Isten és más mesék - 2013

subrose

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves subrose
-
Itt van a lehetöség elötted, hogy felvilágosits. Mit felejtettem el szerinted? :(
-

-
Hát bizony az elmult majd 2000 év alatt nem is volt akkora vagyoni hatalom mind az övék. A szellemi elnyomás alatt még mindig sinylödik legalább 1,2 millard ember (hogy csak egy egyházat emlitsek)
-
Nem tudom, hogy hol élsz de ha Europában akkor idelye ha a szabadságodat az egyházi kalendáriumhoz állitod mert még azt is ök diktálják. Aztán nehogy eszedben jusson nagypénteken táncolni, itt németországban tilalom van egy a romaiak által ösrégen elkövetett keresztrefeszités miatt. Hadd kérdezzek vissza:
-
Azt te sem gondohatod komolyan, hogy létezik egy lény aki az egyetlen fiát halálra kinoztatja, aztán jutalmul feléleszti, magához viszi a menyekbe, hogy az oldalán üllve itéljen azok felett akik öt halálra kinozták?
-
Ezek mesék és meséket meskent kell kezelni nem mind tényjelentést.
-
A topik erröl szol, nem pedig arrol, hogy itt egyesek Jézus hasbeszélöinek képzelik magukat és elkezdik értelmezni a keresztény mythoszokat.
-

Kedves Ernoe!

Igazad van én fogalmaztam "pongyolán"... Kezdem a végén.... Nem tudom,hogy létezik e olyan lény mint amiről írtál, hisz egy emberi történetből tudhatjuk csak vélt, vagy valós tetteit....
Nem is igen foglalkoztat a dolog.... Gyerekkoromtól "templomjáró" voltam, ma is az vagyok... De akkor még volt saját papunk, sőt lelkészünk is , ma csak két templomunk, na meg a templomba járók....Ministráltam is, sőt mindannyian hittanra is jártunk. Akkoriban a Kultúrház az Állami gazdaságé volt, a faluból meg csak ketten hárman dolgoztak ott, így a templomok voltak a közösségi élet fórumai. Bár többen voltunk mindig katolikusok a falugyűlés a református templomban volt mert az volt a nagyobb, meg a faluvezetés is református volt... Mikor az Állami Gazdaságot átszervezték a Kultúrt megkapta a falu, hangzatosan klubkönyvtárrá léptették elő oda költözött a könyvtár és a tornaterem. A templom maradt továbbra is az a hely ahol az emberek hetente egyszer összejöttek, na meg ekkora faluban szinte mindenki rokon... Nem tudom Te városi, vagy falusi származású vagy-e, de aki falusi az tudja, a kis falvak az iskola után, vagy akár azzal együtt a templomukat tartják leginkább sajátjuknak s ragaszkodnak is hozzá. Na nekünk már régóta nincs iskolánk. Csak a templom és a kocsma... Nem tudom érted e, de nem is került szóba Isten... Hisz az, hogy van Isten, vagy nincs Isten, annál sokkal fontosabb, hogy mi együvé tartozunk, s ez mellett teszünk hitet minden Vasárnap... S a pap a lelkész a biblia történetekkel párhuzamot vonva, csak ma i gyengéinkre, vagy a közösség által támasztott igényekre próbál rámutatni. Egy városban egy nagy gyülekezetben ez persze személytelen, de itt ismerjük egymást, így a példabeszédek is találóbbak, célba találóak...
S most az elmúlt kétezer évről... Bizonyára észrevetted, bár erre utaltam, hogy a hozzászólásaidból ez nem mindig tűnik ki, de a világ jócskán megváltozott. Az egyetlen, illetve kevés jelentős egyház vagyonát, s az ezzel járó befolyást hatalmat számosan megírigyelték. Ezt a vagyont működtetni sem lehet feudális módon, mint ahogy a Marx nevű Úriember leírta, ez már egy bővített újra termelés. Az Egyházak nem nonprofit szervezetek, a karitatív tevékenység is ha jobban megnézzük, komoly üzletág... S egy idő után a tőke elkezdi a saját útját járni(egyházi kiadó pornófilmet ad ki, fegyvergyáros a vatikán "bankárja" stb.)
Ugye tudod a bika színvak, csak a mozgás ingerli, de te is úgy teszel ha keresztet látsz csak sztereotipiákban gondolkodol... S ha egy színes meseként tekintünk a bibliai történetekre, vagy a Koránra, vagy bármely vallás irataira akkor mi változik? Mert a visszásságok, a pénz, a hatalomvágy a hiszékenység, kapzsiság emberi és nem isteni dolgok...
Gondolom a tagadásod csak Istenre vonatkozik... márpedig emberek egészen biztosan vannak.....
 

subrose

Állandó Tag
Állandó Tag
steve3; [I írta:
Rendben értem.Számodra bizonyított a köztörvényes bűn,számomra pedig nem.De ebben az is szerepet játszik,hogy elmélyülten nem folytattam tényfeltárást a kat.egyh.működésével kapcsolatban.Az ember önmagában jobban érdekel.[[/I]/QUOTE]



Én nagyon szeretem ezt a filmet, s különösen Fülöp Atyát! De ez nem jó példa, hisz a díszes ruhát szépen visszaadja, mert az nem Ő és nem is az, amit az Egyház képvisel.. Vagy ezt elfelejtetted?
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Kedves Aeren
Hányszor mondjam, hogy a "bün" az egy erkölcsi fogalom mig a "törvénysértés" egy jogi.
Tehát amikor a bíróságon valakit bűnösnek nyilvánítanak akkor az nem jogi fogalom, a bíró pusztán szóvá tette a vádlott erkölcsét és mehet amerre akar.
A bűnözés, a bűntett, a büntetlen előélet, a büntetés végrehajtás, a bűnmegelőzés, a bűnöző, a bűnüldöző, a bűncselekmény, büntethetőség és még vagy 35 másik szó, semmilyen módon nem kapcsolódik a jogi rendszerünkhöz.
Sőt! Az erkölcsi bizonyítvány mint hivatalos okmány is teljesen jogmentes alapokra van helyezve, hiszen nem a joggal függ össze, hanem az erkölccsel, és még véletlenül sem mond semmit a büntető előéletedről.

Lassan írom ernoe hogy te is megértsed, mert látom megint be kegyetlenül be vagy lassulva:
Az erkölcsi bűnök a jogszabály részét képezik.

Nem tudom megint mi a fenét szeretnél beadni a fogalmak kiforgatásával, de szerintem már magad se.
Te össze akarod hasonlitani a hajléktalanok, vagyonnélküliek, aktiv életet élök által elkövetett törvénysértéseket a heremodra palotákban lako templomi uralkodok jogellenes tetteivel?
Kedves ernoe
Nem tudom te milyen környéken élsz, de errefelé a törvények mindenkire vonatkoznak.
Amennyiben egy hajléktalan mászik végig pucéran négykézláb a főúton, úgy azt ugyan úgy elviszik a rendőrök mint Bill Gates-t, Madonnát, a pápát, a miniszterelnököt vagy téged.
Aranyos Aeren, te ugy beszélsz az "istenröl" mind egy létezö lényröl. Ezért hivtam fel a figyelmedet arra, hogy "az isten nem más mind az evangeliumnak a föszereplöje." egy mesebeli fiktiv figura.
Látom nem esik le ernoe. Figyeljél:
Írtad: "Az isten pedig nem más mind ennek az evangelimnak a föszereplöje."
Válaszom: "A papok és az apácák az evangélium szerint élnek, az az erkölcsük iránytűje aminek főszereplője isten"

Nem bízom most már a véletlenre, és szépen elmagyarázom neked hogyan kell olvasni.
"A papok és az apácák az evangélium szerint élnek". Oké? Eddig érthető?
"Az az" (értsd: az evangélium) "erkölcsük iránytűje aminek" (értsd: az evangélium) "a főszereplője isten".

Konkrétan tehát ugyan úgy beszélek istenről mint te, ugyan abban a megfogalmazásban, ugyanabban az elgondolásban.
Remélem innentől azért az agyad fel tudja venni az elvesztett fonalat.
Aranyos Aeren leirom mégegyszer: A jog az ember látszolagos viselkedését mig az erkölcs a gondolkodásunkat itéli meg.
A törvények nemtudása nem ment fel téged jogi törvények alol, mig moralisan csak akkor vagy vétkes ha tudva és akarva csináltál valamit.
Drága babám, látom még friss vagy a nyugati civilizációban, szóval még mielőtt komoly csalódás érne, közlöm veled hogy a jog nem tesz különbséget a kettő között.
Mivel a jog nem ismerete nem ment fel téged a jogi törvények alól, ezért az erkölcsi értékelést is eszerint méri fel.
Magyarán kedves drága barátom: Hiába nem tudtad hogy a boltból nem lehet ingyen kihozni dolgokat, az erkölcsi bizonyítványodon rajta lesz hogy loptál.

Az hogy te ezt magadban hogyan könyveled el, az látod már nem jogi kérdés, és rohadtul nem is érdekel senkit.
A rendszerben ott lesz hogy tolvaj vagy, magyarul erkölcsileg nem feddhetetlen, és csók.
Látom már megint bekanyarodsz a napi politikába
Érdekes helyen élhetsz ernoe ahol a polgári büntető törvénykönyv pusztán "napi politikai kérdés".
Hát megmondom öszintén, hogy az én erkölcsi iránytüm soha nem fedte teljesen az állami törvényeket, se magyarországon se idekint. Söt emiatt forditottam hátat a szülöhazámnak többszázezer más emigránssal együtt.
Ez van ernoe. Ezt egyébként minden pszichopata, gyilkos, elmebeteg, kéjenc, erőszaktevő, rablógyilkos, stb elmondhatja magáról. Nekik se ~fedi teljesen az erkölcsi iránytűjük az állami törvényeket~
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
steve3; [I írta:
Rendben értem.Számodra bizonyított a köztörvényes bűn,számomra pedig nem.De ebben az is szerepet játszik,hogy elmélyülten nem folytattam tényfeltárást a kat.egyh.működésével kapcsolatban.Az ember önmagában jobban érdekel.[[/I]/QUOTE]



Én nagyon szeretem ezt a filmet, s különösen Fülöp Atyát! De ez nem jó példa, hisz a díszes ruhát szépen visszaadja, mert az nem Ő és nem is az, amit az Egyház képvisel.. Vagy ezt elfelejtetted?

Nem felejtettem el,hiszen többek között ezért is szeretem ezt a filmet,mert megalkuvás nélkül fedi fel az igazságot,de mégsem gyűlölettel.(nem emberek ellni gyűlölettel).
Itt valamiképp realizálódik az" egyház jelentése" is.Fülöp atya aki igazán képviseli az igazi "egyházat"Hiszen az ő élete a tanítás,nemcsak a beszéde.

"Kövessétek tehát a példámat, ahogy én is követem Krisztust!" I.Kor 11,1
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom megint mi a fenét szeretnél beadni a fogalmak kiforgatásával, de szerintem már magad se.
-
Kedves Aeren
-
Rengeteg szot (frazist) használunk még ami a vallásos sarokbol maradt ránk de a tartalmuk értelmezésük manapság nem azonos az ereditivel.

-
A szakkönyvekböl már töröltük az "ádámcsutkát" mert világos, hogy nem egy lopott alma maradványa a gigánk kiszélesedése. A nagyanyáinkat még megtudta gyözni az egyház ilyen mesével.
-
Nem véletlen, hogy a nyelvujitások a 18-19.-századra esnek amikor a vallások megkapták a kegyelemdöfést, amikor világossá vált, hogy a természettudomány is kijön külsö beavatkozo nélkül, az emberek számára pedig kifejezetten káros ha egy földönkivülinek hodolunk, ha az életünket kevésbé fontosnak tartjuk mind a sorsunkat a halál után.
-
A szo "bün" egy vallásos tartalommal megterhel fogalom amit egy jogi állban kerülni kell ahogy csak lehet. Idegen nyelvek erre hangsulyt fektetnek.
-
A tilosban valo parkolás nem egy "büntett" ugyan ugy mind a mesztelenül valo szaladgálás sem. Aki ilyet csinál, mégha "büntetést" is kap érte nem számit "bünösnek" az csak megszegett egy elöirást, kifizeti a "büntetést" és a dolog kivan egyenlitve.
-
A biroság nem az "erkölcsünket" vizsgálja hanem a cselekedeteinket.
-
Amennyiben egy hajléktalan mászik végig pucéran négykézláb a főúton, úgy azt ugyan úgy elviszik a rendőrök mint Bill Gates-t, Madonnát, a pápát, a miniszterelnököt vagy téged.
-
Aki minden ok nélkül pucéron négykézlábra áll az utcán az valoszinü segitségre szorul. Ilyen pozokat csak a háloszobábol ismerek. :D
-
Ami a Pápát illeti, neki "nemzeti-jogai vannak" ö akár mit is csinálhat mégcsak tanuként sem lehet kihallgatni. Igy cipeli magában a számtalan pedophil alatvalojának a sorsát. Meggyonják egymásnak kölcsönössen, az Ur az égben megbocsájt nekik, ez perverz, ök nem isten hanem a gyerekek ellen vétkeztek.
-
Konkrétan tehát ugyan úgy beszélek istenről mint te, ugyan abban a megfogalmazásban, ugyanabban az elgondolásban. Remélem innentől azért az agyad fel tudja venni az elvesztett fonalat.
-
Igen feltünik, hogy deformálod a mondataimat. Tartozkodj ettöl. Megismétlem az eredeti mondokámat.
-
Te ugy beszélsz az "istenröl" mind egy létezö lényröl. Ezért hivtam fel a figyelmedet arra, hogy "az isten nem más mind az evangeliumnak a föszereplöje." egy mesebeli fiktiv figura.
-
Ergo, szerintem az isten nem egy valos lény csupán egy mesében (evangelium) szereplö képzeletbeli lény ugy mind Harry Potter. Azért mert "irva van" nem jelenti, hogy valos lényröl van szo. Több magyarázatot nem szánok erre.
-
Ez van ernoe. Ezt egyébként minden pszichopata, gyilkos, elmebeteg, kéjenc, erőszaktevő, rablógyilkos, stb elmondhatja magáról. Nekik se ~fedi teljesen az erkölcsi iránytűjük az állami törvényeket~
-
Egyre zavarosabb amit mondasz kedves Aeren. Egy emigráns azért hagyja el a hazáját mert nem ért egyet az ott uralkodo törvényekkel, akinek nincsenek ilyen problémái az egy kivándorlo.
-
Egy szabad államban nem kell egyetérteni a politikával csak kerülni kell a konfrontatiot vele. A politika egy szabad államba törvényekre támaszkodik nem önkényre. Egy szabad államba kell lenni jogilag bizositott utnak ahoz, hogy a törvények megváltoztathatok legyenek.
-
Jézus feldöntötte a pénzváltok asztalát mert valoszinü nem látott jogi lehetöséget a változások létrehozatalára és dühbe gurult, haragos lett. En többet vártam volna el az Isten-fiátol, minimum egy demokratikus viselkedést. Egy varázslattal megváltoztathatta volna a romai törvénykönyvet de nem ö ezt a forradalmi utat változtatta.
-
Biztos kár lenne ha megválnánk a vallásoktol de valoszinö több kárt okozunk azáltal, hogy ezt nem tesszük.
-
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Végigolvastam "Ernoe" "véleményét", mind 84 oldalon. Nem volt kis teljesítmény amit produkált. A katolikus vallás "szakértőjeként", igyekszik ateistának beállítani magát, De érdekes módon egy "vallásról " ha annak nevezhetjük egyáltalán, szó sem esik.
-
Vajon miért hiszik ezek azt, hogy mindent megengedhetnek maguknak? Kíváncsi lennék, hogy a jelmondata: "Religion is an insult to human dignity." ("A vallás az emberi méltoság megalázása.") (Steven Weinberg) érvényes-e, mondjuk a zsidó vallásra is?
-
Ha igen, akkor - megemelem a kalapomat és bocsánatot kérek - mert valóban vérbeli, meggyőződéses ateista.
-
Kedves sikerabc
-
Steven Weinberg egy amerikai-zsido nobeldijas fizikus és a kijelentése az összes vallásra vonatkozik.
Számos neves zsido nem hisz megfoghato istenekben aki a világot dikátumok álltal irányitaná, akinek elvárásai lennének velünk szembe.
-
Az emberek számára kifejezetten káros ha egy földönkivülinek hodolunk, ha természeti jelenségeket isten haragjának tekintünk, ha az életünket kevésbé fontosnak tartjuk mind a sorsunkat a halál után.
-
"En ugy gondolom, hogy a vallás által egy nagyméretü kár lett okozva - nemcsak a vallás nevében, hanem valoban a vallások által" - mondja Weinberg egy másik helyen.
-
En nem a vallások betiltását forszirozom csak azt szeretném ha többet gondolkodnánk.
-
Igazán sajnálom, hogy a vallásos tanok a gondolkodás tükrébe nevetséges dolgokká válnak.
 

subrose

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem felejtettem el,hiszen többek között ezért is szeretem ezt a filmet,mert megalkuvás nélkül fedi fel az igazságot,de mégsem gyűlölettel.(nem emberek ellni gyűlölettel).
Itt valamiképp módosul az" egyház jelentése" is.Fülöp atya aki igazán képviseli az igazi "egyházat"Hiszen az ő élete a tanítás,nemcsak a beszéde.

"Kövessétek tehát a példámat, ahogy én is követem Krisztust!" I.Kor 11,1


Kedves Steve3!

Ugyan elég mellbevágóan fogalmaztam, néhány posttal előrébb, amikor azt írtam löveted sincs arról mit is olvasol, fenntartások nélkül elfogadod azt, hogy mások szerint mi van odaírva, vagy mit kell érteni az írásból...
Semmi bántó szándék nem vezetett, csak egy ténymegállapítás volt részemről, s Te ennek igazságát újra és újra bizonyítod.....
Nem véletlenül ajánlottam a Bibliát, kommentárok nélkül olvasni.. Nincs, nem is lehet olyan hogy igazi "egyház", hisz az egyház az egy szervezet, amely tagjai számára megmagyarázza a megmagyarázhatatlant... Ráadásul egy politikai, gazdasági szervezet is ami hívők sokasága fölé helyezi magát, olyan jogokat tulajdonít magának ami semmiképp nem illetné meg az "írás szerint", s aki nem állt be, nem áll be a sorba azt tűzzel vassal eltiporta, s ennek a szervezetnek a törvényesítésére születtek meg a Biblia azon részei (amikről jórészt be is bizonyosodott hogy csapatmunka eredménye, s nem az "eredeti" szerzőhöz köthető) mint Pál levelei, Kelemen levél stb. Jézus "tanítása" szerint élni, nem igazán egyeztethető össze a ma erkölcsével.. Valamit megérteni és megmagyarázni ugyanis nem ugyanazt jelenti...
Talán azt kellene átgondolnod, mi szükség van arra, hogy Neked megmondják hogyan élj, hogy az Istennek tetsző legyen. Minden embernek meg van a saját elképzelése miként szeretne élni, de azért könyörögni, hogy másoktól vegye el Isten azt, ami nekünk nincs, nem gondolod komoly ellentmondás? Hisz akiknek van, vagy akik eljutottak egy gondolkodási szintre az nem Isten adománya? Mert ha nem az akkor először az egyházaktól kellene elvennie Istennek mindent, s nem pedig azokat gyarapítani..... De ugye Pál levelei, Péter levele, Kelemen levelei kicsit a Partizánszövetség igazoló leveleire emlékeztetnek... Ha Pál ismerte Kelement, Kelemen ismerte Pétert, sőt Pétert is ismerte Pál, Pétert Jézus bízta meg akkor Jézus létezett, hisz Ők mind ismerték, s azért ismerték meg követői voltak... De ha mégsem ismerték egymást, s ha nem is akkor éltek, vagy ... Na akkor van egy kis gubanc?
Az ember Istent ruházza fel mindazon tulajdonsággal amilyen Ő szeretne lenni, vagy amiről azt gondolja ha azok birtokában lenne jobb lenne az élete, a környezete élete, illetve mind azt az ismeretet is Istennek tulajdonítja amivel Ő nem bír...S ha Isten igazságos, s mindenki számára egyformán elérhető akkor miért a moszlimok ítélkezése a saria a kegyetlen? Az teljesen az íráson alapul, Ők beemelték szent iratukba a zsidó és keresztény tanítást is....
Nem gondolod, hogy az általad oly buzgón idézettek egyetlen célja a hatalmi és gazdasági viszonyok konzerválása amíg az idő idő, vagy legalább addig, míg fel nem nyílik az emberek szeme annyira, hogy megértsék az Írások szó szerint azt jelentik ami bennük írva vagyon...
S mindezekhez semmi köze, hogy van aki szerint nincs is Isten...
 

sikerabc

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe!
Amit leírtam azt állom is -megemelem a kalapomat - , mert ahogy látom valóban "vérbeli" ateista vagy.
Ehhez jogod van.
De engedj meg nekem egy-két megjegyzést.
Én ismerem Steven Weinberg valódi életútját, Nobel díja igazi történetét, de most nem ez a téma és különben is már moderálták az oldalakat (nem a CH-n voltak).
1. Én nem az Ő álláspontjára voltam kíváncsi, hanem azéra aki jelmondatának választotta.
2. Egy valóban ateista gondolkodású ember nem csak egy, (jelen esetben a katolikus) egyházat támadja folyamatosan.
3. Ha már ateistaként fórumozol - ehhez jogod van , amíg nem moderálnak - akkor talán fel kellene készülni a többi (legalább a nagyobb) vallások "bemutatásából" is.
Így egy kicsit egyoldalúnak tűnik az ateizmus, és az embernek olyan érzése támad, mintha megrendelésre csinálnád.
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Kedves Aeren
-
Rengeteg szot (frazist) használunk még ami a vallásos sarokbol maradt ránk de a tartalmuk értelmezésük manapság nem azonos az ereditivel.

-
A szakkönyvekböl már töröltük az "ádámcsutkát" mert világos, hogy nem egy lopott alma maradványa a gigánk kiszélesedése. A nagyanyáinkat még megtudta gyözni az egyház ilyen mesével.
-
Nem véletlen, hogy a nyelvujitások a 18-19.-századra esnek amikor a vallások megkapták a kegyelemdöfést, amikor világossá vált, hogy a természettudomány is kijön külsö beavatkozo nélkül, az emberek számára pedig kifejezetten káros ha egy földönkivülinek hodolunk, ha az életünket kevésbé fontosnak tartjuk mind a sorsunkat a halál után.
-
A szo "bün" egy vallásos tartalommal megterhel fogalom amit egy jogi állban kerülni kell ahogy csak lehet. Idegen nyelvek erre hangsulyt fektetnek.
-
A tilosban valo parkolás nem egy "büntett" ugyan ugy mind a mesztelenül valo szaladgálás sem. Aki ilyet csinál, mégha "büntetést" is kap érte nem számit "bünösnek" az csak megszegett egy elöirást, kifizeti a "büntetést" és a dolog kivan egyenlitve.
-
A biroság nem az "erkölcsünket" vizsgálja hanem a cselekedeteinket.
Kedves ernoe, ok és okozat nem elválasztható egymástól.
Amennyiben a bíróság bűnösnek mond ki az általad felhozott vádakban, úgy az erkölcsi minősítéssel is együtt jár, nem csak itt hanem bárhol másol a világban is.

Az amit írsz egy olyan felfogása dolognak hogy bármit elkövethetsz, az csak szabály áthágás és nem mond semmit az erkölcsödről.
Biztosíthatlak róla hogy ez nem így van.
Amennyiben bolti lopáson kapnak úgy valószínűleg a következő boltba már nem vesznek fel miután látták a bejegyzést az erkölcsi bizonyítványodon.
Csókolom.

Akárhogyan is próbálod kicsavarni ezt a kérdést, a törvények és a jog egyértelműen megfogalmazza hogy mi a helyes és mi a helytelen viselkedés forma.
Harmat gyenge védekezés az hogy a törvény nem az erkölcsöt hanem a jogot határozza meg, amikor az egyik a másik egyeneságú következménye.
Igen feltünik, hogy deformálod a mondataimat. Tartozkodj ettöl. Megismétlem az eredeti mondokámat.
-
Te ugy beszélsz az "istenröl" mind egy létezö lényröl. Ezért hivtam fel a figyelmedet arra, hogy "az isten nem más mind az evangeliumnak a föszereplöje." egy mesebeli fiktiv figura.
-
Ergo, szerintem az isten nem egy valos lény csupán egy mesében (evangelium) szereplö képzeletbeli lény ugy mind Harry Potter. Azért mert "irva van" nem jelenti, hogy valos lényröl van szo. Több magyarázatot nem szánok erre.
Erre már nem tudok mit reagálni kedves ernoe. A "mondataidat" szóról szóra idéztem be:
"Írtad: "Az isten pedig nem más mind ennek az evangelimnak a föszereplöje.""
Kedves Aeren
-
A papok és az apácák az evangelum szerint élnek, ez az erkülcsük iránytüje.
-
Az isten pedig nem más mind ennek az evangelimnak a föszereplöje.
-
Erre magad is rájöhettél volna. Most már elhiszem, hogy nem vagy keresztény. :grin:
Amennyiben te a két mondat között különbséget illetve "deformálást" látsz, úgy javaslom hogy sürgősen keress fel egy szemészt, mert valami komolyabb probléma van a látásoddal.
Megismétlem amit írtam ernoe:
Írtad: "Az isten pedig nem más mind ennek az evangelimnak a föszereplöje."
Válaszom: "A papok és az apácák az evangélium szerint élnek, az az erkölcsük iránytűje aminek főszereplője isten"

Nem bízom most már a véletlenre, és szépen elmagyarázom neked hogyan kell olvasni.
"A papok és az apácák az evangélium szerint élnek". Oké? Eddig érthető?
"Az az" (értsd: az evangélium) "erkölcsük iránytűje aminek" (értsd: az evangélium) "a főszereplője isten".

Konkrétan tehát ugyan úgy beszélek istenről mint te, ugyan abban a megfogalmazásban, ugyanabban az elgondolásban.
Szétszedtem neked a mondatot ernoe és rámutattam hogy NEM beszélek istenről mint létező lényről hanem TE nem tudsz olvasni.
Ennél többet úgy érzem nem tehetek érted mert nem vagyok orvos, ellenben én kérlek meg téged hogy tartózkodj a vádaskodástól amíg nem kapsz egy új szemüveget.
Egyre zavarosabb amit mondasz kedves Aeren. Egy emigráns azért hagyja el a hazáját mert nem ért egyet az ott uralkodo törvényekkel, akinek nincsenek ilyen problémái az egy kivándorlo.
Nem ernoe, csak a szövegértési készséged és/vagy látásod kezdett el hirtelen drámaian leromlani.
Javaslom a mondat újbóli elolvasását és ismétlés addig, amíg nem esik le hogy egy szó nincs benne az emigránsokról.
Azt írtad hogy az "erkölcsi iránytüm soha nem fedte teljesen az állami törvényeket, se magyarországon se idekint"
Erre válaszoltam azt hogy "Ezt egyébként minden pszichopata, gyilkos, elmebeteg, kéjenc, erőszaktevő, rablógyilkos, stb elmondhatja magáról. Nekik se ~fedi teljesen az erkölcsi iránytűjük az állami törvényeket~"
Biztos kár lenne ha megválnánk a vallásoktol de valoszinö több kárt okozunk azáltal, hogy ezt nem tesszük.
Lásd a linkelt képet ernoe.
Én személy szerint egyáltalán nem bánom hogy nem kell olyan korban élni ahol az ateisták csecsemőket lengetnek szuronyokon.
Beszéljünk a vallásoktól való megválásról akkor amikor az ateisták felhagyak azzal a kényszerképzettel hogy ők a kiválasztott nép ami ha nem is ért mindent, de jóval többet mint a nem ateisták, és ezért nekik küldetésük és kötelességük felfeszíteni mindenkinek a szemét, aki meg ellenkezik azt kiszűrni és kiírtani a társadalomból.

Amennyiben még mindig nem esett le, akkor megfogalmazom újra:
A vallások nem az emberi gyarlóság forrásai. Youtube-on épp a minap akadtam ki egy kedves ateistára, aki szerint ki kell írtani minden mohamedánt, mert azok csak koszos állatok. Csak egy példa.
A változást fejben kell elkezdeni ernoe, és nem mások fejében hanem a sajátodban.
Belátom hogy ez rendkívül nehéz olyan esetben amikor az embernek nincsen betegség tudata, és szent meggyőződése hogy amit tesz, az a társadalom és az emberek érdekeit szolgálja.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves subrose
-
Köszönöm az öszinte szavaidat. Hidd el megtudlak érteni holott én a falvakat csak látogatobol ismerem.
-
Az én öseim is épitettek magyarországon templomokat, pénzböl amit amerikában kerestek meg, azért, hogy az embereknek ne kelljen olyan sokat gyalogolniuk a másik faluba. Ma egy gazdaságilag jolmenö, kiépült helység, a templom körül kiépitve, a templom védett müemlék, a családunk nevét hordja. Oda járunk emlékezni.
-
A falunak sikerült a mezögazdaság, erdészet leálldozása után uj iparágakat odavonzani, ma kellemes üdülöhely.
-
Gyerekkoromtól "templomjáró" voltam, ma is az vagyok... De akkor még volt saját papunk, sőt lelkészünk is , ma csak két templomunk, na meg a templomba járók....
-
Ugy látszik kevés a gyerek a faluba ha se pap se iskola. Erre csak azt tudom mondani ha a templommal nem tudjátok az embereket odavonzani akkor adjátok el a templomokat, biztos sokba kerül az eltartásuk és épitsetek egy kis helységet a kevés lakos számára. Sporoltok egy csomo pénzt.
-
warnschild-lademocraciaes-flickr.jpg
-
A falvak sok helyen elnéptelenednek, a mezögazdaság nem foglalkoztat sok embert, egy termelö képes, egy nap, egy egész gabonaföldet learatni a szénát összekötni, a gabonát zsákolni. Ez igy van jol, ez a haladás. A templom a lemaradást szimbolizálja.
-
Mikor az Állami Gazdaságot átszervezték a Kultúrt megkapta a falu, hangzatosan klubkönyvtárrá léptették elő oda költözött a könyvtár és a tornaterem. A templom maradt továbbra is az a hely ahol az emberek hetente egyszer összejöttek, na meg ekkora faluban szinte mindenki rokon...
-
Na látod van egy csomo pozitiv eredmény is, a könyvár biztosan televan sok különbözö témát tartalmazo könyvvel, mig a templomban ott porosodik egy és ugyanazon mü, amit állitolag az isten mondott tolba az embereknek.
-
Nem tünt fel neked, hogy az összes templomi ének szomoru, akár hogy lapozok magyar vagy német templomi éneksekönyvben mind pesszimista, sirato ének. A kereszténység egy sirato hitközösség, a középpontban egy halottal. Ez a hangulat érzödik az irásodbol is.
-
A kulturházban biztos flottabbul megy az élet, probálj áthangolni, az élet ugyis tul rövid.
-
Nem tudom érted e, de nem is került szóba Isten... Hisz az, hogy van Isten, vagy nincs Isten, annál sokkal fontosabb, hogy mi együvé tartozunk, s ez mellett teszünk hitet minden Vasárnap... .
-
A kereszténység nem az egymáshoz hanem a "nyájhoz" valo tartozást hirdeti, aminek az élén a "Pásztor" áll. Egy felnött önállo gondolkodásu ember számára ez egy szükület, a szabadságtol valo megfosztás, legalább is ahogy én érzem.
-
S a pap a lelkész a biblia történetekkel párhuzamot vonva, csak ma i gyengéinkre, vagy a közösség által támasztott igényekre próbál rámutatni
-
Szépen mondod, a vallás desztruktiv mert a "gyengeségeinket" emlegeti állandoan ahelyet, hogy az erös oldalunkat mutatná meg, hogy ösztökélne.
-
Az egyház permanens a halálra készit fel bennünekt arra ami szerinte utána jön, ahelyett, hogy az életre, az örömökre ösztökélne bennünket.
Minden ami boldoggá tesz bennünket egy bün a vallások szemében.

-
S most az elmúlt kétezer évről... Bizonyára észrevetted, bár erre utaltam, hogy a hozzászólásaidból ez nem mindig tűnik ki, de a világ jócskán megváltozott. Az egyetlen, illetve kevés jelentős egyház vagyonát, s az ezzel járó befolyást hatalmat számosan megírigyelték.
-
Az egyház mérhetetlen vagyonához vér tapad, hazugság és csalás. Gondolj csak a hamisitott Konstantin adomány levélre, a "keresztény részvénypapirokra" a bucsulevekre amivel az égbe lehetett katapulni a halottak lelkét, vagy a hodito háboruk utján rabolt kincsekre.
-
altar_mayor.jpg
-
A képen a 20 tonna indiánoktol rabolt aranyal diszitett Sevillai Katedrális föoltára látszik.
Nem irigység ha ezt felemlegetjük a Mussolini által létrehozott operett-államban lako egyházi fejedelmeknek.
-
Ezt a vagyont működtetni sem lehet feudális módon, mint ahogy a Marx nevű Úriember leírta, ez már egy bővített újra termelés. Az Egyházak nem nonprofit szervezetek, a karitatív tevékenység is ha jobban megnézzük, komoly üzletág... S egy idő után a tőke elkezdi a saját útját járni(egyházi kiadó pornófilmet ad ki, fegyvergyáros a vatikán "bankárja" stb.)
-
Hát igen a kereszténység minden idök legnagyobb üzleti válalkozása ami a 2000 év alatt soha nem ment csödbe, még mindig ugyanannak a logonak az árnyékában árulja portékájukat, vigaszt a halál utánra. Az emberek az éltükbe fizetnek és a cég a haláluk után szállit. Jol kivan gondolva, a reklamálás automatikusan kizárt.
-
Ugye tudod a bika színvak, csak a mozgás ingerli, de te is úgy teszel ha keresztet látsz csak sztereotipiákban gondolkodol...
-
Ne miattam aggodjál kedves subrose, hanem gondolkodjál el azon, hogy mi az igazság abban amit mondtam.
A hit az nem ad rá alkalmat vele kritikusan foglalkozni.

-
S ha egy színes meseként tekintünk a bibliai történetekre, vagy a Koránra, vagy bármely vallás irataira akkor mi változik?
-
Nagyon sok. Egy mese értelmezése miatt nem szoktak vért ontani az emberek, mert tudják, hogy csak mese, de ahogy látjuk a probléma mindig az volt és a mai napig az, hogy sokan ezt a mesét valosnak tartják emiatt lemészárolják, kiközösitik, megkülönböztetik egymást....
-
Mert a visszásságok, a pénz, a hatalomvágy a hiszékenység, kapzsiság emberi és nem isteni dolgok...
-
Nem értem pontosan a záro mondatodat. Igen az ember vágyakkal rendelkezik, örömöket szeretne élvezni és ebben telhetetlenek vagyunk, miért baj ez?
Minek egy játékrontot kitalálni aki az életet "siralom völgyének" nevezi, a testiséget "bünnek", a szenvedést "isten ajándékának" tekinti.
-
therese_neumann_von_konnersreuth.jpg
-
Az összes stigmahordo "szent". Nem a szenvedésük elviselése miatt hanem azért mert "megkapták ezt az ajándékot".
A vallásos tanitások szerint nem tudni ki került a menyekbe és ki nem, egyedül a "mártyrok" sorsát illetöen biztosak az egyházatyák.
-
Gondolom a tagadásod csak Istenre vonatkozik... márpedig emberek egészen biztosan vannak.....
-
En nem tagadom az Istent hanem kétségbe vonom, hogy egy ilyen létezne.
-
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steve3!

Ugyan elég mellbevágóan fogalmaztam, néhány posttal előrébb, amikor azt írtam löveted sincs arról mit is olvasol, fenntartások nélkül elfogadod azt, hogy mások szerint mi van odaírva, vagy mit kell érteni az írásból...
Semmi bántó szándék nem vezetett, csak egy ténymegállapítás volt részemről, s Te ennek igazságát újra és újra bizonyítod.....
Nem véletlenül ajánlottam a Bibliát, kommentárok nélkül olvasni.. Nincs, nem is lehet olyan hogy igazi "egyház", hisz az egyház az egy szervezet, amely tagjai számára megmagyarázza a megmagyarázhatatlant... Ráadásul egy politikai, gazdasági szervezet is ami hívők sokasága fölé helyezi magát, olyan jogokat tulajdonít magának ami semmiképp nem illetné meg az "írás szerint", s aki nem állt be, nem áll be a sorba azt tűzzel vassal eltiporta, s ennek a szervezetnek a törvényesítésére születtek meg a Biblia azon részei (amikről jórészt be is bizonyosodott hogy csapatmunka eredménye, s nem az "eredeti" szerzőhöz köthető) mint Pál levelei, Kelemen levél stb. Jézus "tanítása" szerint élni, nem igazán egyeztethető össze a ma erkölcsével.. Valamit megérteni és megmagyarázni ugyanis nem ugyanazt jelenti...
Talán azt kellene átgondolnod, mi szükség van arra, hogy Neked megmondják hogyan élj, hogy az Istennek tetsző legyen. Minden embernek meg van a saját elképzelése miként szeretne élni, de azért könyörögni, hogy másoktól vegye el Isten azt, ami nekünk nincs, nem gondolod komoly ellentmondás? Hisz akiknek van, vagy akik eljutottak egy gondolkodási szintre az nem Isten adománya? Mert ha nem az akkor először az egyházaktól kellene elvennie Istennek mindent, s nem pedig azokat gyarapítani..... De ugye Pál levelei, Péter levele, Kelemen levelei kicsit a Partizánszövetség igazoló leveleire emlékeztetnek... Ha Pál ismerte Kelement, Kelemen ismerte Pétert, sőt Pétert is ismerte Pál, Pétert Jézus bízta meg akkor Jézus létezett, hisz Ők mind ismerték, s azért ismerték meg követői voltak... De ha mégsem ismerték egymást, s ha nem is akkor éltek, vagy ... Na akkor van egy kis gubanc?
Az ember Istent ruházza fel mindazon tulajdonsággal amilyen Ő szeretne lenni, vagy amiről azt gondolja ha azok birtokában lenne jobb lenne az élete, a környezete élete, illetve mind azt az ismeretet is Istennek tulajdonítja amivel Ő nem bír...S ha Isten igazságos, s mindenki számára egyformán elérhető akkor miért a moszlimok ítélkezése a saria a kegyetlen? Az teljesen az íráson alapul, Ők beemelték szent iratukba a zsidó és keresztény tanítást is....
Nem gondolod, hogy az általad oly buzgón idézettek egyetlen célja a hatalmi és gazdasági viszonyok konzerválása amíg az idő idő, vagy legalább addig, míg fel nem nyílik az emberek szeme annyira, hogy megértsék az Írások szó szerint azt jelentik ami bennük írva vagyon...
S mindezekhez semmi köze, hogy van aki szerint nincs is Isten...
Kedves Subrose!
Jó akkor próbáljunk az igénél maradni.
"1,18 És Ő a feje a testnek, az egyháznak: a ki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Ő legyen az első; "

A fejet pedig követnie kell a testnek."Kövess engem!"-szól Jézus.

"Miért mondjátok nekem: Uram! Uram! , ha nem cselekszitek, amiket mondok? Lukács 6,46



Nem mindenki, aki azt mondja nekem : Uram ! , Uram! , megy be a mennyek országába, csak az, aki megteszi Atyám akaratát aki a menyben van. Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram! , Uram! Nem a te nevedben prófétáltunk, nem a te nevedben űztünk démonokat, és nem a te nevedben tettünk sok csodát? Akkor majd kijelentem nekik: Távozzatok tőlem ti, akik törvénytelenséget cselekedtetek! Máté 7,21-23
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe!
Megnéztem a filmet,megrendítő tanúság az ember életéről,valóban nagy hatással volt rám.
Köszönöm!
Mint tudod az emberi élet tragédiája,sötétsége,bűne,mindig Isten keresésére ösztökélt.
Talán emiatt tisztul meg az ember kérdése is mint a tűzben megolvasztott ezüst.És azt hiszem,-és tapasztaltam is -,ekkor válaszol Isten.
Ha tényleg kérdezek,Ő tényleg válaszol.
 

subrose

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Subrose!
Jó akkor próbáljunk az igénél maradni.
"1,18 És Ő a feje a testnek, az egyháznak: a ki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Ő legyen az első; "

A fejet pedig követnie kell a testnek."Kövess engem!"-szól Jézus.

"Miért mondjátok nekem: Uram! Uram! , ha nem cselekszitek, amiket mondok? Lukács 6,46



Nem mindenki, aki azt mondja nekem : Uram ! , Uram! , megy be a mennyek országába, csak az, aki megteszi Atyám akaratát aki a menyben van. Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram! , Uram! Nem a te nevedben prófétáltunk, nem a te nevedben űztünk démonokat, és nem a te nevedben tettünk sok csodát? Akkor majd kijelentem nekik: Távozzatok tőlem ti, akik törvénytelenséget cselekedtetek! Máté 7,21-23




Nem érzed a hamisságot abban amit idézel, ráadásul kiragadott módon, való jelentésétől eltávolítva?
Amit előzőleg írtam azt támasztja alá minden sorod...
Kedves Steve3 a kétezer évvel ezelőtti ember Istenképe nem lehet a mai ember követendő útmutatása... Számtalan dolgot tudunk a világról ezáltal saját magunkról is. A ma emberének elképzelése Istenről nem lehet azonos az ókor emberével, hisz aki azt vallja az nyilvánvalóan képtelen önnáló gondolkodásra önálló cselekvésre, ugyan áruld már el hol van az az Isten által nékünk adott szabadakarat, ha kétezeréves sorokat mint egyetlen üdvözítő igazságot citálsz? Nem érzed, hogy ez is egy képes beszéd ami azt az emberi vágyat tükrözi, hogy a lehető legjobb körülmények között élhessünk(mint a mennyben) s a legmasabbra jussunk ha nem is a hatalomban a dicsőségben , de a társadalmi elismertségben?(bejussunk a mennybe) Na és ehhez nem kell, hogy állandó büntudat társuljon, hanem leginkább tettek, hogy Istennek megadjuk a magunk módján a segítséget, hogy segíthessen céljainkban....
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem érzed a hamisságot abban amit idézel, ráadásul kiragadott módon, való jelentésétől eltávolítva?
Amit előzőleg írtam azt támasztja alá minden sorod...
Kedves Steve3 a kétezer évvel ezelőtti ember Istenképe nem lehet a mai ember követendő útmutatása... Számtalan dolgot tudunk a világról ezáltal saját magunkról is. A ma emberének elképzelése Istenről nem lehet azonos az ókor emberével, hisz aki azt vallja az nyilvánvalóan képtelen önnáló gondolkodásra önálló cselekvésre, ugyan áruld már el hol van az az Isten által nékünk adott szabadakarat, ha kétezeréves sorokat mint egyetlen üdvözítő igazságot citálsz? Nem érzed, hogy ez is egy képes beszéd ami azt az emberi vágyat tükrözi, hogy a lehető legjobb körülmények között élhessünk(mint a mennyben) s a legmasabbra jussunk ha nem is a hatalomban a dicsőségben , de a társadalmi elismertségben?(bejussunk a mennybe) Na és ehhez nem kell, hogy állandó büntudat társuljon, hanem leginkább tettek, hogy Istennek megadjuk a magunk módján a segítséget, hogy segíthessen céljainkban....
Isten él.Nem többezer éves,hanem időtlen öröktől fogva.Te valami másra asszociálsz.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
De engedj meg nekem egy-két megjegyzést. Én ismerem Steven Weinberg valódi életútját, Nobel díja igazi történetét, de most nem ez a téma és különben is már moderálták az oldalakat (nem a CH-n voltak). 1. Én nem az Ő álláspontjára voltam kíváncsi, hanem azéra aki jelmondatának választotta.
-
Kedves sikerabc
-
A topikot nem én inditottam, hanem egy volt tag akit kizártak mert néha gorombán fogalmazott.
Talán feltünt neked, hogy vannak akik engem igen faragatlanul szidnak de én "krisztus modjára" türöm. Szeretnék tárgyilagos maradni.
-
Megmondom öszintén ha minden emotiot visszatartanék akkor nagyon beképzeltnek tartanának aki nem tartja öket "satisfaktion-képesnek".
-
A beszélgetés célja elsösorban megmutatni, hogy a szent irások mythoszok, mesék és ezért a 21. századba arra a polcra kell tegyük ahol a mesekönyveket gyüjtjük, Andersen és a Grimm Brüder müvei mellé.
-
Egy valóban ateista gondolkodású ember nem csak egy, (jelen esetben a katolikus) egyházat támadja folyamatosan.
-
Igazán sajnálom hogy nem tünt fel neked, hogy én alig különbözök a Pápátol, a Pápa több tizezer istent tagad és csak egyet ismer el, (tehát 99.9999%-ban atheista), én ezt csak megtoldom egyel.
-
Ha én a katholikus egyház tanait mesének tartom akkor abba az összes Abrahámi vallás benne van, hiszen a legfontosabb témák, teremtés, tizparancsolat egy és ugyanazon forrásbol jön.
-
Az oszövetség többi része a zsidok története, mit vitatkozzak rajta, nem vagyok történész, hogy ellenörizzem le hogy ki kit nemzett vagy vett el feleségül.
-
A kereszténységet átéltem, abba van tapasztalatom, az egységes, az 1,3 milliard magát kereszténynek tarto ember számára létezik egy joldefiniált "hitvallás" a "Crédo" magyarul hiszekegy. A zsidok, mohamedánok nincsenek organizálva, ott nincs "pontifex maximus" mind a Pápa.
-
3. Ha már ateistaként fórumozol - ehhez jogod van , amíg nem moderálnak - akkor talán fel kellene készülni a többi (legalább a nagyobb) vallások "bemutatásából" is.
-
En nem atheistaként szolok hozzá ebben a topikban hanem humanistaként, atheista csak ugy mellékesen vagyok mind ahogy a husvéti nyusziban sem hiszek.
-
A kereszténység javára legyen irva, hogy az elmult két évszázad alatt öket ért kritika egy kicsit megedzette öket, látod négy évszázad után beismerték, hogy a Föld forog, söt az evolutiot is elismerik, legalább ugy, hogy isten müködésének a modszere.
-
Örülök, hogy szobahoztad a témát, valoban a többi vallás szük helyet kap nállam. Ez is mutatja menyire radikálisak, kritikára képtelenek a vallások többsége. Minden szo amit itt beütünk egy mágnes ami a googelen idevonzana radikális vallásos csoportokat. En még szeretnék élni. :D
-
Így egy kicsit egyoldalúnak tűnik az ateizmus, és az embernek olyan érzése támad, mintha megrendelésre csinálnád.
-
Nem lennék ellene ha megfizetnél érte, a pap sem prédikál ingyen de én nem tartok ott. En csak a fejemre kapok a hozzászoloktol. :D
-
Ha valoban elolvastál több hozzászolást töllem akkor biztos találtál elég kritikát ami talált.
 

subrose

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves subrose
-
Köszönöm az öszinte szavaidat. Hidd el megtudlak érteni holott én a falvakat csak látogatobol ismerem.
-
Az én öseim is épitettek magyarországon templomokat, pénzböl amit amerikában kerestek meg, azért, hogy az embereknek ne kelljen olyan sokat gyalogolniuk a másik faluba. Ma egy gazdaságilag jolmenö, kiépült helység, a templom körül kiépitve, a templom védett müemlék, a családunk nevét hordja. Oda járunk emlékezni.
-
A falunak sikerült a mezögazdaság, erdészet leálldozása után uj iparágakat odavonzani, ma kellemes üdülöhely.
-

-
Ugy látszik kevés a gyerek a faluba ha se pap se iskola. Erre csak azt tudom mondani ha a templommal nem tudjátok az embereket odavonzani akkor adjátok el a templomokat, biztos sokba kerül az eltartásuk és épitsetek egy kis helységet a kevés lakos számára. Sporoltok egy csomo pénzt.
-
Csatolás megtekintése 1020749
-
A falvak sok helyen elnéptelenednek, a mezögazdaság nem foglalkoztat sok embert, egy termelö képes, egy nap, egy egész gabonaföldet learatni a szénát összekötni, a gabonát zsákolni. Ez igy van jol, ez a haladás. A templom a lemaradást szimbolizálja.
-

-
Na látod van egy csomo pozitiv eredmény is, a könyvár biztosan televan sok különbözö témát tartalmazo könyvvel, mig a templomban ott porosodik egy és ugyanazon mü, amit állitolag az isten mondott tolba az embereknek.
-
Nem tünt fel neked, hogy az összes templomi ének szomoru, akár hogy lapozok magyar vagy német templomi éneksekönyvben mind pesszimista, sirato ének. A kereszténység egy sirato hitközösség, a középpontban egy halottal. Ez a hangulat érzödik az irásodbol is.
-
A kulturházban biztos flottabbul megy az élet, probálj áthangolni, az élet ugyis tul rövid.
-

-
A kereszténység nem az egymáshoz hanem a "nyájhoz" valo tartozást hirdeti, aminek az élén a "Pásztor" áll. Egy felnött önállo gondolkodásu ember számára ez egy szükület, a szabadságtol valo megfosztás, legalább is ahogy én érzem.
-

-
Szépen mondod, a vallás desztruktiv mert a "gyengeségeinket" emlegeti állandoan ahelyet, hogy az erös oldalunkat mutatná meg, hogy ösztökélne.
-
Az egyház permanens a halálra készit fel bennünekt arra ami szerinte utána jön, ahelyett, hogy az életre, az örömökre ösztökélne bennünket.
Minden ami boldoggá tesz bennünket egy bün a vallások szemében.

-

-
Az egyház mérhetetlen vagyonához vér tapad, hazugság és csalás. Gondolj csak a hamisitott Konstantin adomány levélre, a "keresztény részvénypapirokra" a bucsulevekre amivel az égbe lehetett katapulni a halottak lelkét, vagy a hodito háboruk utján rabolt kincsekre.
-
Csatolás megtekintése 1020761
-
A képen a 20 tonna indiánoktol rabolt aranyal diszitett Sevillai Katedrális föoltára látszik.
Nem irigység ha ezt felemlegetjük a Mussolini által létrehozott operett-államban lako egyházi fejedelmeknek.
-

-
Hát igen a kereszténység minden idök legnagyobb üzleti válalkozása ami a 2000 év alatt soha nem ment csödbe, még mindig ugyanannak a logonak az árnyékában árulja portékájukat, vigaszt a halál utánra. Az emberek az éltükbe fizetnek és a cég a haláluk után szállit. Jol kivan gondolva, a reklamálás automatikusan kizárt.
-

-
Ne miattam aggodjál kedves subrose, hanem gondolkodjál el azon, hogy mi az igazság abban amit mondtam.
A hit az nem ad rá alkalmat vele kritikusan foglalkozni.

-

-
Nagyon sok. Egy mese értelmezése miatt nem szoktak vért ontani az emberek, mert tudják, hogy csak mese, de ahogy látjuk a probléma mindig az volt és a mai napig az, hogy sokan ezt a mesét valosnak tartják emiatt lemészárolják, kiközösitik, megkülönböztetik egymást....
-

-
Nem értem pontosan a záro mondatodat. Igen az ember vágyakkal rendelkezik, örömöket szeretne élvezni és ebben telhetetlenek vagyunk, miért baj ez?
Minek egy játékrontot kitalálni aki az életet "siralom völgyének" nevezi, a testiséget "bünnek", a szenvedést "isten ajándékának" tekinti.
-
Csatolás megtekintése 1020790
-
Az összes stigmahordo "szent". Nem a szenvedésük elviselése miatt hanem azért mert "megkapták ezt az ajándékot".
A vallásos tanitások szerint nem tudni ki került a menyekbe és ki nem, egyedül a "mártyrok" sorsát illetöen biztosak az egyházatyák.
-

-
En nem tagadom az Istent hanem kétségbe vonom, hogy egy ilyen létezne.
-

Kedves Ernoe!


Mint írod látogatóba jársz csak faluba , s mint előző írásaidból is levonható csak közvetett ismereteid vannak a magyar mai életről... Udvariasan mondva, meglehetősen felszínesek... Vagyunk egy páran, akik ugyan adott volt a lehetőség, hogy otthagyják a falut és városba, vagy külföldre menjenek de mi maradtunk, ezért a mi lett volna ha-val nem is tudok foglalkozni... De ismerem a mai magyar valóságot és a mai magyar falut is....
Nem értelek miért a templommal kéne oda vonzani az embereket, s az hogy a szomszéd faluban van az iskola nem csak hátrány, hanem nálunk nincs kisebbség sem(mármint a többségiből), s a négyfalu közös pénzéből nagyon jól felszerelt iskola jött létre.. Te is tudod másutt a világban erre már korábban rájöttek, ha összevonják a forrásokat többre futja...
Ez az írországi közlekedési tábla mutatós grafika, de Te is tudod a pedofil a pedagógussal szemben, igazán szereti a gyerekeket.... Aeren is ajánlott Neked statisztikákat, mert szignifikánsan kevesebb a papok között(egyházi emberek között) a pedofil és a homoszexuális, mint más szintén a társadalmi figyelem központjában álló csoportoknál. Nagyon tévedsz, a templom évezredek óta a haladást szimbolizálja, építészeti, művészeti megoldásaival az emberi tudást hirdeti, bár Isten nagyobb dicsőségére, de aki a muzsikust fizeti annak a nótáját húzzák... S az egyház volt szinte az egyetlen megbízó évszázadokon át... S nem elég a könyveket olvasni, sokkal fontosabb mit értünk meg belőlük....
Megkockáztatom a nyíltszívű, érdeklődő, mindenre fogékony ember ha csak a Biblia lenne az egyetlen könyv, amit olvashatna, akkor is képes megérteni a világ működését, ember és Isten természetét.....
Lehet rosszul érzékelem de a Te álláspontod és a bigott vallásosok álláspontja között az a különbség, hogy Ők figyelmen kívül hagyják a nyilvánvaló tényeket, Te viszont egyetlen tényt sem vagy képes bemutatni álláspontod igazolására.. Így aztán ez nem más, mint a vakhit egy másik szélső esete... (Bár ezidáig elég sarkosan fogalmaztál Istent és híveit illetően meglepő ez a finomítás(Én nem tagadom Istent, csak kétségbe vonom, hogy ilyen létezne) csak nem kezdesz megtérni, vagy amit sikerabc vélt, az talált sűlyedt?
Láthatóan nincs nagy különbség köztünk a papság, az egyházak, a vallási guruk megítélésében, de én csak azt nem értem miért a híveket minősíted, hisz mi néhány milliárdan csak nem lehetünk mindannyian elmeroggyantak?
Vagy Te azt gondolod?
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Amennyiben a bíróság bűnösnek mond ki az általad felhozott vádakban, úgy az erkölcsi minősítéssel is együtt jár, nem csak itt hanem bárhol másol a világban is.
-
Kedves Aeren
-
Remélem segit a demokratikus gondolkodásod kiépitéséhez: a törvények nagy részének semmi köze az erkölcshöz.
Manapság mindent törvények, rendeletek szabályoznak.
-
A biroság nem mond ki senkit "bünösnek" az egy vallásos fogalom.
-
Az ember csak bizonyos paragrafusok ellen "vétkezik" (figyelmen kivül hagy, nem tart be, megsért...) a "bün az isteni akarat ellenni vétkezés".
-
De mivel tudjuk, hogy ilyen lény nem létezik ezért bün sincs.
-
Én személy szerint egyáltalán nem bánom hogy nem kell olyan korban élni ahol az ateisták csecsemőket lengetnek szuronyokon.
-
Az atheizmusbol nem lehet levezetni ilyen marhaságot, hogy valakit is megöljön az ember, az isteni elöirásokbol azonban igen is jol.
Eltek is vele és sajnos élnek is vele.
-
intro_inquisition_neu_g.jpg
-
Számtalan helyet tudok neked nevezni ahova ha odamész és kétségbe vonod az istenük "nummber one" positioját hát megesznek.
De egész biztosan nincsenek hitközösségek akik megruháznának téged mert egy istenre hivatkozol, vagy a relativitáselméletet tévesnek neveznéd. :D
-
Csacsiságokat beszélsz. kiss
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha már istenben kell hinni, akkor inkább legyen Pán. Hátha megajándékozna örökké álló pén.....szel a stigmák helyett.. :)
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha már istenben kell hinni, akkor inkább legyen Pán. Hátha megajándékozna örökké álló pén.....szel a stigmák helyett.. :)

Szia Yeti!kiss
Szerintem elég meggondolatlan vagy a kéréseddel kapcsolatban. Ha nem is az Isten, de egy jótündér teljesítené a kívánságodat, szerintem te sértődnél meg először...:cool: Úgy járnál, mint a Dodald kacsa rajzfilmben a kiskacsák, akik azt kívánták, hogy állandóan karácsony legyen. Egy hét múltán, már sóvárogták vissza az évi egy karácsonyt. Minden nap ugyan olyan volt, minden nap izgulva kellett volna várni a karácsonyi ajándékokat, amik minden este pont ugyan olyanok voltak. Én azért meggondolnám, hogy mit is kívánjak...
Legyen nagyon szép, és vidám napod!
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Vagyunk egy páran, akik ugyan adott volt a lehetőség, hogy otthagyják a falut és városba, vagy külföldre menjenek de mi maradtunk, ezért a mi lett volna ha-val nem is tudok foglalkozni...
-
Kedves subrose
-
Mindegyikünknek a sorsa más én megtudom érteni azokat akik elmenekültek, megtudom érteni azokat akik hüségesen ott maradtak ahol megszülettek, megtudom érteni akik visszatérnek. Lehet, hogy ha megöregszem velem is ez fog történni. :D
-
En nem minösitem a hiveket, csak megprobálok rámutatni, hogy a kereszténység nagyon sokmindent tönkretett amint buzgon a tulvilág felé kezdte forditani az embereket, kiölt belöllünk minden másfajta gondolatot, tönkretette az ogörög kulturák ismereteit.
-
Ha a müvészettörténettel jösz, bekell lássad, hogy egy egészen uj eposznak kelett jönnie amig az emberek ujra felismerték a kereszténység álltal szétrombolt kulturákat, ezért is hivták ezt a kort "renaissance"-nak.
-
Lehet rosszul érzékelem de a Te álláspontod és a bigott vallásosok álláspontja között az a különbség, hogy Ők figyelmen kívül hagyják a nyilvánvaló tényeket, Te viszont egyetlen tényt sem vagy képes bemutatni álláspontod igazolására..
-
Már ne haragudj de amit mondasz az nem felel meg a valoságnak, a kereszténység véres multja a vele járo embertelenség történelmi tény és én ezt reszletesen nevén nevezem állandoan.
-
Nem gyözöm hangsulyozni, hogy az összes demokratikus és emberi jog, a rabszolgaság megdöntésétöl kezdve a szolás és gondolati szabadságon át a nöi egyenjoguságig, az egyházak masziv ellenállása közepette lettek kiharcolva. A vallásszabadság nem keresztény találmány!!!
-
Bár ezidáig elég sarkosan fogalmaztál Istent és híveit illetően meglepő ez a finomítás ("Én nem tagadom Istent, csak kétségbe vonom, hogy ilyen létezne") csak nem kezdesz megtérni, vagy amit sikerabc vélt, az talált sűlyedt?
-
Megismétlem: Én nem tagadom Istent, csak kétségbe vonom, hogy ilyen létezne.
-
Tagadni csak álltalánosan elismert dolgot lehet. Az istenröl csak anyit tudunk amenyit a "kinyilatkoztatások" mondanak rolla, egy ilyen tulajdonsággal rendelkezö lényt pedig teljes biztonsággal kizárhatunk.
-
Ha nem ugy látod gyözzél meg, hol vannak a tények? Az üres koporso? Az Egyptombol valo kivonulás? A menyekböl földre esett kö? Az összes elsöszülött halála? A Pioatya tenyere? Vagy Lourdes-ban van elásva?
 
Oldal tetejére