Óvodai élet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

szamoczka

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
tapasztalatom szerint a legjobb, ha használjátok. 3 vagy 4 kisebb kukával (szerves, papír, műanyag, vegyes). Kis képekkel jelezve, hogy melyikbe mi való. Az elején még figyelmeztetni és figyelni kell őket, de hamar beleszoknak, és szerintem ez manapság nagyon fontos, hogy felhívjuk a környezettudatosságra a figyelmet, és a mindennapi életünk része legyen.

Sziasztok!
Szelektív hulladékgyűjtés témakörhöz szeretnék bármilyen ötletet, mesét, verset...Köszönöm
 

noémi30

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Hóvirág elkészítéséhez szeretnék különleges ötleteket vegyes csoportba.
Köszönöm előre is!
Üdv: csuri70
Szia!
Ezeket találtam a neten. Az origami hóvirágot én tavaly a nagycsopisokkal csináltam meg. Vágtam egy ovális lapot a szélét kidiszítettük gyűrt krepp papírral és a közepére beragasztottuk a virágot.
A kreatív ötletekbe marchello hozzászólásában is van egy jó ötlet, szerintem ez is megvalósítható. (#4032)
Üdv: Noémi
 

Csatolások

  • hóvirág'.jpg
    hóvirág'.jpg
    66.9 KB · Olvasás: 60

gererácska

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nyílt napon szeretnék matek ill. komplex foglalkozást, játékokat tartani középső csoportnak. Ha tudtok ötletekkel vagy kész tervvel segíteni, megköszönném!
 

I-like

Állandó Tag
Állandó Tag
Rendszerező foglalkozást kell tartanom A közlekedés témakörében, vegyes életkorú csoportban. Tudtok pár ötlettel segíteni?
 

evcsy87

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Most kezdtem óvónőként dolgozni, sajna nem nagyon tudok kitől segítséget kérni. Szeretnék kérni tőletek egy olyan dokumentumot vagy könyv címet, amiben le van írva, hogy a tanév során mikor milyen foglalkozásokat kell tartani. Pl mikor kell a testünkkel, vagy a közlekedéssel, stb. foglalkozni.
Előre is köszi szépen.
 

Sasa75

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Köszönöm szépen, hogy segíteni szeretnél, de ötleteket is várnék, hogy mit mérjek. Én gondoltam ilyenekre: mit tudnak pl.: lépcsőnjárás felfelé, lefelé/ hogyan megy, megy-e egyáltalán, stabil-e/, testrészeket megtudja-e mutatni, körbenjárás adott vonalon vagy térben, játékok közt- majd felszólításra felvenni egy játékot, vagy csak séta vagy futás a játékok közt/ kikerüli-e vagy rálép, hozzáér/. Ennyi jutott most eszembe, ha van ötleted szívesen fogadom! Ha segítenél, és egy-két gyereknél megnéznéd, hogy mit is tud, hogyan tájékozódik a térben/fiú, lány külön, és mondjuk mit tud a másfél éves, mit a 2, 2,5 és mit tud a 3 éves/ azt nagyon szépen megköszönném!!!!:)
Kellemes hétvégét!

Mónika


Szia!

Itt van egy pár játék, és feladat. Ezeket megtudnád csinálni a kicsikkel?

[FONT=&quot]A Játék leírása:
[FONT=&quot] A játékmaci köré kötéllel kört alakítunk, ez a ház. A gyermekek körbe futnak menetirány szerint a ház körül. Jelre befutnak a házba.
[/FONT]
[/FONT]<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> A játék leírása: A gyermekek a „gólyák”, a tó körül járkálnak, a gólya mozgását utánozva, jelre repülnek majd a tóban, járkálnak tovább. Tó lehet egy szőnyeg, vagy körkötél.
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Rajzoljunk a földre két sorban köröket olyan távolságra, hogy az egyikből a másikba a gyermekek áttudjanak ugrani. Ha van hajtókarikánk, akkor azokat is elhelyezhetjük a földön. Különböző módon ugorhatnak egyik karikából a másikba: páros lábon, fél lábon, váltott lábbal, oldalazva, hátrafelé stb.

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
Játék leírása: Két gyermek egymással szemben feláll, és egymás vállát megfogja. Az egyik mögé libasorban felállnak a többiek szintén vállfogással. Az első gyermek a mozdony, ő hátrafelé megy. Sípoló hangot kiadva elindul az egész vonat, és mindenféle kanyart leírva halad. Időnként állomáshoz érkezik, és megáll. Néhány széket tehetünk akadálynak, amelyet különböző irányból meg kell kerülni. Ha sokan játsszák, akkor két vagy több vonat is közlekedhet, de összeütközniük nem szabad.

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Érintő játék
Mindenekelőtt pontosan megbeszéljük a játék menetét a gyermekkel, majd egy kendővel bekötjük a szemét. Könnyedén megérintjük a testének egy pontját és azt várjuk, hogy mutassa meg az érintés helyét.


<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
IGEN= 4 pont
INKÁBB IGEN= 3 pont
INKÁBB NEM= 2 pont
NEM TUDJA= 1 pont
NEM IS PRÓBÁLJA= 0 pont

Testrészeit megmutatja
Körbejár adott vonalon
Lépcsőn felfelé, lefelé közlekedik/hogyan/
Váltott kar-láb mozgással mászik
Tájékozódás a szobában
Lépés fel-le pl.nagyobb kockára, zsámolyra
Irányváltás
Szökdécsel
Tárgyat átlép, megkerül járás, esetleg futás közben
Egyszerűbb ruhadarabokat fel, leveszi
Csúszdán bátran lecsúszik
Labdába tud rúgni

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Ha esetleg valaki óvodában is megtudná csináltatni a feladatokat a gyerekekkel, hálás lennék érte!:)

 

Picur13

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Gondoltam küldök egy pár ovis feladatot!
Terpeszfogó
Akit a fogó megfogott, terpeszben megáll. A még szabadon futó gyerekek kiválthatják az állókat úgy, hogy átbújnak a terpesz alatt.

Tapadós játék
Futás jelre mindenki az utasításnak megfelelően valamire rátapad. Pl. : Tapadjatok tenyérrel a padhoz, vagy tapadjatok egymás hátához!

Fogyó fogó
Az első fogó ha megfog valakit, ott helyben leguggol és az új fogó fut tovább.

Fogd meg a párod
Párba állnak a gyerekek, az egyik leguggol, Ő lesz a fogó. Minden fogó csak a saját párját kergeti. Ha megfogja, guggolással szerepcsere.

Tóbiás
A gyerekek körbe állnak, középen áll „Tóbiás”, aki mond egy számot max. a gyereklétszámig. Ezután a labdát körbe adják, a megnevezett számnál a soron következő gy. feldobja a labdát, és mindenki szétfut. Tóbiásnak kell elkapnia a labdát, és kiáltania: Állj! Mindenki szoborrá dermed, az lesz az új Tóbiás, akit a labdával eltalál.

Állat – virág fogó
Fogójáték. Ha egy állatnevet (virágnevet) tud mondani az a ház. Egy fordulóban nem hangozhat el ugyanaz a név.

Süni fogó
A „süni” leguggol és összehúzza magát. A gyerekek bosszantják: Sündisznócska szúr a tüskéd, ujjaimat megsebezték! A mondóka végén a süni felpattan és akit megfogott, az az új süni, DE ahol megérintette az előző fogó, azt a testrészét végig fognia kell.

Pár – foglaló
Párok futnak, a fogó egyedül van. Akit megérint, azzal helyet cserél.
 

emesek

Állandó Tag
Állandó Tag
Testünk témakörhöz kérnék ötleteket!!!
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Ez a szemem, ez a szám,
Ez pedig az orrocskám,
Jobbra-balra két karom ,
Forgatom, ha akarom,
Két lábamon megállok,
Ha akarok ugrálok.
 

izahf

Állandó Tag
Állandó Tag
otletek

Testünk témakörhöz kérnék ötleteket!!!

Itt küldök pár mondókát, amiket egy könyvből másoltam ki. Rengeteg anyag van még, külön minden testrészre, de az közel 30 oldal és azt sajnos nem tudom bemásolni. Legkésőbb hétfőn tudom bescannelni, ha hamarabb nem kapnék egy fényképezőgépet és akkor lefényképezem és úgy küldöm át. Esetleg hétfő késő lenne?
Üdv. Iza
 

Csatolások

  • testreszek.doc
    23.5 KB · Olvasás: 414

noémi30

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziaszok!
Nincs meg véletlenül valakinek a következő könyv:Pappné Gazdag Zsuzsanna "Játsszunk gyógyító tornát 1-2!"?

Noémi
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére