Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

zmaros

Állandó Tag
Állandó Tag
Ket pontositas Arpiprimashoz:

Takacs Kati vezette a musort es 20 eve elnok a Windsori vendeg.

A filmvetites elott Koltai Gabor erdekes elmenybeszamolot tartott a film keszitesevel kapcsolatban.
A Kodaly terem teljesen megtelt a nezokkel a filmvetites kezdetere.

Vegen meglehetett vasarolni a film DVD valtozatat.
 
A Szent Istvánnapi megemlékezés után 70-80 ember összejött egy vacsorára a Mátyás Pincében.

Az asztaláldást NT Vass Zoltán református lelkész mondta el.

Ahogy már megszoktuk a Mátyás Pincében finom volt a kétfogásos vacsora.

A hangulatot szebbé tette Farkas András kitûnõ muzsikája, illetve 2 énekes rövid elõadása.

Vacsora után a Kodályteremben mutatták az István a király filmet de a vetitésen már nem voltam ott mivel nekem meg van DVD-n is, a zenéje pedig bakelitlemzen is meg magnószalagon is. Igy errõl nem tudok beszámolni.

Nagyon szepen koszonyuk a beszamolot, mivel nem tudtam reszt venni igy jo olvasni a reszletes beszamolot.
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi, zmaros

Ket pontositas Arpiprimashoz:

Takacs Kati vezette a musort es 20 eve elnok a Windsori vendeg.

A filmvetites elott Koltai Gabor erdekes elmenybeszamolot tartott a film keszitesevel kapcsolatban.
A Kodaly terem teljesen megtelt a nezokkel a filmvetites kezdetere.

Vegen meglehetett vasarolni a film DVD valtozatat.

Köszönöm a 2 pontositást - kijavítottam.

Azt is köszönöm hogy beszámoltál a vacsora-utáni részrõl - ezt nem tudtam volna megtenni mivel akkor már nem voltam ott.

Még egy pici segítséget kérek - hogy hívják a Windsori MH elnökét, illetve azt a nõt aki a Mátyás Pincében énekelt? Elõre is köszönöm.
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon szépen köszönöm zmaros és Jalna segítségét. Aki a vasárnapi KMKK-n megtartott ünnepéjröl szeretne olvasni szíveskedjen a 476odik oldalon a zmaros üzenetét és/vagy az enyémeit elolvasni meg Melittának a fényképeit megtekinteni.
 

Bumm

Állandó Tag
Állandó Tag
Koltay Gábor a torontói Magyar Házban

Fotogaleria:
http://www.hunmag.ca/index.php?opti...rontoi-magyar-hazban&catid=1:cikkek&Itemid=40

Koltay Gábor a torontói Magyar Házban

Az előadás után a férjem így köszöntötte Koltay Gábort, a rendezőt: “Ha nem magyar lennék, kezet csókolnék neked ezért a fellépésért”. Sokan így éreztek.

Mikor beléptünk az Árpád terembe, félhomály várt. Csak a korona színei világítottak. A székek katonasorban sorakoztak szépen egymás mellett várva magyarjainkat, hogy hallhassanak egy híres filmrendezőt, sok magyar-lelkű film rendezőjét, olyan alkotásokét, amelyek tisztázták sokak számára az összegabalyodott, félremagyarázott múltat.

A színpadon ott volt a magyar lélek, az elmúltakért meggyújtott gyertyákkal, szép magyaros díszlettel, amely sugallta, itt ma Magyarország állam létrejöttét fogjuk ünnepelni.

Meglepetéssel kezdődött az ünnep, mert még egy kedves vendégelőadó érkezett a filmrendezővel, a Windsor-i Magyar Ház elnöke, Veress Zoltán, aki egyben jól képzett, kitűnő hangú énekesnek is bizonyult, és Farkas András zongorakíséretével egy hangulatos délutánt teremtett.

Kedves volt ez a szimbolikus kapcsolatteremtés, a magyarok összefogásának egyik kifejezője.

Koltay Gábor beszédét nehéz tolmácsolni; azt hallani kellett, látni, átérezni, egy levegőt venni a nemzetbecsülésre nevelő mondanivalójával.

Azt, ahogy megosztotta velünk az István a Király rockopera rendezése közben felmerülő problémáit és megoldásait, feledhetetlen élményeit.

Mondanivalója azt az elöljáró gondolatot sugározta, hogy a hazaszeretet és Magyarország történelmével való szoros kapcsolat, annak megértése mennyire fontos a mostani és a jövő generációk számára.

Sokak szemében megcsillant a könny, amikor a filmrendező előadta, hogyan jelent meg a színpad hátterén a piros-fehér-zöld óriászászló, hogyan fordultak a kamerák a nézők felé és a tízezrek által meggyújtott lángok egy némán egyetértő, nagy nemzeti erőt alkottak, amellyel nem szállhattak szembe az akkori hatalmak.

Ez az első bemutatón történt Budapesten a Városligetben 1983-ban…

Beszédében Koltay kiemelte a magyar nép mindkét gyökerének fontosságát, István király igazságát, és nagybátyjának, Koppánynak ősi hitét.

Ennek a két vonalnak az összefonásából született a magyar államiság. István hitte, hogy minden út Rómába vezet. Ma fontos tudni az igazságot a Magyar Állam megalapításának idejéről és korszakáról.

Ezeknek történelmi ismeretét tartja nagyon fontosnak a rockopera rendezője.

Ahogy a későbbiekben megtekintésre kerülő filmből is láthattuk mennyire érződött a rendező tárgyismerete és kötődése a történelmi személyiségekhez, és megnyilvánult szeretete is a hibákkal és erényekkel rendelkező, a múltban élő, embertársai iránt.

Mai öltözetbe öltöztetve a tömeg szereplőket, a rendező mintha a mába hozta volna, az oly fontosnak vélt múltat.

Koltay Gábor előadásában beszélt a Trianoni történelmi országdarabolásról és ecsetelte az emberek érzéseit és gyötrelmeit a szétszakítás következtében. Filmjéből idézve mondott el megható történelmi pillanatokat, és kifejezte annak bizonyságát, hogy ez nem maradhat így, ahogy most van, mert az elcsatolt magyarok most is összetartoznak.

Beszélt Koltay úr a magyar állam mostani problémáiról is, felvázolva azokat a fontos dolgokat, amelyeket tehet a magyar nemzet a felújulásért.

A Kodály teremben levetített, István a Király eredeti bemutatója is külön élmény volt.

A rendező a színfalak mögötti titkokról beszélt, az akkori idők nehézségeiről és örömeiről. Megelevenedett előttünk az István király által alapított magyar állam Szörényi Levente és Bródy János szerzeményeként, sok híres énekes és táncos előadásában, Koltay Gábor, a vendégünk rendezésében.

A megtelt Kodály terem a vetítés alatt Magyarország létrejöttének igazságát követte 997-től 1001-ig.

A modern rockzenébe ágyazott előadás mindannyiunk számára egy megismerés, egy együttlét a hazával, egy darabka tehetségekkel teli Magyarország volt.

Köszönjük Koltay Gábor, hogy meglátogattál minket, torontói magyarokat.

Török Erzsébet írása és fotói
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Szent István ünnepély beszámolás (Dr. Magyar Tamás)

Szent István napi ünnepség a torontoi Magyar Házban -
Sun Aug 21, 2011


A szokásosnál lassabban gyülekezett a magyarság az ünnepségre, mert hatalmas vihar tombolt a környéken a meghirdetett időpontban.
A várakozás percei kellemesen teltek a Budapeströl érkezett Koltay Gábor filmrendezővel, aki készségesen válaszolt ezalatt a kérdéseinkre.

Szomorúan vette tudomásul, hogy nagy valószinüséggel ez az utolsó Szent István napi ünnepség a jelenlegi Magyar Ház Árpád termében.

A tagság üdvözölte a megjelent korábbi magyar házi elnököket is, igy Gábor Józsefet, Gaál Csabát, Bogyay Elemért és mostani elnökünket, Szőcs Klárit.

A ház kultúrális igazgatója Takács Kati kérte a tisztelt tagságot, hogy egy perces néma felállással tisztelegjünk a Magyar Ház közelmúltban elhunyt több tagja előtt.

A kanadai és a magyar himnusz eléneklésével folytatódott az ünnepség, a zongora kiséretet a teljes műsor alatt a székely Farkas András szolgáltatta.

Az ünnepi szónok Koltay Gábor filmrendező volt, akinek jó hire az István, a király, Trianon, Honfoglás és Wass Albertról szóló filmek kapcsán már régen eljutott Kanadába.

Beszédének első részében, a pesti király-dombi , 1983. augusztus 20-án általa rendezett, István, a király rock opera előadást idézte fel. Utalt Szent István király, a magyar történelmet döntő módon befolyásoló tettére, a magyar nép keresztény vallásra térítésével. Nem volt könnyű helyzetben, amikor fenyverrel kellett szembeszállni az ez ellen lázadó Vazullal. A történelem Szent Istvánt igazolta, már a megvakittatott Vazul unokája Szent László is, az Európában lehetséges egyetlen úton, a kereszténység útján vezette tovább az országot.

A 28 évvel ezelötti rock opera elődás csúcspontja az volt– ne felejtsük el, a szocializmus akkor még örökkévalósának tünt- amikor az előadás fináléjában a színpad mögött előbukkant egy 50x2 méteres piros-fehér-zöld lobogó. A 15 ezer néző együtt sírt. Az eggyé vált tömeggel és az óriási zászlóval a helyszinen lévő nagy számú rendőrség nem tudott mit kezdeni.

Tanulság ebből a mai tragikus gazdasági és erkölcsi helyzetben lévő otthoni magyarság számára az eggyé válás, az összefogás az egyetlen lehetséges kiút a mai helyzetből.

A magyarok a történelem során többször kerültek végveszélybe. Szent István sikeres államférfi volt, idézte fel alakját Koltay Gábor, majd a nem is olyan régi Trianon utáni időkről beszélt. A megcsonkitott, lakosságának és erőforrásainak ¾-étől megfosztott Magyarországot kellett talpra állitani. Az ország Horthy Miklós vezetésével vallásra, származásra, vagyoni helyzetre tekintet nélkül összefogott és rövid 15 év alatt csodát tett. A magyar nép az európai életszinvonal felső közép mezőnyébe küzdötte fel magát.

A második világháborút, majd a szocializmust a mai napig nem tudta kiheverni az ország.

Ami Trianon után sikerült 15 év alatt, az a szocializmus után 20 évvel még megközelitőleg sem. Pedig nincs más út, mint az összefogás, az elkölcsi megújulás.

Tudatos irányitással, oktatással, erős és összetartó közösséggé kell válni az egész világon, amivel a történelem nem tud elbánni.
A nagy tetszést aratott ünnepi szónoklat után, Veres Zoltán lépett a színpadra és felolvasott egy a magyar szívekhez szóló levelet. Róla el kell mondani, hogy Kanadában született, egyáltalán nem látszik, de 82 éves, és a windsori Magyar Ház elnöke 20 éve. A magyarul akcentus nélkül beszélő kanadai magyart akkor zárta teljesen a szivébe az ünneplő közönség, amikor a mikrofonhoz lépett és az édesanyjától tanult magyar dalokat adott elő, művészi színvonalon.

A szép ünnepi műsor a Székely himnusz közös éneklésével fejeződött be.

Ezt vacsora követte a Mátyás pincében a kedves vendégekkel. A nagyszámu érdeklődés miatt, a terem kicsinek bizonyult.

Az István, a király film vetitése ezután következett. Bár a filmet már majd mindenki látta korábban, a rendező jelenléte sokakat egész estig a Magyar Házban marasztalt.

A rendezésért, szervezésért Takács Katinak, Vass Zoltán tiszteletes úrnak, és a napokban sajnálatosan elhunyt Kosaras Pufinak jár hálás köszönet.

Dr. Magyar Tamás
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves olvasó!

Immár négy beszámolót talál itt a fórumon amely a KMKK Szent István napi ünnepélyel foglalkozik. Négy író plussz képek! Ahogy Hunglishúl mondják: Happy böngészést kívánok :)
 

deltaforce911

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvasgattam azutobbi beirasokat es furcsa erzesem tamadt. Folyik a beszelgetes errol, arrol, fontosnak tuno dolgokrol, csak egy dologrol nem hallunk. Mi van az UJ Magyar Haz vetelerol. Volt valami kerekasztal beszelgetes, ott elhangzott par dolog es azota semmi.

Vihar elotti csend?<O:p</O:p

Szoval:<O:p</O:p
Ki Mit Tud? Hova koltozik a torontoi Magyar Haz?<O:p</O:p
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos, én sem tudok semmit a KMKK hováköltözésérõl. Az egyik torontói magyar hetilapban megtalálható Aykler Bélának egy részletes beszámolója a svábklubról. Ezenkívül én sem hallottam sem olvastam arról hogy hogyan halad az új ház keresése.

Talán más CaHunos tud valamit?
 

Bumm

Állandó Tag
Állandó Tag
Aykler Béla és a svábklub: soap opera 3. felvonás

Aykler Béla érdekes ember. Saját érdeke, hogy a rosszúl működő svávklub-tól megszabaduljon. Elmondása szerint 750.000 dollár loan van a házon, amit a magyar közösséggel akar kifizettetni, aki 1.850.000 dollárért kapna egy harmadrészben ott lakó és ki nem tehető bérlőt a svábokat, akik mellesleg nem igazán jól fizetők.
Olyan kényszerhelyzetbe akarja a magyarokat ez az ember belekényszeriteni, ami csak neki érdeke senki másnak.

A svábok sem szeretnének összeköltözni a magyarokkal, a magyarok sem a svábokkal.

Aykler azonban erőszakosan megpróbál rátelepedni a helyi magyarságra és érvényesiteni szeretné saját érdekét a közösséggel ellentétésen.

2009-ben amikor Vaski-Szabóból Szabó-Vaski lett, akkor is Aykler Béla volt aki megvásárolta a házaiban lévő embereket és azoknak a proxiknak a felhasználásával nyerték meg emezek a választást. Majd amikor a Vaskiék nem akarták a svábklubbot, akkor Aykler szembefordult velük és azokat támogatta, akik ellen volt 2009-ben.

Mindenki tudja, Aykler Bélaval üzletelni nagyon veszélyes, mert a "kamata" a legmagasabb a piacon.

A magyar közösség kiválóan elvan Aykler Béla nélkül, sőt elege is van Aykler Bélából, de ez az idős ember mindenhova betolakszik és megfélelmiti az embereket.

Tipikusan "My way or the highway!" elvet valja.

Aykler úr, kedves Bélám!

Legyél kedves békénhagyni ezt a közösséget és megengedni a MH döntéshozóinak, hogy a tagság érdekének megfelelően válasszanak új helyet maguknak!
Tedd ki a svábklub-t az MLS-re vagy ahova akarod!

A MH érdeke nem ugyanaz mint a Te érdeked.
Lennél szives ezt tiszteletben tartani?
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
KMKK kerekasztal szeptember 14_19 óra

Mi van az UJ Magyar Haz vetelerol. Volt valami kerekasztal beszelgetes, ott elhangzott par dolog es azota semmi.


Szoval:<O:p</O:p
Ki Mit Tud? Hova koltozik a torontoi Magyar Haz?<O:p</O:p

Szeptember 14edikén, este 7 órai kezdettel lesz ismét kerekasztal. Ha ráér, és ott akar lenni, bárki eljöhet és kérdéseket föltehet vagy véleményt is kimondhat ha van rá kedve.

Gondolom hogy szó esik a KMKK esetleges új hazájáról is mivel nagyon fontos és aktuális téma.

B&otilde;vebben itt : http://www.hccc.org/events.php?id=10212
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Politika a Fuggetlen Radioban!

A legutobbi Fuggetlen Radio adasaban egy hosszu monologot hallhattunk Bede Fazekas Zsolttol a szoc-liberalisokrol. Ebben monologban a foszerkeszto ur elkepeszto hamis kepet festve befolyasolni igyekszik a helyi magyarokat.

Mindez nagyon furcsa egy olyan orszagban, ahol a liberalizmusnak komoly hagyomanyai vannak.

Felmerul a kerdes, hogy a foszerkeszto vegiggondolta-e a lehetseges kovetkezmenyeket egy-egy ilyen allasfoglalasnak?

Vajon a sugarzo ado mit szolna, ha tudomasara jutna az a lelkifertozes amit a foszerkeszto vegez?

Politizalas lenne egy helyi radiozas feladata?

Ugy tunik, nem tanult a foszerkeszto ur a MH-i politikai tevekenysege utan maradt katasztrofalis kaoszbol.
 
Aykler Béla érdekes ember. Saját érdeke, hogy a rosszúl működő svávklub-tól megszabaduljon. Elmondása szerint 750.000 dollár loan van a házon, amit a magyar közösséggel akar kifizettetni, aki 1.850.000 dollárért kapna egy harmadrészben ott lakó és ki nem tehető bérlőt a svábokat, akik mellesleg nem igazán jól fizetők.
Olyan kényszerhelyzetbe akarja a magyarokat ez az ember belekényszeriteni, ami csak neki érdeke senki másnak.

A svábok sem szeretnének összeköltözni a magyarokkal, a magyarok sem a svábokkal.

Aykler azonban erőszakosan megpróbál rátelepedni a helyi magyarságra és érvényesiteni szeretné saját érdekét a közösséggel ellentétésen.

2009-ben amikor Vaski-Szabóból Szabó-Vaski lett, akkor is Aykler Béla volt aki megvásárolta a házaiban lévő embereket és azoknak a proxiknak a felhasználásával nyerték meg emezek a választást. Majd amikor a Vaskiék nem akarták a svábklubbot, akkor Aykler szembefordult velük és azokat támogatta, akik ellen volt 2009-ben.

Mindenki tudja, Aykler Bélaval üzletelni nagyon veszélyes, mert a "kamata" a legmagasabb a piacon.

A magyar közösség kiválóan elvan Aykler Béla nélkül, sőt elege is van Aykler Bélából, de ez az idős ember mindenhova betolakszik és megfélelmiti az embereket.

Tipikusan "My way or the highway!" elvet valja.

Aykler úr, kedves Bélám!

Legyél kedves békénhagyni ezt a közösséget és megengedni a MH döntéshozóinak, hogy a tagság érdekének megfelelően válasszanak új helyet maguknak!
Tedd ki a svábklub-t az MLS-re vagy ahova akarod!

A MH érdeke nem ugyanaz mint a Te érdeked.
Lennél szives ezt tiszteletben tartani?

En is eggyet ertek Bumm kijelentesevel. Aykler ur probaljon massal foglalkozni, ne a MKKK, problemajat probalja megoldani. Mert nem indult elnoknek ha anyira, szeretne a magyarsagot rendezni?
 

Parameter

Állandó Tag
Állandó Tag
Halló itt Toronto!

A legutobbi Fuggetlen Radio adasaban egy hosszu monologot hallhattunk Bede Fazekas Zsolttol a szoc-liberalisokrol. Ebben monologban a foszerkeszto ur elkepeszto hamis kepet festve befolyasolni igyekszik a helyi magyarokat.

Mindez nagyon furcsa egy olyan orszagban, ahol a liberalizmusnak komoly hagyomanyai vannak.

Felmerul a kerdes, hogy a foszerkeszto vegiggondolta-e a lehetseges kovetkezmenyeket egy-egy ilyen allasfoglalasnak?

Vajon a sugarzo ado mit szolna, ha tudomasara jutna az a lelkifertozes amit a foszerkeszto vegez?

Politizalas lenne egy helyi radiozas feladata?

Ugy tunik, nem tanult a foszerkeszto ur a MH-i politikai tevekenysege utan maradt katasztrofalis kaoszbol.

Fenyegetsz?! Ejnye!

Kedves nevesincs, ebben az országban nem csak a liberalizmusnak vannak komoly hagyományai, hanem a szabad véleménynyilvanításhoz való jognak is!

Ha csinompalko1 ezen a fórumon azt ír le amit akar, akkor úgy gondolom én is elmondhatom az általam szerkesztett/vezetett rádiómüsorban a véleményemet.

Ezek a jegyzetek megtörtént valós tényekböl indulnak ki, minden amire hivatkozok létezik, és leellenörizhetö. Ami pedig a véleményt illeti, azt hiszem mint bárki másnak, úgy nekem is jogom van elmondani a véleményemet. Én még a nevemet is adom hozzá!

Aki pedig ezt számonkéri rajtam, az nyugodtan átköltözhet egy szocialista országba. Még van ilyen. Ott talán jobban érezné magát!

Bevallom azt hittem, mi itt már nagyon messze vagyunk a szocializmustól! Tévedtem.

Ha pedig csinompalkó1 nem egy senki, akkor legközelebbi véleménye után talán a saját nevét is le meri írni?! Minimum!

Nyugodtan fel lehet egyébként keresni a rádió tulajdonosát. Bulgáriából jött, ö is a "jó öreg" szocializmusból. Mindent meg fog érteni, bár talán nem fog örülni, hogy tovább élnek a múlt rémképei új hazájában is!
Biztos megteszi a szükséges lépéseket, én pedig állok elébe. Közel 15 év rádiózás alatt megtanultam, hogy a törvények mit engednek és mit nem. Eszerint rádiózom!

A kérdés már csak az; csínompali milyen néven tesz feljelentés? Mint egy kuruc idök-béli dal föszereplöje, vagy esetleg névtelenül?
Komoly helyeken egyiket sem kedvelik!

Végül; szomorúan látom az igyekezetet, ahogy a még meglévö magyar kezdeményezéseket próbálják egyesek lerombolni. Csak halkan jegyzem meg, hogy a rádiónak sok-sok hallgatója van, akiknek (csínommal ellentétben) örömet okoz a szombat délutáni 2 óra. Fontos azon fáradozni, hogy ez is tönkre menjen!?

Nem kellene most inkább azzal foglalkoznod kedves csínom, hogy a születöben lévö új magyarház sikeres legyen?
Hiszen ha csak a házvételt nézem, már gyülekeznek a viharfelhök!
Hát inkább ezeket kellene hessegetned, és nem a rádióval foglalkozni.

Egyébként is, ha ilyen nehezen viseled ezt a müsort, akkor keress egy gombot a készülékeden, amivel ki tudod azt kapcsolni. Ne kínozd a kis baloldali énedet azzal, hogy egy konzervatív müsort hallgatsz! Elvégre ez még Kanadában sem kötelezö!

Bede Fazekas Zsolt

ui: Ja, megvan a következö jegyzetem témája, kösz!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A legutobbi Fuggetlen Radio adasaban egy hosszu monologot hallhattunk Bede Fazekas Zsolttol a szoc-liberalisokrol. Ebben monologban a foszerkeszto ur elkepeszto hamis kepet festve befolyasolni igyekszik a helyi magyarokat.

Mindez nagyon furcsa egy olyan orszagban, ahol a liberalizmusnak komoly hagyomanyai vannak.

Felmerul a kerdes, hogy a foszerkeszto vegiggondolta-e a lehetseges kovetkezmenyeket egy-egy ilyen allasfoglalasnak?

Vajon a sugarzo ado mit szolna, ha tudomasara jutna az a lelkifertozes amit a foszerkeszto vegez?

Politizalas lenne egy helyi radiozas feladata?

Ugy tunik, nem tanult a foszerkeszto ur a MH-i politikai tevekenysege utan maradt katasztrofalis kaoszbol.

Az az o ugye, es nem a mienk. Nyilvan van ra igeny az o kozonsege biztos jol erzi magat vele.
Van akinek kell a napi atkozodas a napi negativ energiat felvenni es leadni.

A tiz ujjan megtudja szamolni hany embert tud befolyasa ala vonni.
Nem hiszem hogy az itteni magyarokra barminemu befolyassal birna mert lathattuk a tamogatottsagat /a szavazatokbol ,hogy csak azok voltak melletuk akiket ujtagkent behoztak/
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mi is a szoc. -bol jottunk jo paran, nyilvan nem azert mert mi voltunk a tapsvitezek, es a hatterben mint munkavallalo sem tamogattuk az akkori rendszert.
Vajon a most kijovok milyen belyeget kaphatnak?hisz szabad vilagbol jonnek egy szabad vilagba...
 

Parameter

Állandó Tag
Állandó Tag
Az az o ugye, es nem a mienk. Nyilvan van ra igeny az o kozonsege biztos jol erzi magat vele.
Van akinek kell a napi atkozodas a napi negativ energiat felvenni es leadni.

A tiz ujjan megtudja szamolni hany embert tud befolyasa ala vonni.
Nem hiszem hogy az itteni magyarokra barminemu befolyassal birna mert lathattuk a tamogatottsagat /a szavazatokbol ,hogy csak azok voltak melletuk akiket ujtagkent behoztak/

Azért nem semmi!
Több mint tíz év után kell megtudnom Melittától, hogy kevesebb mint tíz ember tartja el a rádiót, és fizeti ki az Evanov Radio cégnek az évi 35 000 (harmincötezer) dollár stúdióbérletet.

Egyet azért becsülök benned Melitta, te legalább nem hallgatod azt, amit nem akarsz hallani.
Persze ennek van egy rossz oldala is, hiszen halovány fogalmad nincs arról, hogy mi is ez a rádió.
Azt pedig végképp nem értem, hogy amiröl fogalmad nincs, arról hogyan tudsz véleményt mondani. Mesélte a szomszéd?

Erre logikusan azt kellene válaszolnod, hogy amit nem vesz be a gyomrod, azt ugyan miért is hallgatnád. Ez OK.
Viszont amit nem ismersz, arról véleményt sem kellene mondani, mert furán fogsz kinézni.

Én legalább veszem a fáradságot, és amiröl véleményt mondok, azt elöbb megismerem.

Mindig csodáltam az okosságodat, és a logikádat! Csak így tovább!


Bede Fazekas Zsolt
mind a 9 hallgató nevében
 
Oldal tetejére