Jelenléti iv

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

szipi71

Állandó Tag
Állandó Tag
Amikor képes vagy megmagyarázni és elfojtani az érzelmeidet, beláthatatlanul messze kerültél a szívedtől. (A.J. Christian)
13
 

szipi71

Állandó Tag
Állandó Tag
Várunk a csendes félhomályban Valami csodás balzsamot, Mely elfeledtet mindent, mindent S meggyógyít minden bánatot... Leolvasom sápadt arcodról A rád erőszakolt hitet És megdöbbenve sejtem, látom, Hogy nem hiszel már senkinek!... /Ady Endre/
14
 

szipi71

Állandó Tag
Állandó Tag
[FONT=&quot]„Ne tanuld az elme terméketlen teozófiáját, büszkén arra, hogy megtöltötted a fejedet mások gondolataival. De ne légy elégedett az érzelmi teozófiával, egyfajta ’kegyeskedő jókodás’-sal sem, azt hívén, az a szívből való. – Tanuld az élő bölcsességet, azt, ami a teozófia az elme és a szív mély harmóniájában, és ami a valódi, a ‘más’-t, az elkülönülést nem ismerő Én, az egység hangján szól.”
16
[/FONT]
 

szipi71

Állandó Tag
Állandó Tag
A megbánás furcsa dolog. Mindent megpróbálsz, hogy kitérj előle, de néha a legkeményebb dolgokból tanulunk a legtöbbet. És elgondolkodsz, hogy ha lenne rá esély, hányan élnék másként az életüket. Egyeseket csak a megbánás vezet rá, hogy sutba dobják a múlt félelmeit, és... továbblépjenek a jövőbe. Mások ezáltal fedezik fel újra a múltjukat. A megbánás, legalábbis az első, lépés lehet egy új kezdethez, ahol akármi, sőt, minden lehetséges. (A férfi fán terem, Filmidézet)
17
 

szipi71

Állandó Tag
Állandó Tag
“Mikor valaki felbukkan a múltból, érzelmes hangon bejelenti, hogy "mindent" rendbe akar hozni, csak sajnálni és nevetni lehet szándékán; az idő már "rendbe hozott" mindent, azon a különös módon, az egyetlen lehetséges elintézés módján.” Márai Sándor
+1
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére