2012-a Nap ötödik korszakának utolsó éve

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
...Gilgamest az Árpádok (és az Ő eleik) felmenőjüknek tekintették.
...
Jézus urukben alapította egyházát, mely az egyistenhitet és az érdeknélkűli szeretet vallotta...a dolog a helyi nagytemplomban történt...
Ezt milyen forrásból merited? Úgy értem az Arvisurán kivül? Mielőtt felkapod a vizet, hogy már megint valaki meg meri kérdőjelezni az Arvisurát, arra vagyok kiváncsi, van-e az Arvisurától független forrás, ami ezt megerősiti. Úgy tudom, lelkes kutatás folyik, ami az Arvisura legendáit igyekszik független forrásokból megerősiteni. Vajon ezeket már sikerült?
 

pamutcica

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy olyan érzésem, hogy ha tényleg összejön ez a világháborús-kevésembermaradós móka, akkor a 2000 év múlva élő "tudósok" akik a mi elveszett civilizációnkat kutatják majd, arra utaló nyomokat fognak találni, hogy a tudás istene GUGLI volt. És ezen ugyanolyan jókat vitatkoznak majd, mint mi az arvisurán. Tuti lesznek őrültek, akik azt állítják majd, hogy GUGLI nem is volt isten, és más istenek voltak, meg nem is volt egységes civilizáció...
kíváncsi leszek rá. :)
 

Kellenifog

Állandó Tag
Állandó Tag
Einsteintől van egy épp ide illő idézet:
"Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel."
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Marton Veronika sumerológus Enuma elis c könyvét keresném..ha..eltudnék mélyedni mély felszínességem mellett..
 

harmadik

Állandó Tag
Állandó Tag
Maya naptar

Mikortol kezdi ez a maya-naptar az idoszamitast? Vilagositson mar fel valaki engem, mert sehogy sem talalom a kozos pontot a maya- es a Gregorianus naptar kozott. 2012 dec. 21 egy Gregorianus-naptari datum, aztan olvastam egy "kitalalt kozepkor"-rol valahol es ez meg jobban bezavart nekem.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
I.e. 3114. augusztus 11.

Amennyiben viszont a "kitalált középkor" híve valaki, akkor nem kell egyelőre aggódni, mert van még majd' 300 éve eddig a legújabb világvége-tudatosságszintváltás időpontig.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Mikortol kezdi ez a maya-naptar az idoszamitast? Vilagositson mar fel valaki engem, mert sehogy sem talalom a kozos pontot a maya- es a Gregorianus naptar kozott. 2012 dec. 21 egy Gregorianus-naptari datum, aztan olvastam egy "kitalalt kozepkor"-rol valahol es ez meg jobban bezavart nekem.

Egy osztrák lap szerint van még 200 évünk;), mert valami hiba csúszott a naptárak összehangolásában. Német nyelvű cikk, azt hiszem Apaa linkelte be ebbe a topkiba. (Vagy nem? -keresgélem...)
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy osztrák lap szerint van még 200 évünk;), mert valami hiba csúszott a naptárak összehangolásában. Német nyelvű cikk, azt hiszem Apaa linkelte be ebbe a topkiba. (Vagy nem? -keresgélem...)

Igazándiból nem számít az időszámítás. Tehát, hogy most kínai, arab vagy európai időszámítás szerint nézzük e az mind 1.
Azért mert a maják a csillagok állása szerint nézték az "idő múlását".
Tehát ők egész egyszerűen azt írták le, hogy amikor a csillagok egy bizonyos pozícióban lesznek, akkor majd valami fog történni a Földdel, ami olyan változásokat okoz, hogy onnantól nem tudnak számolni az akkori adatokkal. Vagyis valszeg a Föld pályájának a változása az ami várható.

Ez a csillagállás amit ők "megjósoltak", (bár ez nem jósolás hanem magas szintű csillagászati ismeretek) ez a Gergely naptár szerint 2012 dec végére esik.
Tehát a csillagok állása az amit figyelni kéne, nem a mindenféle dátumok.
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kétféle képpen lehet:
1. Total Commanderrel, Kersd meg a mappát ahová lehúztad a filmet, klikk a zipp fájlra majd, (fölül) Fájl, és kicsomagolas, lehet ugyanoda.
2. WinRaR -al, ugyanúgy megkeresed a lehúzott filmet, klikk a zipp fájlra, majd (fölül) klikk az Extract To, kiválaszthatod hogy hová tegye a kicsomagolt filmet, lehet ugyanoda, és OK.

Sok sikert!

KÖSZI MEGPRÓBÁLOM!Remélem sikerülni fog.kiss
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
julius55 -- nem sikerült.. azt irja, hibás a fájl.. de ha megnézem a tartalmát szerintem teljes... összeillesztettem eddig a total commanderrel az sikerült, de még igy zip-peset nem csináltam.. valamit biztos nem jól csinálok.
 

Jeremy Axel

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.:) Nem tudom, hogy ki találkozott már ezzel, de valamilyen szinten össze függ ezzel a témával szóval ajánlom nektek.:)

Aryana Havah Inuaki: A bennem élő reptilian / Egy földönkívüli lény vallomásai

Aryana Havah, egy romániai pszichológusnő interjúja egy 7 éves kisfiúval, aki az Inuaki bolygóról inkarnálódott a Földre, Romániába, hogy tanítást adjon át az emberiségnek.

És itt is köszönet siriusB-nek, hogy megosztotta.:D
 

Amithaba

Új tag
Nibiru

Sziasztok!

Látom itt már régóta téma a 2012-es esemény várás ... :) Sajnos még csak most kerültem ide. 1-2 éve hallottam először a Nibiru-ról, aminek érkezését is 2012-re jósolják. Sok mindent összeolvastam a témával kapcsolatban, eléggé jó kis sztori, de tudományos körökben, illetve kormány körökben nem erősítik meg a gyanút... mondjuk az, hogy a megadott koordinátákon lévő képet kiretusálták minden csillag vizsgáló programból, az gyanús... szóval eléggé egybevágnak a puzzle darabkák... elmondanám a véleményem dióhélyban:

valamikor réges-réges-réges-régen.... voltak valakik, akik nagyon tudtak valamit... (én úgy gondolom, hogy a csillagászat ma is nagy tudomány... de hogy régen még jobban tudták, mint mi most... ami szinte tény, mivel a naptáuk is pontosabb volt.. miért ne érthettek volna akár az atomfizikához is jobban ?) szóval ezek a valakik eltüntek... kihaltak, vagy elutaztak, vagy teret váltottak, vagy egyszerűen csak fénnyé váltak és beleolvadtak a térbe, tök mindegy, de nincsenek itt, tehát most aztán nyomozhatunk, hogy hogy is gondolták... nekem van egy olyan megérzésem, hogy a naptár "vége" egyben az eleje is, ha már ciklusokról beszélünk... szóval ez a dátum valami féle kozmikus, vagy csillagászati esemény... mondjuk bolygóeggyüttállás.... ami eléggé elkézelhető... namármost... ha itt együtt fognak állni a bolygók... és létezik a Nibiru... akkor az is igyekszik ide együttállni... minden velejárójával együtt... mondjuk nem hiszem, hogy annyira nagy galibát okozna, mint például özönvíz, vagy ilyesmi, hiszen a Hold, ami nagyon közel van hozzánk, az is csak kicsike ár-apály-t tud okozni... viszont nagyon gyönyörű csillagászati jelenségnek lehetünk szemtanui... lehet kukkerral vizsgálni a másik, eddig nem látott bolygót, a holdjaival.... ami viszont izgalmasabb... hogy vannak ezek a Tüzesszekeres, istenes, nephilimes, aranygyűjtős sztorik... hát azt szinte biztosra venném, hogy nem csak a képzelet szüleménye.. és kézenfekvő, hogy ha Nibiru létezik, akkor a sumér sztorik is értelmüket nyerik... sőt... még a kormányok ködösítése is érthető... hiszen eddig Ők töltötték be az isten szerepet... hát nehogymá azt mondják, hogy még náluk is nagyobb istenek lehetnek odakint... és mingyárt itt vannak... azt elviszik az aranyunkat :) nyílván azért is ez a gyors mars project, nehogymá ők jöjjenek ide előbb... hát lehet bekínálják őket kicsit atommal, anélkül, hogy tudnánk róla... mi meg majd nézzünk, mint a moziban, ha jönnek háborúzni...
bár az is lehet, már rég kihaltak az istenek... na mindegy... először azon gondolkoztam, valyon mennyi esélyem van túlélni... mondjuk itt a kárpátmedencében, kissé jobbak az esélyeim, de nem valószínű, hogy ha tényleg borul a bili, túlélném.. felötlött tehát a menekülés gondolata... el kell hagyni a földet... űrhalyó kell... építek egyett... kell energiaforrás... nézzem a netet... hát találtam egy rakat engine-t... van mágneses engine, vízbontó engine... szinte korlátlan energiát lehet velük csinálni... olcsón... na de miért veszem akkor a tüzifát, meg tankolom a dieselt...meg veszem az áramot... ez kész! megszereztem a vízbontó szabadalmat... letölthető... szereztem hozzávalókat (kb 3.000.- HUF) hogy majd megépítem, ha funkció generátor közelébe kerülök... erre mások már elkezdték árúlni a vaterán kb 10.000.- HUF-ért... komolyabb verziói eBay-ről elérhetőek... na mondom szuper akkor az engine megoldódni látszik... sajnos a hajtómű a következő és itt leakadtam... nem találtam megfelelő hajtóművet amivel az űrben is lehetne hajtódni :( úgyhogy erről le is mondtam, hogy 2012-ben saját készítésű ürhajóval fogok menekülni :) most úgy gondolom, jobb, ha meghalok... végül is mi bajom lehet? egyáltalán mi is az a halál? na de erről majd talán később...
most lépek, kicsit hosszabb lett mint gondoltam, de majd még jövök, aztán majd meglátjuk :)
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.:) Nem tudom, hogy ki találkozott már ezzel, de valamilyen szinten össze függ ezzel a témával szóval ajánlom nektek.:)



És itt is köszönet siriusB-nek, hogy megosztotta.:D

Nagyon szívesen, de nem szeretnék más tollaival ékeskedni...:D, én csak gyorsabb voltam, mint Alert, aki valahova máshova töltötte fel először. Én csak résen voltam...;)
 

Amithaba

Új tag
Halál

Kedves SiriusB! Örülök, hogy tetszett az összefogglalóm...
folytatnám a halállal... szóval foglalkoztat, tulajdonképpen, mi is az?
"Semmi sem fontosabb annál, minthogy uralni tudjuk halálunk folyamatát." (Láma Ole)
És mennyire igaz... egész életünkre kihatással van, hogy hogyan gondolunk a "halál"-ra. Sokan másképp vélekednek a dologról, ebből adódik logikusan a tény, hogy sokan tévesen képzelik a dolgot...
Sokakat talán zavar, egyesek homokba dugják a fejüket, nem gondolnak rá, egész egyszerüen nem érdekli őket.. pedig a téma érdekes, én a Buddhizmus halállal kapcsolatos tanulmányait, elméleteit, javaslatait tanulmányozgatom és számomra szimpatikusnak tűník, amit találtam.
Az életben minden (meg amúgy is ami összetett) múlandó, semmi sem maradandó, kivéve a halált, így ez az egyetlen dolog amiben biztosak lehetünk (bár egyik barátom mondta nemrég, hogy ma már olyan világban élünk, hogy a halál sem biztos... nem tudom ezt még át kell gondoljam :), hogy bekövetkezik (jobb esetben elötte sikerül megöregednünk is :) ezért célszerű megismerni, hogy ha ránk kerül a sor felkészülten távozzunk. A Buddhisták szerint (még a többi vallásban is jelzik), hogy addig nem távozunk el, amíg mi magunk úgy nem döntünk. Bár az alapvető nemtudásunkból kifolyólag, "egy-két ballépésbe néha-néha belehalunk" (egyik tanítóm szavai, melyek a reinkarnációra utalnak), ezért mivel nem tudjuk, hogy mikor következik be, célszerű minden napot úgy élni, hogy talán épp ez az utolsó... ezzel nem azt akarom mondni, hogy ne legyenek terveink, ne spóroljunk, hanem inkább azt, hogy éljük meg a nap minden egyes percét tudatosan, ne pazaroljuk az időnket felesleges dolgokra, és semmi képpen ne legyünk ellenségesek másokkal, figyeljünk oda szeretteinkre... stb...stb...
Tudunk egy tudatról, mely 17 életével ezelőtt megvilágosodott és megtanulta tudatosan átélni a halál és születés közti időszakot... Ő 17.Karmapa. Tanításokat ad minden szinten és beavatásokat, többek közt a halálról is. Van egy nagyon érdekes Phova meditáció (melyet magyarra Tudatos Halál néven fordítottak), mely egy titkos beavatás (a Buddhizmusban a titkos dolgok azért titkosak, mert az embernek olyan élményeken kell átesnie, amivel kapcsolatban nem lehetnek előítéletei, hogy mások azt mondták, hogy úgy élték meg, hogy....), de azért persze vannak nyilvános részei, melyekről mi is tudhatunk... Én évekkel ezelőtt az asztrálutazást keresgéltem mikor erre akadtam. A kurzus végén szinte mindenkinek (több száz emberből 2-3-nak nem) egy vércsepp jelenik meg a feje búbján (itt hagyja el a tudat a testet). A kurzus után a meditáció gyakorlásával (egyébként sok barátom elvégezte már) hozzászoktatjuk a tudatunkat, hogy hogyan is kell elhagyni a testünket (sokan bent ragadnak és szenvednek sok-sok ideig állítólag), és megtanulunk otthonosabban mozogni a bardő-ben (köztes lét), legalább is nekem ez jött át. Gyakorlatilag egyenes út a megvilágosodáshoz, ha essetleg életünkben nem értük volna el. További haszna, hogy más hozzátartozónkon, ismerőseinken, kik meghalnak segíteni tudunk, haláluk után.
A bardő-ről: szerintem legjobban úgy lehet elképzelni, mint egy álmot... egy álomszerű világ, ahhol minden megjelenhet ami a tudatunkban felhalmozódott életünkben, illetve az előző életeinkben... illúziók, melyeket valóságosnak élünk meg (ugye mindenki álmodott már, esetleg néha miközben álmodtál 100%-os tudatában voltál annak, hogy álmodsz és talán meg is tudtad figyelni, hogy miként működik ez a tér) szóval ezek után minden amit látsz nem valóság, bármennyire is annak tűnik.. lehet az pokol, vagy menyország, óriási szörnyek iszonnyú robajjal, tüzes szadista képek, vagy óriási repülések, hihetetlen orgiák... tök mindegy, halálunk után (ha nem vagyunk tisztában a folyamatával, nem vagyunk megvilágosodva, amit persze nem csak a buddhizmuson keresztül lehet elérni) csak egy dolog lesz megint biztos... az pedig a karmikus újraszületés (állítólag 7x7 napig tart a folyamat a köztes létben, különböző folymatok mennek végbe tudatunkban, könyvek vannak róla, ezekre most nem térek ki, akit érdekel lovasson utána). Azt mondják egy nem megvilágosodott lélek számára a halál egy olyan folyamat, mintha egy tollpihe kerülne egy óriási viharba, amikor a vihar véget ér a tollpihe megtépázva földet ér és ott megszületik. Ha jobban belegondolunk az élet is ugyan ez megszületik a kis tollpihe, óriási vihar (életünk filmje) és kezdődik elölről.
Hihetetlen körforgás...
Honnan tudjuk, hogy halottak vagyunk? - érdekes kérdés.
volt már, hogy nem voltam benne teljesen biztos, hiszen emlékezet kiesésem is volt... tutira kéne mennem, de hát hogyan, akkor már volt elképzelésem a halálról, simán megjelenik a tudatomban bármi, kezdetben ragaszkodás az élethez, a testemhez... megteremt minden körülményt, mintha élnék, de hát akkor még is honnan tudjam??? hogy az a fél-1 óra kiesés közben mi volt (szerencsére voltak pár másodperces emlékképeim amiből ki lehetett indúlni)... majdnem egy hétig úgy éltem az életem, hogy talán már nem is élek.... mikor eszembe jutott egyik barátom, aki már túl volt a phova kurzuson... felhívtam, megkérdeztem "-Te figyelj már! Élek-e még? -Élsz! -De hát honnan tudhatom? - Látod magad a tükörben?" szóval ilyen egyszerű...
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is hasznos ha a halál gondolata is tudatos része az életünknek. Persze nem abban a formában amitől sokan félünk, hanem annak valósabb formájában. Amit ehhez hasonló beavatásokon is meg tapasztalhatunk.

De alaptalan az a félelem, hogy odaát majd csak sodródunk mint egy falevél. Nagyon sok ilyen jellegű tapasztalat van már mögöttünk, könnyű szerrel fogjuk tudni kezelni az ilyen helyzetet egy kis "átszokás" idő után.
Eleinte ködös lesz a dolog, mint mikor egy álomból ébredünk, de aztán nagyon is tudatosan fogunk tudni cselekedni és megtervezni az elkövetkező tapasztalást a következő életünket tervezve.
 

Tara9

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ősi maya időkből fennmaradt egyetlen felirat a Tortuguero emlékmű, amely leírja a mayák naptárjának végét (http://bit.ly/3Ni2rD), azt mondja, hogy akkor a világmindenség kilenc ereje fog megnyilvánulni. A korszerű tudományos vizsgálatok is számos tapasztalati bizonyítékkal szolgálnak, hogy egy olyan időpont felé közeledünk, ahol a világmindenség terv kilenc fejlődési szintje (un. Alsó Világa) egyszerre fog bevégződni. Elképzelhető, hogy egy ilyen minden váltások vége, megadja a Földnek az összhang és az örök béke alapját.
Talán ez a, részben ismeretlen, küszöbön álló változás okozza azt a széleskörű tagadást, amely e pillanatban sok-sok emberen uralkodik.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
A változás az örök, holnap is lesz, tenapelőtt is volt. Legfeljebb nem észlelte mindenki. Olyan frenetikus pedig amely az egész emberiség életére kihat...jóideig nem valószínű. Nagy változást jelent a Haiti földrengés is, azonban nem mind a 6 milliárd emberre nézve.
Kellene egy "változástörténetet" összehozni, mondjuk a jégkortól, ez elég érdekes, tanulságos lenne.
Egy jelentős kihatású ókorit említenék: amikor a Szantorin kitört -és a sziget jórésze felrobbant- akkor a Vezúv is kitört, az Atlantisz éppen elsüllyedt és pl Krétán évszázadokra megszünt az emberi élet..(ie. 1500 körűl) talán a Bering is akkor nyílt ki és a Gibraltár is mozgott, meg az egész itáliai csizma..Ezután pedig elindult Európa történelmében a legnagyobb népvándorlás. Ilyenre a közeljövőben valószínű, hogy nem számíthatunk.
A maják...szóval ők egy ősi nép, akik ködbevesző elképzeléseik foglyai, legfeljebb. nem hívatkoznék rájuk. Van náluk ősibb nép is, Kuszkó népe ilyen, ők építették a Macchu Pichut és ez régebbi mint a maják alkotásai. Miért is épült ez a csodálatos alkotás? Szerintem nem fejtette meg a sok ámerikai és nyugati okoska..
 
Oldal tetejére