Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

noboev

Állandó Tag
Állandó Tag
Több vasat tartok a tűzbe. Vavyan Fable a Vis Major sorozat 1-3, Nora Roberts Menyasszonyok sorozat 1-2. Ezeket felváltva, sőt tegnap este nagy fába vágtam a fejszám Ken Follet Évszázad trilógiájával.
 

Mary70

Állandó Tag
Állandó Tag
Stephenie Meyer New moon új hold című könyvet olvastam egy élő lány és egy vámpíros barátjáról szól.A fiú elhagyja a lányt ,de a végére újra össze találkoznak.
 

saxomusic

Állandó Tag
Állandó Tag
Veronica Roth - A Beavatott

Disztópikus regény, tehát egy negatív, de elképzelhető jövőképet fest le. Nagyon izgalmas, szerethető karakterekkel, és letehetetlen:) Én csak ajánlani tudom mindenkinek! Egy trilógia első része.

A történet Chicagóban játszódik, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik. melyek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. Ennek kell szentelniük életük hátralevő részét. Beatrice ingadozik aközött, hogy a családjával maradjon-e, vagy végre önmagává váljon. Ez a két lehetőség kizárja egymást. Végül olyan döntést hoz, amely mindenki számára meglepetést jelent – még önmagának is.
 

Mercy15

Állandó Tag
Állandó Tag
A szürke ötven árnyalatát olvastam ki a héten és most A sötét ötven árnyalatát olvasom. Nagyszerű könyvek! Egyszerűen letehetetlenek!
 

Anita Malden

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Legutóbb Steven Saylor Roma Sub Rosa sorozatából a Caesar diadala c. kötetet olvastam, de a ciklus többi tagját is nagyon ajánlom mindenkinek aki szereti a történelmi krimiket.
A regények (továbbá A Vesta-szüzek háza és az Egy gladiátor csak egyszer hal meg c. novelláskötetek elbeszélései) olvasmányosak, a szerző nagyon jól és igényesen ír, a karakterek szerethetőek, a háttér pedig nemcsak történelmileg hiteles, hanem valóban élő, már-már kézzelfogható. Saylor az a fajta történész, aki nemcsak szakmájának vagy kutatásának tárgyát ismeri, hanem képes úgy mesélni, hogy az olvasót beemeli a saját világába, számomra minden regénye egy valódi kaland.
Jelenleg Timothy Zahntól olvasom A Birodalom örököseit, ami teljesen más jellegű könyv, és leginkább Star Wars rajongóknak ajánlom.:..:
 

KatiCa895

Állandó Tag
Állandó Tag
Julie Orringer: A láthatatlan híd

A regény a 30-as évektől a második világháború végéig követi két zsidó család életét. Megrázó és ugyanakkor felemelő az embereknek az életbe és egymásba vetett hite és a reménység, ami mindig visszatér a legnehezebb élethelyzetekben is. Arról mesél, amiről csak a fontos könyvek tudnak: hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen és szükségünk van valakire a boldogsághoz és a boldoguláshoz.
 

subiduu

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Szabó Magdától olvastam “Az ajtó”-t. A barátnõmtõl kaptam kölcsön, és bizony most sem tévedett. :) Nagyon tetszett, sokszor elgondolkoztatott. Egyszerûnek tûnik a történet, ha csak rövid leírást olvasunk róla, de annál mélyebb szinteket érint. Az embert arra ösztönzi olvasás közben, hogy újra gondolja az értékrendszerét… Ajánlom azoknak, akik valami mást és mélyebb keresnek…
Üdvözlettel,
subiduu
 

Piros Bögre

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Utoljára Gayle Forman: Ha maradnék c. könyvét olvastam el, amely egy autóbaleset után kómában lévő lány egyetlen napját mutatja be. Nagyon felkavaró volt számomra, másnak is szívesen ajánlom.
 

wyattearp

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Ma befejeztem Bán Mór Hunyadi-sorozatát. Az elején kicsit döcögősen haladtam, de aztán valahogy olvasmányosabb lett. Elég hosszú(öt rész), de megéri elolvasni. Ha jól tudom, majd lesz folytatása is. Most nekiállok a Svejk-nek, teljes hosszában még nem olvastam el.
 

siskot

Állandó Tag
Állandó Tag
Gondolom nem vagyok egyedül, akik rajongójává váltak a George R. R. Martin alkotta világnak a tűz és jég dalában. Én éppen most fejeztem be a 3. könyvet. Most tartok egy kis pihenőt aztán nekiveselkedek a 4.-nek is, bár sokak szerint az kevésbé mozgalmas mint a most kivégzett. A szünetben azt hiszem Sherlock regényeket fogok olvasni.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Szevasztok!
Az utolsó két könyv, amiket kivégeztem:

Leslie L. Lawrence: Álmaim asszonya
Jó kis krimi volt, főszerepben egy 14 éves kislánnyal. Ami igazán élvezhetővé tette, az a szerző jó humora.

Leslie L. Lawrence: Mogyoróallergia
Az Álmaim asszonyából megismert Debby 18 éves lett, egyetemre került. A kalandok azonban itt sem kerülik el, ismét belecsöppen egy gyilkossági ügy kellős közepébe, amiből csak az álmaiban megjelenő titokzatos nő segítségével tud ép bőrrel kikecmeregni.

Krimikedvelő, könnyed kikapcsolódásra vágyó olvasótársaimnak ajánlom.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
M.C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor
Ez is krimi volt. Ami nagyon tetszett benne, az a humor, többször hangosan nevettem olvasás közben. Képzeljetek el egy ötvenes, nem kimondottan előnyös külsejű angol nőt, aki Londonból vidékre költözik, és mindenbe beleütve az orrát segít gyilkosságokat kinyomozni. A helyzet- és jellemkomikum kincsestára volt a könyv.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
M.C. Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite
Igazából ez a sorozat első része, de rám jellemző módon nem tájékozódtam időben. Na szóval, a krimi- és humorkedvelőknek ajánlom jó szívvel, én már a 3. részt olvasom, teljesen belepistultam. :D
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére