Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

csokirém

Állandó Tag
Állandó Tag
Irwin Shaw: Fönn a csúcson
Igen. A helyszín valóban a csúcs közelében van, de az általam olvasott Shaw művek közül ez a leggyengébb.
Gazdag, sikeres, valódi nők bálványa a férj, a feleség semmiben nem marad el mögötte. A jólét, a sikerek ölik meg a házasságukat.
ahh.. Tucat bestseller. Amolyan Claire Kenneth-es.
 

maya1969

Állandó Tag
Állandó Tag
Turóczi Ildikó: Álomcsapda
Gondolatok szabadon az élet apró dolgairól: magányról, szabadságról, kapcsolatokról, szerelemrõl, barátságról, talákozásokról, szakításokról, egymás- és önmagunk elfogadásáról, hitrõl, kérdésekrõl és válaszokról. Levelek látszólag másoknak, de valójában önmagunknak. Néhol közhelyekkel tele, de ezek, annyira igazak, hogy nem lehet nem szeretni õket.
 

stereotypehunter

Állandó Tag
Állandó Tag
Csíkszentmihályi Mihály
Áramlat -Flow

Az ajánló:
A Flow a tökéletes élmény pszichológiájának eredeti, legátfogóbb kifejtése. Csíkszentmihályi Mihály, a pozitív pszichológia vezető gondolkodója, forradalmi művével saját kiteljesedésük lehetőségeit tudatosan vagy ösztönösen kutató milliók életére volt hatással. Elismert pszichológusok, üzletemberek, művészek, politikusok és sportolók, továbbá a lélek működésével és rejtélyeivel rendszeresen foglalkozó szülők, pedagógusok, orvosok és kreatív szakemberek sokasága merített ihletet a könyvből. A boldogság keresése és a kizökkent sorsok helyreállítása utáni vágy az emberi lélek mélyéről ered, az ideális életről való elmélkedés egyidős a filozófiai gondolkodással. A flow elméletének ritka erénye, hogy komoly kutatómunka alapozta meg, ugyanakkor leírása, illetve rendre beigazolódó következtetései a pszichológiában járatlanok számára is érthetőek és sokszor a rendkívüli felismerés erejével hatnak. A Flow most Az elme kerekei sorozatban, az 1997-es kiadáshoz képest lényegében változatlan szöveggel jelenik meg.

Az én ajánlásom:
Alap mű önmagunk és a viág megértéséhez.
Miért és hogyan? Érzünk, értünk, élünk. Szakzsargon mentesen, szörnyen olvasmányos, rengeteg megvilágosodás lehetőségét rejtő információval a valóságról.
+a folytatások, munkásága ..stb
 

trixy72

Állandó Tag
Állandó Tag
Suzanne Collins

Hali!

Egymás után elolvastam Suzanne Collins triológiájának részeit, az 'Éhezők Viadalát' a 'Futótüzet' és angolul a 3. részt (Mockingjay).
Lehet, hogy tényleg jobban jártunk volna, ha az írónő a 3. rész végére ír egy frappáns befejezést és annyi. Sajnos a 3. rész a díjra jelölés ellenére nálam nem hozta meg a sikert. nagyon szomorú baljós és valahogy befejezetlen.
Persze ha az első két részt már elolvastátok, a harmadikat szinte kötelező, mert úgy lett félbehagyva. Azért kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak majd kihozni belőle filmben.
Remélem ezt nem rontják el, mint az Eragont, a Twilightot vagy a Blood and Chocolatet.
 

csikosd

Új tag
Tudom, hogy le vagyok maradva, de igyekszem pótolni a hiányosságaimat és a Háború és békét olvastam utoljára.

Nagyon tetszett, csak sajnos a kedvenc szereplőm (Andrej herceg) idő előtt elhunyt, és ez megkeserítette a könyv végét.
 

göröngy

Állandó Tag
Állandó Tag
Ana Gavalda : Kis kiruccanás
---- könnyű, rövid, gyorsan olvasható, mégis vannak benne olyan egyszerű, kimondott gondolatok, amelyek mindannyiunkban megfogalmazódnak, de olvasva rácsodálkozunk, hogy tényleg??? miért is van ez??? "...Miért vannak ránk ilyen hatással azok, akik hangosabban kiabálnak, mint a többi ember? Miért vagyunk olyan fegyvertelenek az agresszív alakokkal szemben? Mi velünk a baj? Hol ér véget a jólneveltség, és hol kezdődik az erkölcsi teszetoszaság?" ...... és ami a legjobb :Mert az élet, végül is, mégiscsak egy blöff, vagy nem? :)



Nagy Bandó András naplókönyve : Kalendárium 2007
 

ragadjon

Állandó Tag
Állandó Tag
Legutóbb Hamvas Béla Karneválját olvastam- pazar könyv, telve játékkal és humorral, mondhatni élettel. Sajnálom, hogy nem igazán ismerik el és még mindig hallgatnak róla.
 

Eprom2

Állandó Tag
Állandó Tag
Knaak, Richard A : Halálszárny. Jó könyv csak idegenül hangzanak benne a lefordított helységnevek azoknak akik hozzászoktak a warcraft világához:)
 

malware36

Állandó Tag
Állandó Tag
Merle, Osho. Pont ezeket raktam Kindle-re. A férfiak könyvének neki is állok;)
Amúgy az Freud könyv az klasszikus:)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére