Cigihez kapcsolodó minden

Cirmoscica

Állandó Tag
Állandó Tag
Dohányzó családban, dohányzós környezetben nőttem fel, éltem, dolgoztam mindig is. Próbáltam, de mégsem sikerült rászoknom a cigire.;) Igy utólag már tudom milyen szerencsés is vagyok. Párom most próbál leszokni....rossz nézni ezt a kinlódást...:(
 

ujbeszel

Állandó Tag
Állandó Tag
A nikotin egy eros drog. Az altal is raszokhatsz hogy masok fustjet szivod be. Ezt foleg egy ex dohanyos tudja aterezni igazan. Mikor leszoktal es elmesz valahova ahol szivod a fustot,majd hazamesz, masnap mar erezni is fogod hogy valami hianyzik. Lehet hz ideges leszel, vagy tobbet eszel, de valojaban ez a nikotin.
 

ujbeszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy jo film errol (lehet hogy konyvben is megvan) "Easy way to stop smoking" (magyarul Vegre nem dohanyzom). Ez pont arrol beszel, hogy a cigi nem "nyugtat meg" es lerantja a leplet meg par tevhitrol a dohanyzassal kapcsolatban. Idegesseg miatti dohanyzas nem oldja meg az idegesseg problemajat.
 

Csatolások

  • Végre nem dohányzom!.pdf
    677.2 KB · Olvasás: 10

ujbeszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki le akar szokni annek tudok ajanlani egy jo gyogyzsert ehhez. A neve Chantix. Sajnos nem olcso. Ket fele tabletta van benne, az elsonel meg _KELL_ dohanyozni, majd ha elertunk a masodik szinhez akkor mar nem szabad.

Es ha leszoktal soha ne gyujts ra tobbet, mert azzal hogy ragyujtasz egy dontest hoztal hogy te dohanyzo akarsz lenni.

Ne feledd mar egy cigi eleg hogy visszaszoktasson a nikotinra!

Sok sikert :)
 

goodgag

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy megjegyzés a csikkek összeszedéséről.Magyarországon újra összeszedik a csikkeket. Remélem a feleségeket még nem verik.
goodgag
 

jadorka

Állandó Tag
Állandó Tag
anyám most szokik le a cigiről. Neki az akupunktúra, jóga, noni juice segít, nagy ritkán meg egy nikotinos rágót is elrág, ha már túl ideges... egy biztos sokkal idegesebb mióta nem gyújt rá
 

jadorka

Állandó Tag
Állandó Tag
én bulikban nagyon ritkán rágyújtok, de nagyon is megvetem magamat emiatt, viszont úgy gondolom, hogy nem tudnék rászokni
 

HA92

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem sincs. Többször próbáltam a cigit, hogy rájöjjek mi a jó benne, de még mindig nem tudom.
 

Jam5

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki dohányzik, az általában amúgy is odafigyelt a nem dohányzókra. Inkább csak egy új bírságolási forrás szerintem, bár kérdés, hogy mennyire tudják betartatni. Az önkéntes jogkövetés lenne az ideális, nem a szankcionális.
 

formica

Kitiltott (BANned)
Logika:
A Magyar Alkotmány az egészséghez ad jogot, az egészségtelenséghez NEM. Ma, a tudomány állása szerint a dohányzás egészségtelen. Tehát ahhoz van jogunk, hogy a másik ember NE dohányozzon.

Különben is a dohányzók nem törődnek sem a maguk, sem mások egészségével. Büdösek, de nem érzik, mert az érzékszerveik már eltompultak. A lakásuk is büdös. Rendetlenek, teleszemetelik a környezetüket. Abszolút egoisták, és akaratgyengék egyszerre. Olyan kevés a kivétel, hogy nyugodtan általánosíthatunk.

Ha kulturáltan, illemszabályokat követve(mert vannak a dohányzásra vonatkozóan is) dohányoznának, sokkal kevesebb probléma lenne ebből. Szomorú, hogy törvényeket és szabályokat kell hozni az emberi hozzáállás miatt. Mint mindenhez, ehhez is csak egy kis odafigyelés, figyelmesség kellene a másik ember felé.

És különben is, hol a határ? Merre és hova lehet tologatni szubjektíven? Miért nem nyomunk az újszülött szájába cigit? Neki is emberi joga van hozzá. Vagy nem?
 

k0b0ldka

Állandó Tag
Állandó Tag
Az az igazság,minél inkább tiltják és büntetik,annál inkább nem érnek el vele semmit.
Annak idején azért szoktam rá,mert mindenhol a nemdohányzók védelméről beszéltek. A munkahelyemen két óránként volt szabad rágyújtani...
Amikor már senkit sem zavartam vele,letettem...:D
 
Oldal tetejére