Kreatív ötletek II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Virágcserép felújítás

Sziasztok! Az unalmas (kinti) virágtartó edényeimet, cserépedényeimet szeretném egy kicsit feldobni. Minden megoldás érdekelne. :) Köszönöm a segítségeteket!

Én le szoktam festeni őket akrill festékkel, dekupázsolok rá valamit és már kész is az új cserép. A munkahelyemre pedig kötözőzsinórral bevont cserepeket készítettem, amire gombokból színes virágmintákat ragasztottam. Télre pedig termésekből díszeket.


Öreg virágcserép festése és repesztőlakkozása:

Mindenkinek van otthon öreg, kopott virágcserepe, amit jó lenne kitenni a kertbe, tele ültetni virágokkal de előtte fel kéne újítani.
Ennek az egyik módját szeretném most megmutatni. Mit kell hozzá előkészíteni?

Kefével tisztítsuk le a virágcserepet, lehetőleg legyen száraz a cserép. Ha el van ázva vagy penészes, akkor szárítsuk pár napig a napon, mert különben a festék lepereghet róla. Válasszuk ki, hogy hová milyen színt szeretnénk felkenni. Ha ez meg van, akkor kezdődhet a munka. Én két cserepet festettem egyszerre és 3 színt kombináltam: okkersárgát, terrakottát és olívazöldet. Kenjük fel az első réteget és hagyjuk megszáradni. Utána jöhet a repesztőlakk felkenése. Mindegy, hogy milyen irányba kenjük ezt is hagyjuk megszáradni. Ez után jöhet a kontrasztos szín felkenése, ezt viszont egy irányba kenjük, vissza menni rá nem szabad, mert különben elkenjük a repedéseket. Ahogy el kezd száradni, úgy jelennek meg a repedések, ezek erőssége attól függ, hogy milyen vastagon van a festék az ecseten. Érdemes kontrasztos színeket használni, hogy a repedések jól láthatók legyenek. Ha szalvétát is szeretnénk a cserépre tenni, akkor először egy sötétebb színt kenjünk fel, utána a repesztőlakkot és erre egy szép világos színt. Ilyenkor szeretek használni halvány pasztell színeket, mert a szalvétákhoz nagyon illenek. A repesztőlakk eredménye:


 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezúttal egy vegyes technikával díszített virágcserép elkészítését mutatjuk be.
Az egyszínű, agyag virágcserepeket a legkönnyebb színessé tenni. A boltokban számtalan alakú, díszítésű natúr agyagcserép kapható, melyek jóval olcsóbbak a színes kaspóknál. Néhány egyszerű ötlettel szebbé varázsolhatjuk, s a lakás díszévé tehetjük virágaink otthonát.

Szükséges kellékek:
2006-05-28_21-08-14_cserep.jpg
 

Kiskatabj

Állandó Tag
Állandó Tag
gipsz álarcok- és díszítésük

A gipsz alapokra ragasztóval és csillámporral készítettem mintákat, és kettőt anyaggal és egyéb dolgokkal fejeztem be...
A többi még lakkozásra vár, aztán be lehet majd fejezni őket is.
Azért ezeket is megmutatom, hátha kedvet kap valaki közületek.
 

Tűz*

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Az alábbi képet a neten találtam. Ha valaki tudja, hogy honnan lehet ez az aranyos figura vagy van neki mentve más pozícióban pl. ugyanez a manó áll, játszik, sétál stb. akkor kérem ossza meg velünk. Nagyon szépen köszönöm.

Még valami: baba született értesítőnek is nagyon örülnék, amit sajátkezűleg lehet elkészíteni.

Köszi előre is:
Ági


Szia Ági!

Ezt tudnám én értesítőként elképzelni (filigrán-bolond vagyok;))
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Cserép nyuszik




Hozzávalók:
* Cserép
* Akril festék
* Dekor gumi
* Sizal
* Raffia
* Ragasztópisztoly
* Ceruza



Elkészítése:
A cserépre megtervezzük a nyuszi arcát ceruzával.
Amennyiben mégse tetszik, amit rajzoltunk vízzel mossuk le, mert, ha radírozzunk, az elmaszatolódik.
Miután elkészültünk az arc rajzolásával jöhet a kifestés.
Először az arcát, szemét fessük ki az alapszínekkel.
Végül húzzuk meg feketével a körvonalakat, és a bajuszát.
Dekorgumiból vágjuk ki a fülformáját és ragasztópisztollyal rögzítsük a cseréphez.
Raffiából készítsünk neki hajat és tegyünk a cserépbe zöld sizalt.
Tehetünk a hajába akár egy kis művirágot is!

Végül töltsük meg a cserepet húsvéti ajándékokkal.
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyuszis könyvjelző




Igazán kedves Húsvéti ajándék. Pedagógusok figyelmébe ajánlom, mert könnyen elkészíthető, olcsó és bájos.




Anyagok, kellékek:

* 2db fehér zsenília drót (vastagabb fajta)
* fehér kartonlap (vagy akrilfestékkel fehérre festett dobozkarton)
* FBS szilikonos ragasztó
* arckép (kb 3x3cm-es fotó)
* ceruza
* olló

Elkészítése:
A kinyomtatott mintát a rajzlapra másoljuk és kivágjuk. Használhatunk cipősdobozt is a karton helyett. Ebben az esetben fessük mindkét oldalát fehérre temperával, vagy akrilfestékkel.

A fotót vágjuk méretre és ragasszuk a fej részhez.
A zsenília drótból vágjunk le egy 10cm-es darabot. Ez lesz a füle!
A fej és a karok egyetlen 30cm-es drótból lesznek kialakítva.
A fejre 14cm-es darabot szánunk, a két karra 16cm-t.

Elsőre hajtsuk finoman ketté a 30 cm-es drótot, de nem törjük meg! Ha sikerül megállapítani a hajtás alapján a közepét, akkor a középvonaltól 1- 1 centire jobbra és balra, tekerjük rá a 10 centis drótot, hogy megkapjuk a füleket.

A hosszabbik drótból alakítsuk ki a fej köralakját.
Hajtsuk át egymáson a két drótszálat kétszer, mintha meg szeretnénk kötni. Ez lesz a nyakrész.
A két keresztben álló szár pedig a karok lesznek.
Alakítgassuk a kartonlap formájára, majd ragasszuk rá.
 

Csatolások

  • nyuszis.pdf
    58.6 KB · Olvasás: 99

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Szalvétatartó nyuszi csuhéból

Hozzávalók


  • Csuhé, raffia
  • 2 cm-s hungarocell golyó / makk / mogyoró
Elkészítés

Mindenkinek tudom ajánlani ezt a szalvétatartót, mert nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és nagyon jól mutat az ünnepi asztalon.

  1. Először is meleg vízben tíz percig beáztatjuk a csuhét, hogy megpuhuljon, és könnyen formázható legyen.
  2. Miután megpuhult, kiveszünk egyet a vízből, és a csúcsától kb. egyharmadához letesszük a golyót, ebből lesz a nyuszi feje. Olyan széles levelet válasszunk, hogy bele tudjuk csavarni a golyót.
  3. Ezután rafiával szorosan megkötjük a golyó alatt és felett is. A golyó alatti rafiát ne vágjuk el, mert még hasznát vesszük!
  4. Ha ez kész van a felső részt kettétépjük, ebből lesznek a nyuszi fülei. Egy kicsit széthúzzuk, hogy szépen álljanak.
  5. Következő lépésként a szalvétatartó testet készítjük el: a csuhé széleit két oldalon behajtjuk, majd visszahajtjuk a nyakrészig, ahol megkötjük. Végül egy kb. 10 cm-s keskeny csuhédarabot a két végén behajtunk, középen odakötözzük a nyak részre. Ebből lesz a szép masnija.
  6. Ha még nem tetszik teljesen a nyuszink, nedvesen alakítgathatunk rajta. Ha megszáradt már nem, mert akkor törik! De ha nem jól szárad, egy kis nedvesítés után a hiba javítható.
  7. Ezután már csak meg kell várni, hogy megszáradjon, és máris belehajtogathatjuk a szalvétát. Ünnepi asztalunk dísze lesz!
 

Csatolások

  • HP_2008_szalv_tarto_nyuszi_3.jpg
    HP_2008_szalv_tarto_nyuszi_3.jpg
    5.7 KB · Olvasás: 1,732

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Filcvirágos-nyuszis ajtódísz

Hozzávalók


  • kartonpapír
  • barkácsfilc
  • dekorgumi
  • alkoholos filctoll
  • színes gombok
  • ragasztó (barkács és ragasztópisztoly)
  • szalag
Elkészítés


  1. Megterveztem a virágokat, a nyuszit és sablont készítettem kartonból.
  2. A nyuszi egyes részeit dekorgumiból, illetve kartonból kivágtam, összeállítottam. Az arcot felrajzoltam, szivecske orrot ragasztottam rá, majd összeragasztottam a test részeit.
  3. Elkészítettem a virágokat a következő módon: kivágtam kartonból a formát (12 db virág), majd különböző színű barkácsfilcekre ragasztottam. Amikor megszáradt körbevágtam, végül mindegyikre egy-egy színes gombot ragasztottam középre.
  4. Összeállítottam a koszorút: alapnak egy nagyobb kört vágtam ki, kb. 2 cm széleset. Erre ragasztottam fel a kész filcvirágokat kis takarással, majd következett a nyuszi is (teste, kezei).
  5. Végül ragasztópisztollyal egy szaténszalagot rögzítettem a koszorú hátuljára.
 

Csatolások

  • HP_2010_ajto_disz7_1.jpg
    HP_2010_ajto_disz7_1.jpg
    9.4 KB · Olvasás: 91

norago

Állandó Tag
Állandó Tag
kép keresése

Szia Ági!

A minimanócska figura ismerős volt, akkor találkoztam vele, amikor én ugyanígy "vadásztam" egy nagyon aranyos zsiráf eredeti lelőhelyére. :)

Egy spanyol babáknak való termékeket és gyermekbútorokat forgalmazó cég honlapján találtam rá az alábbi linken:
[HIDE] http://www.bolinbolon.es/es/contenidos/habitacion-del-bebe [/HIDE] Ha a kék keretben az utolsó sorban lévő "<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026"/> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapelayout v:ext="edit"> <o:idmap v:ext="edit" data="1"/> </o:shapelayout></xml><![endif]-->[FONT=&quot]Personaliza su habitación[/FONT]"szövegre kattintasz, megtalálod az eredeti képet, amelyet kattintással óriásira nagyíthatsz.

Rossz hír: csak ebben az egy, ülő pozícióban találtam meg...

Ha esetleg másnak is szüksége lenne erre a képre nagy felbontásban, feltettem a datára:
[HIDE] http://data.hu/get/3541736/bordados_grande09.jpg [/HIDE]

Remélem azért segítettem,
Nóri

Sziasztok!
Az alábbi képet a neten találtam. Ha valaki tudja, hogy honnan lehet ez az aranyos figura vagy van neki mentve más pozícióban pl. ugyanez a manó áll, játszik, sétál stb. akkor kérem ossza meg velünk. Nagyon szépen köszönöm.

Még valami: baba született értesítőnek is nagyon örülnék, amit sajátkezűleg lehet elkészíteni.

Köszi előre is:
Ági
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére