Pikáns...

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by Koppány@Jun 28 2005, 01:28 AM
A sötétségről azt hiszem, kölcsönös a véleményünk. Na, puszi! Van jobb dolgom is mint hogy egy csírával vitázzak!

Üdvözlöm a kutyust! ;) Gondolom kan.
[post=209433]Quoted post[/post]​
gyerunk mar Koppany,
miert kell csirazni egy not azert mert eppen nem tervez maganak gyerek szulest ?
ez azert egy kicsit eros.

kulonben is kinek mi koze hozza, hogy ki vagy ki nem akar gyereket ?
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by dialuna@Jun 28 2005, 02:39 AM
Szóval engem egyáltalán nem is érdekelnek az ilyen ultra-középkori vélekedések, végülis ehhez is joga van, keressen partnert hozzá, sok boldogságot. DE!!! Azt kikérem magamnak hogy engem lecsírázzon egy olyan alak aki ha jól értelmeztem a helyes emberi attitűdről és egyéb dolgokról akart tanítást nyújtani NEKEM!
EZ a magyar átlag sajnos.
[post=209478]Quoted post[/post]​
sajnos :meghajolo
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by rena@Jun 28 2005, 04:01 AM
Egyet nem ertek ,miert baj ha valaki nem szeretne gyereket??? :blink: Szuljon azert mert elvarjak tole????Es ha a holgy parjanak is megfelel ez az allapot ,akkor hol a problema??? :blink:
Miert nem lehet elfogadni a mas velemenyt??? :rolleyes:
[post=209442]Quoted post[/post]​


Tokeletesen egyetertek a Rena irasaval. Nekem ugyan van ket lanyom, tehat nem vagyok az, amit Koppany serteskent vagott a Dialuna "fejehez". Nekem azert vannak, mert en es a ferjem akartuk Oket. Aki nem akar, az nem szul. Joga van hozza. Ehhez senkinek semmi koze.

Koppany azert annyit had kerdezzek mar Toled, hogy hany gyereket nemzettel? Vagy ugy is kerdezhetem, hogy hany "sajat" gyereked van? Azert az idezo jelbe tett szo, mert ugye manapsag mar sokan felvallaljak az uj feleseg gyerekeit is, vagy adoptalnak, holott ahhoz semmi versegi kotelek nem fuzi oket. Esetleg nem azert vagy annyira kibukva, mert nalatok is csak Te akarod/akartad azt a gyereket? Esetleg ezert sertegetsz, mert Te is "szenvedo" alany vagy?
 

Repülős

Állandó Tag
Állandó Tag
two

Egy kérdésem azért lenne a gyerekellenesektől! Ki a franc fogja kimosni az összepisált lepedőt a nyugdíjasotthonban alattatok, ha mindenki úgy vélekedne mint ti?

Spanky!

Ugye neked sincs?
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by Koppány@Jun 28 2005, 12:19 PM
two

Egy kérdésem azért lenne a gyerekellenesektől! Ki a franc fogja kimosni az összepisált lepedőt a nyugdíjasotthonban alattatok, ha mindenki úgy vélekedne mint ti?

Spanky!

Ugye neked sincs?
[post=209690]Quoted post[/post]​


Koppany tudod itt eleve ugy tervez az ember, hogy ha majd oreg lesz, akkor bemegy egy idosek otthonaba. En se akarok a gyerekeim nyakan lenni csak azert, hogy eltartassam magam oreg koromra. Bar igazabol abban remenykedem, hogy hirtelen fogok meghalni, de oregen, szellemileg frissen, 120 evesen csak ugy elalszom. :) :) Elvileg meg van ra az eselyem, mert Aput ejjel almaban erte a halal. Infarktus. Nagyapam ebed kozben lett rosszul es lefordult a szekrol. Egyik nagybatyam, aki az Anyukam batyja szinten ugy halt meg, hogy a delelotti rutin dolgokat elintezte (allatok etetese, stb.) aztan bement a hazba es mondta a felesegenek, hogy nagyon rosszul erzi magat, valami szoritja a torkat. Aznap este mar tudtomra lett hozva a halala. Szoval ketszeresen is eselyes vagyok erre. Remelem igy lesz.

Nem itellek el Koppany, mert nagyon sokan gondolkoznak ugy otthon, ahogy Te. Biztosan a gyerekeidet is igy neveled, de az mar nem biztos, hogy Ok is igy fogjak atadni majd az utodjaiknak. En ugyanis olyan csaladbol kerultem ki, amilyen szemlelet nalad van, de en mar nem akarok a gyerekeimre hagyatkozni oreg koromra. Arra gondolva, hogy a vejem azt varja, hogy mikor temethet el? Koszi ebbol nem kerek. Bar meg ezen gondolkodnom kicsit korai. :) :)

AmugySpankynak is van gyereke. Tudtommal egy fia.
 

Boszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom miert kell ilyen ellenseges kopkodo modban odacsattintani lehuzo velemenyeket Koppany. A pelenkamat az fogja kicserelni aki ezt a munkat elvalalta fizetesert. Vegyuk ugy hogy az en pelenkazasom legalabb biztositja valakinek a megelheteset pld. :) De mire odaig kerulne a sor en mar reg nem leszek mert ha addigra nem lesz legalis az aszisztalt ongyilkossag akkor en magamat teszem el lab alol. De ez mar off topic :) Szerinted a Te gyerekeid fognak pelenkazni Teged? Te ezert nemzetted oket??? Semmi onerdek ugye? ;)

Masik oldalrol Koppany, ha oda sikerul a gyerek ahova igazan nem is akartak, azt a gyerek sinyli meg egy eleten keresztul, es valoszinuleg egy eleg serult felnotte fog felnevelodni. Vagy ha nem is serulte mert manapsag mar mindent elfogadnak de mas mint amit Te normalisnak nezel. (Pld. lehet nezni az en esetem is a boldog friggyel kapcsolatban) ;) az se egeszen "normalis".

Ha Te azt szeretned latni hogy igenis legyen gyerekuk azoknak akik nem akarnak, azoknak a gyerekei eleg tutira szeretet vagy odafigyeles hianyban fognak felnolni aztan kitudja hogy hogy fog kallodni az az emberke az elet utjan. Es tudod az ilyen erzelmileg serult emberkek valtoztatjak meg a vilagot ugy amit szerintem Te, vagy akarki aligha nezne jo szemmel, arrol nem is szolva hogy ezekkel majd a Te gyerekeidnek kell egyutt letezniuk. Ugyhogy ha tisztelni nem is tudod azokat akik ugy gondoljak jobb gyerek nelkul, legalabb fogadd el es probald meg mas oldalrol is atgondolni ezt a temat. Ezzel magadnak is jot teszel mert lassabban ugrik fel majd a vernyomasod ;) (kis szaraz humor ;) )
 

Repülős

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy látszik, hogy a lényeget nem értitek. Ha ez a gondolkodás tör előre, akkor ki épít házat? Ki vezet buszt? Ki gyógyit majd? A kis kedvenc Buksi?
/Szeretem a kutyákat./

Én befejeztem a vitát.

"Sic transit gloria mundit!"
 

Ditta

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by Koppány+Jun 28 2005, 01:24 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(Koppány @ Jun 28 2005, 01:24 PM)</div><div class='quotemain'>Ja, még annyit hogy...

<!--QuoteBegin-"Boszi"

A pelenkamat az fogja kicserelni aki ezt a munkat elvalalta fizetesert.

...ha kutyát nevelünk gyerek helyett, akkor senki sem fogja kicserélni a pelenkádat.
[post=209710]Quoted post[/post]​
[/b][/quote]
Kedves mindenki :)
Nem bantasbol mondom de ha valaki azert nevel gyereket ,hogy majd a pelenkajat cserelje oregkorara az nagyot fog csalodni. En negy fiut neveltem es eszem agaban sem volt , vagy van hogy barmelyik nyakara telepedjek oregsegemre. Ok pont ugy mint en felnevelik a csaladjukat minden elore kifontolt cel nelkul. Aki sajnos arra epiti a jovojet az oregseget, hogy majd a gyereke, vagy unokaja utana nez azt nagy csalodas fogja erni. Szerintem ez egy elegge onzo gondolat hogy valaki arra varjon hogy az a fiatal eltartsa, pelenkazza stb es hogy terhere legyen annak a fiatalnak akinek a sajat csaladjat , gyerekkel vagy anelkul kell eltrtatnia.
Mindeg lesznek gyerekek azoknak akik akarjak es aki maskeppen valaszt annak is megvan az oka es joga ahoz, tehat mindkettot tisztelni kell :)
Ezert itt nics ertelme hogy vitazzunk, veszekedjunk es bantsuk egymast
Udv ditta
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Szomoru, hogy szemelyeskedesbe es sertegetesbe kellett atcsapnia a temanak, holott rengeteg fontos gondolat hangzott el. Valo igaz, hogy a gyermek vallalasa, amellett, hogy a faj fenntartasahoz elengedhetetlen, megiscsak a ket potencialis szulo, es kulonoskeppen pedig a potencialis anya dontese. (Most inkabb nem beszelnek az olyan extrem de sajonos tulon tul nepszeru megoldasokrol, mint a neger torzsek evezredes kedelyes hagyomanya, hogy kolcsonosen kiirtjak a konkurrens ferfiakat es azok ivadekait, aztan szepen vegigeroszakoljak magukat az illeto "ellenseges" torzs notagjain.)

A vita nem csupan a "maradi" es "modern" gondolkodas kozott van. Rengeteg oka lehet annak, hogy valaki nem vallalja az anyasagot: egeszsegugy, atmeneti anyagi problemak, letbizonytalansag, lelki trauma, a neveleshez szukseges tamogato partner hianya, egyszeruen rosszul van a gondolattol, hogy csak nehanyat emlitsek. Mivel a ferfinak csak egy kanalnyi szerepe van abban, hogy a gyermek a vilagrajojjon, a dontes, mint mondtam, alapvetoen a noe (felteve, hogy a csaladon beluli eroszakot most nem targyaljuk). Oneki kell azt meghoznia, es annak kovetkezmenyeit elsosorban viselnie. Meg a vallalkozo kedvu ferjek sem kepesek az anyai terhek tulnyomo tobbseget atvallalni. Sajnos. Szerencsere.

Viszont a mai valosagnak tenyleg resze, hogy a gyermeket vallalo csaladok szama drasztikusan csokken a nyugati vilagban. Szamos tanulmany szuletett, amelyek azt probaltak megfejteni, miert is van ez igy. Az alapkovetkeztetes, ugy tunik, az, hogy ahogy emelkedik a csaladok jolete (ezen belul a ket keresos csaladoke), a ferfiaknak es noknek egyarant egyre tobb idejuk, energiajuk es penzuk fordul arra, hogy onmaguk fejlodesen, elomenetelen dolgozzanak. Ezaltal kevesebb jut arra, amit csalad alatt ertunk. A csaladrol az egyenre, a jovorol a jelenre fordult az emberek figyelme. Ez teny, nem jo es rossz kerdese.

Maximalisan, szivvel es lelekkel egyetertek a nok egyenjogusagaval. Aberralt volt az az allapot, ami nem tette lehetove, hogy a nok onallo karriert legyenek kepesek futni, tanuljanak, dolgozzanak, szabadon, ferfihez valo bilincselodes nelkul is kepesek legyenek a tarsadalomban funkcionalni. Erdekes kontrasztkent a termeszeti nepek vilagaval, es az oskori (irott tortenelem elotti) antropologia kutatasai eredmenyeivel, az emberi irott tortenelem nehany ezer eve alatt javareszt a ferfi volt az egyedul, aki kepes volt onallo letre, mig a no egy eltartott, foggo csaladtag volt. Ha csak olyan rovid-tavu multra tekintunk vissza, mint a 20. sz. eleje, a nonek nem volt szavazati (ertsd beleszolasi) joga, munkalehetosege, sot, kivetette, megvetette valt, ha onallo eletet probalt elni. Az uj kor uj csaladrendet is hozott, uj szocialis feszultsegekkel mivel a regi ertekrendek maradtak a tarsadalom tobbsegeben (nevezzuk tehetetlensegnek, nehezkessegnek, maradisagnak, ellenkezesnek az ujjal szemben vagy aminek akarjuk).

Hol tartunk ma? Ott, hogy van ket onallosagra kepes es vallalkozo, tarsadalmi szempontbol egyenlonek kikialtott nem, amik kozott evmillios biologiai egyenlotlenseg van. A biologiai kulonbsegek, amik a fajfentartast olyan csodalatosan lehetove es kivanatossa teszik, egyuttal eltoljak a vilag egyensulyat a gyermekaldas kerdese korul. Ugyanis a tudomany jelen allasa szerint csak a no tud gyermeket szulni (ezert en szemely szerint halat kell, hogy adjak, bar irigysegben is maradok miatta). A regi vilagrendben a ferfi fizikai erofolenye elengedhetetlen volt a csalad megvedeseben (taplalekszerzes, ragadozoktol, ellenseges csoportoktol valo vedelem). Ez az erofoleny mara funkciovesztette valt, es a ferfitarsadalom, akar elismeri, akar nem, ezt a csapast nehezen viseli. Ez szamos feszultseg forrasava valt, valamint olyan regressziv erove, ami a haladas jelen iranya elleneben akar hatni.

Amiota a tobbezer ev ota fennallo rendszernek az elso loketet a 18. sz. kozepe tajan a Suffrage-mozgalom adta, (halistennek) nincs megallas. Viszont a tarsadalomban a mai napig nem sikerult olyan modellt kifejleszteni, ami valosagosan egyenjoguva tenni a not es a ferfit bioogiai kulonbseguk megtartasa mellett. Nem a torveny elott, hisz az mar regota megvan, hanem a valosagos lehetosegek teren. Eloiteletek tombolnak (ha nem veszek fol noket, ferfisoviniszta vagyok es beperelnek, mert megkulonboztetek a noi nemmel szemben; viszont ha noket veszek fel, akkor megint csak ferfisoviniszta vagyok, mert azert veszek fel az atlagnal tobb not, hogy mint a basat a harame vegyenek kurol, stb.) A noi nem pedig hadakozik es bizonyitani akar a mar javareszt csak nevleges elnyomatassal szemben.

Megoldas? Van. Felnoni, es elfogadni az uj rendet, miszerint a no (ferfi tarsa tamogatasaval vagy anelkul), ha akar, onallova valhat, es donthet ugy, hogy nem vallal gyereket. Ugyanakkor azt is el kell fogadni, hogy valoban, minel tobben nem vallalnak gyereket a nyugati tarsadalomban, annal inkabb eltolodik a nepessegszporulati egyensuly a fejletlenebb orszagok elonyere. Magyarul, fogynak (viszonylagosan) a feherek, es szaporodnak a negerek, kinaiak, ciganyok, stb. Persze a no nem hazafiui (hazaleanyi) kotelessegbol fog gyereket szulni a mai vilagban, mivel a golobalizalodo vilag szep lassan az olyen erzeseket, mint hazaszeretet, lassan de biztosan megoli. Azy is tudomasul kell venni, hogy a klasszikus (termeszeti nepek altal meg fenntartott) nagycsaladi modell mar a multe, a "fejlett" vilagban nem letezik. Ergo a gyerekek, unokak feladatat ma mar nem kepzi az oregedo generaciorol valo gondoskodas. Ezt az allamra, illetve az oregek sajat megtakaritasara bizzak. Szoval arrol vitatkozni, hogy valakinek tarsadalmi kotelessege lenne gyereket vallalni, hiabavalo.


Meg egy apro adalek a : altalanos jelenseg, hogy a tarsadalom vezeto retege a tortenelem folyaman kivetel nelkul mindig elvekonyodik (elgyengul) azaltal, hogy szaporodasa lelassul, mig az alsobb neposztalyok szaporulata aranylag allando (viszonyitva pedig emelkedik), mindaddig, mig a vezeto reteg mar nem kepes arra, hogy poziciojat megtartsa. Marginalizalodik, es helyet atadja egy ujabb elitnek, es a ciklus kezdodik elolrol.
 

Gabizita

Állandó Tag
Állandó Tag
FagyisSzent :meghajolo :meghajolo :meghajolo
Nagyot nottel a szememben ..
:rohog (meg vegul Orias leszel )
:meghajolo
 

Boszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mnah igen...ha egyszer a Fagyis kinyitja a szajat!..... sokat mar nem lehet hozzaszolni :D :D :meghajolo :meghajolo
 

Gabizita

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by Boszi@Jun 28 2005, 07:53 PM
Mnah igen...ha egyszer a Fagyis kinyitja a szajat!..... sokat mar nem lehet hozzaszolni :D :D :meghajolo :meghajolo
[post=209856]Quoted post[/post]​
Aha . igy van . Orulok Fagyis, hogy Koztunk vagy.
 
Oldal tetejére