Hazassag

Gabizita

Állandó Tag
Állandó Tag
Hat tudod Nori, azert mert szerintem az maga egy vicc, hogy valaki csak azert , hogy Kanadaban maradhasson, kepes lenne nevhazassagot kotni. Plane ha egy parrol van szo. Valakihez tartozni es kozben massal hazassagi papirokrol csevegni, penztajangatni, hat nekem ez nagyon elkezpzelhetetlen.
Tudod a legtobben ott szurjak el szerintem, hogy bemennek az orszagba es utana probalkoznak az ottmaradassal. Ez a legrosszabb modja , a legkisebb esely van hogy sikerul ott maradni, mert Kanada es mas orszagok is eppen erre hoztak a szabalyokat, hogy ne lehessen csak ugy ottmaradni.
Nortwest, menjetek be az imigracion-re erdeklodjetek meg mit lehet tenni.
Szerintem ha elhagynad az orszagot es orszagon kivulrol jelentkeznetek, mar meghazasodva (egymassal :o ) , ha van szakmatok sokkal nagyobb eselyetek lenne .
Mi ezt csinaltuk es masfel ev utan megkaptuk a letelepedesi engedelyt.
 

Boszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by nortwest@Sep 13 2004, 08:06 PM
Sziasztok,fiu vagyok ,az elttarsammal vagyunk itt.
Es hazasodni szeretnek{szeretnenk}az ittmaradasert,{sajnos}.Ijen arat kelle hozni,hogy itt tudjunk maradni.Korunk 27,Egyenlore ennyi,ja es Toronto kornyeke.
Koszi sziasztok.
3 ev a koteles szponzoralas ha elveszel valakit. Nortwest, lehetseges amit akarsz csinalni, en is most szereztem egy "hazas tarsat" a haveromnak. Tudok meg 4 embert aki igy hazasodott ebbol 3 siman megkapta az itt tartozkodast az egyiket meg allandoan csesztetik valamiert. Ha tudok valamit szolok, addig is ajanlom hogy minel tobbett kerdezoskodj mindenkitol mert nem tudhatod eppen ki tud majd segitni.
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
Ehhez az egeszhez annyit hozzatennek, hogy egy ismerosomet epp most akarjak hazakuldeni, pedig 2 eve elvett egy kanadai csajt. A csaj szerette, de a sracnak csak a papir lebegett a szeme elott. Igaz a srac elkovette azt a hibat, hogy nem is csinalt titkot a no elott, hogy nem szereti. Most ket ev utan ott tart az ugy, hogy a csaj lelepett egy masik urgevel, kozben hogy mi tortenhetett nem tudni, csak azt, hogy a sracnak meg lett mondva hogy szept. 30-ig el kell hagynia az orszagot. Ezt csak azert irtam le, mert ilyen is van. Elhiszem hogy van olyan is akinek sikerul, de olyan is, akinek nem sikerul es akkor felesleges volt az egesz.
En nagyon meggondolnam, bar nortwest nem vagy a rokonom, felolem azt csinasz amit akarsz.
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by Spanky@Sep 14 2004, 09:32 AM
csak egy kérdés kiváncsiságbol,
mennyi a menö ár manapság egy ilyen "házaságért" ?
Spanky a kerdesedre annyit, hogy a srac 5 ezret fizetett a csajnak, a masik 5-ot akkor fizette volna ha a kezeben a papir.
 

fulgens

Állandó Tag
Állandó Tag
En csak egy-ket apro bokkenot latok az ugyben:
  • Valoban 3 ev igazolhato egyutteles szukseges ahhoz, hogy ne toloncoljanak ki azonnal. Ezutan, ha jol emlekszem a valas sem megy egyik naprol a masikra. Kell egy ev igazolhato kuloneles (ezzel valoszinuleg nem lenne sok problema, hisz eleve nem akartok massal elni, hanem egymassal - legalabbis ezt irod).
  • A hazassaghoz ket ember kell. 2 hazassaghoz negy. Mivel nincs errefele hivatalos ugynokseg, amelyik azzal foglalkozik, hogy bevandorolni szandekozoknak fal hazastarsat keressen, a koltseg kicsit magas. Sokezer dollar kell, hogy 2 valaki eletet lekossetek ennyi idore.
  • A negy ember masban is sok rizikot jelent. Mi van, ha valamelyikotok veletlenul ugy talalja, hogy a parti jobb, mint az eredeti? Csak ugy kerdezem. Ebben az esetben az egyikotok jol orraesik.
  • Mi van, ha, a szponzoralo akar ido elott hazasodni, es megis megtartja a zsugat. (Csak igy zarojelben jegyzem meg, a terv a kanadai torvenyek szellemebe utkozik, ha nem is a betujebe, ezert azonnal ki akarnanak paterolni.) Nem igen tudod a penzt visszaperelni. :(
  • Ha semmi olyan szakmatok nincs, ami alapot adhatna a fuggetlen bevandorlasra, akkor bizony nagy valoszinuseggel gipszfal-csiszolas, segedmunka, fekete konyhai kisegites, stb. jelenik meg, mint penzkereseti lehetoseg - no meg a kabitoszer kereskedelem es a rablas. Szoval negyotok sorsa van kb. 4 evre zarolva, es meg csak nem is kerestek jol..
  • Ha van eleg penzetek ahhoz, hogy itt sikeres eletet kezdjetek, akkor ahhoz is van, hogy otthon sikeresek legyetek. Legalabbis ezt en igy talaltam.
  • Egy esetleges jovendo hazassagot (mar amennyiben valoban egyutt kepzelitek el a jovotoket) ket masik (fal) hazassagra bazirozni szerintem nem koser. De ez az en velemenyem.
Summa summarum, en nem javaslom, hogy igy csinaljatok. Persze ez rajtatok all. Mindenek elott megis javaslom, gondoljatok at pontosan IGAZABOL MIT IS AKARTOK?
 

nortwest

Új tag
Koszi mindenkinek aki esetleg segiteni tudvagy tudna.
Sajnos nem konnyu.
De ha itt marad az ember konnyebb mint othon az biztos csa.mindenkinek. :D cool
 

imported_Habi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom,ha nekem szegezi ezt a kerdest egy teljesen ismeretlen,mit tudnek mondani neki.
Jot biztos nem,de akkor inkabb semmit.

Egyebkent,szereny velemenyem szerint,nem kellene lehurrogni senkit,mert nem akar egy illegalis dologban segiteni.
Adtok tanacsot is,mennyi kuloneles kell egy valashoz.
Kozlom veletek,szinte semmi.

Baratom,tavaly november 6-an (tavaly)lepattant nejetol,otthagyott ket gyereket is,iden aprilis 9-en torvenyesen elvoltak valva.
Fizet szep gyerektartast,nem tud megelni,baratnoje otthagyta.

Most nem tudom,mi van vele.
 

mioki

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by JuliG@Sep 12 2004, 10:04 PM
A fiataljai Magyarorszagon vannak, vagy Kinaban. Igaz MIoki? :rohog :rohog
:o :D
Most, hogy már 3 hónapja itt vagyok Kínában, ahol imádok lenni, sokminden átfogalmazódott bennem. Tudom, hogy kicsit off topic ...

Nagyon szeretném itt leélni az életemet, de nagyon szeretném egy hasonló gondolkodású magyarral együtt élni azt! Nemcsak a kulturális különbségekre gondolok, amikor nem akarok más nemzetiségű fiút, hanem arra is, hogy félszavakból érthessük egymás gondolatait. Egy idegen, netán közvetítő nyelvvel ez nagyon nehéz lenne. Akkor is, ha igaz szerelem lenne, nemhogy ha érdekházasság.

Viszont látom és értem már, hogy miért mondják sokan a magyarokkal nem lehet együtt semmit. Még egy ilyen veszekedős, civakodós népet nem láttam... jó, jó, biztos a többi is ilyen, de hát nekem ez lenne a sajátom... Volt olyan nap, hogy csak én voltam képes mosolyogni és kedvesnek lenni a munkahelyen, míg mindenki áskálódott a többiek ellen. Nem "álmosoly" volt az enyém, aki ismer tudja, hogy szeretek vidám lenni, de estére teljesen elszívták az erőmet. Harmadnapra már én sem mosolyogtam. Aztán szerencsére jött a hétvége, felfrissülés és az új hét. Nem akarom ezt az életet.

De tudom, hogy csak én tehetek ellene, nekem kell kitalálnom hogyan tovább és mi lenne jó. Már tervezgetem mit lehetne itt csinálni a későbbiekben. Viszont egyet tudok. Nem fogok senkitől segítséget kérni, mert csak abban bízhatok, amit én teremtek meg. Ez igaz otthon és igaz a világ bármely más pontján is. Ezért a topicindítónak azt üzenném, hogy próbáljon más lehetőséget találni. Nem azért mert nem fognak segíteni, hanem azért mert nem biztos, hogy a megfelelő embereket találod meg, akiknek szintén érdekük, hogy te ott legyél. Függeni fogsz másoktól és az a legrosszabb.

Más. Miért gondolja azt bárki is, hogy pl. Kanadában jobban lehet élni, mint Magyarországon? Az emberek vágynak a jobb életre, ezért a minél fejlettebb országokba vágynak, mert ott majd minden lesz nekik is. Mekkora tévedés! Itt is felmerült már, hogy jó ideig csak olyan munkákat vállalhatsz el, amit Magyarországon nehogymárból nem is vállalnál el (pl. takarítás) - elnézést azoktól, akiknél ez nem így van, de gondolom, ha otthon megfelelne ez a munka, akkor nem vágynál el -, ezzel mondjuk megkeresed a megélhetésre valót, laksz egy nem valami fényűző környéken, esetleg sokadmagaddal, dolgozol folyamatosan. Higgyétek el, így megy Magyarországon is. Ellenben, ha tényleg készen állsz egy jobb életre, akkor menj egy fejlődő országba. Már a középfokú iskolai végzettségeddel is vihetsz több tudást oda, amire ott valóban szüksége van az embereknek (pl. számítógépkezelő ismeret), középfokú idegennyelv tudással is hasznosítani tudod magad (pl. nyelvoktatás - mellesleg nagyon jó pénz, még otthon Magyarországon is), meg tudsz élni, legalább olyan színvonalon, mint Kanadában tennéd, de marad is pénzed, tudsz spórolni és egy nyugodtabb életet élhetsz.

Igazából úgy gondolom, aki akar az tud boldogulni bárhol, aki nem akar az egyik helyen, az a másikon is csak a csodát várja majd és ugye függőségéből kiindulva lesz is kit okolnia a sikertelenségéért.

Mégegyszer bocsi az off topic ért, de kikívánkozott belőlem.
 

imported_Habi

Állandó Tag
Állandó Tag
Belolem csak egy kerdes kivankozik ki:
Eltel Te mar Kanadaban?

Csak szolok,nem talaltam meg igazan szamitasaim ITT Kanadaban,nagy a honvagyam is,evente minimum 3x jarok haza,de nem elnek ott.
Nem azert,mert ott nem jo,hanem azert,mert Itt jobb....

Neked nagyon jo Kinaban.....
Nekunk jo Kanadaban.
Ez van.
 

mioki

Állandó Tag
Állandó Tag
Mielőtt átmenne személyeskedésbe a dolog :wacko:
Sosem éltem ott, sőt sehol máshol sem. És mint írtam sokminden ÁTFOGALMAZÓDOTT bennem amióta itt vagyok (mert ugye visszakérdezhetnék, hogy te éltél-e már itt, de nem teszem, mert szerintem a téma szempontjából tökéletesen felesleges erről beszélni). Többek között az, hogy ÉN nem vágyom már "fejlett" országba, mert azt látom, hogy egy fejlődő nép azért fejlődő, mert az emberek is még valahol a gyerekkorban járnak, NAGY ÁLTALÁNOSSÁGBAN nézve sokkal kevesebb a számítás a kapcsolataikban, a barátság és család szónak van még jelentése és ehhez hasonlók. Olyanok, mint amilyenek mi voltunk gyerekkorunkban. Meg sem fordult a fejünkben, hogy a másik rosszindulatból ír valamit, nem pedig azért, mert egyszerűen szeretné megosztani másokkal a gondolatait...
Sok ember történetét ismerem erről a fórumról és senkit nem ítélnék el amiért végül kiment/kikerült, stb. De ÉN úgy gondolom, hogy nem éri meg túl sokmindent (egy párkapcsolatot, egy olyan életet, ami lehetővé tette, hogy kifizesd Kanadába a repjegyet, stb) kockáztatni (!!!) egy eléggé hasonló életért. Meg kell keresni a lehetőségét, hogy saját életedet élve sikerülhessen a nagy kaland.
És nem állítottam, hogy nem jó Kanadában. Pusztán arra próbáltam célozni, hogy sokan úgy gondolják majd ott jobb lesz, könnyebb. És nem az. Csak annak könnyebb, akinek bárhol könnyű lenne, mert hajlandó érte tenni. Viszont tagadhatatlanul nagyobb előnnyel indul egy "európai" ember a saját tudásával a jól kereső állásokra, mint egy helyi ember itt keleten (ugyanez érvényes Latin-Amerikára, Afrikára) - természetesen ez sem igaz 100%-ban, hiszen elég erős a helyieket foglalkoztatni akaró politika, hogy egyéb tényezőkről ne is beszéljünk -. Egyszerű a magyarázta ennek is: eltérő iskolai rendszer, más technikai felszereltség. És semmiképpen sem valami "faji" eltérés (már látom, legközelebb valaki ezt akarja belemagyarázni abba, amit írtam)!
És mégegyszer: amit írtam az a saját kicsi agyacskámban felmerült gondolatsor volt, nem egyéb.
No other comments.
 

jullan

Állandó Tag
Állandó Tag
Haha..uj topik..

A fiataljai Magyarorszagon vannak

En sem vagyok öreg és mégsem Magyarországon vagyok. ;)

mioki,
Jol megmondtad amit kell.Egyetértek.Az ember maga keresse,találja és intézze az életét.Mindenki magáért felelös a legjobban,nem kell másokra biznod magadat.

Sok mindennel egyetértek amit irtál,pláne azzal,hogy ha én nem vigyorgok a munkahelyen akkor más sem vigyorog.

:D

Aki tartozkodási engedély miatt házasodik annak meg nagyon nagyon sok sikert kivánok.

B)
 

nortwest

Új tag
Koszi mindenkinek de ezzel nem jutottunk sajna elorebb.
Itt szeretnenk elni de nem egyszeru a letelepedes.Sajnos az ember nem elhet ott ahol akar ,foleg ha nincs egy par diplomaja.
Sziasztok
 

kozepkoru

Új tag
ÉN VALÓBAN KERESNÉK EGY HÁZASTÁRSAT! 45-55 éves, magas férfi személyében. Huszonév házasság után kezdő vagyok a társkeresés témájában,Magyarországon élek, s angol nyelvterületen kezdenék új életet. Hogyan is kell egy ilyen keresést indítani? Van -e ilyen társkereső? Ebben kérnék segítséget! Köszi
 

Pancsi

Állandó Tag
Állandó Tag
kozepkoru

Szia kozepkoru!
Amint korbeneztem a kanadahun oldalan lehetoseg van hirdetest feladni,5$-ba kerul.
Kivanom,hogy legyen szerencsed,hatha szerencsevel jarsz.
Udvozlettel;Pancsi
 

luki16

Állandó Tag
Állandó Tag
azért a házzásság nem egy szándékról kell szóljon, inkább egy társ megtalálása utáni döntésről, melynek az a lényege, hogy eldöntöm; VELE leélném az életemet
 
Oldal tetejére