Társasjátékok

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

duplaeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Húsvéti memória játék

Sziasztok!

Lehet, hogy itt is jól jön egy kis húsvéti hangulat. Két memória játékot csatoltam, forrás internet! Ha esetleg valaki másnak is van húsvéti társasa feltölthetné!

Szép estét!

Duplaeva
 

Csatolások

  • mrpmg01-egg-a4.pdf
    126.7 KB · Olvasás: 228
  • 0209a_Easter_Matching_Game.pdf
    313.2 KB · Olvasás: 254

noangel4u

Állandó Tag
Állandó Tag
10 nap Amerikában (10 Days in the Americas)

Üdvözlet,

Egy "saját készítésű" játékot szeretnék megosztani: a játék eredeti neve "10 days in the Americas" [HIDE](Link)[/HIDE] vagyis 10 nap Amerikában.

Kísérletem elején 3 verzióval próbálkoztam, végül nekem ez a változat jött be a legjobban. Csatoltam a másik két próba verziót is már csak azért, ha valakinek van kedve/ideje vélemény mondani vagy tanácsot, ötletet adni, aminek nagyon örülnék.
A játéknak ugyanis van vagy még 4 változata (Európa, Ázsia, Afrika, USA) amelyekhez nekem is már részben megvan a nyersanyag... (nyersanyag egy része egy orosz oldalról származik, köszönet az eredeti készítőnek/feltöltőnek).

Csatoltam a kártyákat (63db), táblát, magyar és angol szabályt.
És a két próba változatot is.

Ha valami hibát találtok akkor kérlek benneteket, hogy jelezzétek és igyekszem korrigálni.


És közben kérdeznék is (mivel én ilyen földrajzos játékokra hajtok) esetleg valakinek megvan a Barangolás Európában nevű társasjáték? Milyen? Érdemes foglalkozni vele?
Azt már tudom, hogy 200 kártya van benne és a neten olvastam már jót, de rosszat is róla (...a kártyákon egy csomó hiba van, sokszor a válasz helyett megint a kérdés van...).
Köszönöm a segítséget előre is!!!:656:
 

Csatolások

  • Tabla.jpg
    Tabla.jpg
    1.3 MB · Olvasás: 340
  • 10_nap_Amerikban_HU_szabaly.pdf
    171.8 KB · Olvasás: 139
  • Rules_10_days_in_Americas.pdf
    1.5 MB · Olvasás: 119
  • 03-proba-fh-szines_orszagnevek.pdf
    224.7 KB · Olvasás: 120
  • 03-proba-fh-tabla_szinek.pdf
    180.6 KB · Olvasás: 126

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
Zooloretto

Folytatom:
A Zooloretto társasjáték játékosainak mindegyike egy-egy állatkertet vezet, és azon igyekszik, hogy minél látványosabb állatokkal, valamint fagylaltot, pattogatott kukoricát és képeslapokat áruló bazárokkal magához vonzza a látogatókat. A játékosok egymás után húzzák fel a lapokat, amiket aztán elhelyezhetnek az állatkertjükben. Külön pont, ha egy hímnek és nősténynek gyermeke születik, ami még több látogatót vonz. De a játék során arra is vigyázni kell, hogy az állatkert szabad mezői gyorsan megtelnek, és a fölösleges példányokat nem könnyű eladni a szomszédos állatkerteknek.
Csatolás megtekintése 848829 img014.jpg

Csatolás megtekintése zooloretto_magyar_kieg3.pdf img015.jpg

Csatolás megtekintése 848828Csatolás megtekintése 848831

Csatolás megtekintése Zooloretto.doc img011.jpg

img013.jpg img012.jpg

Csatolás megtekintése 848827
 

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
Max mümmelmann-nyulas kártya

Max Mümmelmann kártyajáték*2-4 játékos részére 5-12 éves korig

Minden játékos megpróbál egy nyúlapából, egy nyúlanyából és négy nyúlgyerekből álló családot összegyűjteni. Az nyer, aki először gyűjt össze egy teljes nyúlcsaládot. Ez nem is olyan egyszerű, mert Max Mümmelmann is a játékban van!

A tábla minden oldalára 3 nyuszis kártya kerül lefordítva, egyik kupacba a fehér nyuszifej sárgarépával-ez max nyuszi. A közös nyuszibábuval lépünk annyit jobbra vagy balra, amennyit dobunk, ahova érünk a legfelső kártyát felhúzzuk. Ha max kártyát húzunk, a másik játékostól egy számunkra hiányzó kártyát kérhetünk. Max mindig visszakerül a játékba.*
006.jpg 002.jpg

007.jpg 001 (1).jpg

004.jpg 003.jpg

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket!
 

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
Mentsük meg a dínókat!

Judit 198205 kereste-köszönet az eredeti feltöltőnek!

4 éves kortól ajánlott. A játék lényege: meg kell menteni a dínókat, mielőtt a vulkán kitör.
A játékszabályt valami miatt nem engedi feltölteni, úgyhogy röviden leírom:
A dínózsetonokat és a felfedezőket összekeverjük, és képpel lefelé kirakjuk (ne túl szorosan egymás mellé). A vulkánt a nyugalmi állapotban lévő felével felfelé rakjuk le. A játékhoz még tartozik egy dobókocka, melynek 5 oldala színes (zöld, kék, sárga, piros, fehér), a 6. oldalán pedig egy vulkán van.
A játék menete:
Az első játékos dob a kockával, majd a kötelet rádobja a zsetonokra. Azokat a zsetonokat fordíthatja fel, amelyek a kötélen belül vannak (az is elég, ha a kötél csak érinti a zsetont). Ha van közte olyan színű, amilyet a dobókockával dobott, akkor azt megtarthatja, a többit érintetlenül, képpel felfelé kell hagyni. Ha fehéret dobott a kockával, akkor bármelyik színt választhatja. Ha vulkánt, akkor nem dob a kötéllel, hanem a vulkán első lapját megfordítja (azaz kezd kitörni a vulkán), de utána dobhat egyet a kockával. Ha a kötéllel sikerült egy felfedezőt fognia, akkor még egyszer dobhat a kockával, a felfedező zsetonja pedig kikerül a játékból. Az a nyertes, aki több dínót össze tud gyűjteni, mielőtt a vulkán kitör.
kotel.jpg dinok (1).jpg

vulkan.jpg
 

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
RIZIKÓ Syncmaster kérésére- köszönet a feltöltőnek:)
A játék bemutatása
A RIZIKÓ klasszikus stratégiai társasjátékban a 2-6 játékos titkos katonai küldetést próbál végrehajtani, melynek célja a területek elfoglalása. A játékterep hat kontinensre, azon belül 42 körzetre van felosztva, amelyek közül néhány stratégiai előretolt állás. A területek védelme csak figyelmes tervezés után lehet sikeres. A súlyos vereségek fontos körzetek, vagy akár kontinensek elvesztését jelentik.
A győzelemhez a merész csapatmozgásokon és gyakorlaton kívül a kockadobás szerencséje is szükséges.
A játék közben szövetségek alakulnak ki, melyek azonban nem mindig bizonyulnak tartósnak...
A Rizikó egy variációjában pedig a feladat - az egész világ meghódítása.
Minden játékos ugyanazt a RIZIKÓ-t vállalja.
Tartozékok
1 db játékterep, 14 db feladat-kártya, 44 db Rizikó-kártya, 6 játékfigura készlet, 5 dobókocka (3 piros, 2 kék)
A játék rövid története
Noha a játék elvei minden változatban azonosak, a pontos szabályok lényegesen eltérhetnek országról országra - és olykor még kiadásról kiadásra is. A risket egy Albert Lamorise nevű francia találta fel, a különböző országok kiadói azonban némileg módosítottak az eredeti szabályokon. Az alábbiakban a legfrissebb angol változatot tárgyaljuk.
A játék kezdete
A játék azzal kezdődik, hogy a táblát lefektetik, és mindegyik játékos eldönti, melyik színnel akar játszani. Az egyik játékost ki kell nevezni tábornoknak, ő lesz a felelős a kártyák kiosztásáért, begyűjtéséért és a pótlásokért. A játékosok kapnak egy-egy kártyát, amely előírja, hogy az adott játékosnak milyen titkos küldetést kell teljesíteni, pl. megsemmisíteni valamelyik hadsereget, elfoglalni bizonyos kontinenseket, és birtokba venni bizonyos számú területet.
Ezután kiosztják a risk kártyákat, amelyek meghatározzák, melyik területet kell elfoglalniuk a résztvevőknek a játszma elején. Ez a játék egyik kulcsfontosságú része, mindenkinek ekkor kell eldöntenie, mely területekről kívánják indítani a támadást, és mely stratégiai fontosságú területeket muszáj megerősíteni a védelem érdekében.


A stratégia
Az általános stratégia mindig attól függ, milyen küldetést kell teljesítenünk. Általában véve azonban elmondható, hogy nem kifizetődő azonnal és nyíltan a kiszabott küldetésre koncentrálni, mert sokkal nehezebb dolgunk lesz, ha a többiek felfedezik a célunkat. Többnyire jó stratégiának minősül először meghódítani Ausztráliát, megerősítve csapatainkat, mielőtt a többi kontinens lerohanására indulnánk, majd pl. Sziámon vonni össze erőinket, és várni Ázsia megszállásával addig, míg elegendő tartalékunk össze nem gyűlik a helyszínen. Dél-Amerika ugyancsak hasznos stratégiai kiindulópont, noha biztosítása jelentős erőket leköt. A játék kezdeti szakaszában Európát és Ázsiát nehéz tartani, olyan nagyok és sok irányból támadhatnak.
A győzelem
Két- vagy hatszemélyes játék esetén az nyer, aki először teljesíti a küldetéskártyán feltüntetett feladatot. Ez azt is jelenti, hogy a sikeres előretörés nem feltétlenül jele annak, hogy egy játékos közel áll küldetése teljesítéséhez. A kétszemélyes változatban, melyet küldetéskártyák nélkül játszanak, az nyer, akinek sikerül megsemmisíteni az ellenfél haderőit. A világhódító játék több játékossal is játszható, de ilyenkor jóval tovább tart.
risiko5.jpg Csatolás megtekintése 848908

risiko2.jpg risiko3.jpg

risiko4.jpg risiko6.jpg

risiko1 001.jpg
 

umárku

Állandó Tag
Állandó Tag
Freddy békás memória 5 éves kortól 2-5 játékosnak ravensb.

Játékszabály híján röviden:

A hét követ lerakjuk, rá egy-egy béka . A tavirózsákat színnel lefelé közéjük tenni. A kezdő játékos egy tetszőleges békával egy tavirózsára ugrik, felfordítja a rózsát és a békát, ha egyezik a színük, övé a rózsa. Majd a 7. üres kőre ugrik a békával,ezzel vége a játékos körének. Az nyer,akinek több rózsája lesz a végén. Mivel nekünk még nehéz- bevallom nekem is- számon tartani a mozgó békák színét és a rózsákét is, egyelőre mi 6 kővel játszuk és a békák mindig ugyanott maradnak. Így is jó,mert ha már vmelyik színből 3at megszerzett vmelyikünk, figyelnünk kell rá,hogy azzal a békával már nem szerezhetünk többet, így fel sem fordítjuk.

Békákat tudtok csinálni, pl ivós joghurtos kupak tetejére béka matricát raktok, aljára meg színes pöttyöt, vagy ceruzával beszínezitek. (én a Spar-ost szoktam ilyen célra elrakni)

Csatolás megtekintése 805349

Csatolás megtekintése 805350

Csatolás megtekintése 805351


Lefordítottam a játékszabályt, ha valakinek szüksége lenne rá.
 

Csatolások

  • freddie.jpg
    freddie.jpg
    724.9 KB · Olvasás: 388

spongyabandi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mäusse carussell

Egérkörhinta.
Én arra gondoltam színes papírral bevont papírtörlős gurigából és a 100g-os joghurtitalos flakonból csinálom meg, méretre össze illenek. A sajt meg vagy színes műanyagkupak, vagy építő kocka lenne
 

Csatolások

  • mause_karussel_jatekszabaly.pdf
    132.4 KB · Olvasás: 78
  • 06.jpg
    06.jpg
    88.5 KB · Olvasás: 345
  • 03.jpg
    03.jpg
    141.7 KB · Olvasás: 344
  • 02.jpg
    02.jpg
    96 KB · Olvasás: 358
  • 00.jpg
    00.jpg
    64.5 KB · Olvasás: 366

duplaeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Dínós ötletek

nagyon köszönöm a sok segítséget.
Én pont ilyenre gondoltam,csak persze nem betüzéssel,de ebből talán ki tudok indulni.
A többinek is nagyon örülök.kiss
Hálás köszönet!

Még egy kérdés!
A mentsük meg a dínókat társast meg lehet venni vhol? A keresővel nem sikerült kiderítenem,vagy nem ez a pontos címe?



Szia!

Pár ötletet találtam az interneten, hátha segítségedre lesz a dínós társas elkészítésében!

Kíváncsi vagyok, hogy mit sikerül összehoznod. Nagyon drukkolok, hogy jól sikerüljön!

Szép estét!

Évi
 

Csatolások

  • DinoMemoryGame.gif
    DinoMemoryGame.gif
    55.4 KB · Olvasás: 360
  • DinoMemoryGamePaper.gif
    DinoMemoryGamePaper.gif
    161.4 KB · Olvasás: 372
  • dinosaur5.jpg
    dinosaur5.jpg
    38.2 KB · Olvasás: 366
  • dinosaurgamepic.gif
    dinosaurgamepic.gif
    13.4 KB · Olvasás: 363
  • DSC_0065 copy-cs3-blog.jpg
    DSC_0065 copy-cs3-blog.jpg
    55.4 KB · Olvasás: 357
  • MakingSense.jpg
    MakingSense.jpg
    136.1 KB · Olvasás: 386

umárku

Állandó Tag
Állandó Tag
Mixx

Sziasztok!

A bggn találtam a Mixx nevű játékot. A lényege, hogy a 8 féle formából 8 féle szín van. Vízszintesen, vagy függőlegesen lehet rakni, de csak úgy, hogy se színben, se formában nem lehet egyforma. Sajna nem volt fönn mind a 64 kártyáról kép. Van valakinek ötlete, hogy a meglévő formákat milyen programmal tudnám átszínezni, hogy kipótoljam a hiányzó kártyákat? Gondoltam, ha ez megoldható, akkor nem kéne házilag legyártani a 64 kártyát, csak a hiányzókat kipótolni.
 

Csatolások

  • pic286952.jpg
    pic286952.jpg
    44.8 KB · Olvasás: 371
  • mixx.jpg
    mixx.jpg
    32.9 KB · Olvasás: 367
  • mixx2.jpg
    mixx2.jpg
    56 KB · Olvasás: 391
  • mixx1.jpg
    mixx1.jpg
    15.5 KB · Olvasás: 367

umárku

Állandó Tag
Állandó Tag
Xe Queo!

Bgg-ről. Szerintem jó kis játék lehet. Sajnos a tábláról csak elég kis felbontású képet találtam, bár kartonból könnyen kivitelezhető. A tábla mérete 50 X 50 cm.
 

Csatolások

  • Xe Queo! szabály.pdf
    133.1 KB · Olvasás: 115
  • Xe Queo!.pdf
    1.2 MB · Olvasás: 120
  • XeQueo_large02.jpg
    XeQueo_large02.jpg
    87.1 KB · Olvasás: 390
  • 08367.jpg
    08367.jpg
    124.8 KB · Olvasás: 362

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
Élve fogd el- kérésre

Az Élve fogd el! egy állatos társasjáték. A célja, hogy minél több pontot gyűjtsünk különböző állatok befogásával, megszerzésével. A játék nem bonyolult, csak lépegetni kell a játéktáblán lólépésben.

A játékosok egymás után lépnek, mindenki egyet léphet és ha olyan mezőre lép, ahol egy állat képe látható, megkapja érte az adott állatot ábrázoló kártyalapot. Azonban van pár olyan mező , amelyikre nem lehet lépni, például vízesés, szakadék, vagy esetleg homokvihar.

A játéktábla tulajdonképpen a Földet szimbolizálja, a tábla sorai a földgömb szélességi fokainak feleltethetőek meg, így a tábla felső soraiban találhatjuk meg a jegesmedvét, a középső sorokban a tigrist, a vízilovat vagy az afrikai elefántot és legalul akadhatunk rá például a kengurura.

Az állatok különböző pontokat érnek, az oroszlánért 1000 pont jár, míg a fácánért csak 100. Összesen 80 állat (mindegyikből egy) képe szerepel a játéktáblán és minden állatból csak egy kártya van, tehát ha egy játékos megszerzett egy kártyát akkor a többi játékos hiába lép az adott mezőre, lapot már nem fog érte kapni. Összesen 8 csoportba sorolhatóak a játékban szereplő állatok:
- zöld (100 pont) például a marabu, a krokodil,
- narancssárga ( 200 pont ) például a zerge vagy a vidra,
- piros (300 pont) például a strucc vagy a varacskos disznó
- kék (400 pont) például a kenguru vagy a kafferbivaly
- lila (500 pont) ide tartozik a víziló és a gorilla,
- barna (600 pont) például a jegesmedve vagy a grizzly
- szürke (800 pont) például a tigris vagy az afrikai elefánt
- és az oroszlán 1000 pont (szintén piros).

A játék addig tart, amíg minden állatkártya nem talál gazdára. Ezután jön a pontok összeszámolása és az a nyertes természetesen aki a legtöbb pontot gyűjtötte.
Köszönet az eredeti feltöltőnek.

ATTACH]850302[/ATTACH] élve fogd el.jpg

élve fogd elpic441533.jpg

Sajnos a 80 kártyalap és a figurák hiányoznak.
 

Csatolások

  • élve fogd elpic441534.jpg
    élve fogd elpic441534.jpg
    513.4 KB · Olvasás: 465
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére