Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Richelle Mead: A halál csókja (Vámpírakadémia III.)

Az előző könyv után még mindig voltak bennem kétségek, hogy kell-e nekem ez a sorozat, vagy nem. A 3. rész után a kétségek eltűntek. A sorozat megnyert magának.
Ez a könyv határozottan jobb volt, mint az előző kettő. Tetszet, ahogy bonyolódnak az események Rose körül. A cselekmény sokkal pörgősebb volt és végig lekötött. Az írőnő sokat fejlődött a karakterek megformálásában, a történetvezetésben és a leíró jellegű részekben is.
Rose kezd felnőni, a problémái is nagyobbak, de próbálja őket megoldani. Amikor strigák támadnak az akadémiára felelősségteljesen és határozottan viselkedik.
Várom a következő részt, ami szerintem még izgalmasabb lesz, már csak abból is kikövetkeztetve, ahogy ez a rész véget ért.
 

estrella20azul

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel hetente igyekszem egy kis egyperces novellal irni, ugy altalaban veve naponta eleg sok egypercest olvasok az iro barataimtol.

Jelenleg viszont a Dracula konyvet olvasom angolul; sosem szerettem a forditasokat, legyen az film vagy konyv, ugy erzem tul sokat veszitenek ertekukbol a forditas alattt, igy most kimondottan elvezem ujraolvasni ezt a regenyt angolul!
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
George R.R. Martin - Trónok harca (Jég és tűz dala ciklus 1.)

Az első benyomásom: összetett, fantasztikus, olyan mintha a francia vagy az angol történelem elevenedne meg a lapokon egy alternatív történelmi valóságban.
A könyv főszereplői a Starkok, akik nyugalmas évtizedek után belekeverednek a királyi család körül kialakult cselekmények és belviszályok sorozatába.
A könyvet az teszi érdekessé, hogy a történetmesélés nem folyamatos, hanem kb. 7-10 szereplő szemszögéből ismerjük meg a szereplőket és a cselekményeket. Régen olvastam ennyire összetett és jól kitalált történetet. Nem könnyed nyári olvasmány, oda kell figyelni a történetre, de mindenképpen megéri.
A könyvből az HBO készít sorozatot, a bemutatója várhatóan 2011. januárban lesz. Már alig várom!
Most a 2. könyvet olvasom, ami még terjedelmesebb az elsőnél.
Fantasyt, lovagos könyveket, csatákat és intrikákat szerető olvasóknak ajánlom a könyvet.
 

agyaggalamb

Állandó Tag
Állandó Tag
Stefan Zweig: Sakknovella
"A 'Hotel Metropol'-ba, amely egyúttal a Gestapo főhadiszállása volt. Itt mindegyikük külön szobát kapott. Nekem, a szürke embernek is ebben a megtiszteltetésben volt részem.
Hotel, saját szoba! Ez minden bizonnyal igen humánusan hangzik, de higgye meg, nem humanitásból, hanem ravaszul kieszelt terv alapján történt, hogy minket, prominens foglyokat, nem raktak húszasával valamilyen jéghideg barakkba, hanem többé-kevésbé jól fűtött, külön hotelszobát utaltak ki számunkra. Nem veréssel és testi fenyítéssel akartak adatokat szerezni tőlünk, hanem sokkal finomabb, sokkal bonyolultabb módszerrel: a lehető legrafináltabban kiagyalt elkülönítéssel. Nem bántottak - csupán tökéletesen üres térbe helyeztek. Tudvalevően semmi sem oly nyomasztó az emberi lélekre, mint az űr. Miután mindegyikünket egy ilyen légüres térbe zártak, olyan szobába, mely a külvilágtól hermetikusan el volt különítve, arra számítottak, hogy verés vagy fagy helyett ez a lelki nyomás pattantja majd fel ajkainkat. Első pillantásra egyáltalán nem látszott barátságtalannak a szobám. Ajtó, ágy, szék, mosdótál, rácsos ablak. De az ajtó éjjel-nappal zárva, az asztalon nem maradhatott sem könyv, sem újság, sem üres papír, sem ceruza. Az ablak tűzfalra nyílott. Énem és testem köré tökéletes űrt varázsoltak. Elszedték minden apróságomat. Elszedték az órámat, hogy ne tudjam, mennyi az idő. Elszedték a ceruzámat, nehogy írhassak, a kést, nehogy felvághassam az ereimet. Még a legkisebb narkózistól is megfosztottak, cigarettára sem gyújthattam. Az őrön kívül, aki egy szót sem szólhatott hozzám s egyetlen kérdésemre sem felelhetett, nem láttam emberi arcot, nem hallottam emberi hangot. Szemem, fülem, érzékeim, reggeltől estig, éjféltől hajnalig semmi, de semmi táplálékhoz sem jutottak. Reménytelenül egyedül maradtam önmagammal, és néhány tárggyal, asztallal, ággyal, ablakkal és mosdóval. Úgy éltem, mint búvár az üvegbura alatt a csend fekete tengerében. Mint a búvár, aki sejti, hogy elszakadt a zsinór, mely összeköti a külvilággal, sejti, hogy soha többé nem szabadul a hangtalan mélységből. Semmit sem tehettem, semmit sem hallhattam, semmit sem láthattam. Szüntelenül körülölelt a nirvána, a tértelen, időtlen űr. Fel és le járt az ember a szobában, s a gondolatai követték, fel és le, fel és le, s újból és újból időtlen időkig. De bármilyen anyagtalan a gondolat, szüksége van valamilyen támpontra, különben csak önmaga körül kering. A gondolatok sem viselik el az űrt. Az ember várt valamire, reggeltől estig, és nem történt semmi. Az ember csak várt, várt, töprengett, gondolkozott, míg a halántéka is belefájdult. És nem történt semmi. Egyedül maradt. Egyedül. Egyedül.
 

törpetapír

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Habár nem ezt olvastam utoljára, de ajánlom mindenkinek Yann Martel: Pi élete c. könyvét. Arról szól, hogy hogyan éli túl egy indiai fiú egy tigrissel egy csónakban a tengeren.
Az elejét kicsit vontatottnak éreztem, később azonban lebilincselő olvasmánnyá vált. Sajnos azonban nekem még nem sikerült a könyv minden titkát megfejtenem, de miután elolvastam napokig a hatása alatt voltam még így is.
Jó olvasást!
 

Gokuhill

Új tag
Terry Pratchett - Maszkabál

Az összes korábbi Korongvilág regényén túl vagyok már. Vagy nekem ment el a humorérzékem, vagy Pratchett kezd kicsit befulladni, de az utolsó pár regényen már csak mosolyogtam néha. Pedig az elsőkön sokszor hangosan röhögtem.
Kicsit SPOILERezek, de nem vészes.
Konkrétan ez: szerintem a történet egy picit rövid. Szinte csak az ankh-morporki operában játszódik. A szereplők közül meg egyedül a két boszorkány brillírozik. Bár ők nagyon :D Az elején a postakocsis utazás szeniális. És ami még levon az összhatásból az a fordítás. Nem értem hogyhogy nem lehetett megegyezni, hogy használhassák a régi neveket. Egyrészt az újakat nagyon gagyinak érzem, másrészt zavaró hogy néha nem tudjuk kiről is van szó. A Csöves helyett pl. Hobó a macskának. De azért ajánlom minden Pratchett rajongónak, és azoknak is, akik szeretik a vicces fantasykat.
 

puk21

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha már vicces fantasy (vagyis inkább ez már sci-fi)... Igaz még nem olvastam el, de épp pár napja kezdtem bele újra Kurt Vonnegut Titán Szirénjeibe... Igaz humorát a "legfeketébb fekete humor"-ként szokták jellemezni, de annyira nem vészes, inkább intellektuális, és elképesztően fanyar... de nem annyira mint mondjuk Douglas Adams-é:) viszont Pratchet-ről már olvastam párszor, de sajnos még tőle nem.. lehet most lesz itt az ideje..:)
 

Aranyhold

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én Stephenie Meyertől olvastam A burok című könyvet.
Röviden olyan Stephenie Meyeres, és szerintem jól meg is van írva. A tartalma kb: A Földet elfoglalja egy a világűrből érkező idegen faj, amelyek az emberi testet gazdatestnek használják, és megvalósítják a Paradicsomot a Földön. Nincs többé bűnözés, stb stb, de pár ember még marad, akik menekülnek, és próbálnak túlélni.

Szerelem, romantika, érdekes olvasmány :)
 

komzoz

Állandó Tag
Állandó Tag
Littel: Jóakaratúak

Brutális, néha émelyítően nehéz, veszélyesen hosszú, mégis érdemes nekivágni.

Akszjonov: Moszkvai történet

Hasonlóan nagy szabású, de olvasmányosabb, rendkívüli.

Móricz: Pillangó

Éppen ellentéte a kettőnek, elbűvölő rövidke irodalmi kiruccanás.

Saylor: Gordianus sorozat

Nyárra könnyed olvasmány, ókori krimisorozat, viszonylag egyenletes színvonalon, a téma iránt komolyabban érdeklődőknek úgyis ott van McCullough Róma sorozata.

Kazuo Ishiguro Napok romjai

Érdemes elolvasni a film után is.
 

Fedora

Állandó Tag
Állandó Tag
Most fejeztem be Sass György Kamillka c. kötetét. (Feleki Kamill életrajza)
Most pedig Gál György Sándor: Honthy Hanna c. kötetét olvasom.
 

nostian

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Jane Austent olvastam utoljára... Javíthatatlanul romantikus típus vagyok... :) Mindenkinek, aki szereti a régin Angliát tudom ajánlani!!! :)
Csak, hogy a legjobbakat említsem:
Meggyőző érvek
Mansfield Park
Büszkeség és balítélet
 

SGWills

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr. Csernus Imre - Drogma c könyvét!
Érdemes egyszer elolvasni, bár szerintem a férfi, a nő, a ki nevel a végén? jobban sikerült neki!

Jelenleg: Dean R. Koontz: Hideglelés

Az ősellenség, A túlélő, A rossz hely, A szív sötét folyói, és még számos regény szerzőjének most kiadott, ám valójában 1976-ban íródott regényét nagy valószínűséggel a tudatalattinkat manipuláló, ultrarövid ideig tartó, úgynevezett rejtett reklámokkal kapcsolatos kutatások ténye ihlette.
Az ilyen reklámok nagyjából 1957 óta jelentenek komoly veszélyt az egyén magánéletére és szabadságára. Sokan sokféleképpen beszélhetnek a témáról, attól függően, hogy a reklámozók, a reklámot készítők, vagy a reklámot kénytelen-kelletlen befogadók táborába tartoznak.

És akkor még csak arról az esetről beszélünk, amikor valaki több árut akar eladni, ezért ehhez a meglehetősen kétséges eszközhöz folyamodik. De mi van akkor, ha – mint oly sok minden más – ez a dolog is rossz kezekbe kerül, és ezáltal valaki(t) akarat nélküli bábbá, vagy ha úgy jobban tetszik, engedelmes robottá alakítanak? Nos, ez lehetett az a vezérgondolat – legalábbis nekem nagyon úgy tűnik –, ami köré Koontz felépítette a történetet.
 

hard_cyclone

Állandó Tag
Állandó Tag
Murakami Haruki: Szputnyik Szívecském, aki szereti a misztikus történeteket, akkor annak ajánlom ezt a kötetet.

Gordon Ramsay_ Nem piskóta című életrajzi regénye is jó, de csak rajongóknak.

Paulo Coelho: Veronika meg akar halni kötete is érdekes és nagyon fordulastos
 

Gokuhill

Új tag
Vonnegut-ra még nem vettem rá magamat, de lehet hogy nemsokára nekiállok. Azt hittem ő komoly scifiket írt.

A Maszkabál után elkezdtem az Érdekes időket Pratchett-től. Na ez már emlékeztet az első regényeire, amiket még szerettem. Újra Széltoló a főhős, és persze a ládája is követi. Cohen a barbár is visszatér, sőt hoz még pár hasnoló korú harcost is :) A téma pedig az ókori kína.
 

Bertie.Wooster

Állandó Tag
Állandó Tag
Hemingway: Szigetek az áramlatban (azaz még benne vagyok)


Kicsit régebben olvastam, és érdeklödm, valaki más olvasta-e:

Hemingway: Édenkert


Még korábban:
Murakami Haruki: Birkakergető nagy kaland
Vaszary: Ketten egymás ellen; Hárman Párizs ellen
stb., stb.

(számos SF és keleti filozófiaia művet is olvasok, de azokról a megfelelő rovatban...)
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
George R.R. Martin - Királyok csatája (Tűz és jég dala ciklus 2.)

Méltó folytatása az előző könyvnek. A történet haladt tovább meglepő fordulatokkal és eseményekkel.
Mit is mondhatnék még? Aki az első könyvet olvasta, annak semmit, mert valószínűleg már túl van a 2. vagy 3. köteten is. Aki még nem olvasta az első részt, annak csak ajánlani tudom. (Az első könyvről írtam már véleményt.)
Vigyázat: nagyon hosszú történet, könyvenként 1000 oldal (hol kicsit több, hol kicsit kevesebb).
Megéri elolvasni, összetett történet, sok szereplő, de jó kikapcsolódás.
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Voltak fenntartásaim ezzel a könyvvel kapcsolatban. A fülszöveg alapján elég sablonos történetnek tűnt. A könyvet olvasva rájöttem, hogy egyáltalán nem az.
A főszereplő Nora, egy középiskolás lány, akinek nem olyan rég (1 éve) halt meg az apukája balesetben. Most az anyukájával él egy régi típusú házban, a várostól kicsit távolabb. A történtek feldolgozása érdekében pszihológushoz is járnia kell. Biológia órán padtársként mellé kerül egy furcsa fiú, aki úgy tűnik, elég jól ismeri a lányt. A furcsa események a fiú felbukkanása után kezdődnek el és megviselik a magában egyébként is kételkedő lányt. Nem tudja, hogy kinek higgyen és mit fogadjon el valóságként.
Sablonosnak hitt, de jól kevert történet. Aranyos, szimpatikus főszereplők, feszültség, humor és nem utolsósorban romantikus szál. Utoljára az Éhezők viadalában csalódtam ennyire pozitívan. Könnyed kikapcsolódás és kellő mértékű izgalom. Csak ajánlani tudom.
 

Zs_ofi2

Új tag
Jonathan Santlofer - Halálművész

Több mint tíz év eltelt azóta, hogy Kate McKinnon hátat fordított a New York-i rendőrségnek, felhagyott nyomozói múltjával, ledoktorált művészettörténetből, és queensbeli nyomoronc lakásából beköltözött a Central Parkra néző tetőtéri csodába, ahol imádott férje oldalán azóta is éli a sikeres művészettörténész és hatalmas nézettségnek örvendő tévésorozat népszerű műsorvezetőjének gondtalan, fényűző életét. Egészen addig, mígnem már a csapból is vér folyik - a legelképesztőbb körülmények között, a leghátborzongatóbb módon, helyen és időben hullani kezdenek - méghozzá cafatokban - a művészek, galériatulajdonosok, milliomos műgyűjtők. Kate címére pedig rendre érkeznek azok a kódolt üzenetek, amelyeket lenyűgöző elméleti ismeretei alapján csakis és kizárólag ő fejthet meg. Kate tehát visszatérni kényszerül a kaptafához" és ismét nyomozni kezd.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére