Hazassagon belul kulon kassza????

Melissa3

Állandó Tag
Állandó Tag
Valamennyi pénznek természetesen lenni kell mind a két félnél a pénztárcában. De pl. mi egy kártyára keresünk és SOHA nem veszünk semmit sem a másik tudta nélkül. Mindent megbeszélünk, főleg a nagyobb kiadásokat. Ha valami kisebb dolgot vásárol valamelyikőnk pl. étel vagy hasonló, akkor persze nem csinálunk belőle gondot. Persze az a ritkábbik eset, hogy külön vásárolunk. :)
Nálunk ez bevált.
 

ena30

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk külön kassza van. Mindenkinek van saját pénze, de egy megállapodott összeget minden hónapban beadunk a közösbe. Ha az nem elegendő, akkor kipótoljuk.
 

kincsbaba

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek az előbbi hozzászoloval kell mindenkinek egy kis zsebbpénz minden napra de a közös kassza nagyon fontos a családi béke megőrzésében.
 

perka32

Állandó Tag
Állandó Tag
Közös a kassza, de van mindkettőnknek külön kis pénze is!Ne már az uram meg akar lepni virággal és be keljen jelentenie, mire viszi el a pénzt, vagy vesz le a kártyáról!
 

MerDzson

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv.
Én átéltem mindkettőt. Így útólag megítélve, az akkori külső összhatások alapján működtek és akkor jónak ítéltem.
Nem kell mások által alkalmazott módszereket erőszakkal átvenni, a körülmények mást igényelhetnek.
 

ercsi7

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenkinek kell egy kis zsebpénz minden napra, de a közös kassza nagyon fontos a családi béke megőrzésében szerintem.
 

lorreenzzo

Új tag
Teljesen egyetértek veled. Nálunk is így működik jól. (Lehet, hogy a másik tábornak is igaza van, még nem próbáltam, de a közös kassza a szimpatikusabb.
 

Korani

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nálunk is külön kassza van. Sosem volt ez probléma nálunk, teljes mértékben megbízunk egymásban. Sőt, hogy tovább vigyem a dolgot külön lekötéseink is vannak. Tudjuk, hogy kb. mennyi pénzből kell garázdálkodnunk és nincs vita, hogy mit vettünk, mit nem...
 

Korani

Állandó Tag
Állandó Tag
Nalunk kozos kasza van, egyutt keresuk egyutt koltjuk. Szerintem kulon kasza csak olyan hazassagokban letezik ahol a partnerek nem biznak meg maradektalanul egymasban , es egymas itelokepessegeben. Az ilyen csaladokban kene eljatszani azt, hogy az egyiknek nincs munkaja, jovedelme par honapig es forditva. Kivancsi lennek arra a kulon kasszara, hogy mukodik akkor


Én most gyeden vagyok és remekül működik. Ha valami nagyobb költés van, akkor az uram állja, ha hétköznapi, vagy esetleg saját magamnak veszek valamit, akkor én állom. Megvan a jól megszokott szuverenitásom. Még ha látszólag is. Mert ha nincs elég a számlámon, akkor az uram utal rá. :)
 

Korani

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi a kezdetektől közös kasszán vagyunk, olyannyira, hogy az ő nevén van a folyószámla, csak neki van kártyája, de mégis arra a számlára megy a fizum. Sőt, ő kap mindent a gyerekek után is. Nem kérdezzük soha, hogy mire költ a másik, a lényeg, hogy maradjon pénz. El nem tudnám képzelni, hogy külön kasszán legyünk, mert akkor már beindulna az enyém-tied, és azt nem szeretném. Közös a "vagyon", közös a csóróság, közös minden. Ja, és sokak szemében nem vagyunk normálisak ezzel a felfogással...

Ez csak addig működik, amíg valami nem történik a másikkal. Ha mondjuk meghal, mint az anyósom, a férjem a közös számlájukhoz nem tudott hozzáférni, a temetést majdhogy nem tudta kifizetni...
Egyébként nálunk fel sem merült az enyém-tied. Valahogy természetesen alakult a dolog.
A vagyon akkor is közös, ha 20 számlán van. Nem ez a lényeg.
 

Korani

Állandó Tag
Állandó Tag
Akiknél nem közös a kassza ott valami nagy gubanc lehet.

GoogleSearchIconShadow.gif
SuperSearchIconShadow.gif

Ne haragudj, de ezt butaságnak érzem.
 

guriga13

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetertek Emerico71-gyel,
Szerintem fontos hogy egy kapcsolaton belul is megmaradjon a masik anyagi fuggetlensege, ezmellett is szeretheted es tisztelheted a masikat es igy tudsz meglepit is okozni a masik tudta nelkul.
 

guriga13

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha viszont egy par szet akarja szakitani a babruhat, ha nm kozos kasszan vannak sokkal egyszerubb minden, a mai vilagban meg altalanos jellemzo, hogy egy kapcsolatbol ki a masikba meg beleugranak.
 

bociszem

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Mi 22 éve vagyunk együtt és ebből 15 éve külön kasszán. Ha tehetném visszacsinálnám, de ehhez szoktunk és most már ez marad!
 

freedom86

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
Nekem a szüleim vannak külön kasszán látom mit csinálnak egymással.Én tanulok mások hibájából az Én párkapcsolatomba nincs külön kassza.Egy bankszámla külön kártyák.Mindenki látja hogy a másik mit csinál.Ez így fair.
 
Oldal tetejére