Idézetek

Zora00

Állandó Tag
Állandó Tag
„A csodák nem a természeti törvényekkel állnak ellentmondásban, csupán azzal, amit a természetről tudunk.”
 

Gretchen

Állandó Tag
Állandó Tag
A legfontosabb találkozásokat a lelkek megbeszélik egymással, amikor a testek még nem is látták egymást.
 

wolferhu

Állandó Tag
Állandó Tag
“Az igazság szeretete a legtöbb emberben nem egyéb, mint félelem az igazságtalanság elszenvedésétől.” (La Rochefoucauld)
 

heni10400

Állandó Tag
Állandó Tag
Te, ifjú lévén, nem tudhatod, hogyan gondolkodik és hogyan érez egy idős ember. Az öregem viszont számon kérhető, ha elfelejti, milyen volt fiatalnak lenni.
 

laluna78

Állandó Tag
Állandó Tag
Nincs emberi kapcsolat, mely megrendítőbb, mélyebb lenne, mint a barátság. A szerelmesek, igen, még a szülők és gyermekek kapcsolatában is mennyi az önzés és a hiúság! Csak a barát nem önző; máskülönben nem barát. Csak a barát nem hiú, mert minden jót és szépet barátjának akar, nem önmagának. A szerelmes mindig akar valamit; a barát nem akar önmagának semmit. A gyermek mindig kapni akar szüleitől, túl akarja szárnyalni atyját; a barát nem akar kapni, sem túlszárnyalni. Nincs titkosabb és nemesebb ajándék az életben, mint a szűkszavú, megértő, türelmes és áldozatkész barátság. S nincs ritkább.
(Márai Sándor: A barátságról)
 

reba

Állandó Tag
Állandó Tag
'A képzelet fontosabb, mint a tudás.' Albert Einstein
tudom, hogy régi, de megfogott mostanában...
 

reba

Állandó Tag
Állandó Tag
'A képzelet fontosabb, mint a tudás.' /Albert Einstein/
lehet, hogy régi, de mostanában ez fogott meg.
 

fakana

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezékiel 25:17 Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!


Ponyvaregény
 
Oldal tetejére