Motor sport

T

TH6777

Vendég
Mikkelsen kalandja a Fifth Gear-rel
2011. 12. 11. 06.43

<RIGHT>
mikkelsen.jpg



A ŠKODA UK Motorsport 2011-es IRC bajnoka, Andreas Mikkelsen összefogott a Fifth Gear TV műsor sztárjával, Vicki Butler-Hendersonnal, hogy reflektorfénybe állítsák Anglia legmegfizethetőbb és legjobban élvezhető motorsport műfaját. A december 9-én adásba kerülő műsorban Vicki és Andreas egy 12 autós navigációs versenyen, a Zebulon Pike Rally-n vesz részt, melyet a Leicestershire-i Loughborough Autóklub szervezett.


Ehhez a rallyhoz semmilyen speciális felszerelés vagy engedély nem szükséges, egy forgalomképes autót és térképolvasási képességet kivéve. A versenyzők rejtvényeket kapnak, melyeket meg kell fejteniük, miközben 30 mph átlagsebességet kell elérniük az ellenőrzőpontok sorozata között.


A világ egyik legnagyobb ifjú rally-reménységének, Mikkelsennek egy standard, 180 lóerős Skoda Fabia vRS-t kellett vezetnie - mely a 22 esztendős norvég pilóta versenyautójának kiállítótermi változata -, míg Butler-Henderson a navigációért volt felelős.


„Nem tudtam,mire számítsak, és a térképolvasás nem épp az erősségem, mert egy parkolóban is képes vagyok eltévedni!” - ismerte el Vicki. „Totális újoncként nekünk több időt adtak, hogy megtaláljuk az útvonalat. Noha jó sokat hibáztunk, mégsem lettünk utolsók és rengeteget nevettünk. Ez egy hihetetlen jó módja egy este eltöltésének. Gyakorlatoztatod az agyad, élvezed a jó kis ugratásokat, részt veszel egy sportban, melyben egészséges a versenyszellem, mindezt 15 font nevezési díjért és néhány liter üzemanyag áráért.”


Andreas Mikkelsen, a ŠKODA UK IRC bajnok hozzátette: „Ez minden mástól különbözött, amiben eddig részem volt. Nagyszerű szórakozás volt és egyértelműen jó módja a motorsportban való részvétel elkezdésének. Egy ifjú pilótának nagyon fontos, hogy bármely módon tapasztalatot szerezzen, és ami még fontosabb, ez egy tökéletes lehetőség arra is, hogy összeszokj a navigátoroddal. Már értem, Anglia miért volt képes annyi világszínvonalú másodpilótát kinevelni az évek folyamán.”


Mikkelsen a Fabia vRS-sel is nagyon elégedett volt.
„Az eseményen ŠKODA Fabia vRS-sel vettünk részt.
Az országutak elég göröngyösek és keskenyek voltak, de az autó nagy hatással volt rám. Most, hogy már tudom, mit kell csinálni, nagyon jó lenne, ha mégegyszer részt vehetnék egy navigációs ralin, hátha javítani tudnánk a helyezésünkön!”

 
T

TH6777

Vendég
Összefoglaló a Mikulás Rallye-ról - képek
2011. 12. 12. 07.51

<RIGHT>



A hétvégi Mikulás Rallye Szentkirályszabadja melletti első gyorsasági szakasza után három másodperces előnnyel vezetett Turán Frigyes és navigátora, Nemrava Ferenc. A 127 nevezőből Zsiros Gábor és navigátora Őry Tamás, a mezőny egyetlen WRC-jével ekkor az összetett 15. helyen autózott.

„Nagyon jól kezdtük a versenyt, az első szakaszt megnyertük, de aztán volt egy kis technikai problémánk. Ettől visszaestünk, de ezt leszámítva jól vizsgázott a kocsi, jók voltak a beállításai. A murvát nagyon szeretem, és mint kiderült, a Subaru is. Ha nincs a műszaki gond, akkor jó pár hellyel előrébb végzünk, így pedig egy nagyon jó teszt volt, szerintem elég gyorsan mentünk. Nagyon jók voltak a pályák, örültem, hogy sokan szurkoltak a mezőnynek, és jó érzés volt újra itthon versenyezni.” – foglalta össze Turán Frici, aki végül az ötödik helyre hozta be az autót.

Zsiros Gabi három helyet szépített a végére, ugyanis az összetett 12. helyre és ezzel együtt az abszolút amatőr 2. helyre sikerült behoznia a Skoda Octavia WRC-t.

„Nagyon jókat meccseltünk! Az első szakaszon még nem voltam elég gyors, aztán a másodiktól kezdtem javítani, de túlmelegedett a fék, beesett a pedál, és ez nem könnyítette meg a dolgokat. A nézőket biztosan kárpótoltuk, mert rengeteget mentünk keresztben. Vigántpetenden aztán javítottunk. Nagy élmény volt, tényleg jókat küzdöttünk! Azoknak pedig külön köszönöm, akik kilátogattak a pálya szélére és jól érezték magukat. Jövőre mindenképp találkozunk, és megcélzom, hogy az összetett tízen belül végezzek.” – mondta Zsiros Gábor.
 
T

TH6777

Vendég
Az Ezerjó Kupa bajnokai a Ringen: Pénzes Csaba - Mészáros Sándor
2011. 12. 30. 02.12

<RIGHT>
lada_vfts.jpg



Pénzes Csaba és Mészáros Sándor idén már bizonyított az Ezerjó Rallyesprint Bajnokságban, a Szilveszter Rally alkalmával pedig lehetőségük nyílik, hogy összemérjék tudásukat a más bajnokságokban versenyző zsigulisokkal is.

Mészáros Sándor:- Igyekszünk eredmény centrikusan autózni és figyeljük a stoppert, de természetesen a közönségről sem fogunk megfeledkezni. Mivel az abszolút sorrendben nem tudjuk felvenni a versenyt a sokkal erősebb és modernebb technikákkal, ezért célunk, hogy minél jobb helyezést érjünk el a Ladások között.
- Puki (Pénzes Csaba) ezúttal is lelkiismeretesen felkészítette a VFTS-t, olajat cserélt és mindent áthúzott, amit csak lehetett. Az autó karácsonykor már versenykész állapotban letakarva állt a műhelyben. A verseny előtt, még tartunk egy tesztet, hogy utoljára mindent leellenőrizzünk és egy 100%-os autóval állhassunk rajthoz.

- A teszt alkalmával kipróbáljuk a lámpasort is, hiszen a mezőny végéről rajtolva az 1. gyorsaságit nagy valószínűséggel már sötétben fogjuk teljesíteni. Kíváncsi vagyok milyen lesz ilyen körülmények között versenyezni, idén az oroszlányi futam alkalmával már készültünk egy esti szakaszra, azonban az elmaradt.
Reméljük, ezúttal minden összejön és kipróbálhatjuk magunkat illetve a szúróinkat is!

 
T

TH6777

Vendég
BÚÉK!


Ifjabb Érdi Tibor nyerte a Szilveszter Ralit
2012. 01. 01. 06.43

<RIGHT>
erdi_tibor.jpg


Győzelemmel ünnepelte visszatérését a magyar rali pályákra ifjabb Érdi Tibor és Táborszki Atilla, a Kazár-Percze és a Botka-Mihalik párosok előtt az első helyen végezetek az idei Szilveszter Rallyn. Motoros világbajnokunk, Talmácsi Gábor az abszolút ötödik helyen mutatkozott be.

A mezőny egyetlen WRC autójával versenyző páros, már a csütörtök esti első gyorsasági szakaszon magához ragadta a vezetést, amit a verseny végéig már ki sem engedtek kezeik közül. A pénteki 4 gyorsasági szakaszból háromszor autóztak abszolút időt, így végül magabiztos, közel félperces előnnyel végeztek az élen.
Kazár Miklós a Mikulás Rally győzelmétől felvértezve érkezett a Hungaroringre, és már egy félig R4-es Mitsubishivel szálltak harcba a győzelemért. Érdiék Skoda WRC-jével azonban ő sem bírt, így ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel. Egyedül Botka Dávid volt képes megtörni Érdiék uralmát, a negyedik gyorsasági szakaszon ugyanis nem volt nála gyorsabb, de mivel már korábban visszacsúszott, ezért impozáns hajrája most csak egy harmadik helyre volt elég. A negyedik helyen a leggyorsabb "amatőr" pilóta, Bosch Péter zárta a ralit.​


Hatalmas meglepetésre a motoros világbajnokunk már élete első rali versenyén is nagyon komoly neveket utasított maga mögé, Répa Katával az abszolút ötödik helyen zárták a versenyt. Talmának egyébként annyira megtetszett a rali, hogy azt már most megígérte jövőre ismét rajthoz áll a Szilveszter Rallyn.​


A Szilveszter Rally végeredménye:

1. ifj. Érdi Tibor/Táborszki Attila, Skoda Octavia WRC 23.24,3
2. Kazár Miklós/Percze Nándor, Mitsubishi Lancer E9 +27,6
3. Botka Dávid/Mihalik Péter, Mitsubishi Lancer E9 +57,4
4. Bosch Péter/Kis-Tóth Miklós, Mitsubishi Lancer E6 +1.04,4
5. Talmácsi Gábor/Répa Kata, Mitsubishi Lancer E6 +1.14,6
6. Turán Frigyes/Zsíros Gábor, Subaru Impreza R4 +1.19,8
7. Hideg Krisztián/Kecskeméti Balázs, Mitsubishi Lancer E9 +1.28,5
8. Budavári Zoltán/Kulcsár Csaba, Mitsubishi Lancer E8 +1.32,5
9. Szabó Gergely/Walter Tamás, Mitsubishi Lancer E10 +1.36,3
10. Kozma Gábor/Bartha Nándor, Mitsubishi Lancer E9 +1.43,5
 
T

TH6777

Vendég
Yves Matton a Citroen új csapatfőnöke
2012. 01. 07. 02.23

<RIGHT>
yves_matton.jpg



A Citroen hivatalosan is bejelentette, hogy Yves Matton váltja Olivier Quesnel-t, a World Rally Championship csapatfőnöki posztján.


Matton, aki már 2007-ben, Guy Frequelin távozásakor is esélyes volt a pozícióra, máris megkezdi a munkát. Quesnel a Peugeot Sport igazgató tisztjét fogja betölteni.


Quesnel távozását a 2011-es Sebastiens Loeb és Ogier felállású, a Citroen számára sikeres ugyanakkor itt-ott botrányszagú szezon végén jelentették be.


Frederic Banzet, aki Matton felettese lesz, ezt mondta: „Szeretném megköszönni Olivier Quesnel 4 éves munkáját, amit a Citroen Racing Team csapatfőnökeként végzett


„Vezetése alatt a Citroen minden évben megnyerte a gyártói és a versenyzői címet Sebastien Loeb-bel és Daniel Elena-val. Yves Matton feladata lesz, hogy fenntartsa a Citroen Racing magas szintű kiválóságát.”


Xavier Mestelan Pinon-t nevezték ki helyettesnek, aki egyúttal a technikai igazgató is.

 
T

TH6777

Vendég
Február elsején már tesztelne a súlyosan sérült Nicky Hayden


Három hét múlva, február elsején kezdené meg a teszteléseket a komoly csonttörésekkel bajlódó Nicky Hayden, a gyorsasági motorsport MotoGP kategóriájának 2006-os világbajnoka.

"Nagyon bízom abban, hogy ott lehetek a szepangi gyakorláson" - nyilatkozta a 30 éves amerikai pilóta, aki két hete edzés közben bukott, az esés következtében pedig eltörte két bordáját és a bal lapockáját is.

Hayden nem volt hajlandó kés alá feküdni, műtét nélkül szeretne regenerálódni.


A gyorsaságimotoros-világbajnokság április 8-án rajtol Katarban.
 
T

TH6777

Vendég
Gassner Jr az IRC mezőnyében


hermann_gassner.jpg



Hermann Gassner Jr, Németország egyik legkiválóbb fiatal rally versenyzője is képviseltetni fogja magát nyolc futamon, az IRC (International Rally Challenge) 2012-es mezőnyében. A német pilóta egy, a Red-Bull által szponzorált Skoda Fabia Super 2000-essel fog rajthoz állni.


Gassner Jr a magyarországi, Canon Mecsek Rally-n debütált IRC futamon, múlt szeptemberben, és a lenyűgöző abszolút 5. helyen végzett. Azt mondja, már akkor eldöntötte, hogy vissza fog térni az IRC-hez, hiszen a versenyt jellemző kiélezett küzdelmek hozzájárulhatnak a pilótai teljesítményének fejlődéséhez.


„Úgy látszik, nagyon sok időt fogok eltölteni a pilótafülkében ebben az évben, és ez egy nagyszerű dolog – nyilatkozta a 23 éves rallys. – Minden kétséget kizáróan ez a legjobb a fejlődésemnek. Megpróbálom majd felvenni a versenyt a nagyokkal, már a legelejétől fogva. A csapatom, akárcsak a jól megszokott rally járgányom, a Skoda Fabia Super 2000-es, hozzá fognak segíteni ehhez a célomhoz. És ehhez nagyban hozzá fog még járulni Klaus Wicha is, aki egy igazán tapasztalt navigátor. Már alig várom a szezont, hogy végre kezdhessünk!”


Gassner Jr a következő hónapban kezdi meg „hadjáratát” a teljesen kavicsos, sóderes Sata Rallye Açores-n.

Programjában szerepel még az aszfaltos Rally Islas Canarias El Corte Inglés, a Tour de Corse, GEKO Ypres Rally, a cseh Barum és a Sanremo Rally, valamint a magyar futam, a Canon Mecsek Rally is. IRC-s szereplése novemberben, a vegyes felszínű Ciprus Rallyn fog befejeződni.

 
T

TH6777

Vendég
Új módszerek Szabó Krisznek


szabo_krisztian.jpg



A Fit4Race segítségével Szabó Krisztián technikai edzésen vett részt, amelyen ügyességi és reflexgyakorlatok alapján próbálják kideríteni, miként lehet még sikeresebb az autókrosszban.


A teljesítmény-diagnosztikai vizsgálat után a technikai sportokban érintett embereket segítő Fit4Race folytatta a Szabó Krisztiánnal kapcsolatos tevékenységét, és ezúttal egy 90 perces edzésre invitálta a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő autókrosszost. A másfél órás tréning során különböző, a Fit4Race által kitalált eszközökkel „kínozták” Krisztiánt, hogy felmérjék, miben és hol kell változtatni a még nagyobb sikerek érdekében.


„Nagyon jól éreztem magam, azt gondolom, szükség volt erre a további előrelépéshez – mondta az edzés után a junior Európa-bajnok. – Ezek a koordinációs és reflexgyakorlatok vetekedtek egy erőnléti edzés keménységével, úgyhogy most minden porcikámat érzem. Ettől függetlenül már nagyon várom a következő találkozót!”

Az eredmények biztatóak, legalábbis a Fit4Race kitalálója, Matics Zsolt szerint.
„Krisznek nagyon jók a reflexei, ahhoz képest, hogy ez volt az első edzésünk, nagyon jól teljesített. Nem hiszem, hogy gondjai lennének a jövőben, és hiszem, hogy együtt még nagyobb sikerekre leszünk képesek” – mondta mosolyogva a szakember.

 
T

TH6777

Vendég
Delecour különleges ajándéka
2012. 01. 25. 05.10

<RIGHT>
delecour.jpg


A 2012-es Monte Carlo Rally utolsó gyorsasági szakaszán a francia klasszis, François Delecour átadta Ford Fiesta RS WRC-je kormányát navigátorának, Dominique Savignoni-nak. Ez volt a tökéletes ajándék „Doumé” számára karrierje utolsó WRC futamán.


„Fantasztikus volt.” – lelkendezett az alkalmi pilóta, mikor a verseny végeztével visszatértek Monacoba – „Szeretném megköszönni Françoisnak és a Ford csapatának, hogy mindezt lehetővé tették számomra. Igazán nem engedhettem meg magamnak, hogy hibázzak ...”​


A korzikai navigátor úgy döntött, hogy a Monte Carlo Rallyt követően végleg leteszi az itinert: „1985-ben debütáltam a WRC-ben Yves Loubet oldalán. Számos különböző pilótával versenyeztem, míg végül 1999-ben ültem be François mellé. Most már több mint 60 éves vagyok, és egyszerűen nem érzem, hogy képes lennénk folytatni.”​


A különleges esemény alkalmából François Delecour felajánlotta barátjának a kivételes lehetőséget, hogy vezesse Ford Fiestáját a verseny utolsó szakaszán az 5.16 kilométeres Power Stagen.​


„Már teljesítettem 5 vagy 6 versenyt a pilóta szerepében, de a Fiesta WRC egy teljesen más világ.” – számolt be élményeiről Dominique – „Elképesztő volt. François minden tőle telhetőt megtett, hogy minél pontosabban diktáljon és nem ment neki rosszul, sőt. Most lehetősége volt megtapasztalni, hogy a jobb oldalon ülni sem egyszerű feladat.”​


Dominique ideje 4perc 21.9 másodperc volt, így kilométerenként 8 másodperccel bizonyult lassabbnak, mint az végső értékelésben előttük végző Novikov.

A veterán francia páros végül megtartotta előnyét Campanaval szemben és az abszolút értékelés hatodik helyén zárták a Monte Carlo Rallyt.



Főszerepben az egyensúly


image_b1143c59c483756a1114a10c56997207.jpg



Szabó Krisztián elkezdte az alapozást. Gyakran halljuk, az autóversenyekre legjobban egy versenyautó volánja mögött lehet felkészülni, ám a Fit4Race valami olyasmi, ami a téli hónapokban is lehetővé teszi a pilóták számára, hogy tökéletes állapotban legyenek a szezonkezdetkor.


A tréning különböző részekből áll össze: először az egyensúlyt fejlesztő gyakorlatokat vettük górcső alá a Felix Promotion menedzseriroda által képviselt versenyzővel.

„Az egyensúlyi gyakorlatok úgy néznek ki, hogy például ülök egy nagy labdán, a két bokámmal egy focilabdát tartok, közben kormány a kezemben – persze nem igazi, hanem csak egy gumikarika – és képzeletben megyek végig a pályán, közben kormányozok. A gyakorlat lényege, hogy egyszerre többfelé tudjak figyelni és időnként az edzőm, Matics Zsolti bemondja, hogy: „Most!” Utólag fel kell elevenítenem, hogy hol jártam abban a pillanatban a pályán és mit tapasztaltam. Erre azért van szükség, hogy akár három kör után is vissza tudjam idézni a szerelőknek, hogy pontosan melyik körben és mi történt, így ugyanis könnyebb megtalálni az esetleges hibákat” - mondta a Felix Promotion menedzseriroda által képviselt Szabó Krisztián.

 
T

TH6777

Vendég
Mexikóban térhet vissza Ken Block
2012. 01. 31. 02.46

<RIGHT>
ken_block.jpg



Még nem tudni hány világbajnoki futamon áll rajthoz 2012-ben a gymkhana királya, Ken Block.

Nem vett rész a szezonnyitó Monte Carlo Rallyn és a soron következő Svédországban megrendezésre kerülő versenyről is hiányozni fog az amerikai pilóta. A pletykák szerint Block és navigátora, Alex Gelsomino a sorozat harmadik futamán, Mexikóban fog visszatérni a WRC mezőnyébe.


A Mexikó Rally főszponzorai között megtalálható Block első számú támogatója a Monster Energy és a kaliforniai versenyző által alapított DC Shoes is. Ezek láttán már korántsem tűnik alaptalannak a hír, hogy az amerikaiak csillaga március második hétvégéjén újra csatlakozik a világ legjobbjaihoz.

Sokáig azonban már nem kell találgatni, hiszen a mexikói rallyfiesta nevezési listája február 9-én kerül nyilvánosságra.

 
T

TH6777

Vendég
Ogier lehet az idei év meglepetése
2012. 02. 03. 05.54

<RIGHT>
sebastien_ogier.jpg



Kris Nissen, a Volkswagen Motorsport igazgatójának vélemény szerint Sebastien Ogier még komoly meglepetéseket okozhat a WRC-k mezőnyében Szuper 2000-es Škodájával.

A hétszeres WRC futamgyőztes, Ogier és navigátora, Julien Ingrassia a Volkswagen programjának keretein belül egy teljes szezon teljesítenek a Škoda Fabia S2000-rel. A német márka és versenyzőik ennek köszönhetően már Polo R WRC jövőévi bevetése előtt hasznos tapasztalatokra tehetnek szert.

Annak ellenére, hogy a Szuper 2000-es versenyautók körülbelül 20 lóerővel gyengébbek a jelenlegi WRC-ktől, Ogier képes volt ledolgozni ezt a hátrányt és abszolút 3. időt futott a Monte-Carlo Rallyn.

„Sebastien tempója lenyűgöző volt a Monte-Carlo Rally nyitó szakaszában” – nyilatkozta Kris Nissen – „ Ez bizonyítja, hogy olyan versenyzőt szerződtettünk, akiben remek lehetőségek rejlenek. Meg vagyok róla győződve, hogy ő lehet az idei világbajnoki sorozat egyik nagy meglepetése.”

 

Szaszyka72

Állandó Tag
Állandó Tag
Ken Block mi a francot keres egyáltalán a Rali VB-n? Bezzeg Markko Martin sehol nincs :-(((((( Pedig őt szerettem, és nagyon jó pilóta volt!!!
 
T

TH6777

Vendég
Teszt: Klasszikus a hétköznapokra
2012. 02. 07. 04.06

<RIGHT>
hb_coupe.jpg



BMW alapokon mutatkozik be a HB Coupé


A régi idők hangulatának modern technikával való ötvözése nem újkeletű ötlet, hiszen a klasszikus elegancia nem csak az autóiparban keveredik napjaink vívmányaival, de az építészetben és a lakberendezésben is közkedvelt a kettősség ilyesfajta burjánzása.

Nos, a Wiesmann testvérek után ezúttal a Huet fivérek szenvedélye által született meg egy ígéretes alkotás, ami nem csak a retro híveinek szívét rabolhatja el. Tino és Paul először persze nem is álmodoztak arról, hogy saját autót építsenek, de kedvenc hobbijuknak hódolva először veteránautós rendezvények szervezőiként, majd ritka járművek bérbeadóiként váltak közismertté.

A HB Special csak amolyan kezdeti szárnypróbálgatás volt

A kreativitás végül mégis utat törhetett magának, s a Triumph TR6 alapjaira megépült az első saját típus, ami a HB (Huet Brothers) Special elnevezést kapta a keresztségben.

A kezdeti szárnypróbálgatások sokak elismerését kivívták, így végül megszületett a Huet Brothers Coupé koncepciója, ami a ’70-es évek hangulatát napjaink csúcstechnikájával, nevezetesen a BMW tagadhatatlanul hatékony hajtásláncaival fejeli meg.

A szénszálas borítás alatt a BMW modern műszaki vívmányai lapulnak

A teljes mértékben karbonszálas alapokra építkező újdonság alig 1,1-1,2 tonnás tömegét az ismert soros hathengeres, háromliteres benzinmotor 306 lóerős teljesítményre és 400 Nm nyomaték leadására képes átirata-, valamint egy négyhengeres dízelmotor 204 lóerősre hangolt változata is repítheti.

A százas sprint ideje ezzel igen ígéretes módon 4,3 és 5,6 másodperc között alakul, miközben a végsebesség a hallgatólagos egyezményhez igazodva 250 km/órában korlátozott.

A menetteljesítmények ígéretesek, a megjelenés vonzó

A hátsókerékhajtású Coupé alapváltozatában egy hatfokozatú manuális egységgel oszthatjuk be a motor erőforrásait, de voksolhatunk egy hétsebességes duplakuplungos, vagy dízelmotorral párosítva egy nyolcfokozatú automataváltó mellett is.

A hab a tortán, hogy a szépséges túraautó megjelenését, és hangolását a saját szájízünknek megfelelően választhatjuk meg, hiszen lesz egy klasszikus megjelenésű, finomabb hangolású Coupé, és egy nyersebb, modernebb fellépésű RR változat is.

Reméljük, hogy viszontlátjuk még a Huet testvérek művét


Mivel a Huet testvérek egyelőre a hétköznapokra termett autó fejlesztésének kezdeti stádiumánál tartanak, vélhetően a vételár a munkálatokat finanszírozó foglalókkal egyetemben alku tárgyát képezheti, de a kis manufaktúra vállalkozókedvű befektetők jelentkezését is várja. Szurkolunk nekik.
 
T

TH6777

Vendég
Svéd-rali - Latvala az élen, Loeb komoly hátrányban


A finn Jari-Matti Latvala áll az élen a rali-világbajnokság idei második állomása, a svédországi verseny pénteki szakaszainak teljesítése után.

Mögötte honfitársa, Mikko Hirvonen következik, míg a harmadik helyről a norvég Petter Solberg várja a szombati folytatást.
A sorozatban nyolcszoros világbajnok francia Sébastien Loeb több mint kétperces hátrányt szedett össze annak következtében, hogy a hetedik szakaszon kicsúszott.

Eredmények, állás a pénteki verseny (9 szakasz) után:

1. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn, Ford Fiesta RS) 1:22:16.8 ó
2. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Citroe:n DS3) 17.2 mp hátrány
3. Petter Solberg, Chris Patterson (norvég, brit, Ford Fiesta RS) 20.0 mp h.
...7. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroe:n DS3) 2:09.7 p h.
 
P

PókerTomi

Vendég
Nascar versenyekhez nem lehet valahonnét hozzájutni, nem tudjátok? köszi előre is :) Valamikor most kezdődik a szezon.
 
P

PókerTomi

Vendég
Ken Block mi a francot keres egyáltalán a Rali VB-n? Bezzeg Markko Martin sehol nincs :-(((((( Pedig őt szerettem, és nagyon jó pilóta volt!!!


Egy ikon, ennyi . (Azt hiszem így mondják). Rallis oldalakon olvastam, hogy színesíti stílusával a mezőnyt de ennél több nem nagyon van benne. :111:
 
T

TH6777

Vendég
A Michael Shank Racing halasztani kénytelen
2012. 02. 21. 03.37

<RIGHT>
indycar.jpg



A Michael Shank Racing kénytelen elhalasztani Indy Car szezonjának kezdetét, vagy egy módosított versenynaptárral kénytelen nekivágni a szezonnak, szponzorációs problémák miatt.


A csapat megegyezett a Lotusal mint motorbeszállítóval, és reményeik szerint Paul Tracy lesz a versenyzőjük, de még tesztekre van szükségük, és elismerték, hogy a tavalyi szponzorációs tárgyalások problémái továbbra is fennállnak. „Megvan az autónk és hozzá a csapat is, mégis tovább kell folytatnunk a kemény munkát azért, hogy összeszedjük a szponzori pénzeket. Nem akarom azt, hogy csak kifussunk a pályára eredmények nélkül. Meg akarjuk mutatni mire is vagyunk képesek.”

„ Az a célom hogy ezt a dolgot képesek legyünk elindítani, és ha ez azt jelenti, hogy technikai partnerekkel kell dolgoznunk, vagy, hogy csak egyes futamkora koncentráljunk, hát legyen.

„ Természetesen a fiúk kint vannak és tesztelnek, ez a legjobb helyzet, amiben csak lehetünk. Egy kicsit nagyobb akadályt kell megmásznunk, mint azt gondoltuk volna, de nem fogjuk feladni harc nélkül.

Az Indy Car-ba való belépés egyben az együléses versenyzésbe való visszatérést is jelenti a Shank Racing számára, mely még az Atlantic szériával kezdődött majd folytatódott a Grand-Am ben, ahol idén megnyerték a Daytona-i 24 órás viadalt.

A Michael Shank Racing (MSR) egy együttműködés Michael Shank, a NASCAR pilóta AJ Allmendinger, és az üzletember Brian Bailey között.
 
T

TH6777

Vendég
Uraim a HÖLGY NEM SZŐKE...

Hölgyek közt az első
2012. 02. 21. 07.50

<RIGHT>
vicky_piria.jpg



Az olasz tinédzser Vicky Piria lett a GP3 mezőnyének első női versenyzője, miután leszerződött a széria újoncához, a Trident Racinghez.



Ugyan már több női pilóta is tesztelhetett Formula-3-as autót a múltban, versenyzői üléshez egyikük sem jutott. Így Piria az első, aki egy teljes bajnokságot végigversenyezhet. A 18 éves Piria a Formula Abarth bajnokságból lépett feljebb.


„ Miután befejeztem a Formula Abarth bajnokság 2011-es szezonját, adódott egy lehetőségem hogy egy Formula 3-as autót teszteljek, melyben azonnal megláttam egy lehetséges formula autós karrier lehetőségét.”


„ Amikor a Trident Racing kifejtette nekem GP3-as szezonjuk részleteit, egyből tudtam, hogy élnem kell a lehetőséggel.”


„Tudom hogy sok a lehetséges forgatókönyv, különösképpen mert a mezőnyben sokan jóval tapasztaltabbak mint én. Ugyanakkor nem érzek nyomást. Tudom hogy megengedhetek magamnak egy tanuló évet, fel vagyok készülve arra hogy a 2012-es évet a fejlődésnek szenteljem.”

Piria a Trident Racing első női pilótája.
 
Oldal tetejére