Amit nem tudunk megbocsátani!? Felfordult az életem!

gicus66

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Érdekes amiket írtok. Valamelyikőtök tudna ajánlani olyan művet, ami a megbocsájtásról, az elfogadásról szól?
Köszönettel: Dóri
 

E-Muffin

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem szeretem a hazugságot és ha valaki nem őszinte.
AMit nem tudok megbocsájtani, ha valaki a barátom és úgy csap be, használ ki, hazudik a hátam mögött. = Aki elárulja a barátait
 

cmono

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, ez a megcsalás dolog nálam is kényes téma. Biztos nem tudnám megbocsátani, mert aki egyszer megteszi, az máskor is.
 

Nessie78

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Igazából szerelem című filmben Emma Thompson-nak volt erre egy nagyon jó szövege, amikor rájött, hogy a férje (Alan Rickman) nem neki vette karácsonyra az aranyláncot:
"Várakoznál, hogy kiderüljön, hogy csak egy nyaklánc... vagy pedig szex és nyaklánc... vagy a legrosszabb, nyaklánc és szerelem?
Maradnál? Tudva, hogy az élet mindig rosszabb lesz?
Vagy ott hagynád az egészet?
Belőlem is bolondot csináltál.
Az életemet tetted bolonddá."

Én nem tudom, mit tennék. Talán lenne bennem annyi kitartás, hogy ha megtenné a párom, és bebizonyosodna, hogy "csak szex" volt, úgy tudnám venni, hogy mostantól kvittek vagyunk ( :) :) ), és nem hagynám el...
 

vendel69

Állandó Tag
Állandó Tag
én nemrég olvastam erröl a témáról egy nagyon jó könyvet,
amit bátran tudok ajánlani mindenkinek:
Kathrin Kiss: Vedd kézbe az életed!
 

Édua22

Állandó Tag
Állandó Tag
Én a megcsalást meg tudnám bocsátani, ha tudnám, hogy én is hibás vagyok benne. Szerintem van, amikor ezt meg lehet beszélni és túl lehet lépni rajta. Én a pasikban azt nem tudom elviselni, ha uralkodni akarnak fölöttem. Vagy egyenlő a két fél a kapcsolatban, vagy sehogy... Nekem szükségem van az önállóságra, tehát egy kis szabadságra a kapcsolaton belül, cserébe ezt én is megadnám a páromnak.
 

Kertes

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép estét!
Már hazai idő szerint.
Elképzelése jónak tűnik, csakhogy!: Mi van akkor, ha addigra, mire a párod is élne ezzel a -megcsalási- "lehetőséggel", te már másképp gondolnád, és mégsem lennél képes jó lélekkel elviselni, hogy megcsalattál?
 

Orshy

Állandó Tag
Állandó Tag
Hisz valaki a feltétel nélküli szeretetben? Iszonyatosan nehéz, igazából talán nem is létezik. Rozália

Szia Rózácska! Létezik, csak nem ezen a szinten, ahogy mi gondoljuk. Hallunk innen-onnan dolgokat és bele akarjuk eröltetni az életünkbe, mert érezzük, hogy ez egy jó valami...a dinnyének sem a magját esszük meg és várjuk, hogy dinnyévé érjen bennünk, hanem meg kell várnunk, hogy megérjen a dinnye, érezhessük milyen édes, mikor megesszük.... nem elfelejtve a folyamatot, ami a termesztését segíti.
Odaérünk majd.
Szeretettel:Orsi
 

csimcsim

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Olvastátok a "A Course in Miracles"t? A megbocsátásról szól és úgy definiálja azt, hogy akkor bocsátottál meg, ha úgy érzed, a dolog meg sem történt. Hogy a másik elkövetett ugyan egy hibát, de te meglátod benne azt, akit előtte is szerettél, és ami nem változott meg attól, hogy hibázott. Amint így nézünk rá valakire, az megérzi azt és megpróbál felnőni hozzá.
Mikor egy 20 éves kapcsolatból elköltöztem, nem voltam még képes a megbocsátásra - és tanulom még azt a mai napig is. Akkor úgy éreztem, hogy nem tudom megbocsátani, amit a '"másik" tett, és nem tudatosan ugyan, de meg akartam büntetni ezért. Pedig a megbocsátás egy "csak" egy döntés. A mi döntésünk. Senki más nem kell hozzá, a másik fél sem. Ha képesek vagyunk rá, valóban csodák történnek. Valahogy megváltozik a másik. Ez történt Apuval is. Sokat vert gyerekkoromban. De nem jutottunk előre addig, míg okoltam érte. Nem tudott mást tenni, őt is verték. Meddig lázadozzak hát, ha úgy is így történt. Ez van, megbocsátottam és megyünk tovább. Azóta, mintha nem is a korábbi Apu lenne :). Csak azért írtam, mert gyűjtöm a kötelező 20 fórum hozzászólást. Sok-sok érdekes megosztást kívánok nektek!
 

nalazs53

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez tényleg komoly dilemma.
Mi okoz nagyobb bajt: a kapcsolat felrúgása, vagy a minden áron való megbocsátás?
 

Khenni

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha meg is bocsátasz, úgy gondolom sohasem lesz már minden olyan, mint régen. Gyanakvóvá, féltékennyé válsz és ez megmérgezheti a kapcsolatodat hosszútávon.
Legalábbis én így jártam.:confused:
 
Oldal tetejére