A telefon története

samu2062

Állandó Tag
Állandó Tag
ági701-nek köszönöm a választ.nem is hallottam még 440-es típusról.úgy találtam és érdekelt hogy milyen.elég érdekes kütyü nem lehet bele sim kártyát tenni.anno ezek még másképp működtek.
 

agi701

Állandó Tag
Állandó Tag
ági701-nek köszönöm a választ.nem is hallottam még 440-es típusról.úgy találtam és érdekelt hogy milyen.elég érdekes kütyü nem lehet bele sim kártyát tenni.anno ezek még másképp működtek.
Nekem is van egy. Lehet abba SIM kártyát rakni, csak a régi típusút, a nagyot. :)
 

pegasos

Állandó Tag
Állandó Tag
telephon

Két régész dicsekszik:
— Képzeld, én a múltkor az ókori Róma romjainál vezettem ásatást, leástunk 100 méterre és találtunk egy kétezer éves telefonkábelt! Ez azt bizonyítja, hogy a rómaiak olyan fejlettek voltak, hogy már telefont használtak!
— Az semmi! Én nemrég az ókori Athén romjainál vezettem ásatást, leástunk 100 méterre és nem találtunk semmit!
— Na és ez mit bizonyít?
— Azt, hogy az ókori görögök mobiltelefont használtak!

 

Naim

Új tag
Kedves Melitta!

Nem tudom, hogy ez a topik a mobiltelefonokra is vonatkozik-e, mert azok között is vannak emlékezetesek. Persze a mobiltelefon még csak 20 éves, ezért nyilván más számít antiknak vagy réginek, mint egy hagyományos telefonnál :)
 

betti81

Állandó Tag
Állandó Tag
Elég nehezen szántam rá magam annak idején, hogy saját készülékem legyen.
A baráti körömben már mindenkinek volt. Tini koromban nem tartottam fontosnak, hogy legyen. Remekül megvoltam nélküle is.

Manapság viszont, nem tudom más hogy van vele, napi használati tárgy a családomban. Éjjel-nappal úton vagyunk és már az is elég, ha megcsörrentjük egymást, jelezve, hogy célbaértünk.

Hihetetlen, hogy mennyit változik az ember és az életkörülménye is, már pár év alatt is.
 

vagrand

Kitiltott (BANned)
Még emlékszem hogy a mobil telefon (anno még a 06 60-as hívószámú időkben) egy kisebb kézitáska méretű volt. Valami 180000 forintba került. Akkor kerestem úgy 23000 forintot. Iszonyú fejlődésen ment keresztül a mobil technika is.
Az első mobilom 3210 volt. Ez jó sokáig szolgált.
Nokia_3210.jpg

Ezt követte egy E51-es:
Nokia_E51.jpg

Ennek már saját operációs rendszere volt, Symbian néven.
Nem volt rossz de kissé bonyolult volt. Persze meglehetett tanulni

Most egy érintőképernyős Samsung Galaxy S telefonom van. Ez az eddigi legjobb telefonom. Rengeteg ingyenes alkalmazás van hozzá, és teljesen felhasználóbarát. ennek is saját operációs rendszere van, a Linux alapú Android. Nyugodtan meg lehet venni az érintőképernyős telefonokat is. Nem értem hogy simike47 -nek mi volt a problémája vele. Talán ha megossza, akkor okosabbak leszünk...
Androidos Samsung Galaxy S I900:
Samsung-Galaxy-S.jpg


Elnézést az ömlengő hozzászólásért és a nagyméretű képekért!
 

pocok0612

Kitiltott (BANned)
Ha már olyan telefonokról is cseverésztek, melynek nincs "vezetéke", akkor érdemes egy olyas valakiről is szót ejteni, aki bellnek nem csak kortársa volt, de úgymond ellenfele is. Mikor bell szabadalmaztatta a "telefonját" akkor nem sokkal később tesla egy olyan szabadalmi tervet nyújtott be, ami a hang rádiófrekvenciás továbbítására alkalmas berendezés tervei voltak. Nos ezt a fiók legaljára tették, és mikor bizonyos idő elteltével megérdeklődte tesla, hogy miért nem található sehol az ő találmánya a "piacon", akkor csak ennyi választ kapott: még nincs a világon mindenkinek vezetékes telefonja, azért.
tehát a "rádiótelefon" előfutára volt tesla.

Azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy honnan ered a "halló" szó, amit világszerte használunk? Kíváncsi vagyok mennyien tudják. :)

De az is megfelel, ha a jelentését tudja valaki.
 

pocok0612

Kitiltott (BANned)

Köszönöm, de ez idáig Én is eljutottam. Annyit kell tudni, a leírtakról, hogy;
1; Valóban Puskás Tivadar első telefonközpontja és London közötti első telefonkapcsolat során hangzott el, és az hangzott el, hogy;
-hallod?
csak a vétel nem volt megfelelő (vagy a technológia)és valóban eltűnt az éterből a "d" hang. Tehát igen is magyar szóból származik ez is.

2; A wikipéda pedig csak ezt mondá:


"Ez a szócikk nem tünteti fel a forrásokat, amelyeket felhasználtak a készítése során.
Önmagában ez nem minősíti a szócikk tartalmát: az is lehet, hogy minden állítása igaz. Segíts megbízható forrásokat találni, hogy alátámaszthassuk, ami a lapon olvasható!"
Tehát nem hivatkozási alap.

Szóval semmit nem bizonyít, de köszi hogy legalább Te foglalkoztál azzal a dologgal amit naponta kimondasz.
 

vagrand

Kitiltott (BANned)
A Halló szó az én ismereteim szerint is a magyar ,,Hallod?" szóból ered.
Még valamikor általános iskolás koromban mesélte a tanárunk. A központ beállításánál többször elhangzott szó volt ez, és az idegen ajkaknál valahogy elveszett a d hang.
 

pocok0612

Kitiltott (BANned)
Látom vannak errefelé széles látókörű emberek is mint például vagrand. Ezért már érdemes feljárni erre a honlapra.
 

pocok0612

Kitiltott (BANned)
Én inkább már azon vagyok, hogy kikapcsolva legyen :) Lehet élni telefon nélkül is :)

Igazat adok Neked, de akkor minek vásároltál zsebtelefont? :D
Ez nem fordult meg a fejedben amikor kinézted a készüléket?
Amúgy meg sajnos ez is a "kötelező rossz" kategóriába sorolható eszköz, mert nem vagyok benne biztos hogy a technológia fejlődésének ez vagy a net lenne a komoly úttörője akármennyire is mondogatják.
Véleményem szerint meg kellene tanulni ismét a nomád életben megtalálni a szépséget, kuriózumot és a túlélési lehetőségeket mondjuk telefon és/vagy net vagy bármely telekommunikációs eszköz nélkül és megfigyelni meddig tudunk elmenni a természet adta lehetőség határain belül.
 

Exaforce

Új tag
Én azt gondolom, hogy a telefon (főleg a mobiltelefon) olyan problémákat hozott létre, melyek kezeléséhez még sokat kell tanulnunk. Gondolok itt a személyes kapcsolatot elsorvadására ... és még oly sok mindenre.
 
Oldal tetejére