Ha van esetleg valami kerdesed

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Lee
Sorry nem eg a haz, :lol: nagyon dolgozik,de remelem ma mar itt lesz es segit valaszolni kerdesedre Koszi turelmedet. :656:
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom, hogy min torod a fejed, de szigoruan veve a kerdesedre valoszolva:
1. WinXP alatt futo mail szerver lehet pl. az mdaemon. Mar ha POP3 es SMTP szervert ertesz "mail szerver" alatt.
2. Szerverek cimet nem illik valtoztatni. Persze nem lehetetlen, tehat ha gondolod, eppen osztogathat a DHCP szerered mindig valtozo DNS cimet, csak hat ez igy nem tul ertelmes..

Mit szeretnel csinalni?
 

Lee***

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia rezső.. kössz a választ.

Elmondom mi a problémám... így egyszerűbb. Szóval az elejéről:

Van egy weblapom amit irogatok több kevesebb lelkesedéssel ugy egy éve. Ezt free területre tettem ki, mert még a lakás címem sem volt állandó az utóbbi időben, meg millio személyes problémám volt.

Szóval, az elmult napokban ez elmult, és a free területekből is elegem lett. Millió baj volt velük... hol mentek, hol nem, millió pop-up ablak meg miegymás... de ezeket a bajokat biztos Te is ismered.

Szóval elhatároztam, hogy csinálok saját szervert, és a jövőben itt vogon tárolni a kis motyómat. Fel is telepítettem egy apache-ot, dobtam hozzá Php-t meg MySql-t is. Sajnos dsl-internet elérésem van, így dinamikus az ip - cimem, de már ezt a problémát is sikerült leküzdeni, mert hála a dyndns.com-nak, meg némi segédproginak, a dinamikus ip-cimemből lett egy statikus sub domain name....

Megtetszett a portal sistem es le is toltottem a php nuke-t a 7.2-t ezzel sincs kulonosebb bajom. egyetlen dolgot leszámítva: nevezetesen, ha valaki regisztrálja magát a site-on akkor a regisztrácios procedura végén egy aktivácios mailt akar küldeni a szép uj felhasználónak, és ezt nem tud mert nincs mail szerverem. De más miatt is kell a mail szerver, mert a képeslap küldőmnek is ez az alapja... ha nincs az sem muxik.... szoval kb ez a problémám, és ezért kell egy mail szerver progi... a másik baj, hogy ezzel a dologgal (mármint mail szerver beállitással) még sosem foglalkoztam szoval biztosan meg fogok vele szenvedni... de ez még a jövő. Szoval ezért kellene némi segítség, hogy milyen mail szervert érdemes használni

Kössz előre is a választ:

Lee
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor ezek szerint csak kuldeni akarsz levelet. Ehhez eleg feltelepiteni az XP-ben levo SMTP componenst.
add/remove programs.. windows components.. internet information server.. details...smtp service. tulajdonkeppen lehet, hogy egyaltalan nem kell vele szenvedned, szerintem a default beallitasokkal menni fog. Azert egy dolgot nezz meg: keress ra az interneten a "mail relay" kifejezesre, es brobald meg az ott leirt intelmek alapjan leellenorizni a sajat smtp szerveredet.
Udv: Rezso (MCSE NT4/W2k/W2003, CCNP, CCSA NG, CCA) :)
 

Lee***

Állandó Tag
Állandó Tag
Kössz Rezső!

Örök hálám üldözni fog. Majd du- ha hazaértem nekifexek aztán kiprobálom a dolgot. Amugy gondolkodtam azon is, hogy lehet a routeromban kellene engedélyeznem több portot... mert próbáltam más mail szervereket.. aztán egy sem kommunikált amikor neten keresztül be akartam lépni mint user... amugy nagyon kiváloan mukodtek...:)

Mert van ugyi az a 2 port az SMTP ami a 25-ös meg a pop ami ugyi a 110 -es... szoval ezt a 2-öt engedélyeztem is... de lehet más portokat is át kellett volna engednem ... mert az utolsonal amit probaltam.. ott gagyogott másokrol is... amin kommunikal az admin.. vagy mi a fene..:) SZoval ez a dolog meg kikiserletezes alatt van... :) Mert lehet, hogy a fránya routerem miatt van minden meglepetés....

Ismered biztosan a notat:

Kis malac kis malac engedj be!
Nem engedlek lóf*** a se**-edbe...

Lehet most nekem is...:) Mondta a routerem...:)

mégegyszer kössz

Lee
 

Lee***

Állandó Tag
Állandó Tag
Aztán.. hogy mégegy gondolatot hozzáfűzzek az előzőhöz, amikkel idáig próbáloztam progik mind fizetős volt...

Igy aztán fel kellett törni egy picit őket. Namost ezt ha nem sikerül jól, bizony nem nagyon veszik jónéven a programok.... hat ez is lehet egy probléma..:D
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel csak kuldeni akarsz, nem valoszinu, hogy barmit is allitani kene a routereden. (gondolom, itt egy kis NAT-olast vegzo eszkozrol beszelunk.) Amiket eddig lattam, csak a befele jovo kapcsolatokat korlatoztak, a kifele indulokat by-default nem. Es amit altalaban be lehet rajta allitani, az a destination port. Szoval amit ott allitani tudsz, az az, hogy fogadja a tcp25 es a tcp110 portjaira erkezo kapcsolatokat kivulrol. Te pedig (illetve ezentul ha jol beallitod, akkor az SMTP szervered) belulrol szeretne egy dinamikusan valasztott magasabb (>1023) portrol egy kulso SMTP szerver tcp 25 portjara kapcsolodni. (probald ki: "telnet mail.heinzelmann.hu 25" Fogod latni, hogy hogyan mukodik, es le tudod tesztelni a kapcsolatodat) Ennek pedig a portok allitgatasa nelkul is mennie kene. (hacsak nem tenyleg egy routered van, access-listekkel)

Jo munkat!
 

karesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello,

tenyleg nincs sok idom a munka miatt de hozzateszem hogy ez a tema nem tartozik szorosan a canadahunhoz.

En szivesen segitek amiben tudok bar erre sokkal jobb forumok vannak ahol sok nalam okosabb is szivesen segit. Ha weblap keszitesre adod a fejed akkor feltetlen kell talalnod megfelelo helyeket ahol utana tudsz nezni a kerdeseidnek- mas szoval nem kell megismetelnem a mar leirt megoldasokat...
Egy link ami segithet a dsl problemadon:
http://www.no-ip.com/
Ha statikus lapot csinalsz ehhez tudok ingyen helyet adni mivel forum tag vagy. Php es mysql valami nevleges osszegert szinten.

Karesz
 

kandur

Állandó Tag
Állandó Tag
Peldaul az miert van, hogy amikor valahova a lap szelere kattintok, akkor megkekul a betuk alapja? Azt hittem, hogy valahogy igy kell az idezetet
felvagdosni, de sehogy sem sikerult, ha meg egyszer kattintottam, a megkekult alap visszafeheredett. Ertitek, hogy mirol beszelek, vagy csak en nem ertem?
 

Zsókuci

Állandó Tag
Állandó Tag
kandur írta:
Peldaul az miert van, hogy amikor valahova a lap szelere kattintok, akkor megkekul a betuk alapja? Azt hittem, hogy valahogy igy kell az idezetet
felvagdosni, de sehogy sem sikerult, ha meg egyszer kattintottam, a megkekult alap visszafeheredett. Ertitek, hogy mirol beszelek, vagy csak en nem ertem?

Kandur :!:
Miért kattintasz a lap szélére :?:
Én nem érteni, hogy mit mondasz :!: :D
Amikor "beidézni"akarsz, rálépsz annak a hozzászóláshoz tartozó "beidéz" gombjára,amit majd idézni akarsz! Ezzel egy új hozzászólást kezdeményezel :!:
Az egész szöveg beidézetté válik! Nos itt "vagdoshatsz"! Ami szöveget nem akarsz beidézni azt a delete gombbal kitörlöd! Csak az maradjon amit Te fontosnak tartasz :!: Huuu...érted? :..:
 

kandur

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt mar ertem, hogyan kell idezni, csak azt nem ertem, hogy miert kekul meg a szoveg alafestese, ha valahova melleje kattintok.
 

Zsókuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Kandúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúr :D
Gondolom, hogy akkor kékül be a szöveg, amikor rákantintassz arra a részre amit törölni akarsz!!!!
Törölj BETÜNKÉNT :p
Vaú,vaú...rettegj tőlem macsek :p :..:
 

kandur

Állandó Tag
Állandó Tag
Vagy ?[/quote]

Ami bekékül, azt tudod törölni, és hupszz eltünik :!: :roll: :..: [/quote]
aha ertem a delete gombbal

es a betuket, hogyan kell kiszinezni?
 

Zsókuci

Állandó Tag
Állandó Tag
:roll: :D :roll:
Kandúr :D
Amikor új választ küldesz, a beírásod előtt rákattintasz a betűszín melletti nyílra, itt megjelennek a kiválasztható betűszínek! És kiválasztod :!:

Betűszín: text



Érted :?: :roll: :..:
 
Oldal tetejére