbak és szépek, talán ezért jobbak.:D
 

krista18

Állandó Tag
Állandó Tag
En no vagyok,de nem mondanam hogy a legjobb vezeto vagyok.A ferjem sofor,es titokban irigyelem higgadsagat,tudasat
 

kondás

Állandó Tag
Állandó Tag
nem tudom, de én általában félek amikor nő vezet... :) valahogy olyan érzésem van, hogy itt most bármi megtörténhet. olyan kiszámíthatatlan az egész. persze azért most kicsit általánosítok :)
 
Oldal tetejére