Fogyókúra....,csak fogyókúrával? dumcsi

kpasztor

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nálam a következő segít a fogyásban és a súlyom megtartásában:
1., mozgás:ez lehet egy nagy séta naponta, vagy jóga, fitness vagy tánc, de mozognod kell minden nap valamit!
2, étkezés: odafigyelek, hogy a főtt és a nyers értelek aránya egyenlő legyen, reggelire sokat és ebédre kevesebbet, vacsira szinte alig eszem.
Szénhidrátot du 2-ig eszem, vacsira szigorúan csak fehérjét.
És sok sok zöldség és gyümölcs..feladni, lemondani eddig semmit sem kellett, ha tudom azt, hogy mikor mit egyek!:)

K.
 

hunor90

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy egy kor után nagyon oda kell figyelni!
Az esti vacsoráról teljesen le kell mondani és folyamatos mozgást kell beiktatni a mindennapi életbe....Ha nem könyörtelenül csúszik a a mérleg fölfele...
 

VBrigi79

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !
Sokféla diétát próbáltam, de nekem a 90 napos diéta jött be a leginkább. Nem egyszerüű néha betartani, de tényleg utána sem jöttek vissza a kilók.
Üdv : Brigi

És nem elhanyagolható, hogy az amúgy csapnivaló emésztésemet is rendebe tette. Még a 90 nap lejárta után egy évig semmi problémám nem volt. Mostanában gondolkodom rajta, hogy megint neki kellene állnom.
 

majergigi

Állandó Tag
Állandó Tag
ebből a 10ből utálom a fokhagymát és a spenotot és a zöldteáért sem vagyok oda,inkább mozgok mint spenotot egyet :))
 

kisicam

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a fogyókúra nem igazán az elfogyasztott éltelektől függ, hanem attól, hogy miért eszünk. Pl. nekem nagy étvágyam van, és nagyon jóízűen tudok enni. A fiam pedig csak muszájból eszik és látszik is rajta, még ha napi ötször is eszik, akkor sem szed fel 2-3 kilónál többet. Tehát a lényeg: nem szabad annyira jóétvággyal enni: jobban ragad az emberre.
 

S.Zsuzsa

Állandó Tag
Állandó Tag
A barátnőm 15 kg fogyott le a 90 napos diétának köszönhetően. A diéta jó, de utána ha eszel szénhidrátot akkor a lefogyott kiló nagyon hamar visszajön !!
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos a kevés evés még önmagában nem üdvözítő megoldás mozgással sem. Inkább a helyesen összeállított, és jó minőségű étkezés, és szintén helyesn összeállított mozgás. Többszáz oldalt lehetne erről írni, de csak röviden, ami nekem bejött. Napi 4-5 étkezés. MInden étkezés tartalmaz friss vagy főtt gyümölcsöt vagy zöldséget. Semmi finomított élelmiszer. Itthon sütm a teljesőrlésű péksütiket, kenyeret. Cukor helyett leginkább mézet, de ha néha bűnözök egy kicsit, akkor nádcukrot. Ügyelek a fehérjére, hogy elegendő mennyiség legyen az izmok építéséhez. Ezért a vacsorám mennyisége elhanyagolható, általában legkésőbb 7-8 óráig 1 fehérjeturmix, de ez lehet akár egy natúr joghurt is, esetleg túró, sovány sajt. A cél : az anyagcsere megpörgetése. A mozgásban pedig az izmok erősítésével, ergo komoly súlyzós edzéssel, nagyobb izomtömegre teszünk szert. És mivel az izomnak magas az energiaigénye, így gyorsítható az anyagcsere. Az erőedzések az edzs után is kalóriákat égetnek, így a kemény munka még több óráig neked dolgozik. Természetesen a cardio edzés illetve az intervallumtréning sem elhanyagolható. Érdemes körülnénzi a beachbody.com-on. A férjem a P90-et, én pedig a Chalean Extreme edzéseket csinálom.
 

Cinika

Új tag
Én azt gondolom, minden ember más.
Van akinek ez, van akinek az válik be.A legjobb módszer, hogy kevesebb kalóriát vigyél be a szervezetedbe. mint amit felhasználsz.
Meg kell próbálni azt a súlyt megtalálni, amely a személyes jó közérzetet biztosítja: azt a súlyt, amelynél a szervezet nincs megterhelve. Ha az energiabevétel és az energiafelhasználás kb. ugyanaz, a testsúly is ugyanaz marad. Zsír, szénhidrátok és fehérje hő formájában szállítják az energiát a szervezet számára. A hőmennyiséget kalóriában vagy joule -ban számítjuk ki.



1g zsír 9kcal(38kJ)
1g szénhidrát 4kcal(14kJ)
1g fehérje 4kcal(14kJ)
1g alkohol 7kcal(30kJ)
Az alkohol élvezeti cikknek számít, de itt is felsoroljuk, mert ez is energiahordozó!
Ahány ember, annyi oka lehet az elhízásnak. A lefogyás nem csak akaraterő kérdése. Néha a félelem, magány vagy kielégítetlen igények erősebben hatnak, mint az erős akarat. A lefogyáshoz nagyon jó segítség egy hasonló gondolkodású csoportban való részvétel.
Súlyt csak azok tudnak leadni, akik kevesebb kalóriát juttatnak a szervezetbe, mint amennyit az felhasznál. Ennél nem az a döntő, hogy az ember mennyit eszik, hanem hogy mit.
Egy kg súly leadásához kb. 7000 kalóriát kell megtakarítani. Akik egyszer testsúlyukat drasztikusan csökkentették, közülük csak 10%-a az, aki még öt év múlva is karcsú marad. Ezzel az eredménnyel csak azok számolhatnak, akik megtanulják a helytelen étkezési szokásokat helyettesíteni. Az egyetlen értelmes fogyókúra a csökkentett kalóriájú vegyes táplálkozás. Tulajdonképpen nem is fogyókúráról van szó, hanem életmódváltásról! - ugyanis nem elég kúra szerűen végezni, mert még több súlyfelesleg halmozódik fel, mint amennyi a kúra elején volt!
Életmódváltásnál természetesen a rendszeres mozgást is be kell iktatni. A rendszeres testedzés véd a civilizációs ártalmaktól és növeli életlehetőségeinket! A szervezet önvédelmi rendszere minden fogyókúra után felborul, s a kevesebből is próbálja a megszokott igényt biztosítani. S ha a szervezetnek ez a tulajdonsága új nívóra beáll, így a diéta utáni időszakban biztosított, hogy még kövérebbek leszünk, mint a diéta előtt voltunk. Nem beszélve a fogyókúrákkal járó anyagcserezavarokról és az ellenállóképesség esetleges összeomlásáról.​
 

SSaiyan

Állandó Tag
Állandó Tag
Én soha nem sportoltam, annyit és azt ettem, amennyi és ami jól esett (ez általában nem kis mennyiség). Soha nem volt rajtam egy deka súlyfelesleg sem. Ez genetika - sokak szerint inkább genetikai rendellenesség. Ugyanígy a hízásra való hajlam is a génekben van kódolva.
 

meszarosicu

Állandó Tag
Állandó Tag
Tibi neked abszolut igazad van. Vannak a közeli ismerőseim között olyanok akik járnak az edzőterembe és valamiféle port isznak (több ezer Ft-os áron vásárolják)mondván, hogy abba minden benne van ami kell ahhoz, hogy jobban fejlődjön. Hát ez őrület! Ja és autóval jár a sarki boltba is. Ahelyett, hogy futna, kerékpározna és enné az almát és egyéb gyümölcsöket a hülye porok helyett. Egyébként szerintem nem kell olyan nagyon életmódot változtatni, egyszerűen nem kell túlenni magát az embernek és mozgás, mozgás....
 

Bonci13

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Végre egy jo téma,ami érdekel. Én 25 vagyok,és kb. 5 éve rendszeres tornázom. másfél éve jöttem ki, otthon kb. heti 4alkalommal mozogtam egy orát,ezen kivul sokat turáztam,de etten rendesen. igy mindig tudtam tartani a sulyomat. most viszont hiába atorna hiztam kb. 5kg ot miota itt vagyok. pedig fizikai munkát végzek, itt is tornázom,és probálok egészségesen étkezni. nem igazán tudom miért lehet. most probálok elkezdeni valamiféle fogyokurát,mert sajnos itt enélkul nem megy a sulytartás. ha valaki tud adhatna tanácsot milyet érdemes elkezdeni,amiben nem kell éhezni,mert sajnos az nem megy a sok gyomorsavam miatt.
 

Magdalena67

Állandó Tag
Állandó Tag
A 90 napos diétát próbáltam,nagy szenvedések közepette leadtam vagy 3-4 kilót,és folyton kopogott a szemem az éhségtől...még egyszer nem csinálnám végig..Ennél jobban bevált módszer a fehér kenyérről való lemondás,délig csak alma (2-3),d.u.minden módjával (kenyér nélkül).Nem vagyok éhes,és lassan,de biztosan fogyatkoznak a kilók...
 

tubolyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Lilli,
itt ausztráliában a futás és a gyaloglás mindennapos. Aki nem bír/akar futni, az gyalogol. Itt perszenem esik a hó sosem, de azért a téli hajnalokon sötét van, de aki elszánt, az felveszi a cipőjét és csinálja. Egy apróság, hogy itt nem veszik el az iskolában a kedvüket a tornázástól, sportolástól. Ennek ellenére sok a kövér ember és a mindenkori állami vezetés feladatának tartja a megfelelő propagandát és megleőzést is. Tudják, hogy a túlsúllyaljáró betegségek később sokkal több pénzt vesznek ki az egészségügyből - kezelések, gyógyszerek.
Kívánok mindenkinek igyekvést! Magamat is beleértve...
 

tena

Új tag
én is fogyni szeretnék vagyis inkább nekem is mozognom kellene.Az életmódváltás olyan nehéz.Már két hete újból tornázok remélem lesz kitartásom.Még soha nem sikerült olyan sokáig sportolnom, hogy örömet okozzon addig még soha nem jutottam el, mindig előbb feladtam.
 
Oldal tetejére