Küzdősportok

T

TH6777

Vendég
Jót csatáztak a harcosok Szarvason!
2011. 11. 17. 08.13

<RIGHT>



A szarvasi városi sportcsarnokban rendezték meg a Szarvasi Fight Club „Harcosok csatája 2” küzdősport gálát, amely keretében K-1, ökölvívás és MMA mérkőzéseket láthatott a szép számú nézősereg.


14 mérkőzést láthattak a nézők, s a legizgalmasabb és leglátványosabb az utolsó, a Vidákovics Patrik-Pethes Viktor K-1 mérkőzés volt. A jól szervezett verseny méltóan szolgálta a harcművészet ügyét.

Eredmények:



1; KALDERÁS ERIKA (SZOLNOK) – NAGY REGINA (GYOMAENDRŐDI HUNBOX SE) NŐI ÖKÖLVÍVÁS 2X2 PERC; GYŐZTES: KALDERÁS ERIKA
2; SZAKÁLOS TAMÁS (GYOMAENDRŐDI HUNBOX SE) – KRÁTKY PÁL (SZARVASI FIGHT CLUB SE) K-1 2X2 PERC; GYŐZTES: KÁTKY PÁL
3; KATONA ATTILA ( MEZŐTÚRI THAI BOX KLUB) – KOVÁCS ÁKOS (SZARVASI FIGHT CLUB SE)K-1 2X2 PERC; GYŐZTES: KATONA ATTILA
4; PERLAKY GÁBOR (BAJAI KICK-BOXING SE) – DEZSŐ ZOLTÁN (SZARVASI FIGHT CLUB SE)K-1 2X2 PERC; GYŐZTES: PERLAKY GÁBOR
5; RÁCZ ANDRÁS ( MEZŐTÚRI THAI BOX KLUB) – KONDACS DÁVID (SZARVASI FIGHT CLUB SE)K-1 2X2 PERC; GYŐZTES: RÁCZ ANDRÁS
6; SZŰCS ÁDÁM ( MEZŐTÚRI THAI BOX KLUB) – SZEBEGYINSZKI PÉTER (SZARVASI FIGHT CLUB SE) K-1 2X2 PERC; GYŐZTES: SZEBEGYINSZKI PÉTER
7; CSONGRÁDI MÁTÉ (KOKO GYM PÁPA) – SZEKERA MIHÁLY (SZARVASI FIGHT CLUB SE)K-1 2X2 PERC; GYŐZTES: CSONGRÁDI MÁTÉ
8; TÓTH KÁROLY ( MEZŐTÚRI THAI BOX KLUB) – KONDACS ATTILA (SZARVASI FIGHT CLUB SE) K-1 2X2 PERC, GYŐZTES: TÓTH KÁROLY
9; KERECSÉNYI GERGŐ (KOKO GYM PÁPA) – BAE JANG HO (SZARVASI FIGHT CLUB SE)K-1 2X2 PERC; GYŐZTES: KERECSÉNYI GERGŐ
10; MOLNÁR KÁROLY (KOKO GYM PÁPA) – KISS GERGELY (SZARVASI FIGHT CLUB SE)K-1 2X2 PERC; GYŐZTES: KISS GERGELY
11; SEBŐK DÁNIEL (KOKO GYM GYŐR) – LOSONCZI IMRE (SZARVASI FIGHT CLUB SE) K-1 2X2 PERC; GYŐZTES: SEBŐK DÁNIEL
12; BÁNFALVI GÁBOR (BAJAI KICK-BOXING SE) – VÁRADI TAMÁS (GYOMAENDRŐDI HUNBOX SE)K-1 3X2 PERC ; GYŐZTES: VÁRADI TAMÁS
13; HEGEDŰS ANDRÁS (SÁRKÖZI MMA FIGHT TEAM) – GÁL IMRE (KÖRÖSTARCSAI OUTLAW TEAM)MMA 3X2 PERC; GYŐZTES: HEGEDŰS ANDRÁS
14; VIDÁKOVICS PATRIK (BAJAI KICK-BOXING SE) – PETHES VIKTOR (HATVANI THAI-BOX CLUB)K-1 3X3 PERC; GYŐZTES: PETHES VIKTOR
 
T

TH6777

Vendég
A 81 kg-os Tóth Krisztián arany-, míg a 63 kg-os Gáspár Eszter bronzérmet nyert az oroszországi Tyumenyben zajló U23-as cselgáncs Európa-bajnokság szombati napján.

Az európai szövetség honlapja szerint a mindössze 17 éves, friss magyar bajnok Tóth fehérorosz, litván és olasz ellenfélen keresztül jutott be a négy közé, ahol ipponnal verte az orosz Sztanyiszlav Szemenovot. Az örmény Artyom Bagdaszarjan elleni döntő óriási csatát hozott, s végül a KSI dzsúdósa jukóval bizonyult jobbnak, megszerezve a magyar dzsúdósport 14. aranyát az U23-as Eb-k történetében.
A miskolci Gáspár osztrák, portugál és holland rivális legyőzésével verekedte be magát az elődöntőbe, ahol kikapott a lengyel Halima Mohamed-Seghirtől. A bronzcsatában a hazai közönség előtt szereplő Tatyjana Kazenyukkal nézett farkasszemet, és ipponnal nyert, így ő állhatott fel a dobogó legalsó fokára.
A középső versenynap többi magyarja, azaz Krizsán Szabolcs (81) és Szabó Franciska (70) helyezetlenül zárt.

A pénteki nyitónapon Zámbori Bence arany-, míg az ugyancsak 66 kg-os Gorjánácz Zsolt bronzérmet nyert az utánpótlás Eb-n.


Vasárnap:
Kersics Dávid (90), Kaszás András (100), Cirjenics Miklós (100), Juhász Ádám (+100) és a 78 kg-ban címvédő Joó Abigél lép tatamira a nyugat-szibériai városban, ahol 37 ország 314 cselgáncsozója verseng.
 
T

TH6777

Vendég
Kick-box Világbajnokság: Elkezdődnek a selejtezők Dublinban.


semi_contact_xlsport.jpg



Megérkezett a magyar kick-box válogatott a WAKO semi-contact és light-contact világbajnokságára,,Dublinba, és érkezés után szerencsésen átesett a mérlegelésen is. Amúgy az írek nagyon készültek erre az eseményre. Ez az első alkalom, hogy Írország ad otthont a WAKO Kick-box Világbajnokságnak.


Csúcspontja annak a 20 éves nemzeti és nemzetközi munkának amelyet az Ír Kick-box Szövetség a sportág fejlesztése érdekében végzett .Az esemény támogatói az Ír Kick-box Szövetség, az Ír Harcművészeti Szövetség, a Failte Igazgatósága és Dublin Város Tanácsa. Jellemzi a világbajnokságot, hogy az eseményen 140 rendező és 65 nemzetközi bíró működik majd közre 51 ország 901 versenyzőjének küzdelmében, több mint 500 fős a kísérők létszáma és jelentős a nemzetközi média részvétele. Nem csoda, hiszen Írországban és a világon egyre népszerűbb a kick-box. A világon több, mint 2 millióan űzik ezt a sportot. A WAKO-t elismerte a Sport Accord , a kick-box sport egyike a Sport Accord által elismert 13 küzdősportnak. Jelenleg a WAKO kick-boxnak 128 tagországa van, amelyből 84 az országuk sportminisztériuma , Olimpiai Bizottsága által elismert nemzeti szövetségnek számít.
Visszatérve a mérlegelésre a magyarok közül mindenki hozta a versenysúlyát, s így a figyelem a keddi sorsolásra irányult. Több versenyzőnket kiemelték, ettől függetlenül még a kiemeltekre is kemény összecsapások várnak. Ezek szerdán elkezdőnek, a következő mérkőzésekkel:

Semi-contact:

69 kg. Veres Alex - Blake Waters (USA) a 8-ba
74 kg. Gömbös László - Sascha Gräske (Németország) a 8-ba.
79 kg. Mórádi Zsolt – Alex Lane (Usa) a 8-ba.
84 kg. Rédei János – Neri Stella (Olaszország) a 8-ba
89 kg. Imre Tamás - Mutasem ElHamut (Törökország) a 8-ba.
94 kg,. Jároszkievicz Krisztián - Jason O'Grady (Nagy-Britannia) a 8-ba
+94 kg.Csikós Péter – Pfilip Salugin (Oroszország) a 8-ba


Nők:
55 kg. Hanicz Nelly – Dana Rüger (Svájc) a 8-ba
60 kg.Busa Andrea – Tina Koder (Szlovénia) a 8-ba


:cool:65 kg. Kádas Adrienn:cool: – Adelheid Rumpl (Austria) a 8-ba

+70 kg. Kondár Anna - Mariastella Gioe (Olaszország) a 8-ba

Full-contact:
63, 5 kg. Görbics Gábor – Giuseppe di Cuia (Olaszország) a 8-ba
:cool:67 kg. Németh Ádám –Niall Mc Dermot (Írország) a 8-ba
75 kg. Szabó László - Morgan Legal (Franciaország) a 16-ba.
 
T

TH6777

Vendég
:cool:Kick-box: Kádas Adrienn világbajnok!kiss


kick_box1_xlsport.jpg



Dublinban a pénteki napon a full-contact versenyzők a döntőbe jutásért küzdöttek, míg a semi-contact szabályrendszerben elkezdték a döntőket.

A fullosok közül Görbics Gábor nagy csatát vívott az orosz Szergej Lipinecs-csel. Az orosz a mérkőzés elején „talált” néhány pontot, s hiába indult be rá jellemző módon Görbics, a bírókat ez nem hatotta meg. Így bronzéremmel térhet haza.
Nem járt szerencsésebben Kulacsik Mirkó sem, aki sérülése miatt szintén bronzérmes helyen végzett. Így eldőlt, hogy a full-contact csapat két bronzéremmel gazdagította a magyar válogatott éremgyűjteményét.
A semi-contactos lányok ma küzdötték le döntőiket.
Kondár Anna +70 kg-ben az orosz Irina Murasova elleni mérkőzéssel kezdte meg a döntőket a mai napon. Mint ilyenkor lenni szokott, az első mérkőzés nagy idegeskedések mellett indul be. Nem történt ez ma sem másképp!Sajnos Panni nem tudott a túlzott elvárásaitól könnyen bunyózni és így kétszer meg tudta lepni őt orosz ellenfele. Ez pedig elég volt, nagy szomorúságunkra! Így Anna a gyönyörűen csillogó ezüstérem boldog tulajdonosa lehetett, mindezt egy olyan mezőnyben, ahol súlycsoportonként, legalább 8 versenyző aranyesélyes volt!
Nagy Henrietta 70 kg-ban csodálatosat küzdött angol világbajnok ellenfelével, Bev Sturzakerrel akiről azt kell tudni, hogy a világ egyik legjobb versenyzőjének tartják Végig fej-fej mellett tudott Henrietta maradni, és a közönség a nagy esélyes angol lány biztatásáról átállt a nagyon rokonszenvesen, hatalmas akarással küzdő magyar lány mellé. Sajnos az angol lány tartani tudta szerény, de biztos előnyét, így Heninek is meg kellett elégednie az ezüsttel.
Veres Mercédesz 50 kg-ban végig vezette a mérkőzést az olasz Giulia Cavallaro ellen, hihetetlen technikákkal szerezte folyamatosan a pontokat. Egészen a legvégéig, a harmadik menet végéig kitartott a lendület, ahol egy pillanatnyi kihagyás, s ez bizony elég volt a nagyon rutinos ellenfélnek, aki kihasználta ezt, és 8 másodperccel a vége előtt megfordította a mérkőzést. A válogatott egyik újonca így is fényesen megállta a helyét.

65 kg-ban Kádas Adrienn úgy szerzett aranyérmet a cseh Blanka Sindlerova ellen, amiről sokáig fognak beszélni a sportot szeretők, hiszen ez a fiatal lány olyat hajtott végre, ami még ebben a szakmában sem túl gyakori.

Gyakorlatilag, a teljes ismeretlenségből zúzta szét a felnőtt mezőnyt, simán és könnyedén magamögé utasítva mindenkit, és lett 17 évesen felnőtt világbajnok!!:cool:kiss

Begyűjtötte ezzel az első világbajnoki aranyérmet Dublinban, s reméljük, a szombati döntőkön még számos aranyérem születik majd.


Női ökölvívó ob - Kovács Mária 11. aranyérme


kovacs_maria.jpg



A 11. bajnoki aranyérmét szerezte meg vasárnap Kovács Mária a Hodmezővásárhelyen rendezett női ökölvívó országos bajnokságon.


A világ- és Európa-bajnok sportoló az olimpia műsorán is szereplő 75 kg-ban győzött, miután a fináléban egyértelmű győzelmet aratott az idei Eb-n 81 kg-ban bronzérmes Nagy Tímea ellen.
"A tizenegy aranyérmem közül a tavalyit és az ideit szereztem meg a legnehezebben, tavaly Ducza Anita, idén Nagy Tímea kemény ellenfél volt" - nyilatkozta a magyar szövetség tájékoztatása szerint Kovács Mária, aki bízik abban, hogy a májusi kínai világbajnokságon kivívja az olimpiai kvalifikációt. "Elsősorban támadószellemben kell javulnom, arra kell törekednem, hogy megsemmisítsem az ellenfelet, talán ez az úgynevezett gyilkos ösztön az, ami még hiányzik belőlem."

A döntők eredményei:
48 kg:
Böde Anita (Edőcs István B. K.)-Váry Lili (Vecsés) 5-0
51 kg:
Ancsin Katalin (KSI)-Beri Krisztina (DVSC) 4-1
54 kg:
Némedi Varga Csilla (Soproni Gyevát)-Vennes Dzsenifer (Vecsés) 5-0
57 kg:
Rácz Leila (MTK)-Csáki Éva (Hódmezővásárhely) 3-2
60 kg:
Szabó Beáta (University Boksz Club)-András Nikoletta (Tatabánya) 5-0
64 kg:
Papp Nikolett (MTK)-Dobos Zsuzsanna (Soproni Gyevát) 5-0
69 kg:
Nagy Bianka (Szeged)-Oláh Eszter (Egri Sportiskola) 5-0
75 kg:
Kovács Mária (PVSK)-Nagy Tímea (DVSC) 5-0
81 kg:
Monostori Klaudia (Szolnoki Damjanich)-Angeli Cserne (Szeged) 5-0
+81 kg:
Angyal Afrodité (Hódmezővásárhely)-Ipacs Patrícia (Egri Sportiskola) döntő fölény az 1. menetben




Ungvári győzött a tamperei bokszversenyen


ungvari_istvan_xlsport.jpg



A 49 kg-os Ungvári István vasárnap megnyerte a Tamperében rendezett nemzetközi ökölvívótornát.



A magyar csapat tájékoztatása szerint 2008-ban Európa-bajnoki bronzérmes hajdúsámsoni bokszoló a fináléban az észt Kirill Serikovot győzte le 20-9-es pontozással.
A torna másik magyar döntőse a 91 kg-ban szereplő Deél Szabolcs volt, aki a harmadik menetben feladással kapott ki az angol Warren Baistertől.

A két finalistán kívül Kalucza Norbert (56 kg) és Nagy Péter (81 kg) is dobogóra állhatott, miután az elődöntőig meneteltek, s ezzel bronzérmet szereztek.



 
T

TH6777

Vendég
Kábítószer-túladagolás miatt életveszélyben a bokszvilágbajnok


Túladagolta magát kábítószerrel és kritikus állapotban szállították kórházba Shannan Taylor profi bokszvilágbajnokot hétfő reggel Sydneyben.

A 39 esztendős, középsúlyú ausztrál ökölvívó a beszámolók szerint évtizede küzd drogproblémákkal, és profi pályafutása alatt már több ízben részt vett - a jelek szerint azonban eredménytelenül - leszoktató programokban. A ringben azonban legutóbb sikerrel lépett fel: októberben a thaiföldi Sintung Kietbusaba legyőzésével a WBF (Boksz Világalapítvány) világbajnoka lett, de ugyanennél a szervezetnél birtokolta már a vb-övet 2004-ben (akkor nagyközépsúlyban) és 2007-ben is.

Az agresszív támadó stílusáról ismert Taylor 1992-ben kezdte karrierjét a hivatásosok között, s eddigi 65 mérkőzése közül - három döntetlen és tíz vereség mellett - 52-t megnyert, közte 37-et kiütéssel.
 
T

TH6777

Vendég
Ökölvívó ob - Több mint százan a 88. boksz ob-n
2011. 12. 08. 07.30

<RIGHT>
bokszkesztyu_xlsport.jpg



Megkezdődtek szerdán a 88. férfi amatőr ökölvívó országos bajnokság küzdelmei Szombathelyen, ahol 42 klub 108 versenyzője lép szorítóba.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint ez az utóbbi öt év "legnépesebb" ob-ja, mely szombatig tart a Haladás Rohonci úti csarnokában.
Nincs ugyanakkor a 108 induló között a válogatott erősségének számító Varga Miklós és Szellő Imre. A 60 kg-osok között idén világbajnoki negyeddöntős, s ezzel olimpiai kvótát szerzett Varga jelenleg a félprofi WSB-sorozatban érdekelt milánói klubjával készül jövő heti, moszkvai fellépésére, míg a szintén az olasz csapat kötelékébe tartozó, idei Európa-bajnoki bronzérmes Szellő Imre kézsérülése miatt nem vehet részt a versenyen.
A szerdai program mindjárt meglepetéssel indult, miután papírsúlyban (49 kg) a 2009-es magyar bajnok Kanalas Róbert segédpontokkal kikapott Nádori Tibortól, igaz, a csarnokban többen, így Csötönyi Sándor, a szövetség elnöke is másképp látta a mérkőzésen történteket, mint ahogy a pontozók, s véleményének hangot is adott.

 
T

TH6777

Vendég
Csernoviczki Éva az ötödik helyen végzett a 48 kg-os súlycsoportban a cselgáncsosok olimpiai kvalifikációs Világkupáján, a tokiói Grand Slam-viadalon.

A magyar versenyző a holland Birgit Ente legyőzése után a negyeddöntőben kikapott a később harmadik helyen záró belga Charline Van Snicktől.

A japán fővárosban zajló Vk-n még két magyar, Nagysolymosi Sándor és Krizsán Szabolcs vesz részt, egyaránt a férfi 81 kg-os között.
 
T

TH6777

Vendég
London 2012 - Nagy Péter nyert a súlyemelők olimpiai tesztversenyén


sulyemeles1_xlsport.jpg



Nagy Péter nyert a brit fővárosban, a londoni olimpia hivatalos súlyemelő tesztversenyének számító vasárnapi viadalon az ólomsúlyúak mezőnyében.

A szegediek idei Universiade-győztese 396 kilogrammos összetett eredménnyel végzett az élen, megelőzve többek között a kategória legjobbjainak sorába tartozó lengyel Bartlomiej Bonkot és német Almir Velagicet is.
A novemberi, franciaországi világbajnokságon nyolcadik magyar emelő - amint arról Bökfi János, a válogatott szövetségi kapitánya a helyszínről az MTI-nek beszámolt - öt jó gyakorlattal rukkolt ki, szakításban 178, lökésben pedig 218 kilót teljesítve.
A plusz 105 kilósok tíz versenyzőt felvonultató küzdelmében indult egy másik magyar, a hat jó fogást bemutató Gyurkovics Ferenc is, aki 173 és 202 kg-os fogásnemi eredménnyel, összetettben 375 kilóval az ötödik lett.

A jövő nyári londoni ötkarikás súlyemelő-vetélkedőnek otthont adó ExCel csarnokban rendezett, afféle előolimpiának tekintett eseményen rajthoz állt egy magyar női emelő is: Magát Krisztina a plusz 75 kilogrammosok között, a B csoportban a negyedik lett 215 kg-os összproduktummal úgy, hogy csak az utolsó lökését rontotta el 121 kilón, előtte azonban öt jó gyakorlattal 97, illetve 118 kilogrammot teljesített.



 
T

TH6777

Vendég
Aranyérem megszerzésében is bizakodik a cselgáncsozók elnöke!
2011. 12. 13. 07.05

<RIGHT>
toth_laszlo_cselgancs_elnok.jpg



Az elmúlt évtizedekben egyre inkább belelendültek a magyar cselgáncsozók. Kovács Antal barcelonai aranya mellett olimpiai ezüst- és bronzérmek, világ- és Európa-bajnoki érmek jelzik: jól áll a sportág. Ezt az összképet a pekingi, gyengébb szereplés sem tudja elhomályosítani, hiszen az utóbbi három évben ismét komoly eredményeket értek el legjobbjaink.

A jelenlegi helyzet, az olimpiai esélyek taglalása előtt a szövetség elnökének, dr. Tóth Lászlónak (képünkön) az egyéni pályafutásáról is szót ejtettünk.
„Gyerekkoromban úszással, kézilabdával és kajakozással is próbálkoztam Győrben, mielőtt végleg elköteleztem magamat a cselgáncs mellett” - emlékezett dr. Tóth László. „A győri Bercsényi Miklós Gimnáziumban - ahol a Borkai Zsolt, MOB elnökünk feletti évfolyamban tanultam - rengeteget kaptam Tóth Béla testnevelő tanáromtól, akinek tanácsára sokat futottam. Meggyőződésem, hogy elsősorban ennek a felkészítésnek köszönhetően a lábam soha nem volt sérült. Maga a sportág pedig azért tetszett, mert a test test elleni küzdelem során igen jó mozgáskultúrára lehetett szert tenni. Ráadásul szemtől szemben versenyezve, le lehetett győzni az ellenfelet.”

- Pályafutása során a 86 kilós súlycsoportban kétszer volt felnőtt bajnok. A Japánban, Kobe városában megrendezett Universiadén pedig az abszolút kategóriában az előkelő 5. helyen végzett, majd 1988-ban visszavonult. Hogyan alakult ezt követően a sportággal a kapcsolata?
„Előbb sporttársaim beválasztottak az U. Dózsa elnökségébe. A kilencvenes évek elején a Budapesti Judo Szövetség alelnöke lettem, 1998-ban pedig az országos szövetség elnöki megbízatását is megkaptam. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy az európai szövetség 2001-ben pénztárosává választott meg, s ezt a tisztséget a mai napig is én látom el.”

- Jogász, három nyelven beszél, s üzleti tevékenysége mellett sok időt áldoz sportágára. Miként látja a judo jelenlegi helyzetét?
„Szerencsére az utóbbi években jó irányba fejlődik a sportág. A szabályok ugyanis a korábbi dzsungelharccal szemben a technikás judót helyezik előtérbe, miközben a lábfelszedéseket kiiktatták. Persze a változtatások nem mindenkinek jöttek jól. Európa-bajnokunk, Hadfi Dániel például éppen ezért kénytelen visszavonulni, mert neki a korábbi keretek sokkal jobban engedték az ő stílusát kibontakozni.”

- 2007-ben hatalmas sikernek számított, hogy a Rio de Janeiroban volt világbajnokságról négy versenyzőnk is bronzéremmel térhetett haza. Pekingben viszont csak négy hetedik hely jutott - miért?
„Az alapvető hiba a pszichés felkészülés elrontásában keresendő. Legjobbjaink ugyanis nem felejtették el, amit korábban tudtak. Az egyszeri kisiklást bizonyítják a Pekinget követő világversenyek eredményei is, amelyek közül a 2010-es, bécsi Európa-bajnokság emelkedik ki a hét magyar éremmel, ami egyben a Nemzetek pontversenyének első helyét is eredményezte számunkra.”

- Elképzelhetőnek tart egy ilyen, kiugróan eredményes szereplést a londoni olimpián is?
„Természetesen egy-egy ilyen, sikersorozatot követően is meg kell maradnunk a realitások talaján. Csernoviczki Éva, Karakas Hedvig, Mészáros Anett és Joó Abigél, illetve Ungvári Miklós, Csoknyai László és Bor Barna egyaránt esélyes lehet az érmes helyezésre. Jómagam több dobogós helyezésben reménykedem, s ezen belül egy aranyérem megszerzésében is bizakodom.”

- A magyar cselgáncsozás nagy elismerését jelenti a napokban meghozott döntés, amelynek értelmében 2013-ban Európa-bajnokságot rendezhetünk.
„Óriási siker ez számunkra, hiszen az 1981-ben, Debrecenben, csak a férfiak számára megrendezett kontinensbajnoksággal szemben ez alkalommal a férfiak és a nők után a csapatok vetélkedését is mi bonyolíthatjuk el. Ráadásul úgy kaptuk meg a rendezés jogát, hogy fő riválisunk, London visszalépett a javunkra.”
 
T

TH6777

Vendég
Balzsay: Bacskai ott lehet Londonban


bacskai_balazs_xlsport.jpg



Balzsay Károly szerint az angyalföldi ökölvívók kitettek magukért a múlt heti országos bajnokságon, Bacskai Balázs pedig jó eséllyel pályázik az olimpiai kvótára.

A Vasas-Süllős Ökölvívó Szakosztály igazgatójaként tevékenykedő sportember, aki a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka, különösen a csapatversenyben elért első helyre büszke. „A szombathelyi ob volt az első olyan nagy megmérettetés, amelyen egy egész szakosztályért szorítottam. Embert próbáló volt, a bajnokság végére rekedtre kiabáltam magam” – kezdte Balzsay.
„Öt döntősünk volt, három aranyat és két ezüstöt szereztünk, valamint miénk lett a csapatelsőség is. A Vasas ezzel bebizonyította, hogy egy dinamikus, lüktető egyesület, és továbbra is az élvonalban van a helye. Ez persze akkor válik teljessé, ha Bacskai Balázs áprilisban olimpiai indulási jogot szerez, amire minden esélye megvan” – hangsúlyozta a világbajnok.
Az olimpiai kvalifikációs versenyt Isztambulban rendezik meg tavasszal, ahol a döntősök kapnak kvótát.


A Vasas-Süllős Ökölvívó Szakosztály színeiben ők szereztek érmet a szombathelyi országos bajnokságon:

Arany:
69 kg – Bacskai Balázs
91 kg – Darmos József
+91 kg – Kurtucz Csaba


Ezüst:
52 kg – Berna Dávid
60 kg – Fodor Milán
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Arreola már most visszavágna Klicskónak


Vitali_Klitschko_160_xlsport.jpg



[SIZE=-0]Chris Arreola szombaton Rafael Butler ellen lép szorítóba, azonban az [/SIZE][SIZE=-0]ökölvívás[/SIZE][SIZE=-0] világában már most az a hír terjed, hogy az amerikai bokszoló szeretne ismét megmérkőzni Vitalij Klicskóval.[/SIZE]

[SIZE=-0]2009. szeptember 26-án Arreola simán kikapott Klicskótól, jövőre pedig lehetséges, hogy ismét megmérkőzhet az ukrán óriással. Arreola azóta hét mérkőzésen lépett szorítóba, Tomasz Adamek ellen pedig egyhangú vereséget szenvedett.[/SIZE]
[SIZE=-0]"Amikor Manny Quezada ellen nem kiütéssel nyertem, rájöttem, hogy máshogyan kell tréningeznem, ha valóban bajnok akarok lenni. Klicsko is jobb kondícióban volt nálam, amikor 2009-ben megmérkőztünk, de okosabban is bokszolt. Nem szabad annyi ütést bekapnom. Legutóbb úgy ütött, mint edzésen szokás a zsákot" – idézi a bet365.com Arreolát.[/SIZE]
[SIZE=-0]Az amerikai pályafutása során eddig 35 mérkőzést nyert meg, ebből 28-at KO-val. A 30 éves bunyós szerint ki kell használnia Klicsko lassúságát, ha nyerni akar ellene. Arreolának azonban Butlerre kell figyelnie elsősorban, még akkor is, ha [/SIZE][SIZE=-0]sportfogadás[/SIZE][SIZE=-0]szempontjából igen sima győzelmet jósolnak az amerikai javára.[/SIZE]


Súlyemelő-vb - Máris van világcsúcs: 93 ország versenyzői indulnak
2011. 11. 05. 03.00

<right> </right>
sulyemel.jpg

Még az első versenynapot sem kellett megvárni ahhoz, hogy világcsúcs szülessék a franciaországi súlyemelő-vb-n: a pénteki hivatalos regisztráció szerint abszolút rekordot jelentő módon 93 országból neveztek a sportági csúcsvetélkedőre, amely szombattól jövő vasárnapig tart.


A Párizshoz közeli Disneylandnek, a mesevárosnak sátortetős csarnokában összesereglő mamutmezőny legkiválóbbjai ezúttal nem csupán vb-érmekért viaskodnak, a rendkívüli érdeklődés - az 550 emelő részvétele - annak is szól, hogy ezúttal a londoni olimpiai szerepléshez kellő, s még hiányzó pontok is begyűjthetők a férfi és női vb-n.
A résztvevő nemzetek száma még magasabb is lehetett volna, egészen pontosan elérhette volna a százat - s akkor az indulók létszámát tekintve is világrekord születik -, ha a rajt előtt közvetlenül az Aján Tamás személyében magyar elnök irányította nemzetközi szövetség (IWF) vezető testülete nem zár ki hét országot is a vb-ről. Ám ez történt: az elnökség döntése értelmében távozniuk kell a franciaországi világbajnokságról Bulgária, Ciprus, Katar, Omán, Sierra Leone, Srí Lanka és Szaúd-Arábia csapatainak, összesen félszáz versenyzőnek, mivel szövetségeik - sokadszor - nem tettek eleget a whereabouts-előírásnak, azaz megszegték a súlyemelők hollétére vonatkozó bejelentési kötelezettségüket, ami az ellenőrök által meg nem lelt versenyzők esetében doppingvétséggel ér fel.
"Elfogyott a türelem, nincs további tolerancia!" - jelentette ki az IWF pénteki kongresszusán a notórius kibújókra kirótt súlyos döntést magyarázva Aján Tamás, aki annak a korábbi határozatuknak a megerősítésére is emlékeztetett, amely szerint az ötkarikás játékokon doppinggal rajtavesztett súlyemelő soha többé nem indulhat olimpián.
Kellemesebb része volt az ülésnek a különböző elismerések átadása, s ennek is volt magyar vonatkozása: a korábbi országos bajnok, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes szombathelyi Nagy Róbertet beválasztották a sportági hírességek, a Hall of Fame tagjai közé.
A nevezési listák lezárásával eldőlt, hogy az öt magyar női versenyző közül a legkorábban Nagy Nikoletta lép fel, ő a 63 kg-osok között a B csoportban lép majd pódiumra kedd délben.


A magyarok vb-menetrendje:

november 8., kedd:
női 63 kg, B csoport, 11:30 ó - Nagy Nikoletta


november 9., szerda:
női 69 kg, B csoport, 14 ó - Krutzler Eszter


november 10., csütörtök:
női 75 kg, B csoport, 13 ó - Bazsó Bianka, Szepesi Martina


november 12., szombat:
női plusz 75 kg, C csoport, 9 ó - Magát Krisztina
férfi 105 kg, B csoport, 11:30 ó - Gyurkovics Ferenc


november 13., vasárnap:
férfi plusz 105 kg, A csoport, 16:30 ó - Nagy Péter


Ez egy jó cikk!! Azért megnézném a végkifejletet!:D
 
T

TH6777

Vendég
"Hóhér" ismét nemzetközi övért bokszol
2011. 12. 29. 03.48

<RIGHT>
nagy_hoher_jozsef_xlsport.jpg



A korábban három súlycsoportban is komoly nemzetközi sikereket elért Nagy „Hóhér” József ismét nemzetközi bajnoki címért lép ringbe.


A Profibox Promotion ökölvívója december elején – Bozai Gyula legyőzésével – interim Magyar-bajnoki övet szerzett a Ramada Pláza Hotelben, majd nem sokkal később Ukrajnából kapott ajánlatot a menedzsment, hogy a feltörekvő grúz Iago Kiladze (17-0) ellen lépjen kötelek közé, éspedig a WBA interkontinentális övéért.

A küzdelem 2012. január 10-én, Donyeckben lesz.

A mérkőzésen a korábban Czékus Zoltánt egy menet alatt kiütő Kiladze címvédőként bokszol.

 
T

TH6777

Vendég
Doppingoláson érték az olimpiai bajnok török súlyemelőt

Pozitív doppingtesztet produkált Nurcan Taylan, a törökök olimpiai bajnok súlyemelője.

A 28 éves versenyző szervezetében egy október 26-án elvégzett szűrés mutatott ki tiltott anyagot, melyről nem adott bővebb felvilágosítást az ország szövetsége. A B próba megerősítette az első vizsgálat eredményét.

A 2004-es athéni játékokon győztes, majd a tavaly vb-n 48 kg-ban világcsúccsal aranyérmes Taylan négyéves eltiltásra számíthat, ebben az esetben nem indulhat jövőre a londoni olimpián.
 
T

TH6777

Vendég
BÚÉK!

"Tomi Kid" január végén visszatér
2012. 01. 02. 02.31

<RIGHT>
kovacs_tamas.jpg



Közel egy esztendőnyi csöndet tör meg január 27-én a legismertebb felvidéki profi ökölvívó, „Tomi Kid” Kovács Tamás, hiszen a nyugat szlovákiai Trnava városában ismét kesztyűt húz.

A WBO-nál félnehézsúlyú Európa-bajnoki övvel is rendelkező veretlen klasszis a rutinos német Steve Kroekel (16-17-2) ellen vív egy nyolc menetre tervezett mérkőzést.



BoxingONE elődöntők Révkomáromban és Győrben
2012. 01. 02. 05.21

<RIGHT>
amator_boksz__xlsport.jpg



Januárban befejeződik a BoxingONE Championship 2011-es szezonja, éspedig az elődöntőkkel és a fináléval. A B1 hivatalos tájékoztatása szerint január 13-án, a révkomáromi sportcsarnok ad otthont az első elődöntőnek, ahol a helyi „Komárno Sharks” a „Debrecen Thunders” csapatát látja vendégül.


A győztes ellenfele a január 20-án, Győrben megrendezésre kerülő „Patent Gladiators” – „Timisoara Lions” összecsapás nyertese lesz az egy héttel később esedékes döntőben.

Az elődöntőket és a döntőt a DigiSport csatorna számos országban, így Magyarországon is élőben közvetíti.



 

Misi1973

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Én futok, és közben hasizomgyakorlatokat és fekvőtámaszt csinálok, régebben karatéztam, de egy véletlen folytán eltörtem a kezem és abba kellett hagynom. Sajnáltam nagyon, de lehet , hogy újra össze kéne szednem magam és beiratkozni valamilyen küzdősoortágra, csak nem tudom, hogy milyenre.
 
T

TH6777

Vendég
Nagy "Hóhér" József egyre biztatóbb formában
2012. 01. 06. 02.14

<RIGHT>
Nagy_hoher_Jozsef_monokli.jpg



A korábban közép-, nagyközép- és cirkálósúlyban is rangos nemzetközi címeket begyűjtött interim Magyar-bajnok Nagy „Hóhér” József gőzerővel készül a jövő keddi, Ukrajnai fellépésére.


Az ökölvívó Donyeckben a veretlen grúz Iago Kiladze-t (17-0) igyekszik majd megszabadítani a WBA interkontinentális címétől. A Profibox Promotion bunyósa igyekezett maximálisan kihasználni a rendelkezésére álló felkészülési időt, amely ezen a héten egy budapesti edzőtáborozással zárul.

Petrányi Zoltán menedzser ugyanis az óbudai Gilda Max Fitness boxtermébe szervezte a sparringokat. A hét közepéig a nehézsúlyú Farkas Gáborral 6 illetve 8 menetet kesztyűzött „Hóhér”, míg csütörtökön már az olimpiai bronzérmes Béres Zoltán segítette a hajdúsági ökölvívó felkészülését.

„Kiladze nem egy kellemetlen stílusú ellenfél, aki ellen lehet keresnivalója Józsinak” – mondta ottlétünkkor Petrányi Zoltán. „Nem azt mondom, hogy győzni is fogunk, de győzni utazunk Ukrajnába.”

Az ökölvívó formája egyébként egyre biztatóbb, a szerdai sparring második felében már javult a pontossága, s a kombinációk is egyre inkább ültek.

 
T

TH6777

Vendég
Mayweather egyelőre nem vonult börtönbe


Bírói engedéllyel júniusra halaszthatta 90 napos börtönbüntetése letöltésének megkezdését a profi boksz kiemelkedő figurájának számító Floyd Mayweather Jr., akit decemberben ítéltek el családon belüli erőszak miatt.

A 34 éves amerikai ökölvívónak azért kell bűnhődnie, mert 2010 szeptemberében alaposan helybenhagyta ex-barátnőjét, akit ráadásul két gyermekük szeme láttára vert meg.

A jelenleg váltósúlyban világbajnok, s eddigi 42 profi meccsét kivétel nélkül megnyerő Mayweathernek eredetileg pénteken kellett volna megkezdenie a kiszabott büntetés, de egy szerződéssel lekötött összecsapásra hivatkozva halasztást kért, s azt meg is kapta egy Las Vegas-i bírótól.
 
T

TH6777

Vendég
Szili István: ukrajnai edzőtábor után szlovákiai meccs
2012. 01. 10. 03.12

<RIGHT>
szili_istvan_xlsport%20(2).jpg



A Svájcban profiskodó középsúlyú Szili István (13 győzelem – 0 vereség) gőzerővel készül az idei első összecsapására, éspedig Ukrajnában, ahol két hetet tölt edzőtáborozással.


„Kharkivban vagyok, ahol nagyon jó amatőr és profi ellenfelekkel tudom végezni a kesztyűzéseket” – nyilatkozta a monokli.com –nak a veretlen kiválóság, aki január 27-én lép legközelebb kötelek közé. „Tomi Kid gáláján bokszolok nyolc menetet” – folytatta. „Jó formában vagyok, november közepe óta folyamatosan készülök.”


Január 27-én, Trnavában lesz az a profibox gála, melyen hosszú kihagyást követően ismét kesztyűt húz a legeredményesebb felvidéki hivatásos ökölvívó, „Tomi Kid” Kovács Tamás.

 
T

TH6777

Vendég
Cselgáncs Vk - Négy magyar a Mesterek Tornáján
2012. 01. 10. 16.43

<RIGHT>
cselgancs2_xlsport.jpg



Négy magyar cselgáncsozó vesz részt hétvégén az Almatiban sorra kerülő Mesterek Tornáján, amely az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat egyik legfontosabb állomása.


A 200 ezer dollár összdíjazású kazahsztáni viadalon minden súlycsoportban a világranglista legjobb tizenhat versenyzője léphet tatamira kiemelt kvalifikációs pontokért: egyetlen megnyert meccs szinte egy Világkupa-győzelemmel ér fel, az arany pedig többet ér egy világbajnoki ezüstnél.

A szupertornán a szövetség hétfői tájékoztatása szerint a vb-ezüstérmes, világranglista-ötödik Bor Barna (+100 kg, Paksi Atomerőmű SE), az ugyancsak ranglistaötödik, vb-bronzérmes Csernoviczki Éva (48, Ippon Judo Tatabánya), a rangsorban tizenegyedik, vb-bronzérmes Karakas Hedvig (57, UTE), illetve az Európa-bajnok, a világranglistán ötödik helyezett Joó Abigél (78, KSI SE) indul majd.

A mezőnyben alanyi jogon hat magyar dzsúdós lehetne ott, de a világranglistán hatodik, kétszeres vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Mészáros Anett (70 kg, Honvéd-Kipex) és a háromszoros Európa-bajnok, vb-bronzérmes, a világranglista tizenötödik helyén álló Ungvári Miklós (66, Tatabánya) sérülés miatt nem vállalta a részvételt.​
 
T

TH6777

Vendég
Nagy Péter vb-érmest vert, de a "Cápák" a finalisták
2012. 01. 15. 03.04 <RIGHT>


amator_boksz_2_xlsport.jpg



Telt ház előtt került megrendezésre a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság – első elődöntője, melyet péntek este Révkomáromban rendeztek, és a helyi „Komárno Sharks” a „Debrecen Thunders” gárdáját látta vendégül.


Remekül megszervezte az elődöntőt a révkomáromi csapat, hiszen bár előzetesen is telt házat jósolt Győrfi Roderik csapatfőnök, de a kezdés előtt húsz perccel „pánikszerű” pótszékezésbe kellett kezdeniük, miután meglátták a pénztárak előtt kígyózó hosszú sorokat. Így a hét közepén jósolt 1000-1100 néző helyett, miután kiürítették az összes raktárt, 1300-1400 főre duzzadt közönség előtt vonulhattak ringbe a csapatok.


Alaposan átalakult, sőt tovább erősödött a „Cápák” kerete, mivel révkomáromiak által foglalkoztatott magyar válogatott ökölvívók – az olimpiai felkészülés jegyében – Tunéziában edzőtáboroznak, így a pótlásukat meg kellett oldaniuk. Ez a pótlás egyben erősítés lett, miután négy litván válogatott klasszis érkezett a felvidéki csapathoz, akik között világbajnoki érmes és ifi olimpiai bajnok is volt, ráadásul tavaly mindannyian megnyerték hazájuk bajnokságát, de érkezett válogatott versenyző Csehországból is. Az utolsó „mohikán” Klasz Árpád volt, akinek a szerepléséhez a kezdetek óta ragaszkodik Győrfi György vezetőedző, és aki ez alkalommal meg is kapta az úgynevezett „dzsóker jelet”, vagyis az ő mérkőzése nem két, hanem három pontot ért.


A debreceniek is változtattak, miután a 69 kg-ban versenyző Bacskai Balázs szintén elutazott Tunéziába, de Deél István csapata házon belül oldotta meg a pótlását, méghozzá úgy, hogy kicsit megkeverték a csapatukat. A terv az volt, hogy Görbics Gábort küldik fel, hogy Klasz Árpáddal meccseljen, míg 64 kg-ban az ifi magyar bajnok Herczeg József kapott lehetőséget;75 kg-ban Tóth József helyett ez alkalommal a 17 éves Kontra Csabában bízott a szakvezetés.


56 kg-ban Kalucza Norbert és Lakatos Krisztián csapott össze. Kalucza ugyan lassan kezdett, de úgy tűnt, hogy az első két menetben baranyai ellenfele nem tudott előnyt kiharcolni. A hajdúságiak 2008-as olimpikonja a harmadik menetben nagyon megverte ellenfelét, klassziskülönbség volt a két ökölvívó között, így még a hazai csapatvezetők is meglepődtek, amikor döntetlent hirdettek az ítészek. (1:1) Ezen a meccsen a Debreceniek fontos pontokat vesztettek, hiszen Kalucza „dzsókerként” volt nevezve a csapatbajnokira.


60 kg-ban Török János hozta a jól ismert remek védekezését, de borzasztóan keveset vállalt, ritkán válaszolt a cseh Velky Patrik támadásaira. A nagy számok törvénye alapján Velky ütései néha célt értek könyök alatt, vagy a két kesztyű között, így – bár a harmadik körben egyszer intették a cseh ökölvívót – megérdemeltnek mondható győzelmet aratott. (3:1) 64 kg-ban Herczeg József csak egy percig tudott partiban lenni a litvánok zömök, ifi olimpiai bajnok klasszisával, Petrauskas Evaldas-szal. A révkomáromiak „vendégbunyósa” egy hatalmas jobbcsapottal tett pontot az összecsapás végére. Számoltak a padlózó Herczegre, ami után Deél István mester feladta a kilátástalan küzdelmet. (5:1)


75 kg-ban Kontra Csaba és az eredetileg egy súllyal lejjebb versenyzőKavaliauskas Egidius csapott össze. Lassan csordogált a mérkőzés, a litván egy-két alkalommal megrázta magát, ami elég volt a biztos győzelméhez. (7:1)


81 kg-ban fantasztikus győzelmet aratott a debreceni alakulat, hiszen a friss felnőtt Magyar-bajnok Nagy Péter remek ökölvívást bemutatva legyőzte a litvánok vb-bronzérmes (2007) és olimpiai résztvevő klasszisát (2008),Semiontas Daugirdast. (7:3) Péter a harmadik menetben „számoltatott” is a révkomáromiak bunyósára.


91 kg-ban Deél Szabolcs nem bokszolt jó formában, az ünnepek alatt a súlya is egy kicsit elszaladt, így nem tudott mit kezdeni Subacius Vitalius-szal. Pedig egy jó formában, tökéletes kondícióval rendelkező Deél komoly meglepetést is okozhatott volna a világversenyeken edződött litván ellen. (9:3)


A gálát élőben közvetítő DigiSport kérésére került utoljára a 69 kilós mérkőzés, amely során Klasz Árpád (Komárno) és Görbics Gábor (Debrecen) csapott össze. Igazi presztízsharc volt a ringben, de Klasz nagyobb technikai tudását, és remek lábmunkáját kihasználva dominált, és magabiztosan nyerte az este legjobb párharcát. (12:3)


Eredmények, Debrecen - Komárno

56 kg: Kalucza Norbert* – Lakatos Krisztián 1:1
60 kg: Török János – Vekly Patrik 0:2
64 kg: Herczeg József – Petrauskas Evaldas 0:2
69 kg: Görbics Gábor – Klasz Árpád* 0:3
75 kg: Kontra Csaba – Kavaliauskas Egidius 0:2
81 kg: Nagy Péter – Semiontas Daugirdas 2:0
91 kg: Deél Szabolcs – Subacius Vitalius 0:2


(A mérkőzéseken három szerb, és egy-egy szlovák, illetve magyar bíró működött közre.)


A „Komárno Sharks” 12:3 arányban megérdemelten jutott be a január 27-i fináléba, de az ellenfelük kiléte csak a jövő pénteki „Patent Gladiátors” – „Timisoara Lions” mérkőzésen, Győrben dől el. Mindenesetre Győrfi Roderik a pénteki mérkőzést követően azonnal beadta a komáromiak pályázatát a nagydöntő rendezésére, ami az elődöntőt elnézve remek opció a BoxingONE liga irányítóinak is.

Hivatalosan annyit tudni, hogy mivel a temesváriak is jelezték szándékukat a rendezésre, így a január 20-i második elődöntőt követően derülhet ki, hogy hol lesz a finálé – miközben a győriek egy esetleges továbbjutásuk esetén is készek vendéként küzdeni a „Cápákkal”.

 
Oldal tetejére