Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

kikoto

Állandó Tag
Állandó Tag
Anne B. Radge : Berlini nyárfák, Remeterákok, Pihenni zöldellő mezőkön. Családregény trilógia. Norvég szerző. Mai történet fanyar humorral megírt regény.
 
Stephenie Meyer - A burok

Mindenek előtt kijelenteném, hogy ez az én véleményem, és büszkén állítom, hogy tökéletesen elfogult vagyok! ;)

Az a helyzet, hogy annak idején, mikor megvettem, eredetileg teljesen más könyvért mentem be a boltba, de valamiért megragadott a borító. Viszont nem bántam meg.

Ez egy olyan romantikus könyv, ami nem unalmas, nincs tele klisékkel, nem tudod a második fejezet végén, hogy mi a csattanó és nem tudod lerakni.
Mindezt megspékelve, őszintén állítom, hogy kalandos, egyedi karaktereket és jellemvonásokat mutat be, de mindenek felett azért ajánlom, mert negyedévente újraolvasom! :)
 

marian_n

Állandó Tag
Állandó Tag
Én jelenleg a Schindler listáját olvasom és eddig nagyon tetszik. Bár a film után kicsit fura a könyv, de nagyon tetszik, hogy részletes és leírja azt, hogy vajon honnan jött Schindlernek a zsidókhoz való "kötődése". :)
Ajánlom mindenkinek, hogy olvassátok el, talán még kicsit durvább is a filmnél, már ha el tudjuk képzelni a leírtakat!
 

lizigirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Sara Gruen: Vizet az elefántnak c. könyvet olvastam a napokban. Nekem nagyon bejött. Azoknak ajánlom, akik szeretik, ha egy könyvnek "hangulata" van! Jó olvasást!
 

Wisi

Új tag
Ken Folett : Alattunk az Óceán

A gépet mindenki csak Clippernek nevezte. Hivatalosan Boeing B-314 volt a neve. A Pan American légitársaság a 2. világháború kitörése után bízta meg a Boeing céget olyan repülőgép gyártásával, mely képes átrepülni az Atlanti-óceánt, amely utasszállító gép, s amelynek utasai minden luxust megkapnak útjuk során. Az utasok királyi családok tagjaira, filmsztárokra, nagy nemzetközi vállalatok elnök-vezérigazgatóira és kisebb országok államfőire korlátozódtak. Kivéve talán Tom Luthert. Nagyon gazdag volt, de vagyonáért megdolgozott, s így nem volt szokása, hogy fényűzően pazaroljon. Egy nagyon nagy hatalmú ember felkérte, végezzen el egy veszélyes feladatot... Feladata elvégzéséért nem kap pénzt, de a nagyon nagy hatalmú ember tartozni fog neki egy szívességgel, ami minden pénznél többet ér.:D
 

GadMar

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Marian!

Utána olvasd el Jan de Hartog: Isten után az első könyvet.
Biztos tetszeni fog!

Üdv.

Én jelenleg a Schindler listáját olvasom és eddig nagyon tetszik. Bár a film után kicsit fura a könyv, de nagyon tetszik, hogy részletes és leírja azt, hogy vajon honnan jött Schindlernek a zsidókhoz való "kötődése". :)
Ajánlom mindenkinek, hogy olvassátok el, talán még kicsit durvább is a filmnél, már ha el tudjuk képzelni a leírtakat!
 

hsedit

Állandó Tag
Állandó Tag
Raana Raas: Csodaidők
Négy kötet, fantasztikus sci fi. Letehetetlen.
Honlap: www.csodaidok.hu
Ha jól tudom, a pálfai lelkésznő írta.
Elképesztően izgalmas, tele aktuális gondolatokkal. Mindenképpen ajánlom.
 

lucienne123

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Spiró Györgytől A Feleségversenyt olvastam legutóbb. A jövőben játszódik Magyarországon, ami valahogy mégis kísértetiesen hasonlít a jelenre. Inkább szatíra mint utópia szerintem. Elképesztően sok pihentagyú dolgot beleírt a szerző. Nekem a legjobban a génmódosított, kábszerezésre használt parlagfű gondolata tetszett, amit természetesen az állam termesztett.
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Dave Gahan & Depeche Mode:Születés és feltámadás

Épp most fejeztem be Trevor Baker könyvét,és nem bántam meg:a majd' 300 oldalas mű feltárja a kezdetektől Dave Gahan és a Depeche Mode történetét:a kisvárosi fiú két kanállal halmozta az élvezeteket,s közben nem vette észre,hogy a Depeche Mode-dal elért elképzelhetetlen sikerek 1995-re teljesen kifacsarták őt.ebből a feneketlen mélységből volt visszaút:az énekes megküzdött a démonaival s ráadásként az együttes mellett még szólókarrierjét is kiépítette.A könyvben Trevor Baker elsőként tekinti át,miként emelkedett ki Dave Gahan Essexből,aztán pedig a zenésztársai árnyékából.Rengeteg exkluzív képpel,köztük magyar rajongók fotóival illusztrálva!És nem csak rajongóknak ajánlatos elolvasni a könyvet,mely tartalmazza az együttes diszkográfiáját és videoklippjeinek listáját is!

(A mű eredeti címe:Trevor Baker-Dave Gahan-Depeche Mode & The Second Coming)
 

Agnessa 1959

Állandó Tag
Állandó Tag
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók, Gergő és a bűbájketrec, Gergő és a táltosviadal, Gerfgő és az álomvámpírok I. II.

Ez egy könyvsorozat, Böszörményi könyvét a magyar Harry Potterként is emlegetik.



"Ha egyáltalán képes megmenteni, vagyis saját ostobaságából felébreszteni valaki az emberiséget, akkor az nem vallási guru, sem politikus, tudós, filozófus vagy pszichiáter lesz: erre kizárólag a mesélők, az írók és a költők lehetnek képesek. Gyógyítanak, könnyeket törölnek le, mosolyt fakasztanak és reményt adnak. Rengeteg a dolguk, alig győzik, mert igen kevesen maradtak." Így fogalmazta meg hitvallását egy beszélgetés során Böszörményi Gyula.
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Robert Smith & The Cure-Vágyak és vallomások

A Depeche Mode-könyv után szinte "adja" magát,hogy a The Cure együttes pályafutását is elolvassam...A könnyűzene történetében alig van olyan együttes,amelynek pályafutása több évtizedet fog át és mégis képes elkerülni a kényelmes önismétlés csapdáit.Ráadásul megújulni is képes...A kötet nem csak a The Cure mibenlétét tárja fel,hanem ez a legelső,részletekbe menő életrajt Robert Smith teljes karrierjéről.Nyilatkozataiból és dalainak elemzéséből egy különleges ember képe rajzolódik ki,részletes diszkográfiával,albumok és kislemezek listáival valamint videográfiával és a magyarországi fellépések számlistájával együtt.A könyv érdekes tanulmány azoknak is,akik nem nagyon vannak oda a The Cure zenéjéért is....(érdekes atmoszférát ad,ha a könyv olvasása közben az éppen szóban forgó albumot hallgatjuk...)

(A mű eredeti címe:Richard Carman:Robert Smith-The Cure & Wishful Thinking)
 

szancsa

Állandó Tag
Állandó Tag
James Patterson: Suzanne naplója Nicholasnak

Keserédes, sírós könyv, már többször olvastam, reggel elkezdem, estig befejezem, letenni nem tudom.
Történet:
Katie Wilkinson közel egy éve ismeri élete nagy szerelmét, Matthew Harrisont, a legcsodálatosabb férfit, akivel valaha találkozott, amikor szerelme váratlanul véget vet a kapcsolatuknak. Matt magyarázatképpen mindössze egy naplót juttat el a nőnek. Ahogy Katie belemerül a feljegyzésekbe, mindinkább magával ragadja a megható történet, és egyre nagyobb megértést tanúsít régi szerelme iránt.

Idézet:
"Képzeld el, hogy az élet egy játék, amiben öt labdával zsonglőrködsz. A labdák neve: munka, család, egészség, barátok és tisztesség. Mindegyiküket a levegőben tartod. Ám egy nap megérted, hogy a munka gumilabda. Ha leejted, felugrik. A többi - a család, az egészség, a barátok és a tisztesség - üvegből van. Ha az egyik lepottyan, megmásíthatatlanul megkarcolódik, megreped vagy akár ezernyi darabra is törhet. Csak akkor kezdheted megteremteni az egyensúlyt az életedben, ha valóban megérted az öt labda leckéjét."
 

Kocurkovo

Állandó Tag
Állandó Tag
Az utolsó könyv amit olvastam (tegnap végeztem) "Az Ikárosz utja", Ljuben Dilov írta, egy bolgár sci-fi író. Nagyon tetszett a könyv, csodálkoztam is mert nem tudtam semmit róla és nem is igazán vártam sokat, de annyira tetszett hogy még kerestem Dilovnak egy másik könyvét hogy olvassam. :) ("A szkafander súlya", de még nem kezdtem).
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére