Kanadai munkalehetőség

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az a helyzet,hogy nem tudunk segiteni fekete munkaugyben.
Egyszeuen nincs annyi ismeros barat aki igy foglalkoztatna barkit.
Nem arrol van szo ,hogy nem akarunk segiteni,de mint latjatok senki nem tud segiteni.
NEm csak a valsag,hanem feketen dolgozni es erre biztani valakit, hogy jojjon ki felelotlenseg lenne reszunkrol.
HA tud is valamelyikunk alkalmi munkat par napot arra nem lehet oszagot cserelni.
 

hunczutka

Állandó Tag
Állandó Tag
Az a helyzet,hogy nem tudunk segiteni fekete munkaugyben.
Egyszeuen nincs annyi ismeros barat aki igy foglalkoztatna barkit.
Nem arrol van szo ,hogy nem akarunk segiteni,de mint latjatok senki nem tud segiteni.
NEm csak a valsag,hanem feketen dolgozni es erre biztani valakit, hogy jojjon ki felelotlenseg lenne reszunkrol.
HA tud is valamelyikunk alkalmi munkat par napot arra nem lehet oszagot cserelni.


Szia Melitta,


ezt ugye Deacannak írtad, és nem Évának (Eva 1) vagy Szilvinek (Foraszilvi)? Mivel Éva NEM feketén szeretne semmit, eleve kanadai állampolgár, csak éppen már több, mint 10 éve nem ott él. Mai, aktuális, hétköznapi, gyakorlati tapasztalatot szeretett volna kérni, olyat, amit semmilyen hivatalos weboldalon nem talál meg, csak az ilyen fórumokon, mint pl. ez is :) és volt aki kedvesen állt hozzá, volt aki pedig "elküldte".


Üdvözlettel,



Hunczutka :)
 

matiszica

Új tag
Kedves Bazsi!

Örülök, hogy nem vetted a szívedre egy a magyar földhöz ragadt (ami nem baj) honfitársunk intéseit. Szerintem, mindenki jól teszi, aki úgy dönt, hogy elmegy Magyar-honból....és ha már döntött, biztosan sorra vette az előnyöket és mérlegelte a hátrányokkal szemben. Ha még ilyen fiatalon kimész és dolgozol, lehet pár évig (1-5 ) nehéz lesz, de tudsz félre tenni. Itt már 20 éve nehéz és kilátásunk sincs mikor jön el az ideje annak, hogy tudjunk spórolni és ne hitelekkel kelljen már a havi kosztot is megoldani, a rezsiről ne is beszéljünk. Én is bevállalnék a jobb jövőért (1-5) nehéz évet. Sőt be is fogok, de még kell egy kis idő, hogy a feltételeknek megfelejek....
kiss Ne hátrálj, ha már döntöttél, sok sikert, szép életet kívánok neked!
 

painter31

Új tag
bevandorlas

Hello

Azzal a keresel fordulnek hozzad,hogy szeretnek letelepedni Canadaban a csaladommal.Tobb mint ot eve elunk Londonban van egy festo vallalkozasunk a felesegemmel es van egy kis lanyunk 15 honapos es most tudtuk meg hogy varjuk a kovetkezo babat.Roviden :16 eves tapasztalatom van a festo szakmaban ezt is tanultam .Egy eve felfogatunk egy bevandorlasi ugyvedet Canadaba ok segitenek mindenbe www.akcanada.com szoval minden rendbe is volt eddig de az uj torvenyek alapjan kell talalnom egy munkaltatot aki alkalmazna.Ebben kernem a segitseged mert az a helyzet ,hogy sok helyrol visszairtak hogy szivesen alkalmaznak ,ha ott leszek mar az orszagba.Igy kialakult a 22 es csapdaja.Ha tudnal segiteni abba hogy olyan ceget talalni akik keresnek ugy festoket hogy bevalaljak a papir munkat.Az ugyvedunk es a kovetseg azt mondja ez nem kerul nekik extra penzbe csak papir munka es ezzert nem nagyon szeretik.Ha barmibe tudsz segiteni irj: [email protected]
A mostani cegem munkajit pedig megtudod nezni a websitukon ami: www.wonderwallsdecoration.com

Koszonom elore is
painter31
Üdv mindenkinek.

Én Vancouverben élek és FEJVADÁSZATTAL is foglalkozom.
Mint alaptörvény a kanadai jogban: KANADA TILTJA A VENDÉGMUNKÁS RENDSZERT.
Ha itt akarsz dolgozni akkor folyamodj egy bevándorlási vízumért.
Itt megnézheted az összes HIVATALOS információt:
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
Ez a kanadai minisztérium honlapja.

Bárki, bármit mond, híresztel, tanácsol, stb.... vigyázzatok!!!!
Csak a fenti kanadai muinisztérium információja VALÓS!!!!
Nagyon sok szélhámos van akik pénzt csalnak ki bevándorolni szándékozóktól.

Tehát általában NINCS "pár éves munkaszerződés, és megyek Kanadába" lehetőség!!!!!

Ez alól vannak kivételek időszakosan, amikor a kanadai kormány engedélyez kanadai cégeknek MUNKASZERZŐDÉSES alapon külföldi munkavállalőkat Kanadába behozni. Ezek a szerződések általában 1-3 évre szólnak, és a maygar munkavállaló magával hozhatja családját is arra az időtartamra - házastárs és gyerekek OK, de nagymam, testvér, stb NEM.)

Ilyen esetekben a kanadai hatóságok szigoruan előírják, hogy milyen szakmákra és milyen feltételekkel adnak ki munkavállalási engedélyt.

Jelenleg csak EGYETLEN ilyen szakma kategória létezik:
MAGAS KÉPZETTSÉGŰ KOMPUTER ÉS TÁVKÖZLÉSI PROGRAMOZÓK.

Aki ennek megfelel és szeretne Kanadába jönni dolgozni, kérem írjon vissza emailben, és megadom a további feltételeket/elvárásokat/előírásokat.
Válaszodban kérem ne felejtsd el megadni a közvetlen email címedet.
Röviden - NAGYON röviden - add meg képzettségi szintedet, gyakorlati idődet, és némi infót arról, hogy milyen programozási nyelvekben és milyen platformon vagy járatos.
 

cricki

Új tag
Sziasztok!

Én live in caregiver programon keresztül szeretnék kimenni kanadába. Keresek olyan családot aki hajlandó lenne a papirokat intézni vagy esetleg valaki olyat aki ezen a programon keresztül ment ki és tud esetleg segiteni hol találhatnék ilyen családot, mert családot lehet találni, de mindegyik azt akarja hogy azonnal és turistaként menjek. Már voltam kint Vancouverben látogatóként, de szertnék legálisan papirokkal visszamenni hogy dolgozhassak és maradhassak tovább mint 6 hónap.
Már mindenfélét olvastam tudom mik a feltételek és megis van a tapasztalat, nyelvtudás meg minden, de elég lehetetlennek tünik hogy legálisan tudjak munkát szerezni itthonról. Akinek sikerült már légyszives ossza meg velem! Kaptam olyan tanácsot is hogy menjek vissza turistaként és ott kérjem meg a munkavállalásit, de én ugy tudtam hogy azt csak itthonrol lehet megkérni?!

Elöre is köszi a segitséget!
 
emigracio

Udvozlok mindenkit!!

Azt szeretnem kerdezni , hogy van -e itt valaki, aki ert az emigracios ugyekhez, ideiglenes munkavallasi vizum , stb.Egy nagyon jo baratom fia van itt nalam , es szeretnek neki segiteni , termeszetesen ugy, hogy ne fejjel menjen a falnak.Nos ezert kerek segitseget , ha valaki tud ,kerem segitsen:[email protected]
Elore is tisztelettel koszonom.
Mindenkinek Baratsaggal:Istvan
 

Krisz076

Új tag
Sziasztok!

32 éves srác vagyok. Jelen pillanatban nem nagyon látok a magyarországi élet javulására sok esélyt. Az élettársammal nagyon sokat gondolkozunk és beszélgetünk a külföldi munkaválalásról. Én rendelkezem B,C,T kategóriás jogosítvánnyal, van targoncavezetői és rakodógép kezelői jogosítványom. Motorfűrész kezelői és ívhegesztői engedélyem. Szeretek barkácsolni. Az élettársamnak is van B kategóriás jogosítványa. Pedikűrös szakmával rendelkezik. Tudnátok írni egy-pár sort a munkalehetőségekről? Estleg a letelepedés lehetőségeiről?
Előre is köszönöm
Tisztelettel:
Krisz076
 

Eszter1978

Új tag
Sziasztok!
A kedvesem és én is külföldi munkalehetőségek után nézelődünk, de sajnos itthon nagyon sok az olyan "cég", ami a közvetítésért ne kérne nagyon sok pénzt. Minden hónapban próbálunk félretenni, de ez nem mindig megy. A kedvesemnek könnyű- és nehézgép kezelői, tanrgonca és még B kategóriás jogsija van. van egy bőkkenő is, nem tud angolul. Nekem nőiruha-készítő és számítógép-kezelő (használó) végzettségem van, B kategóriás jogsival és angolból érettségiztem, bár frissíteni kéne a nem használás miatt. Már azon vagyunk, hogy mindent elvállalnánk, pl. házvezetés, takarítás vagy olyan munkakört, ahol az ember megszokja a nyelvet és persze tanulja is. Bennünket csakis bejelentett munka érdekel, mert itthon van elég fekete meló. Ha tud valaki segíteni, nagyon megköszönnénk.
 

vinmi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusztok!
Nem találtam olyan fórumot ahová igazán illene a kérdésem, de talán valaki tud segíteni itt.
Én is dolgozni szeretnék, de távmunkában.
Műszaki rajzok készítésével foglalkozom, 2 és 3D ben. /Van vállalkozói igazolványom, ha ez jelent valamit./Sajnos idehaza a recesszió miatt egyre kevesebben igénylik a szolgáltatást/Már dolgoztam egy nemzetközi projektben 2 évet, de ott beszéltek magyarul is. Angol tudásom csekély, főleg műszaki területre korlátozódik. Sejtem, hogy nem rózsás eséllyel indulok, de meg kell próbálnom.
Minden ötletet, véleményt, tippet örömmel fogadok.
Előre is köszönöm!
 

t.verus

Új tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni mert vancouverben szeretnék dolgozni.Manikűrös,műkörömépítő vagyok.De egyenlőre bármilyen munkát elvállalnék magyar családoknál is pl.takarítás,gyerekfelügyelet(2 évig csináltam)Ha valaki tud valamilyen információt kérem segítsen!
Előre is köszönöm!
 

Payette

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia.
Ha jól látom még otthon vagy. Első lépésként munkát kell találnod, ahová kitudsz jönni dolgozni. Ha nincs rokonod Kanadában aki szponzorálhat, munkaengedélykel. Itt a fórumon olvasgass mindent el mert nagyon sok információ van. De nagyon ritka az amikor valaki tud konkrét munkát ajánlani itt. Tudom nem könnyű, de az hogy valahol dolgozni szeretnél, nem elég, ennél több kell, biztos munka keresés Kanadából esélyesebb. Tudnod kell, hogy nem fogadnak el semmilyen végzettséget itt. Takarításból pedig nagyon nehéz csak egy családnál megélni, annyira nem keres mindenki jól, hogy egy harmadik ember teljes megélhetését biztosítsa, pedig ezt a munka adónak majd igazolnia kell a hatóságok felé, hogy te fizetésed garantáltan mennyi, abból tudsz lakást fizetni, és még élni is. Azt gondolom akkor egy takarító cégnek kellene dolgoznod. Ilyen helyet kell találnod ha ez a vágyad. Szívesen segít mindenki neked és bárkinek, de a saját útját mindenki maga taposta ki. Munkát is neked kell találnod valahogy. Tudom ez nem túl jó neked, de én is és akiket ismerek mindenki maga kereste a munkát mindent feltett egy lapra. Sokan szerencsések akiket kihozott valamilyen cég, de találkoztam olyannal is akiket magyarok hoztak ki dolgozni és nagyon megjárták. Vigyáz majd kiben hiszel és bízol. Nem szabad mindent elvállalni, érdeklődj majd ha találtál munkát a cég után . Tudnod kell munkaengedélyt Kanada most csak egy évre adja meg, és ha nem alkalmaznak tovább és nem találtál más munkát haza kell menned. Tapasztalatom az, hogy egy ilyen engedéllyel mondjuk ami takarításra szól, nem nagyon akar más cég át venni. Nem azt mondom ne próbáld meg, próbáld, de tudjál meg mindent előtte mielőtt mindent feladsz.
Sok szerencsét.

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni mert vancouverben szeretnék dolgozni.Manikűrös,műkörömépítő vagyok.De egyenlőre bármilyen munkát elvállalnék magyar családoknál is pl.takarítás,gyerekfelügyelet(2 évig csináltam)Ha valaki tud valamilyen információt kérem segítsen!
Előre is köszönöm!
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia.
Ha jól látom még otthon vagy. Első lépésként munkát kell találnod, ahová kitudsz jönni dolgozni. Ha nincs rokonod Kanadában aki szponzorálhat, munkaengedélykel. Itt a fórumon olvasgass mindent el mert nagyon sok információ van. De nagyon ritka az amikor valaki tud konkrét munkát ajánlani itt. Tudom nem könnyű, de az hogy valahol dolgozni szeretnél, nem elég, ennél több kell, biztos munka keresés Kanadából esélyesebb. Tudnod kell, hogy nem fogadnak el semmilyen végzettséget itt. Takarításból pedig nagyon nehéz csak egy családnál megélni, annyira nem keres mindenki jól, hogy egy harmadik ember teljes megélhetését biztosítsa, pedig ezt a munka adónak majd igazolnia kell a hatóságok felé, hogy te fizetésed garantáltan mennyi, abból tudsz lakást fizetni, és még élni is. Azt gondolom akkor egy takarító cégnek kellene dolgoznod. Ilyen helyet kell találnod ha ez a vágyad. Szívesen segít mindenki neked és bárkinek, de a saját útját mindenki maga taposta ki. Munkát is neked kell találnod valahogy. Tudom ez nem túl jó neked, de én is és akiket ismerek mindenki maga kereste a munkát mindent feltett egy lapra. Sokan szerencsések akiket kihozott valamilyen cég, de találkoztam olyannal is akiket magyarok hoztak ki dolgozni és nagyon megjárták. Vigyáz majd kiben hiszel és bízol. Nem szabad mindent elvállalni, érdeklődj majd ha találtál munkát a cég után . Tudnod kell munkaengedélyt Kanada most csak egy évre adja meg, és ha nem alkalmaznak tovább és nem találtál más munkát haza kell menned. Tapasztalatom az, hogy egy ilyen engedéllyel mondjuk ami takarításra szól, nem nagyon akar más cég át venni. Nem azt mondom ne próbáld meg, próbáld, de tudjál meg mindent előtte mielőtt mindent feladsz.
Sok szerencsét.
Végre olyan emberek írásait is olvashatom akik segítőkészek egy kérdezővel.............:)
 

Payette

Állandó Tag
Állandó Tag
Az a baj kedves Verus, hogy nem alkalmaznak csak turistaként. Tudom nagyon nehéz otthonról bármit is itt találni. Tudod nem kockáztatnak a munkaadók feketén dolgozással, van ilyen is, de ez ritka, nem éri meg, a kitiltást vonhatsz magad után. Bármilyen nehéz is attól félek ki jössz és nem találtál munkát és elkeseredett leszel. Én arra kérlek ne kockáztass nem éri meg. Ha találtál munkát és idetudsz jönni legálisan az a legjobb. Azt tanácsolom én neked, ha van időd és pénzed akkor gyere ide és keress itt munkát , és megláthatod mik az esélyeid, mik a lehetőségek, és megnézheted tetszik neked egyáltalán itt. Meg ismerkedhetsz az árakkal, a fizetésekkel, órabérekkel, lakásárakkal, maga az élettel. De ebben nem vagyok biztos utána kéne járni ha turistaként keresel munkát, haza kell menned, hogy a munkavállalásit eltud intézni, tehát csak úgy érdemes kijönnöd , hogy sajnos amennyi időre beengedtek turistaként haza is kell menned. Kívánom sikerüljön kijutnod és munkát is találnod.
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Ha kiutaznék csak úgy a semmibe..-és találnék szállást....úgy lenne esélyem?

Ha kiutazol a semmibe - ne tedd - akkor meg ha szallast talalnal is (hotel, diakszallas, stb..., turistakent lakast sem egyszeru berelni) akkor se lenne legalis munkad a kovetkezo okok miatt:
- olyan iratokat, dokumentumokat kernek melyek nem allnak rendelkezesedre mivel turista vagy;
- a szakmad (mukoromepito, stb...) bar keresett de csak ugy ha itt vegeztel tanfolyamot;
- nyelvtudas kell mindenhez;
- turistakent hogy nyitnal bankszamlat, ugyanis tudtommal ez nem lehetseges;
Es meg sorolhatnam. Turistakent munkat tallalni szinte lehetetlen, csak arra van esely hogy a munkaltato vallalja hogy segitseget nyujt ahhoz hogy munkavizumot kapj - es ez az esely rendkivul csekely.
Ugy gondolom hogy kozmetikuskent ill. takaritoi ill. care-giver munkaval munkavizumra nincs sok esely. De azert olvasd el a belinkelt oldalt.
http://www.cic.gc.ca/EnGLish/work/caregiver/index.asp

Sok sikert
 
A nevem Benedek Ferenc. Fogtechnikus vagyok, már 23 éve dolgozom a szakmában. Évek óta szeretnék a családommal kivándorolni, de nincs semmiféle kapcsolatom. Ha tudnál tanácsot adni nagyon hálás lennék.
Előre is köszönöm.
 
Oldal tetejére