Milyen gyógyteák segítenek a fogyásban,az édesség iránti vágy leküzdésében?

dzoly

Állandó Tag
Állandó Tag
Olyan gyógyteát nem ismerek ami biztosan segít a fogyásban, de nemrég hallottam egy jó tippet a fogyókúrával kapcsolatban:

Azt ehetsz, amit akarsz, és annyit, amennyit csak akarsz, csak ne nyeld le.:D
 

KARCSI2010

Állandó Tag
Állandó Tag
A folyadékbevitelen van a hangsúly, persze nem szénsavasokra, levesre gondoltam, hanem bármilyen tea, tiszta víz, stb. cukor, édesítőmentes italok rendszeres fogyasztása. Étkezés előtt legalább fél órával étvágycsökkentés, később étkezések között bármikor.
A spéci teák természetsen jók, csak lelkileg is hangolódjunk rá, mit akarunk elérni velük, akkor hatnak igazán. A gyümölcsök, mint természetes tisztítók, a benne lévő desztilált víznek és a benne feloldódott rengeteg ásványi anyagnak köszönhetően szintén nagyon fontosak.
Ami még nagyon fontos, kitartás......Jó egészséget!!!!
 

vadsziklmnn

Állandó Tag
Állandó Tag
Állítólag a csalántea nagyon jó tisztítja a szervezetet,ezenkívül nyugodtan lehet minden gyógyteát inni,csak meg kell kérdezni a házi orvost ha valaki folyamatosan gyógyszert szed valamire nehogy közömbösítse a gyógyszer hatását.A teák ízesítésére pedig édesítőszereket használjunk.
Fogyasszunk nagyon sok gyümölcsöt.Kenyér,tésztafélék TILOS.
 

Lucee

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy-két hét szűztea kúra... Kicsit kellemetlen a hasmenés, de hatásos :).
De az csillapítja az édesség iránti vágyat is? Nem csak meghajt?

Köszi!! Ez nagyon biztató. Holnap reggel én is főzök egy adaggal.

Azt mindenki tudja, hogy a fokhagyma egészséges, csak az erős illata miatt nem esszük gyakran. Itt egy jó módszer:
30 gerezd fokhagymát, 3 egész (héjjal) citromot apróra szeletelsz (késsel, vagy géppel). Egy liter vízben felforralod rottyanásig. Lezárod és hagyod kihűlni. Üvegbe leszűröd, hűtőben tartod és minden reggel iszol egy kupicával. A legjobb gyógyír, mi minden nap isszuk, de hagyhatsz szüneteket is. Semmi szaga nincs. Továbbá ki ne dobd a szüredéket! Felhasználhatod salátákhoz és egyéb ételek készítéséhez. Csodás!
Ez nagyon érdekes. Még soha sem hallottam róla.
 

angyalka5

Állandó Tag
Állandó Tag
Édesség iránti vágyunk akkor jőn elő leghamarább,ha érzelmi állapotunk nincs rendben.Én ilyenkor azt szoktam mondani magamnak,kell egy kis boldogsághormon.Ihatom én a teát,ha édességre vágyom.A baj csak ott kezdődik,hogy baj van a mértékkel,mert nem elég egy kis kocka csoki,hanem kettő-három is lecsuzsik.
 

Veronika222

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is a zöld teát javaslom, de pl. amikor korábban filteres zöldteát ittam huzamosabb ideig, állandóan fájt tőle az epém. Aztán átálltam a teaboltokban vett minőségi szálas teákra, és azóta csak a jótékony hatásait érzem.

Bár elsősorban teákról van szó, az én tuti módszerem a súlyom megtartására az, hogy 6 óra után már semmit sem eszem. A tízóraim és az uzsonnám is csak gyümölcs. Egyébként bármit ehetek (persze nem korlátlan mennyiségben), de ha esténként teleeszem magam, tutira hízni kezdek.
 

Kelemenne

Állandó Tag
Állandó Tag
a szűz tea és a zöld tea jó fogyasztó

csokoládé helyett friss gyümölcs vagy aszalt gyümölcs

mozgás is kell hozzá
 

kispillangó

Állandó Tag
Állandó Tag
Én minden nap megiszok két és fél három liter folyadékot. Ebből kb másfél liter zöldtea, a többi víz, gyümölcstea. Ha éhes vagyok, előbb megiszok egy pohár folyadékot, ha tíz perc múltán sem múlik az éhségérzet, akkor eszem.
Kevesen tudják, de gyümölcsöt is csak a kora délutáni órákig lehet fogyasztani, annak aki fogyni szeretne, hiszen a gyümölcs is cukor...
 

Viola*

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem fogyókúrázom, de nagyon sokat segitettek a teák egy egészséges szint megtartásában. Észrevettem, hogy néha a szomjamat, vagy fáradtságérzetemet is képes vagyok az éhségérzettel összetéveszteni. Erre kell nagyon odafigyelnem. (Azoknak, akik olvasták véletlenül: az előző üzenetem más helyre tartozik.:))
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
cseresznyeszár, kukoricahaj tea

Fogyókúrában eredményes lehet a cseresznyeszárból készített tea: egy teáskanálnyi aprított szárat kell 5 percig másfél dl vízben főzni, majd hűlés után fogyasztani.

A kukorica hajából készített tea vizelethajtó, fogyasztó és zsírtalanító szer is.
 

kispillangó

Állandó Tag
Állandó Tag
Halványak az emlékeim, de...

Biológia órán, amikor a sejtekről tanultunk megemlítette a tanár, hogy a sejt zárvány részébe épül be az édesítőszer (vagy abból valami), tehát sose ürül ki. Szóval szerintem az édesítőszerekkel is csínján kell bánni.

Helyette ajánlotta a szőlőcukrott.

A sztívia nem édesítőszer, hanem egy növény kivonata, éppen úgy mint a cukor a répából vagy nádból. Csak nem cukornak ívják, hanem sztíviának, mint a dél-amerikai növényt amiből nyerik, és gyakorlatilag kalóriamnetes. Nem szintetikus anyag, hanem természetes.
 

Villanella

Állandó Tag
Állandó Tag
Az édesség iránti vágy leküzdésére én magokkal szoktam megküzdeni. Egy kis mandula, kesudió, mogyoró rágcsálással könnyen 'megvigasztalódok.' :lol:

Fogyásra nem teát iszom, hanem minden reggel joghurtos zabkorpával indítom a napot. Szinte kisöpri az emésztőrendszert!
 
Oldal tetejére