Kreatív ötletek II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

angela1221

Új tag
Sziasztok! Új karácsonyi foglalkoztató füzet jelent meg gyerekeknek:
Barnabás Füzetek –
Karácsonyi Barkácsolás Barnabás Mackóval

Telegdi Ágnes

Vidám karácsonyváró ötletek és feladatok gyerekeknek. Színezzük együtt ki a karácsonyi motívumokat, rajzoljunk hóemberes, fenyőfás sormintát, és mire elkészülünk, a karácsony már itt kopogtat az ablak alatt. Gömbdísz, csillagocska, hóember, Mikulás és sok egyéb karácsonyi rajz segítségével készülhetünk gyerekeinkkel együtt a karácsonyra. A nagyobbakra képrészlet kereső, és kép különbség felismerő feladatok is várnak. A kifestő rész mellett pedig hasznos barkács tippeket és ötleteket is találunk, melyek könnyedén megvalósíthatók.
Kellemes készülődést kívánok

http://konyv-konyvek.hu/barnabas_fuzetek_karacsonyi_barkacsolas_barnabas_mackoval
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Klasszikus fehér-ezüst koszorú angyalkákkal

Elsősorban fiatal pároknak ajánljuk ezt az arisztokratikus eleganciát sugalló, ezüst kellékekkel tarkított koszorút.

A fenyőfa koszorúalapra nagyon sok apróbb és nagyobb üveggömb került. A fehér gyertyák uralják a koszorút, az apró angyalok és ezüstös kiegészítők pedig tovább növelik az ünnepi hangulatot. A koszorú olyan nagy, hogy nem látszik alatta a tálca, pedig az biztonsági és kezelhetőségi okokból is rendkívül fontos. Mivel valódi fenyőágak vannak a koszorún, ezért számolni kell azzal, hogy az ünnep végére a fenyő kiszárad, tüskéi hullani fognak.

Koszorúkészítés lépésről lépésre:

1. Nagyon bőséges a kínálat adventi koszorú alapból, ezért azt érdemes készen venni, elkészítése gyakorlat nélkül igen fárasztó és nehézkes.

2. Először a gyertyatüskéket kell elhelyezni a koszorúba. Ha a koszorú alapja szalma, akkor abban biztosan áll a gyertyatüske, más esetben érdemes beragasztani. A gyertyák alját ugyancsak érdemes ragasztópisztolyos ragasztóval bekenni, mert a forró ragasztó kicsit megolvasztja a viaszt, így könnyebb rászúrni a tüskére, illetve a ragasztó miatt a későbbiek során biztosabban fog állni.
1.jpg


3. A gyertyák felhelyezése után az üres helyeket lehet díszíteni. Először a nagyobb, hangsúlyos díszeket helyezzük el.
2.jpg


4. Az adventi koszorú elmaradhatatlan része a szalag. Nem csak egy, hanem több szalagot is kombinálhatunk, amelyeket a legegyszerűbb dróttal rögzíteni a koszorúra. Idén nem divat a masni, a drótok helyét célszerű odaragasztott üveggömbbel eltakarni. Általános szabály, hogy az összes segédanyagot el kell takarni díszítő elemmel.
3.jpg


8.jpg

5. Először a nagy díszeket tegyük fel, majd a kicsiket, hogy minden dísznek legyen elég helye. A gömbök mellett néhány apró természetes kiegészítő jól illik a koszorú hangulatához. Ragasztás előtt célszerű odapróbálni a díszeket, hogy vajon a valóságban is úgy mutat e majd, mint ahogy elképzeltük.
4.jpg


9.jpg


6.jpg

Felhasznált anyagok:
Lamészalag 10 mm x 20 m, ezüst, 20 m/rollni 3890 Ft; csillag függő, csillámos, 5 cm, arany, 12 db/csomag, 420 Ft; csillag függő, csillámos, 5 cm, ezüst, 12 db/csomag, 420 Ft; csillag függő, csillámos, 5 cm, ezüst, 10 db/csomag 450 Ft; üveggömb mix, 2 cm, ezüst, 24 db/csomag, 890 Ft; üveggömb mix, 2 cm, pezsgő, 24 db/csomag, 890 Ft; betűzhető flitteres gömb x3, pezsgő, 24 db/csomag, 6900 Ft; üveggömb, 2,5 cm, barna, 24 db/csomag, 990 Ft; üveggömb mix, 3,5 cm, nugát-krém-ezüst, 16 db/csomag, 1390 Ft; termés – Sabulosum 0,25 kg, natúr, 0,25 kg/csomag, 620 Ft; műanyag tányér Quadrate 33 cm, ezüst, 1 db, 1090 Ft; spray 400 ml, csillogó ezüst, 400 ml/doboz, 2290 Ft.
<table class="color_advent_dekoracio_bg keret" width="100%" align="center" border="0"><tbody><tr><td align="center"> Adventi koszorú nagyvárosi macskanőknek</td></tr></tbody></table>
Vajon milyen adventi koszorúja lenne Carrie Bradshaw-nak? A csillámporos, lila, piros és narancs színeket felvonultató nagyon mű, de nagyon cicás adventi koszorú éppen neki való lenne. Ez a koszorú vidám és szikrázó, merész és kicsit szemtelen. Éppen olyan, amelyre jó ránézni a szürke téli napokon, és szingli barátnőkkel vagy egyedül minden vasárnap meg lehet gyújtani egy-egy mécsest. A koszorú műfenyő alapra készült, azonban ez megszólalásig hasonlít a valódi fenyőre. Aki még ennyit sem akar szöszmötölni a koszorúval, jobban feldíszített koszorúalapok közül is válogathat.
12.jpg


Koszorúkészítés lépésről lépésre:

1. A munka azzal kezdődik, hogy az üveg mécsestartókat bele kell ragasztani a koszorúba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a mécses tartók egymás mellett, sorban mutatnak a legjobban.
13.jpg

2. A macskanős adventi koszorúban nemcsak a színekkel lehet szabadon kísérletezni, hanem a kiegészítőkkel is. Egyetlen szabály, hogy rengeteg csillámpor legyen.

3.
Először most is a nagyobb díszeket kell odapróbálni és felhelyezni. Nagyobb karácsonyfadíszeket is használhatunk koszorú készítésekor, azonban gyakran megesik, hogy kisebb darabokra kell őket vágni, és úgy felerősíteni. A drót most is nagy segítség, könnyű belenyomni az alapba.
14.jpg

4. A nagy díszek után jöhetnek a kisebbek az üres helyekre. Itt nyugodtan ess túlzásokba! A koszorú érdekessége, hogy szalagok nélkül, sok-sok csillogó, fényes gömbbel készül.

5.
Legvégül helyezzük el a teamécseseket – érdemes olyat választani, amely színben passzol a koszorúhoz.
17.jpg

Felhasznált anyagok:

Csillámos betűzhető levél, világoslila, 9 cm, 24 db/csomag, 3990 Ft; gyertya – 100 x 60 mm, bíbor, 2 db/csomag, 1555 Ft; gyöngyös ág, 45 cm, világoslila, 1 db, 890 Ft; gyöngyös ág, 45 cm, pink, 1 db, 890 Ft; függő gyöngyös bojt, 16 cm, pink-lila-piros, 1 db, 1290 Ft; függő gyöngyös bojt, 16 cm, narancs-piros, 1 db, 1290 Ft; üveggömb mix, 2 cm, piros, 24 db/csomag, 890 Ft; üveggömb mix, 2 cm, pink, 24 db/csomag, 890 Ft; üveg mécsestartó pick: 660 Ft.

Tipp:
A katolikus tanításoknak megfelelően az adventi koszorún 3 lila és egy rózsaszín gyertya áll, azonban napjainkban a gyertyák formája és színe főként ízlés kérdése. Nagyon vékony gyertyából nemcsak 4, hanem 8 gyertyát is használhatunk a látványos hatás miatt. Koszorúkötészeti szempontból csak arra kell figyelni, hogy a koszorú és a gyertya arányos legyenek, mert a nagy koszorún a kis gyertyák elvesznek.

Jó, ha kéznél van: A koszorúkészítéshez bármilyen univerzális ragasztó jó, de a legjobb és a legkönnyebben használható a ragasztópisztoly. Kell még egy jó olló és egy csípőfogó a drótok darabolásához.
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag





24 ötletes és pénztárcakímélő tipp az adventi naptárba








  1. Készítsétek el együtt a naptárat, majd tegyetek az első zsebbe közösen valamit! Kissé szokatlan megoldásnak tűnhet, de a gyerekek számára semmi sem okoz nagyobb örömet, mint a közös tevékenykedés, szabás-varrás, barkácsolás.

    1.jpg


    Tipp: Ha nem áldott meg túl nagy kézügyességgel a természet, akkor készíts inkább filcből csizmácskát. Igaz, annak nincsenek zsebei, de kitűnően mutat a gyerekszoba kilincsén, és akár egy nagyobb dolgot is belerejthetsz.
  2. Csempéssz aszalt gyümölcsöt a naptárba. Ezek nemcsak remek rostforrások, amik szinte kitakarítják az emésztőrendszerünket, hanem finomak is. A gyerekek szívesen eszik a szilvát, ami sok folyadékkal fogyasztva kiválóan gyógyítja a székrekedést. A sárgabarack pedig gazdag A-vitaminban, ráadásul magas kéntartalmának köszönhetően szépíti a bőrt, erősíti a hajat és körmöket.
  3. Egy apró mesekönyv mindenkit boldoggá tesz. Válassz olyat, ami gyerekkorod világát idézi, és egy kellemes kakaó vagy forró csoki mellett üldögélve mesélj egy jót a picinek.
  4. Az üveggolyónak egyaránt örülnek a kisfiúk és a kislányok is. (Ha emeletes házban laktok, akkor a lenti szomszédok nem annyira, de bízzunk benne, hogy karácsony táján ők is megenyhülnek.)
  5. A péntek este már a családé: tehetsz a kis naptárba egy olyan sütireceptet, amit már egy két-három évessel is könnyedén el tudsz készíteni. Ha több időd van, le is rajzolhatod a lépéseket, és az alapján el tudod magyarázni a picinek, hogy mi a teendő. Süssetek apának egy finom süteményt, és díszítsétek közösen!

    6.jpg


  6. Itt a hétvége, remek alkalom a kirándulásra. Ismét előveheted a kézügyességed: rajzold le, hogy hová mentek el közösen, és engedd, hogy a pici találgasson. Kezeld rugalmasan a dolgot: még az is lehet, hogy valami olyat talál ki, amihez neked is több kedved van, mint az eredeti programhoz.
    Tipp: A fővárosiaknak kellemes kikapcsolódást biztosít a Normafa és környéke. A rétesezők mellett csak úgy elhaladni úgysem lehet, biztos, hogy sorba álltok majd egy forró rétesért vagy lángosért. A bódék mellett száz forintért kapható kis labdákat pedig másnap beleteheted a naptárba ajándékként.
  7. Vasárnap számtalan gyerekprogram és szórakozási lehetőség adódik a gyerek számára is. Ha reggel egy koncert- vagy színházjegy lapul a naptárban, akkor garantált a szuper nap!
  8. Kezdjétek a hetet egy egészséges gyümölccsel! Az ananász édes íze szinte minden gyereknek ízlik. Ez a déligyümölcs gazdag C-vitaminban, káliumban és folsavban. Olyat válasszunk, ami sárga és kellemes illatú. Ha a közepe fás, akkor távolítsuk el.
  9. Emlékszel még, mennyire jó volt a majálisban lufit kapni? Télen ugyan nincs majális, de lufi van. Fújjatok föl közösen minél több színűt, és vadásszátok le őket a lakásban!

    7.jpg
  10. Készítsetek krumplinyomdát, amivel később akár a karácsonyi csomagolót is díszíthetitek.
  11. A müzliszelet egy olyan egészséges rágcsálnivaló, amit nehezen utasítanak vissza a gyerekek. Már nagyon sok ízben kapható, de nemigen tudsz hibázni egyikkel sem, mind finom.
  12. Tegyetek a gyerekszoba ablakára karácsonyi dekorációt! Már lehet kapni olyan matricákat, amiket az ünnepek elteltével nem kell levakargatni, hanem egyszerűen lehúzhatod az ablakról és nem hagy nyomot.
  13. Egy hűtőmágnes sem téveszthet célt, vehetsz például betűset, számosat, és később hagyhattok velük egymásnak üzeneteket a hűtőn.
  14. Írj vagy tégy a naptárba egy, az életkorának megfelelő jó cselekedet tartalmazó rajzot, például egy olyat, ami azt ábrázolja, hogy ő viszi ki a szemetet vagy saját maga pakolja el a játékait. A nagyobbak már szortírozhatják a megunt játékokat is, és elvihetitek őket a rászorulóknak. Közhely, de adni tényleg jobb, mint kapni.
  15. A szegfűszeges narancs az egyik legjobb lakásillatosító. Ha pedig együtt csináljátok, akkor nagy hahotázás is lehet a vége. Készítsetek sünit vagy arcocskát belőlük, és díszítsétek ki a gyerekszobát is.

    8.jpg
  16. Rajzolj vagy írj le egy karácsonyi mondókát, és tanuljátok meg együtt! Este el lehet mondani apának, vagy másnap az óvó- vagy tanítónéninek.
    Tipp:
    Karácsonyi csengő vagyok,
    csilingelek az ágon,
    örüljetek megérkezett
    Télországból Karácsony
    .
  17. A kandírozott gyümölcs nem alacsony kalóriatartalma miatt kedvelt, viszont télen nagyszerű alkalom nyílik az elkészítésére, hiszen ilyenkor a családnak nem nehéz akár egy kiló narancshéjat kitermelni. Hogy mégis meglegyen az egészségesség illúziója, tegyük a reggeli müzlibe vagy joghurtba.
  18. Egy meselemez ugyan nem fér a naptárba, de a címét beleteheted, majd este együtt meghallgathatjátok. Üljetek le a kanapéra, gyújtsatok meg egy mécsest és egyetek kandírozott gyümölcsöt a mesehallgatás közben.
  19. Meg fog lepődni a gyerek, ha sót és lisztet talál az adventi meglepetések helyén, de hamar rájön majd, milyen titkos terved volt ezekkel. Csináljatok só-liszt gyurmából figurákat! Az ügyesebbek betlehemmel is próbálkozhatnak.

    9.jpg
  20. Másnap tégy festékeket a zsebecskébe és fessétek ki az elkészült remekműveket! Ha gondoljátok, lehetnek ezek a nagyik ajándékai majd, amiket az unoka ad át a fa alatt.
  21. Ma már számos különféle figurás tésztaszaggatót lehet vásárolni. Ha a gyerkőcöt megleped egy ilyennel, biztos lehetsz abban, hogy nem maradsz egyedül a mézeskalács készítése közben!
  22. Készíthetsz „találd ki” játékot. Rakj egy kis zacskóba mindenféle karácsonnyal kapcsolatos dolgot: csillagánizst, fahéjat, narancsot, szegfűszeget, mézeskalácsot, fenyőágat, tobozt, karácsonyfadíszt, csillagszórót. Csukott szemmel kell kitalálni, hogy mik lapulnak a zsákocska mélyén. A győztes jutalomkakaót kap, és meggyújthatja a csillagszórót!
  23. Most már mindjárt itt a karácsony! Egy szép csengettyűnek az egész család örülhet, hiszen ezzel lehet majd jelezni, amikor megérkeztek a fenyőfa alá az ajándékok!
  24. Hamarosan ajándékbontás, de még a fa nincs feldíszítve? Itt az ideje a közös díszkészítésnek. Biztosíts ehhez papírt, sablont, gyerekbiztos ollót és ragasztót! Indulhat a móka!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére