Menekult statusz Canadaban

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez egy érdekes része a nyugati kultúrának (és jelenleg csak picit értem). Van erre egy kifejezés: whistleblowing (gy.k. sípfújás), mintha mindenki egy kicsit bíró/rendőr lenne/lehetne. Viszont szó sincs önbíráskodásról, sokkal inkább lelkiismeretről, a jó és a rossz elválasztásáról.

Ez mint szó is beszédes, és nem keverendő össze a feljelentgetéssel vagy besúgással. Más titkon áskálódni és más félreverni a harangot.
Ez a társadalmi öntudat része, hogy a társadalom minden tagja felelős a többiekért (persze nem minden szinten).

Azt azonban sajnos nem tudom hol van a határ az angolszász kultúrában, hogy honnantól tégla az ember. Erre talán a régebben közöttük élők jobban tudják a választ.

Például, ha feljelented a céged, mert tudod, hogy adót csal, akkor akár tönkre is teheted az egész vállalkozást, és a sajátodén kívül veszélybe sodorhatod akár több száz kollégád állását is. Magyarországon ilyen irányú motivációja nincs az egyénnek (az emberek 99.9999%-a már a felmerülésnél elveti a feljelentés ötletét), míg "Nyugaton" ez teljesen más.

Szerintem ez a "felelős társadalmi öntudat" nagyon pozitív. Mindenképpen fejlettebb az infantilizált "majd Állam-apánk elrendezi, ha úgy látja jónak" kussolásnál.
Na ezért (is) tart Magyarország ott, ahol tart.

A kommunista "Miénk a gyár" jelszó egyet jelentett azzal, hogy mindenki lophat/vihet amit akar, hisz a miénk. És ne higyjük, hogy ez a mentalitás eltűnt a rendszerváltással. Él és virul. Tudjuk jól.

Ezzel szemben a rothadó Nyugat akkor is és most is képes (nem mondtam, hogy szent, de képes önmagától) felelősséget érezni a közösért.
Az adózó büszke a pénzéből finanszírozott / munkájából felépült rendre, rendszerre.

A fentiek tükrében a Haza szó, mint kifejezés is más tartalommal érthető számukra. Nem az a hely ahova akaratomon kívül kerültem (= itt születtem, ez a hazám), hanem nagyjából a közösség otthona, de van benne pioneer szellem is: az a hely amit én/mi (= őseimmel együtt) építettünk, hajtottunk igába.
Van különbség. Nem is kicsi.

Régi Kanadások javítsatok ki, ha félreértem.

Mindjárt elsírom magam ez olyan megható de csak ismételni tudom magam.......fekete bárányok mindenhol vannak kanadában is!Ez itt fent mind szép és jó de el van túlozva........jó emberek vannak ott is itthon is rosszak szintén.Az helyett pedig hogy arra buzdítsák a népet hogy fű fa feljelentgesse egymást inkább olyan körülményeket kéne teremteni hogy az emberek ne legyenek rákényszerülve a fekete munkára.Nagyon szigorúak a feltételek szinte lehetetlen legálisan munkát találni!Természetesen én is elítélem a feketemunkát itthon és máshol is de ez valahol olyan mint a cigánykérdés :"-mért nem dolgozol?Azért mert nem vesznek fel sehova mert cigány vagyok........"
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez igenis etikai kérdés (Nem etnikai, mert megint te csinálsz belőle cigánykérdést):
"Természetesen én is elítélem a feketemunkát itthon és máshol is de ...:"-mért nem dolgozol?Azért mert nem vesznek fel sehova..."

Más szemszögből megvilágítva:
Természetesen én is elítélem a lopást itthon és máshol is de ...:"-mért lopsz? Azért mert rákényszerít a szegénység..."
Természetesen én is elítélem az adócsalást itthon és máshol is de ...:"-mért csalsz az adóddal? Azért mert rákényszerít a az adórendszer..."
Indokot mindenhol, mindig és mindenre lehet találni.

Egyetértünk: a "nyugat" embere is gyarló ember. Nincs szabad bejárása a menyországba, mert ő ooolllllyaaan etikai magaslatokban éli az életét. Az ember gyarló itt és ott, tegnap és ma is.

Az alapvető különbség ott van, hogy a "kelet" embere nem proaktív, mindig az állam-aputól várja a megoldást, és közben ügyes gyerekként ott szegi megy állam-apu szabályait, ahol csak tudja.
A kelet társadalma infantilisebb a nyugat társadalmánál.

"...olyan körülményeket kéne teremteni hogy az emberek ne legyenek rákényszerülve a fekete munkára..."
Ugye, már megint sült galambot vársz. Miért nem teremtenek nekem olyan körülményeket, ami jó nekem?
Egyszerű a válasz: Azért mert ezek a körülmények jók másnak. M.o.-on sok embernek (köztük sok cigánynak) bizony ez az érdeke. Emiatt sírj, ne a meghatódottságtól.

A whisperblowing (direkt nem feljelentést írtam) alkalmazásával, adott a felelősségre vonás lehetősége, ami könnyen elvezet oda, hogy beszűkül a zavarosban halászó és halásztató emberek területe. Szóval nem rossz ez.

Mindez csak egy gondolatsor. Sokat nem jelent. Főleg számodra nem, ahogy nézem...
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Off topic

Nem akarom az off-ok számát szaporítani (bár ,mégis azt teszem) - ugyanis a téma nem erről szól.
De ha már előkerült a kelet-nyugat gondolkodásmód összehasonlítása - ne felejtsük el, hogy a volt szoc országokban a felosztó-kiróvó rendszer dívott, ami a "gengszterváltással" megszűnt, pontosabban átalakult kirovó rendszerré (magyarán a visszaosztása a beszedett adóknak hihetetlen mértékben eltorzult).
Ezt viszont már nem akarják az emberek elfogadni és a maguk módján "engedetlenségi" megnyilvánulásokba kezdenek. (Gondolok itt az ügyeskedésekre.)
Ez persze nem jó, mert alapvetően hibásak vagyunk, hogy hagytuk idáig fajulni a dolgokat.
Bár bevallom nem tudnám eldönteni ki hibázott nagyobbat. Az aki nem ment el szavazni, vagy aki elment, de "rossz" helyre ikszelt?
Az emlegetett etnikum is ennek esett áldozatául.
 

foonix

Kitiltott (BANned)
A vízumkényszer eltörlése óta több ezer magyarországi roma utazott Kanadába, hogy munkát vállaljon, vagy menekültstátuszt kérjen az ottani hatóságoktól. A kivándorlást kinti kapcsolatok, családtagok is segítik, de egy jól szervezett hálózat is több száz ezer forintért szervezi az utakat, ezért a Nemzetbiztonsági Hivatal is nyomozást folytat � tudta meg a RomNet. Bár hivatalos források egyelőre nem közölték, úgy tudjuk, Kanada komolyan fontolgatja, január elsejétől újra vízumkényszert vezetnek be a magyar állampolgárokkal szemben.



Eddig TOBBED MAGAMMAL SOKSZOR LEIRTUK

NINCS MENEDEKJOG MAGYAR ALLAMPOLGAR SZAMARA !!!!!!!!!

Az eselyekben
es lehetosegekben remenykedok lehetoseget a
SAJAT FAJTAJUK VETOZTA MEG ANNO!!!!
A Canadai jogalkotas az ANGOLSZASZ JOGON ALAPUL
ami annyit tesz >>> a precedens erteku biroi dontes
a kovetkezo dontesi mechanizmus alapja !!!
Az elso romahullam idejen: 1999-2000 az akkori
kormany vezetoi es nehany roma vezeto ,
ugy dontottek ,hogy elballagnak Canadaba
es resztvesznek egy roma csalad targyalasan
akik menedekjogot kertek ...
a targyalason tanukent felszolalo ORBAN - FARKAS - KOLOMPAR trio ESKUALATT VALLOTTA !!!! KORMANYSZINTEN !!!!! >,hogy
MAGYARORSZAGON NEM DISZKRIMANALJAK es NEM
ULDOZIK A CIGANYOKAT !!!!!

A biroi dontes UGYE EGYERTELMU es KETSEG SINCS
MIERT IS UTASITOTTAK EL A CSALADOT !!!!!

MIVEL EZ EGY PRECEDENS ERTEKU TARGYALAS VOLT ,
EZERT INNETTOL EZ A CANADAI BIROI DONTESEK ALAPJA !!!!

Remenykedni lehet meg allmodozni is ...
de aki ide keszul az legyen tisztaban azzal ,
hogy a huvos kristalytiszta logikara epult bevandorlasi szisztema nem bugyuta -pelenkas emberek ajnarozasara jott letre ...
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
Stop it! en azt hiszem talan nem irtam vilagosan lollipop. Talan neki futok meg1x.
azt irtam eloszor is hogy "atlagban"; de hidd el NAGY atlagban, es hal'Istennek ez a jo! tehat nem is kell 'hinned' hogy minden egyes allampolgar ilyen. (hinni a templomban kell, ahogy mondtak anno)
en azt hiszem te azert irsz most igy es sikkadsz el a lenyeg felett es van csolatasod, mert magadra vetted. Tudom, hogy turistakent akartok kijonni, par honap mulva, es nem akarsz visszamenni. a te dolgod, nem az en bizniszem. DE ahogy irtad itt valahol, hogy ez egy "kerdezos" forum, te is azert jarsz ide, hogy kerdezz, meg ha a rokonod idekinn is el evek ota... szoval, akkor miert nem figyelsz arra amit itt irunk? pl. azt irod, tisztesseges turista, aki kijove elalel Canadatol es itt marad! na most: aki itt marad turista vizummal, az FEKETEN MARAD ITT, ES CSALO. ez teny.
aki itt marad turista vizummal AZ NEM HELYEZKEDIK EL TISZTESSEGESEN, mert NINCS meg a modja ra! nincs SIN kartyaja, nincs HEALTH kartyaja, NEM FIZETI MAJD A TAXOT A FEKETE MUNKAJA UTAN - ha megis talal valakit, aki fizetest ad neki. szoval mirol beszelunk itt? milyen TISZTESSEGROL????
szoval erted, miert nem lehet valaki tisztesseges turista aki itt ragad 6 honap utan ILLEGALISAN?
Mi itt egyetlen egyszer nem mondtuk, hogy magyarok takarodjatok haza! Mi azt mondjuk, es EZERT VAN A FORUM, hogy olyan tanacsot, tapasztalatot irjunk a kitelepedni szandekozoknak, ami LEGALIS ES JOGSZERU!! teccik erteni? en ugy gondolom, Te nagyon is jol erted! De hidd el akar hogy is probalod magadnak beallitani, attol amit tervezel, az meg CSALAS.
Igen, mi is kijottunk, es ahogy latod, mivel ez egy KANADAI magyar forum, nem felejtettuk el honnan! es azert fejjuk itt az agyunkat, a 15 ezredik - "nem jo Magyarorszagon, Canadaban akarok elni, segitsetek" beiras utan is, mert NEM FELEJTETTUK EL, es HATHA akad olyan NORMALIS beiro is, aki FELFOGJA hogy LEGALISAN is ki lehet telepulni, csak tobb energia, belefektetes, es kitartas kell hozza!!!!
es tudod, ez a bosszanto, hogy sokan akik itt tanacsot adnak, vagy eppen kritikat, azok sokszor EVEKIG tanultak a nyelvet, EVEKIG sporoltak, es EVEKIG vartak a papirokra/engedelyekre!!!
es akkor EZEKNEK mondod TE azt, hogy ELFELEJTETTEK HONNAN JOTTEK, ES HOGY BELERUGNAK AZ ITT SEGITSEGET KEROKBE??
en azt hiszem szegyenteljes amit irsz, es tudod szegyenteljes, hogy ilyen kritikat irsz olyanokrol, akik EZERSZER tobbet es LEGALISAN TETTEK!!!!! a sorsukert!!! es nem csak egy repjegy arat aldoztak ra, talalomra, meg majdleszvalahogy-ra...

Kedves Gigi!
Ott az emberek valóban törvénytisztelők az mind szép és jó!
- és jó lenne ha ez így lenne itt magyarban is de!
-nem hiszem el hogy minden egyes kanadai állampolgár ilyen lenne azért fekete bárányok mindenhol vannak..:)....az olyan turistákkal pedig szerintem nincs semmi baj akik kint maradnak de azután legálisan vállalnak munkát mert ha eleve úgy mennek ki hogy dolgozni akarnak, ott kezdődik hogy be sem engedik őket az országba vagy ha mégis nagyon extra feltételekkel amiknek lehetetlen megfelelni amiket korábban már itt leírt hunczutka had nem ismételjem.Arról nem is beszélve hogy sokan valóban úgy mennek mint túrista de nagyon megtetszik nekeik az ország és úgy döntenek hogy maradnak mindenkinek egyéni joga a saját élete nem?Ha dolgoznak legálisan vagy ezen vannak (mint a fenti házaspár) akkor mi ezzel a baj?Úgy látom hogy akik kint vannak mind egyből azzal jönnek hogy magyarok takarodjatok hazafele!Pedig Ti is kimentetek valaha és nem hiszem hogy ezt el kéne felejteni hogy honnan!Akik segítséget kérnek itt nyilván bajban vannak és nem kéne még egyet beléjük rúgni........:-(.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
TrafficLight "Ez egy érdekes része a nyugati kultúrának (és jelenleg csak picit értem). Van erre egy kifejezés: whistleblowing (gy.k. sípfújás), mintha ..."

nekem tetszik ahogy leirtad, es nagyon is jo... a beirasod kapcsan jutott eszembe, hogy mint dolgozo jogod van arra, hogyha hianyossagot tapasztalsz a munkaltatodnal - ami egeszsegedet, vagy munkadat veszelyezteti/tetheti - jogod van jelezni egy ezzel foglalkozo bizottsagnak a governmentnel - akik kilatogatnak a ceghez, kivizsgaljak a panaszodat, es megkovetelik a cegtol hogy javitsa ki a hianyossagot. ezt otthon sosem tehetted meg! itt van EREJE egy munkas szavanak is...
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
mar bocsi, de feloszto-kirovo rendszer en emlekeim szerint csak a nyugdijrendszerben volt. ne felejtsuk el, hogy 1989?-ig egyaltalan nem volt jovedellmi ado Magyarorszagon! tehat nem volt kirovo-rendszer :) (javits, ha maskent van vagy masra gondoltal)
de a nyugdijaknal igen az volt, es ha jol tudom, maig az IS van. a 3 labon allas-szlogen sajnos nem valosult meg teljesen a mai napig Magyarorszagon.

Nem akarom az off-ok számát szaporítani (bár ,mégis azt teszem) - ugyanis a téma nem erről szól.
De ha már előkerült a kelet-nyugat gondolkodásmód összehasonlítása - ne felejtsük el, hogy a volt szoc országokban a felosztó-kiróvó rendszer dívott, ami a "gengszterváltással" megszűnt, pontosabban átalakult kirovó rendszerré (magyarán a visszaosztása a beszedett adóknak hihetetlen mértékben eltorzult).
Ezt viszont már nem akarják az emberek elfogadni és a maguk módján "engedetlenségi" megnyilvánulásokba kezdenek. (Gondolok itt az ügyeskedésekre.)
Ez persze nem jó, mert alapvetően hibásak vagyunk, hogy hagytuk idáig fajulni a dolgokat.
Bár bevallom nem tudnám eldönteni ki hibázott nagyobbat. Az aki nem ment el szavazni, vagy aki elment, de "rossz" helyre ikszelt?
Az emlegetett etnikum is ennek esett áldozatául.
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez igenis etikai kérdés (Nem etnikai, mert megint te csinálsz belőle cigánykérdést):
"Természetesen én is elítélem a feketemunkát itthon és máshol is de ...:"-mért nem dolgozol?Azért mert nem vesznek fel sehova..."

Más szemszögből megvilágítva:
Természetesen én is elítélem a lopást itthon és máshol is de ...:"-mért lopsz? Azért mert rákényszerít a szegénység..."
Természetesen én is elítélem az adócsalást itthon és máshol is de ...:"-mért csalsz az adóddal? Azért mert rákényszerít a az adórendszer..."
Indokot mindenhol, mindig és mindenre lehet találni.

Egyetértünk: a "nyugat" embere is gyarló ember. Nincs szabad bejárása a menyországba, mert ő ooolllllyaaan etikai magaslatokban éli az életét. Az ember gyarló itt és ott, tegnap és ma is.

Az alapvető különbség ott van, hogy a "kelet" embere nem proaktív, mindig az állam-aputól várja a megoldást, és közben ügyes gyerekként ott szegi megy állam-apu szabályait, ahol csak tudja.
A kelet társadalma infantilisebb a nyugat társadalmánál.

"...olyan körülményeket kéne teremteni hogy az emberek ne legyenek rákényszerülve a fekete munkára..."
Ugye, már megint sült galambot vársz. Miért nem teremtenek nekem olyan körülményeket, ami jó nekem?
Egyszerű a válasz: Azért mert ezek a körülmények jók másnak. M.o.-on sok embernek (köztük sok cigánynak) bizony ez az érdeke. Emiatt sírj, ne a meghatódottságtól.

A whisperblowing (direkt nem feljelentést írtam) alkalmazásával, adott a felelősségre vonás lehetősége, ami könnyen elvezet oda, hogy beszűkül a zavarosban halászó és halásztató emberek területe. Szóval nem rossz ez.

Mindez csak egy gondolatsor. Sokat nem jelent. Főleg számodra nem, ahogy nézem...

:confused:nem értem mit erőlteted itt nekem ezt a dolgot én is elítélem a feketemunkát az ingyenélőket stb nem mondtam hogy nem de nem jelentgetek fel senkit......MOST ITT EZ VOLT A TÉMA...elítélem az effajta viselkedést ami nem jelenti azt hogy te nem teheted azt csinálsz amit akarsz..........
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Stop it! en azt hiszem talan nem irtam vilagosan lollipop. Talan neki futok meg1x.
azt irtam eloszor is hogy "atlagban"; de hidd el NAGY atlagban, es hal'Istennek ez a jo! tehat nem is kell 'hinned' hogy minden egyes allampolgar ilyen. (hinni a templomban kell, ahogy mondtak anno)
en azt hiszem te azert irsz most igy es sikkadsz el a lenyeg felett es van csolatasod, mert magadra vetted.NEN TUDOM MAGAMRA VENNI MIVEL EZ RÁM NEM ÉRVÉNYES! Tudom, hogy turistakent akartok kijonni, par honap mulva, es nem akarsz visszamenni.NNA AKKOR KI AZ AKI FELÜLETESEN OLVASSA AMIT A MÁSIK ÍR,tÖBBSZÖR LEÍRTAM HOGY ESZEM ÁGÁBAN SINCS KINNT MARADNI MIVEL ITTHOL MEGVAN MINDENEM MUNKA HÁZ STB! a te dolgod, nem az en bizniszem. DE ahogy irtad itt valahol, hogy ez egy "kerdezos" forum, te is azert jarsz ide, hogy kerdezz, meg ha a rokonod idekinn is el evek ota... szoval, akkor miert nem figyelsz arra amit itt irunk?te nem figyeltél én mit írtam! pl. azt irod, tisztesseges turista, aki kijove elalel Canadatol es itt marad! na most: aki itt marad turista vizummal, az FEKETEN MARAD ITT, ES CSALO. ez teny.
aki itt marad turista vizummal AZ NEM HELYEZKEDIK EL TISZTESSEGESEN, mert NINCS meg a modja ra! nincs SIN kartyaja, nincs HEALTH kartyaja, NEM FIZETI MAJD A TAXOT A FEKETE MUNKAJA UTAN - ha megis talal valakit, aki fizetest ad neki. szoval mirol beszelunk itt? milyen TISZTESSEGROL???? mindig csak ugyanezeket hajtjátok de ezer más módja ia lehet hogy valéaki kinn marad mi van ha talál egy párt magának megházasodik vagy befogadja egy család na látod van más módja is enek és ez nem illegális!
szoval erted, miert nem lehet valaki tisztesseges turista aki itt ragad 6 honap utan ILLEGALISAN?
Mi itt egyetlen egyszer nem mondtuk, hogy magyarok takarodjatok haza! Mi azt mondjuk, es EZERT VAN A FORUM, hogy olyan tanacsot, tapasztalatot irjunk a kitelepedni szandekozoknak, ami LEGALIS ES JOGSZERU!! teccik erteni? en ugy gondolom, Te nagyon is jol erted! De hidd el akar hogy is probalod magadnak beallitani, attol amit tervezel, az meg CSALAS.kikérem magamnak a gyanusítgatásaidat soha nem írtam ilyet hogy kinna karok maradni főleg nem illegálisan ugyhogy ne hazudozz itt nyilvánosan!csak hogy az igazadat hajtsd.........
Igen, mi is kijottunk, es ahogy latod, mivel ez egy KANADAI magyar forum, nem felejtettuk el honnan! es azert fejjuk itt az agyunkat, a 15 ezredik - "nem jo Magyarorszagon, Canadaban akarok elni, segitsetek" beiras utan is, mert NEM FELEJTETTUK EL, es HATHA akad olyan NORMALIS beiro is, aki FELFOGJA hogy LEGALISAN is ki lehet telepulni, csak tobb energia, belefektetes, es kitartas kell hozza!!!!
es tudod, ez a bosszanto, hogy sokan akik itt tanacsot adnak, vagy eppen kritikat, azok sokszor EVEKIG tanultak a nyelvet, EVEKIG sporoltak, es EVEKIG vartak a papirokra/engedelyekre!!!
es akkor EZEKNEK mondod TE azt, hogy ELFELEJTETTEK HONNAN JOTTEK, ES HOGY BELERUGNAK AZ ITT SEGITSEGET KEROKBE??
en azt hiszem szegyenteljes amit irsz, es tudod szegyenteljes, hogy ilyen kritikat irsz olyanokrol, akik EZERSZER tobbet es LEGALISAN TETTEK!!!!! a sorsukert!!! es nem csak egy repjegy arat aldoztak ra, talalomra, meg majdleszvalahogy-ra...
én sem tartozom ezek közé az emberek közé ugyhogy ne vádolj ilyesmivel :evil:MIVEL AMIKET ITT RÓLAM ÍRTÁL MIND HAZUDSÁG BESZÉLHETNÉNK RÓLA KINEK VAN CSŐLÁTÁSA TE VAGY AZ AKI EL SEM OLVASSA AMIT ÍROK AZTÁN KÖPKÖD JOBBRA BALRA!!!!
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
KEDVES TRAFFIC!

"mert megint te csinálsz belőle cigánykérdést"

----mivel a rovatnak ez a témája -------HA nem TŰNT VOLNA FEL NEKED--------(egyébként csak egy példa volt.......)
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
KEDVES TRAFFIC!
"mert megint te csinálsz belőle cigánykérdést"
----mivel a rovatnak ez a témája -------HA nem TŰNT VOLNA FEL NEKED--------(egyébként csak egy példa volt.......)

A menekültkérdés egyenlő lenne a cigánykérdéssel...?! Mi van a zsidókkal, melegekkel és kedvenc példámmal, a bántalmazott nőkkel, stb.?

Ennek a topicnak témája a menekült státusz Kanadában. Ebből lett a cigány menekülthullám megalapozottságának átbeszélése. A megalapozottság kérdése közben érintve lett a több helyen is a etikai és viselkedési normák/elvárások különbözősége.
Igaz, hogy ez oldalág, de nem hiszem, hogy nagyon offtopic lenne. Ilyen erővel a cigánykérdés is offtopic.

Nem furcsa, hogy amíg azt állítod, hogy elítélendő a csalás, mégis kitartasz megengedő lehetőségek jogosultsága mellett?
Szemben ezzel a Kanadai kultúrát, viselkedési normákat tapasztalatból ismerők (nem magamat értve ez alatt) azt állítják, hogy nincsenek ilyen megengedő lehetőségek.

Mi is a vita tárgya?
Miért vitázol azzal az egyszerű elvárással, hogy aki Kanadában akar menedékre vagy új otthonra lelni, felejtse el az "ügyes" megoldásokat és ne legyen más, mint legális bevándorló vagy valódi menekült?
 

TrafficLight

Állandó Tag
Állandó Tag
én sem tartozom ezek közé az emberek közé ugyhogy ne vádolj ilyesmivel :evil:MIVEL AMIKET ITT RÓLAM ÍRTÁL MIND HAZUDSÁG BESZÉLHETNÉNK RÓLA KINEK VAN CSŐLÁTÁSA TE VAGY AZ AKI EL SEM OLVASSA AMIT ÍROK AZTÁN KÖPKÖD JOBBRA BALRA!!!!

Csak az a hátsó szándék ne lenne...

Képletesen szólva, hátha leesik:
X.Y egy irodai dolgozó és egyszer ebéd közben kifejti a véleményét, miszerint irodaszert hazavinni nem lopás. Egyszer aztán nagyon kevés lesz a szekrényben a fénymásoló papír, meg kevés lesz a toll, stb. Zúgolódnak a népek, hogy nem volt ez így régen... Kit fognak gyanusítani? Biztos, hogy X.Y lopta el?

Nem, de a szándék árulkodik.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Off topic

mar bocsi, de feloszto-kirovo rendszer en emlekeim szerint csak a nyugdijrendszerben volt. ne felejtsuk el, hogy 1989?-ig egyaltalan nem volt jovedellmi ado Magyarorszagon! tehat nem volt kirovo-rendszer :) (javits, ha maskent van vagy masra gondoltal)
de a nyugdijaknal igen az volt, es ha jol tudom, maig az IS van. a 3 labon allas-szlogen sajnos nem valosult meg teljesen a mai napig Magyarorszagon.
Részben igazad van - persze én fogalmaztam pongyolán.
Adórendszer régóta, személyi jövedelemadó - Kupa és tsai - jóvoltából 1988-tól van Magyarországon (1987-ben fogadta el az akkori parlament)
Én arra céloztam, hogy előtte az "állambácsi" azt mondta: eleve meg sem kapod azt a pénzt ami járna neked, mert én tudom, hogy milyen részt kell vállalnod a közösségi célok megvalósításából.
Ezt akarták "láthatóvá" tenni, hogy aztán az emberek megértsék (megértsék?:rolleyes:) mekkora költség az infrastruktúra.
Ehhez társult volna az elszámoltatás - az Állami Számvevőszék jelentésére alapozva.
De tudjuk mára mi lett belőle.
Igen a nyugdíj rendszer modelljének volt felosztó kirovó a titulusa. Mára ebből is a kirovó (vagy inkább kibúvó) maradt:rolleyes:
 

foonix

Kitiltott (BANned)
BESZÉLHETNÉNK RÓLA KINEK VAN CSŐLÁTÁSA
!!!!!A JAVASLATOM FELED A KOVETKEZO!!
ABBAKENE HAGYNI >>> de nagyon SURGOSEN !!!
ha meg NEM FOGTAD VOLNA FEL >>> MINDEZZEL
ONNON MAGAD ELLEN JATSZOL ...!!!!
JOBBAN JARSZ HA TOBBET EGYETLEN BETUT SEM UTSZ LE ...
CSAK ART nEKED!!!!!

"Csak az a hátsó szándék ne lenne..."

amint latod masnak is feltunt >>> tehat, igencsak egyertelmu !!!


" a szándék árulkodik."
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
lollipop... az sajnos sosem fog kiderulni mi az igazsag,es mi a hazugsag, mivel mindenki azt a varost/orszagot irhatja be tartozkodasi helyenek amit akar, es azt ir magarol amit akar...
sok-sok ember volt itt, aki nem akart kitelepulni, de a-tol z-ig kikerdezett mindent a kitelepedes kiskapuirol, stb. miert? :o
jobb lenne megirni rogton az elejen, "engem nem erdekel a kitelepules, de megkerdezem," es akkor szepen el lehetne hajtani az illetot delre, mert van eleg emberke, akit TENYLEG erdekel a kitelepedes LEGALIS modja, eleg azoknak osztani az eszt :)
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
TAFIC
"Mi is a vita tárgya?
Miért vitázol azzal az egyszerű elvárással, hogy aki Kanadában akar menedékre vagy új otthonra lelni, felejtse el az "ügyes" megoldásokat és ne legyen más, mint legális bevándorló vagy valódi menekült?"
NEM VITÁZOM EZZEL ÉN IS EGYETÉRTEK EZZEL NE ÉRTS MÁR FÉLRE
AZ MONDOM /TAM HOGY VANNAK KIVÉTELEK A KANADÁBAN ÉLŐ EMBEREK KÖZÖTT IS ENNYI.
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
KEDVES GIGI ÉS FONIX (és mindenki aki "azt" gondolja.......)
Sajnos el kell benneteket KESERÍTSELEK MERT TÉNYLEG FÉLREÉRTETEK ENGEM ÉN IS A LEGÁLIS DOLGOK MELLETT ÉRVELEK ÉN IS ELÍTÉLEM A CSALÓKAT STB (HA FIGYELMESEN OLVASTÁTOK VOLNA A HOZZÁSZÓLÁSAIMAT AKKOR EZ EGYÉRTELMŰ)
ANNYI VOLT A LÉNYEGE A MONDANDÓMNAK HOGY ATTÓL MÉG VANNAK ILYEN EMBEREK (CSALÓK) ÉS KANADÁBAN IS ! (AZ ÉLŐ PÉLDA HOGY EGY ISMERŐSÖM VOLT KINT NEMRÉGIBEN ÉS EGY FARMON FÁT VÁGOTT PÉNZÉRT TEHÁT LÉTEZIK A FEKETE MUNKA IS AKÁRMENNYIRE IS ÚGY ÁLLÍTJÁTOK ITT BE NEKEM HOGY KANADÁBAN MINDENKI SZÉP ÉS JÓ ÉS OKOS ÉS BECSÜLETES ÁLLAMPOLGÁR ÉA ODAFIGYELNEK EGYMÁSRA ÉS HA VALAKI CSAL AKKOR AZT BEJELENTIK -------UGYAN MÁR EZ SZÉP LENNE HA EZ TUDNA MŰKÖDNI EGY TÁRSADALOMBAN DE ILYEN NEM LÉTEZIK HOZZÁTESZEM SAJNOS MERT EZ EGY JOBB ÉLET LENNE CSALÓK NÉLKÜL PERSZE!------DE HA EGYESEK CSALNAK FOGNAK MÁSOK IS ÉS EZ EGY MÓKUSKERÉK........ÉS A LÉNYEG ! NEM AKAROK KITELEPÜLNI KANADÁBA !!!!!!!!CSAK LÁTOGATÓBA MEGYEK A HÚGOMHOZ HAT HÓNAPRA HA EGYÁLTALÁN MEGYEK MERT ANYUKÁM SÚLYOS BETEG LETT ÉS EZ MIATT EGYENLŐRE KI VAN ZÁRVA HOGY KI TUDOK MENNI DE EZT MÁR MIND LEÍRTAM EGY MÁSIK TOPIKBAN EZÉRT MONDTAM HOGY UTÁNA SEM OLVASTOK AZ EMBERNEK EGYBŐL CSAK VÁDASKODTOK GYANUSÍTGATTOK HOGY TE KIAKARSZ TELEPÜLNI MI TUDJUK BIZTOS ÍGY VAN NE TAGADD...HÚ MINT AZ OVIBAN KOMOLYAN MONDOM........HÁT HAD TUDJAM MÁR ÉN MIT AKAROK.
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
lollipop... az sajnos sosem fog kiderulni mi az igazsag,es mi a hazugsag, mivel mindenki azt a varost/orszagot irhatja be tartozkodasi helyenek amit akar, es azt ir magarol amit akar...
sok-sok ember volt itt, aki nem akart kitelepulni, de a-tol z-ig kikerdezett mindent a kitelepedes kiskapuirol, stb. miert? :o
jobb lenne megirni rogton az elejen, "engem nem erdekel a kitelepules, de megkerdezem," es akkor szepen el lehetne hajtani az illetot delre, mert van eleg emberke, akit TENYLEG erdekel a kitelepedes LEGALIS modja, eleg azoknak osztani az eszt :)
Én semmit nem kérdeztem a kitelepüléssel kapcsolatban vagy össze keversz valakivel vagy nem olvasol figyelmesen!
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
!!!!!A JAVASLATOM FELED A KOVETKEZO!!
ABBAKENE HAGYNI >>> de nagyon SURGOSEN !!!
ha meg NEM FOGTAD VOLNA FEL >>> MINDEZZEL
ONNON MAGAD ELLEN JATSZOL ...!!!!
JOBBAN JARSZ HA TOBBET EGYETLEN BETUT SEM UTSZ LE ...
CSAK ART nEKED!!!!!

"Csak az a hátsó szándék ne lenne..."

amint latod masnak is feltunt >>> tehat, igencsak egyertelmu !!!


" a szándék árulkodik." [/qu
AHOGY MOST VELEM ÚGY VALÓSZÍNŰLEG MÁR SOK MÁS EMBERREL IS MELLÉFOGTÁL (FÉLREÍTÉLTÉL)SAJNOS
 
Oldal tetejére