Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

evike22

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem a fitnesz videók beválltak, de a legfontosabb, hogy a fejedben tiszta legyél, csakis úgy érhetsz el tartós eredményt, ha tényleg akarod és kitartasz.
 

Kretiti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kepzeld, ma csoda tortent! Karacsonyi dalok szoltak egy boltban ma, es megcsapott egy kicsit - de csak halvanyan! - a karacsonyi hangulat!!! Na ezt se gondoltam volna, hiszen meg voltam rola gyozodve hogy a 30 fokban ez soha nem fog elofordulni! Lehet hogy nem is vagyok olyan remenytelen? :D
<INPUT id=gwProxy type=hidden><!--Session data--><INPUT id=jsProxy onclick=jsCall(); type=hidden>
Nem vagy reménytelen, Sydney, nekem meg azt furcsa elképzelni, hogy melegben karácsonyoztok. Bár itthon sem decemberi még az időjárás.
Örülök, hogy nem történt nagyobb bajod...azért nem kell csempés számot begyakorolni az ünnepre, elég, ha korcsolya nélkül szervírozod a vacsit. :)
Kezdek besokallni a télapós csokitömegtől, vettem is salátát a gyermek szendvicseibe. Meg Karácsonyra is inkább salátás-hidegtálas kajákat tervezek. Van Valakinek salátaötlete?
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg Karácsonyra is inkább salátás-hidegtálas kajákat tervezek. Van Valakinek salátaötlete?

En eleg sokfele salatat szoktam csinalni. itt van egy par:

Gorog: gondolom ismered. pari, uborka, lilahagyma, fekete olivabogyo, fetasajt ( a simat jobban szeretem mint a torekeny morzsolost). oregano, bazsalikom,olivaolaj, citromle, so, bors. KONNYU! :)

Jegsalatas: jegsalata, pari, ubi, repa, retek, szarzeller, kaliforniai paprika. neha feldobom rukolaval, kukoricaval is. ontet: olivas-citromosa legjobb, pici ecettel pikans.

Azsiai uvegtesztasalata: pari, ubi, kaliforniai paprika, szarzeller, uvegteszta (csak ra kell tenni forro vizet 5 percre es kesz), csikokra vagott csirkehusi (sutes elott pacold be csirkes fuszerkeverekkel v amivel szereted-sok fokhagymaval!) Ontet: szojaszosz, edes-chiliszosz (azsiai szupermarketben lehet kapni), rizsborecet (azt is :) ), lime leve. Nagyon finom!

Meleg tandoori csirkesalata: indiai fuszerkeverekkel pacold be a csirket es vagd csikokra, susd meg. fozz kuszkuszt (dobozon az utasitas), grillezz meg padlizsant, cukkinit, kaliforniai paprikat es paradicsomot. fuszerezd cayenne-borssal, fahejjal, zuzott fokhagymaval (esetleg soval, de en nem szoktam mert a fuszerkeverekben mar van) es mindent keverj ossze egy talban. fuszerekkel ovatosan, nagyon erosek! olaj nem kell ra. Csinalj hozza joghurtontetet: zuzott fokhagymat natur joghurtba (en fel literhez sozktam 2-3 gerezdet) es ejszakara tedd a hutobe. Isteni!!

Olaszos tesztasalata: barmilyen kisebb szemu teszta (ne fozd meg teljesen, mert fozes utan hideg vizben kell aztatni mig teljesen lehul es addig atpuhul). barmi zoldseg amit szerettek plusz zold olivabogyo olivas-citromos ontettel.

Majonezes tesztasalata: csirkevel kukoricaval, egyszeru foleg a pasik imadjak, en nem rajongok erte, de mindig elfogy az osszes :) A majonez hazilag elkesziteni az igazi - talan ezert fogy el. :)

Tonhalsalata: Mindefele zoldseg (amit fenn irtam) plusz jegsalata - sok paradicsom - es tonhalkonzerv. Ezt neha ki sozktam egesziteni tesztaval es ez is minden partin elfogy :)

Waldorf-salata: jegsalata, paradicsom, alma, zeller, dio, tojas. Olivas v sima natrujoghurtos ontet. Imadom es nok nagyon szeretik mert az alma es a dio miatt edeskes es nekem mar szinte desszertnek szamit :)

Es az orok kedvenc, a Cezar-salata (vigyazat, nehez!) jegsalata, csirkehusi, tojas, zsir nelkuli sult szalonna, rengeteg parmezansajt, es majonez. Ebbol a pasik egy falatot se hagynak :)

Remelem, sikerul valasztani valami olyat, amit a csaladodban is mindenki szeret. :) kiss


!

Meleg tandoori csirkesalata: indiai fuszerkeverekkel pacold be a csirket es vagd csikokra, susd meg. fozz kuszkuszt (dobozon az utasitas), grillezz meg padlizsant, cukkinit, kaliforniai paprikat es paradicsomot. fuszerezd cayenne-borssal, fahejjal, zuzott fokhagymaval (esetleg soval, de en nem szoktam mert a fuszerkeverekben mar van) es mindent keverj ossze egy talban. fuszerekkel ovatosan, nagyon erosek! olaj nem kell ra. Csinalj hozza joghurtontetet: zuzott fokhagymat natur joghurtba (en fel literhez sozktam 2-3 gerezdet) es ejszakara tedd a hutobe. Isteni!!

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy a joghurtot ne tedd a salira, csak kulon talald :)

Ha elozo nap elkeszited oket, akkor az onteteket megintcsak ne tedd ra mert a salatalevelek osszeesnek, mindig csak talalas elott tedd ra.

Kimaradt a libanoni kaposztasalata:
Voroskaposzta aprora gyalulva, sok uborka, sok lilahagyma, paradicsom, es sok petrezselyem. Ontet: joghurtba sok fokhagyma es egy kiskanal tahini (szezamvaj - bioboltban biztos van) es bors. Ezt ossze lehet keverni a salataval mert kiveszi a kaposzta esetleges keseru izet. Sosem gondoltam volna, hogy a pasik (parom es aposom) hozzanyulnanak de ez is izlett mindenkinek - a fokhagyma miatt szeritnem :)
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

sztimi69

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én is próbálkoztam mindennel,és tényleg csak akarni kell.De nagyon nehéz!Amikor egész napi hajtás után haza érsz,és megcsinálod a családodnak a finom vacsit,te meg félre vonulsz a müzliddel.Úgy érzed igazságtalanság!De ha van valami cél-pl. a szomszédasszony milyen jól néz ki 10 kg-val vékonyabban,akkor menni fog.Szerintem.

És akkor leírok egy jó kis diétát.Nekem bevált,mert szeretem a leveseket.Gyors fogyást lehet vele elérni,érdemes elkezdeni karácsony előtt:



A fogyókúra jellegzetességét a változatos, finom levesek adják, így elsôsorban azok kedvelôinek ajánlhatók. Az ötnapos étrend napi 1000 kalóriát tartalmaz, ami kiegyensúlyozott, közepes ütem&ucirc; fogyást eredményez. Mivel a diéta minden fontos élelmiszer csoportot tartalmaz, akár hosszabb távon is alkalmazható, bár egy idô után kétségtelenül egyhangúvá válik

Mindennap kezdj egy jó reggelivel, az alábbi három változat közül eggyel, gyümölcsteával. És napközben is igyál legalább 2-3 liter ásványvizet! A leveseket ebédre és vacsorára eheted!

Reggelik

Túrós szendvics
1 szelet (4 dkg) sötét rozskenyeret kenj meg 1 dkg vajjal. Kenj rá 10 dkg sovány tehéntúrót, és borítsd be a szendvicset kígyóuborka-karikákkal. Szórd meg snidlinggel.
203 kcal

Narancsos müzli
10 dkg natúr krémtúróba keverj 2 evôkanál zabpelyhet. Citromlével és folyékony édesítôszerrel ízesítheted. Keverj bele 1 meghámozott, gerezdjeire szedett narancsot.
202 kcal

Pulykaszendvics
Piríts meg 1 szelet korpás toastkenyeret. Kend meg 1 dkg vajjal, tegyél rá 1 szelet pulykasonkát. Utána ehetsz 1 kivit is.
200 kcal
evesek

Brokkoli-sárgarépa-leves
(2 adag)
Valóságos ásványianyag-bomba: a brokkoli nagyon gazdag C-vitaminban (20 dkg-ban 114 mg található, ami több mint a napi szükséglet!). Ezen kívül a sárgarépával együtt sok bétakarotint és nyomelemeket tartalmaz.
6 dkg rizst párolj meg sós vízben. Szeletelj föl 30 dkg megtisztított sárgarépát, párold meg 2 teáskanál olajon. Öntsd fel 6 dl zöldségerôlevessel (kockából is készülhet), majd adj hozzá 1 zacskó (45 dkg) mirelit brokkolit. Fedô alatt fôzd meg, ízlés szerint reszelt szerecsendióval is f&ucirc;szerezheted. Végül tedd bele a rizst.
272 kcal
Plusz: vacsorára tehetsz bele 1 karikára vágott kemény tojást (90 kcal) vagy 5 dkg gépsonkát (85 kcal).


Savanyúkáposzta-leves
(2 adag)
A savanyúkáposzta igazi életenergia-forrás. Olyan értékes mikroelemeket tartalmaz, mint a tejsavbaktériumok, enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek. Egyik leggazdagabb C-vitamin-forrásunk, de csakis nyersen! A savanyúkáposzta szabályozza aaz immunrendszer m&ucirc;ködését, méregtelenít. A káros baktériumokat és vírusokat valósággal ki&ucirc;zi az emésztôrendszerbôl!
Tisztíts meg és darabolj fel 25 dkg burgonyát és 30 dkg piros húsú kaliforniai paprikát. Párold meg 1 evôkanál olajon, hintsd meg pirospaprikával, majd adj hozzá 30 dkg kicsavart savanyúkáposztát. Öntsd fel 5 dl zöldségerôlevessel (kockából is készülhet), fôzd puhára. Paprika- vagy paradicsompürével ízesítheted. A tányérodban esetleg 1 teáskanál tejföllel megturbózhatod.
252 kcal
Plusz: vacsorára tehetsz bele 1 szál baromfivirslit (95 kcal) vagy 2 dkg hámozott napraforgómagot (116 kcal).


Paradicsomos bableves
(2 adag)
A hüvelyesek, így a bab, borsó, lencse telítenek, rostanyaguk megdagad a gyomorban, ezért hosszú idôre el&ucirc;zik az éhségérzetet. A száraz hüvelyesek sok fehérjét tartalmaznak, ezért értékes táplálékok.
1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát párolj meg 1 teáskanál olajban. Adj hozzá 1 kis felszeletelt cukkínit. 2 perc párolás után adj hozzá 1 kis doboz (40 dkg), hideg vízzel leöblített konzerv fehérbabot és 1 kis doboz (40 dkg) hámozott paradicsomot a levével együtt. Öntsd fel 2 dl zöldségerôlevessel (kockából is készülhet). Friss bazsalkikomlevéllel díszítve tálald.
228 kcal
Plusz: vacsorára megszórhatod 2 dkg reszelt parmezánnal (80 kcal), vagy belekeverhetsz 1 pohár zöldf&ucirc;szeres joghurtot.
 

Kretiti

Állandó Tag
Állandó Tag
Hű Sydney, köszönöm, ezek között van, amit nem ismertem, már mentem is őket! :) Remélem ízleni fog minden vendégnek a salátás Karácsony. Nagyon jól hangzanak!!!!kiss
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello mindenki,

Olvasom tobbektol hogy oriasi lemondasnak tunik ha fogyizni kell, es olyan benyomasom van, hogy az egeszseges etelek egyenloek a rossz izuvel, a hizlalo kajak meg a finomak.

Hat ez is nezopont kerdese ;) nekem a hagyomanyos magyar etelektol (amit anyukam hiv finom kajaknak) szinte felfordul a gyomrom :3::D Es azok az etelek, amik egeszsegesek nem feltetlenul rosszak. Szerintem ez egy nagyon elterjedt tevhit - es hozzajarul a fogyokura kudarcokhoz - hogy az egeszseges kajak 1. fureszporizuek 2. madar (vagy nyul) kajak 3. nem lehet tole jollakni. Ezek nevetseges kifogasok. Az unokatesom allandoan azzal nyaggatott engem, hogy hogy birok dolgozni ha "nem eszel rendesen" (!!!!) Aztan mikor megkerdeztem, hogy neki mihez kell az ero mikor nem jar a foldre kapalni, akkor persze megsertodott :D Es azt sem birja felfogni, hogy aki atall egeszseges eletmodra, az nem fogyokurazik hanem mindig ugy eszik es neki nem lemondas nem bemenni a McDonaldsba, hanem egyszeruen gusztustalan es undorito szemettel nem hajlando a testet mergezni.

Nem tudom, a csaladotok mennyire tamogat titeket a fogyokuraban, de nem kellene kulon fozni allandoan. Es igy akkor megszunik az igzsagtalansag is :D Rengeted hagyomanyos etelt el lehet kesziteni ugy is, hogy ne legyen hizlalo se egeszsegtelen. Mellesleg igy amikor felfedezzuk a rengeteg fuszert, fuszernovenyt, trukkoket es egeszseges hozzavalokat, valoszinuleg nem fogunk akarni visszaterni a "hagyomanyos" fozeshez, hanem a csaladunk tobbi tagjainak is egeszseges eteleket akarunk majd fozni. Szeritnem hasznalni kell a tema keresojet, receptek vannak fenn, hogy hogyan lehet pl porkoltot fozni olaj/zsir nelkul, stb. A csaladnak nem kell megmondani hogy feher liszt helyett tonkoly- vagy teljes kiorlesu buzaliszttel paniroztad a csirket :) A csalad atallitasrol is rengeteg otlet van fenn - ha van idotok es kedvetek rajuk keresni. Az en parom, aki 4 eve meg minden ebedre tesztat akart, salatat es zoldseget szinte sosem evett, ma mar KOVETELI a parolt zoldseget a vacsora melle es ha veletlenul kifelejtem a zoldsegfelet barmilyen formaban az ebedes szutyobol akkor panaszkodik :D Szoval a csaladot igenis agymosni lehet es kell!

A gyerekek nehezebbek - nekik neha 10x kell felajanlani ugyanazt az etelt mire elfogadjak. Sok szulo pedig ott hibazik, hogy ha az egeszseges etel nem jon be, akkor jon a chips, a jegkrem, a csoki stb. Nem kotelezo egeszsegtelen opcioval helyettesiteni az egeszsegeset. Lehet probalkozni egy masik egeszseges dologgal, csak sokukban nincs meg a kello turelem hozza. A sogornom panaszkodik h a kislany csak akkor eszi meg az ebedet ha utana van csoki. Hat elnezest, de ki adott neki csokit??? Ha a gyerek nem tudja, mi az a csoki, akkor nem is koveteli. A legtobb gyerek azt eszi amit a szulok. Itt Ausztraliaban oriasi problema a tulsuly, rengeteg penzebe kerul az egeszsegugynek, nem beszelve az oriasi kockazatokrol es betegsegekrol. A gyerekek kozott rengeteg tulsulyos van, a TV, szamitogep miatt, a mozgas hianya es a rengeteg szemet amit megesznek. Sok szulo nem is foz, penzt ad a gyereknek, akik szinte kivetel nelkul a gyorsetteremlancokban kotnek ki mert az olcso es "finom". szerintem az ido hianya nem kifogas arra hogy szemetet etetnek a gyerekeikkel, az en edesanyam is dolgozott 10 orakat megis fott etelt ettunk ebedre is vacsorara is, mert a menzas kajat utaltuk. Csak szervezes kerdese. Szoval nekem az a velemenyem, hogy ha a gyerekek az egeszsegtelen eteleket kedvelik, akkor ott a szulonek kell megnezni hogy mit adott nekik kiskoruktol kezdve, es mit szoktak meg. Nalunk sosem volt otthon szensavas udito, se chips, se mikros, se elorekeszitett fagyasztott etel. Igy sosem jutna eszembe se, hogy ilyet vegyek, hiszen nem ismeros :D Aki viszont igy nott fel, az igy is fog fozni, es ez annyira beepul, hogy nem is tudatos. Sok ausztral itt azt hiszi, hogy hulye vagyok, amiert nem uvegbol ontom a tesztara a szoszt, hanem frissen fozom. Minek mikor egyszerubb csak leemelni a polcrol? Hat meg ha tudnak, mi van bennuk...
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
Szuperek a receptek, sorban szépen megcsinálom mind, nagyon salátásak vagyunk.
Sidneygirllel tokéletesen egyetértek, pl. muffint sutottem teljeskiorlesu liszt, rozspehely, rizsolaj felhasznalasaval, es vittem belole 130 kg-os szomszedasszonyomnak, erre megkerdezte, hogy mit tettem bele, fureszport? Nem tudja lenyelni, olyan szaraz... Mondtam, ontse le konyakkal, akkor majd lecsuszik... ;)
Kulonben rajtam kivul a család csoki ontettel fogyasztotta, es le birtak "nyelni".:p
 

kisicam

Állandó Tag
Állandó Tag
Szivesen olvasom a fogyiról szólló cikkeiteket,nekem a gyomrom nött meg a tavasztól,és bármit teszek nem apad.Nem vagyok nagy evö és eléggé vigyázom is.Mit tegyek?Segitsetek !
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Szivesen olvasom a fogyiról szólló cikkeiteket,nekem a gyomrom nött meg a tavasztól,és bármit teszek nem apad.Nem vagyok nagy evö és eléggé vigyázom is.Mit tegyek?Segitsetek !

Szia,

nekem is alt. ezzel van bajom. Sok mindent kiprobaltam, es mindig visszasirtam az 5 evvel ezelotti magam es csodalkoztam miert nem mukodik egy dieta sem hozzabb tavon.

Sokaig tartott, mire rajottem, de legalabb sikerult :) Csak dietaval, mozgas nelkul nem lehet fogyni, akkor is vizet es izmot veszitunk, nem zsirt. Az anyagcsere felturbozasa nelkul sem lehet - ha te nem eszel sokat, de megis hizol, akkor neked is leallt az anyagcsered.

Arra is rajottem, hogy 5 eve intenziv edzeseket csinaltam es szinte barmit megehettem, persze mar akkor is odafigyeltem az egeszseges eletmodra. Mert minel tobb izomtomeg van, annal gyorsabban egetunk annal tobb kaloriat.

Bocsi, de nincs energiam ujra reszletesen leirni az infot amit nemreg begepltem ezekrol. Ha szeretnel tobbet tudni, legyszi keresd vissza egy-ket oldallal elorebb a hosszabb bejegyzesem az anyagcsererol es hogy miert veszelyesek a magas protein/alacsony szenhidrat dietak, Azoita miota azt irtam, meg is erositett egy baratunk tapasztalata: mar tobb honapja magas protein dietan van, sokat fogyott, viszont erezte h valami nem OK. A heten dokinal jart, vervetel meg minden, a koleszterinszintje az egben van a rengeteg hus es tejtermek miatt. Naponta neha megiszik 2 liter tejet, mert jobban szereti mint a vizet!!! Most lejjebb kell neki ebbol venni, pedig imadja a hust is, es kepes volt ebedre is, vacsora is husos kajat enni minden nap, es nemcsak szarnyast hanem foleg disznot es marhat, amiben rengeteg telitett zsirsav van = legjobb ut a korai szivinfarktus fele, mert eltomitik ezek a zsirok az arteriakat illetve verrogoket okoznak a keringesi rendszerben. Most szomoru mert a teste szep szalkas, de beteg mint az allat....

Na igy egyetek rengeteg hust meg sajtot!
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

Zsutti

Állandó Tag
Állandó Tag
kezdő

Sziasztok!
Nemrég kezdtem el fogyizni. Én a sportra esküszöm és a némiképp csökkentett kajaadagokra. Bár most, hogy jönnek az ünnepek lehet, hogy csak a sport marad. Napi 45 perc futás sokat segített.
;)
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
light sütik

Sziasztok,

Hoztam nektek két lightos karácsonyi süti receptet, jó étvágyat! :D

Kímélő beigli
Diós:1433 kcal
Mákos:1609 kcal
Hozzávalók 2 rúdhoz:
• 25 dkg sütiliszt vagy keverék
• 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
• fél cs. porélesztő
• 1 kis kanál sütőpor
• 1 ek folyékony édesítő
• csipet só
• 17,5 dkg (kb. 7 ek) zsírszegény tejföl
• 2 egész tojás (ebből 1 a kenéshez!)
• 7,5 dkg (kb. 3 csapott ek) light margarin
<table class="ures" border="0" width="100%"><tbody><tr><td> A diós töltelékhez:
• 7 dkg zabkorpa
• 11 ek (kb. 10 dkg) darált dió
• 40 ml (8 ek) tej
• 1 ek folyékony édesítőszer
• citromlé
• fahéj
• negyed marék mazsola
</td><td>A mákos töltelékhez:
• 10 ek (kb. 10 dkg) darált mák
7 dkg zabkorpa
1 ek folyékony édesítőszer
55 ml (11 ek) tej
fahéj
citromlé
negyed marék mazsola</td></tr></tbody></table>
Elkészítés:
A hozzávalókból gyors mozdulattal tésztát gyúrok, egy szalvétával letakarom a tálat, és langyos helyen fél-egy órát kelesztem. Addig elkészítem a tölteléket: Először az összes zabkorpát (14 dkg) egy olaj nélküli serpenyőben megpirítom, majd kettéosztom. Külön-külön elkészítem a kétféle tölteléket, összekeverem a tejjel, majd „megmikrózom": 700 W-on fél-egy percre beteszem, megint jól elkeverem, kihűtöm.
Közben a tésztát átgyúrom, kettéosztom. Az egyiket lisztezett deszkán (süti lisztes!) kinyújtom, meghintem az egyik töltelékkel, szépen tiszta kézzel le is lapogatom. A tészta két szélét oldalt ráhajtom picit a töltelékre, így tekerem fel másik irányból szép egyenletesen, ügyelve, hogy formás kis hengert kapjak. Átemelem a tepsibe. Ugyanígy megtöltöm a másik tésztát is. Először megkenem mindkettőt tojássárgájával, és megvárom, míg teljesen beszívja. Utána átkenem tojásfehérjével, azt is megvárom, míg beszívja. Állítólag ettől lesz szép márványos felületű a beigli. Nekem ugyan nem lett az, de hátha te ügyesebb leszel! Ki is hagyhatod ezt a lépést, csak kend le simán egyszer tojássárgájával, szurkáld meg villával és mehet a sütőbe.
180 fokon, előmelegített sütőben középső rácson kezdtem sütni, aztán mert eléggé pirult, negyed óra után levettem 160 fokra, így sütöttem készre további 20-25 perc alatt.

Diétás zserbó

1634 kcal
Hozzávalók a tésztához:
• 25 dkg lisztkeverék süteményekhez
• 5 dkg liszt
• 1 ek édesítőfolyadék
• 1 egész tojás
• 2,5 dkg light margarin
• fél cs. porélesztő
• 2,5 dkg (kb.1 ek) tejföl
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> A töltelékhez:
• 7 dkg olaj nélkül pirított zabkorpa
•4 ek darált dió (kb. 3 dkg)
• 1 ek xilites édesítőszer vagy amennyi ízlik
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Gyors lekvár:
• 2 maréknyi fagyasztott meggy (nálam ez úgy 15 dkg)
• 3 dl víz
• fél cs. (2 ek) főzős vaníliás pudingpor
• fahéj
• édesítő
Elkészítés:
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Összedolgozom a tésztát, 3 részre osztom. Az elsőt kisméretű (20x27 cm) kivajazott tepsibe fektetem. Vastagon megkenem a saját készítésű meggy-, eper- vagy baracklekvárral. (Kenhetsz rá bolti diabetikus lekvárt is, de akkor már csak 14 óráig és módjával lehet enni belőle, mert a lekvár fruktózos, a hamis lekvár viszont édesítőszeres!). A lekvárt megszórom a zabkorpás-diós keverék felével. Ráborítom a második lapot, újra töltelék, harmadik tészta, villával megszurkálom. 180 fokon kb. fél órát sütöm. Fontos, hogy bőven kenjük rá az ízből, mert a tészta sokat beszív, a száraz zserbó pedig nem finom. Csokimázzalvonom be.
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
Csokimáz:
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->156kcal
1 dkg zsírszegény, keserű kakaóport és 2 dkg fruktózt 2 evőkanál (10 ml) meleg vízzel, és 1,5 dkg light margarinnal kikeverek, majd mikróban 700 W-on fél perc vagy még kevesebb alatt összemelegítek. Akkor jó, ha a máz kicsit megemelkedik, besűrűsödik, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Inkább többször tegyük be néhány pillanatra és keverjük át! Langyosra hűtve vonjuk be vele a süteményeket. Ez egy pici alapadag, nagyobb süteménynél készítsük ennek a többszörösét!
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Na hello, hova tuntetek??

Jelentem, mult heten ketszer lementem a parkba es gyalogoltam meg futottam majdnem 4km-t. Meg egy jo idobe fog telni, mire ujra a regi tavomat le birom futni de valahol el kell kezdeni. Emellett rendesen voltam az uj fitness klubban is haromszor (az a min. heti adag) es a 3. alkalommal mar vegig birtam csinalni rendesen a programot :)

DE tegnap nalunk volt az elokaracsonyi ebed anyosekkal es par barattal, es kitalaltam hogy magyar gulyast es hortobagyi palacsintat csinalok nekik. Mindenki imadta, csak sajna a derekam koruli resz nem annyira :D Egy honapig futhatok most hogy ledolgozzam :) Asszem a heten igencsak kaloriaszegenyen fogok fozni...

Nalatok mizu?
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Na, ma rászántam magam - illetve végre voltam annyira jól - és tornáztam reggel 40 percet. Jól esett.

holnap lesz pároméknál a karácsonyi vacsora, és úgy volt, hogy nem fogok tudni elmenni, így nem is fogyiztam rá, erre mégis el tudok menni, most kereshetek valami karcsúsító cuccot, vagy zsákot húzok magamra, vagy egy nap alatt lefogyok, vagy fogalmam sincs... :confused:

Hogy leszek így csini...csak nehogy valamelyik megjegyezze, hogy híztam, mert akkor megverem... :D Vaaaaagy valami köldökik kivágott felsőt veszek föl, és akkor nem tudnak majd másfelé figyelni. ;)

Karácsonyra nálunk light székelykáposzta lesz a menü, már alig várom, vettünk zöldségköreteket, meg csirkemellet is. Így jó kis fogyis karácsonyunk lesz. Már nagyon unom a nehéz kajákat, meg hogy kötelező ilyeneket enni.
 

agnesmaria

Állandó Tag
Állandó Tag
Fogyás

Én 17 kg-ot fogytam. A titka nem ettem szénhidrátot. Mellőzni kell a lisztes ételeket, a cukrot, rizst,a burgonyát és a tésztát.
 

gigi80

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Van itt valaki, aki naturista (=kizárólag nyers ételeket eszik)? Most olvasom az Élő ételek az egészségért c. könyvet és nagyon megfogott, elhatároztam, hogy belevágok. Remélem találok hasonló érdeklődésű emberkéket itt.
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Van itt valaki, aki naturista (=kizárólag nyers ételeket eszik)? Most olvasom az Élő ételek az egészségért c. könyvet és nagyon megfogott, elhatároztam, hogy belevágok. Remélem találok hasonló érdeklődésű emberkéket itt.

Szia!

En is hallottam es olvastam errol, de a helyedben vigyaznek vele mert megfosztanad magad nagyon sok fontos vitamintol es asvanyi anyagtol. Nekem az is feltunt, hogy sok ilyen uj divatos etrend keletkezik, es eszmeletlen marketing all mogottuk, sot demonizaljak a normalis egeszseges etrendet. Olvastam pl egy ilyen konyvben hogy a natur joghurt milyen egeszsegtelen bla bla bla, mikor kozben a kaukazusi nepek literszamra eszik es 100 evet elnek.

Ha nem banjatok megosztanam veletek amit mostanaban ovasgattam a mindenfele egeszseges trendekrol es bevallom en is eleg megszallott voltam meg egy evvel ezelott. Felreertes ne essek, ma sem veszem meg azokat a cuccokat, aminek a cimkejen millioszamra alnak az E-szamok de van egy hatar ami felett az egeszseges eletmod atcsap maniaba (errol is kicsit kesobb irok)

Most olvastam a paleolitikus taplalkozasrol es hat finoman szolva eldobtam az agyam. Szoval vigyaznek ezekkel a "trendekkel" mert nem az egeszsegre mennek, hanem arra hogy minel tobb penzt a kulonleges hozzavalokra es kiegeszitokre koltsunk. Feltunt mar valakinek hogy az ilyen ugymond "egeszseges" dolgok mennyivel tobbe kerulnek mint a sima normalis gyumolcs es zoldsegfelek? Itt agyonreklamozzak a Goji bogyot hogy semmiben nincs annyi antioxidans mint ebben. Allitolag azert ennyire draga (6 dollar 100g) mert a Himalajan alig lehet hozzaferni.

Hat a Himalaja bogyoi nem jutottak el se a kaukazusba, se Okinawara 100 evvel ezelott, meg talan meg ma sem, megis ott el a legtobb 100 even feletti AKTIV eletmodot folytato idos ember (nem azok, akiket a tudomany mestersegesen tart eletben de az eletminoseguk egyre rosszabb). Hat ennyit ezekrol a csodaszerekrol es trendi dietakrol.

Kb egy eve - jo idozites volt :D - olvastam egy akkor ujonnan diagnosztizalt pszichologiai betegsegrol es szegeyenszemre magamra ismertem: orthorexia nervosa = az egeszseges eletmod megszallottja. Bovebben:

Mindenhol mergeket, es permetszert lattam, szinte mar semmit nem akartam megenni, sot meg a tiszta vizben is mergeket vetem izlelni. Ha valaki nem mozog semmit, es azt gondolja hogy a normalis zoldsegek, gyumolcsok, teljes kiorlesu gabonak es sovany husok melle meg szukseges mindenfele furcsasag, az szerintem mar beteges. szerencsem volt hogy eszbekaptam idoben hogy valami nagyon nem stimmel, hiszen magam korul lattam embereket akik semmit nem torodtek az egeszseges taplakozassal megis en voltam az aki foyamatosan a suyaval kuzdott es allandoan beteg voltam. Akkor esett le hogy en csinalok valamit nagyon de nagyon rosszul az egeszseges eletmod jegyeben.

Az ilyen extrem nyers eteldietakat, vagy egyoldalu eteleket es csodabogyokat reklamozo cegek hulyere rohogik magukat a hozzam hasonlo naiv embereken, mikozben a zsebuket tomjuk es egyre betegebbek leszunk.

Ezeket azert irom le, mert itt nagyon terjed ez a manias betegseg. Jelenleg a legveszelyeztetetebb csoport a 30 feletti, sikeres tehetosebb es magas iskolai vegzettseggel rendelkezo nok es ferfiak egyarant. Ok azok, akik minden kis cimket atvizsgalnak, rengeteg penzt koltenek konyvekre, videokra, kiegeszitokre mikozben nem ertik, miert nem valtozik semmi. Emberi kapcsolataik rosszabbodnak, mivel kezdik elkerulni a csaladi ebedeket, barati osszejoveteleket, ha megis elmennek, elotte esznek hogy ott ne kelljen meg veletlenul sem valami "halalosan egeszsegtelen" dolgot megenniuk mikozben az asvanyi anyagok hianyatol a legkisebb megfazast is osszeszedik. Ha szerencsesek, idoben rajonnek, hogy marketingcsapdaba estek, ha megsem akkor baj van. Minel izgatottabb lesz valaki egy-egy ilyen uj eletmodterv hallatan, annal jobban kell a kornyezetuknek resen lenni, hogy valami baj van, es idoben segitseget kerni nekik. A gyerekeiket is veszelyeztetik mert igy etetik oket, es a gyerek mar koran ebbe a betegsegbe eshet. Amerikaban nemreg meghalt egy csecsemo akinek a szulei csak szojatejet voltak hajlando adni.

Szoval sajat tapasztalatbol irok - es bar szegyenkezem miatta (es csak azert irom le, hogy masok is tudjanak ennek a veszelyeirol) orulok h idoben rajottem es idoben szakemberhez fordultam. Nektek le merem irni, de a csaladom es a barataim nem tudjak a mai napig hogy ez konkretan betegseg volt, csak ramfogtak hogy embertelenul valogatos vagyok. Ami meg mindig jobb, mint a bolondnak belyegzes :)
 

kondás

Állandó Tag
Állandó Tag
judd86;1830233Nem mindig a kaja mennyiségétől függ az írta:
azért nem álltalános, hogy valaki nem eszik túl sokat és mozog is hétről-hétre valamit és mégis iszonyat el van hízva.

amúgy szerintem az egyik legegyszerűbb dolog a lemondás az üdítőkről és helyette víz. ráadásúl olcsóbb is és a fogakat sem teszi tönkre.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére