Milyen nevet adnál/adtál a gyerekednek?

Azelfafage

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi annó megegyeztünk, hogy ha lány lesz én választok nevet, ha fiú, akkor a párom. Így a lányom Teodóra (nagyon jól lehet becézni: Tetti, Tettevette - Dorka, Dóra kizárva) Flanna (ír eredetű név, nem becézzük) lett, az oviban az óvónénik Flannázták, most a suliban Tettinek hívják. A fiam Dániel (becézve: Dánia, Danyesz) lett (hát, apa nem nagyon kreatív...:) ) pedig igyekeztem neki sugalmazni a Timótot, Tódort, sajnos sikertelenül... :)
 

t.ivike

Új tag
Sziasztok!
Szerintem az én nevem is szép: Ivett. Tudom ajánlani azoknak, akik nem akarnak nagyon gyakori nevet.
Lányom: Laura (szerintem az egyik legszebb lánynév)
 

gümci

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem még nincs gyermekem, de ha lesz, akkor fiút szeretnék Ákos névvel (páromnak nem tetszik, de remélem megbarátkozik majd vele)
Szerintem lány névben még mindig nagyon ritkaság a Leona.
 

kockacukor69

Állandó Tag
Állandó Tag
névválasztás

Sziasztok!
A kisfiam Tibor (apja kívánságára, őt is így hívják), kislányom Júlia.
Fiúnevekben én András és Ádámban gondolkodtam, lánynál még a Veronika jött szóba.
Úgy veszem észre, mostanában rengeteg a Zsófi és a Luca, fiúknál a Bálint és a Máté.
 

dagi83

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha fiam lesz Benedeket szeretnék, de az apajelölt ezzel még nincs kibékülve. Viszont a Panna lánynév mindkettőnknek tetszik, és a Flóra is szóba került már.
 

lenand76

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk az első gyereknél már a legelején tudtuk hogy milyen nevet adjunk. Ha fiú akkor Dávid, ha lány Alexandra. Fiú lett. A másodiknál az Alexandra megmaradt, a fiúnév a szülőszobán lett kitalálva (nem volt biztos a neme és ráadásul 3 héttel hamarabb jött). Ő Kristóf lett. Hosszú gondolkodás után bevállaltunk egy harmadik babát, mivel szerettünk volna lányt. A név adott volt, fiúnevünk nem is volt a szülésig. A 32.heti UH-n derült ki, hogy lány lesz. Bajba lettem volna ha fiú lett volna, mert nekem kellett volna gyorsan rögtönözni, ugyanis a párom lekésett a szülésről.
 
Oldal tetejére