Cigihez kapcsolodó minden

tokamano

Állandó Tag
Állandó Tag
Én úgy szoktam le 15 éve, hogy a havi cigikeretem terhére kötöttem egy életbiztosítást az akkor egy éves lányom javára, amit egyetemistaként vehet fel havi apanázs gyanánt. Nem volt erőm elfüstölni a gyerek jövőjét - működött az érzelmi önzsarolás.
 

Rea42

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos innen már nem lehet letölteni,sőt sehonnan...kérlek ha van rá lehetőséged tedd fel újra! Köszönettel: Rea42kiss
 

Rea42

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is nagyon szeretném, mert S.O.S.-ben le kell szokjak a dohányzástól,orvosi parancsra! Kérlek ha van rá lehetőséged tedd fel újra! Köszönöm! Rea42
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Betiltaná a mentolos cigarettát Brüsszel


Az Európai Bizottság egy készülő javaslata szerint a jövőben nem lehetne ízesíteni a cigarettát. A javaslat a vékonyított, úgynevezett slim cigarettákat is betiltaná.

KORÁBBAN

A mentolos és a vékony, úgynevezett slim cigaretták betiltását irányozza elő az Európai Bizottság (EB) egy készülő javaslata - írta csütörtökön a Bild című német lap. A Bild szerint az EB csak egyetlen méret alkalmazását engedélyezné a cigarettagyártóknak, és megtiltaná a dohány ízesítését. A javaslat azt is tartalmazza, hogy a csomagolás felületének 75 százalékát az egészségkárosító hatásra figyelmezető felirattal és fényképekkel kell kitölteni. Az új irányelv 2014-től léphet életbe - írta a bulvárlap.

A Die Welt című német lap korábban azt írta, hogy a bizottság a cigaretta méretére, formájára és csomagolására vonatkozó szabályok radikális szigorítására készül. A javaslat szerint a szálaknak márkától és fajtától függetlenül egyforma méretűnek és fehér színűnek kell lenniük, vagyis nemcsak a vékony cigaretta tűnhet el, hanem a parafa dugó mintájú szűrő is. A cigarettás dobozok méretének és formájának egységesítése révén eltűnhetnek a keskeny vagy lekerekített sarkú dobozok, és a bizottsági tervek szerint a gyártók olyan megoldásokat sem alkalmazhatnak, amelyekkel a doboz felnyitása révén el lehet takarni az egészségkárosító hatásra felhívó figyelmeztetést.

Az EB javaslata alapján a doboz felületének 75 százalékát kitöltő feliratokat és fényképeket, valamint az ugyancsak kötelezően előírt méretű zárjegyet is beleszámítva a gyártó már csak a doboz felületének nagyjából 10 százalékát töltheti ki saját belátása szerint, de számos megkötés léphet életbe itt is. Egyebek mellett tilthatják a dohány természetes eredetére vagy a bio-, öko- és egyéb alternatív termelési módokra utaló kifejezéseket - írta a Die Welt.

A javaslat a dohánytermékek szabályozásáról szóló irányelv felülvizsgálata keretében készül. A Die Welt szerint öt év múlva, az irányelv újabb felülvizsgálata során teljes mértékben egységes, márkajelzést és minden egyéb megkülönböztető jegyet nélkülöző csomagolást írhatnak elő a gyártóknak az uniós polgárok egészségének védelme céljából.
 

Ricsigirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Januártól nagy sláger lett a kolléganőim körében az elektromos cigi. Miután lassan bolthálózatok épülnek ki a forgalmazásukra, nem ártana többet tudni a hatásaikról a marketing szövegeken kívül.

Sziasztok!
Nekem több ismerősöm van, aki ennek segítségével teljesen abbahagyta a dohányzást, pedig komoly bagósok voltak. Nekem nem sikerült, és most a tapasszal próbálkozom. A baj az, hogy én szeretek cigizni. :(
 

SpongyaBob:)

Kitiltott (BANned)
Nekem annak idején valamiféle belső késztetés hatására sikerült letenni. Egyszerűen nem éreztem, hogy rá kellene gyújtanom. :D
 

gabba69

Állandó Tag
Állandó Tag
Én csak úgy tudtam leszokni, hogy hirtelen letettem a cigit. Nehéz volt, mert másfél dobozzal elment egy nap alatt, de már 18 éve nem dohányzok.
 

Globalmind

Állandó Tag
Állandó Tag
A cigaretta talán az egyetlen dolog az életben, ami mellett semmi nem szól, ellene minden: egészségtelen, drága, büdös, és nem utolsó sorban sok kényelmetlenség forrása, amióta mindenhonnan kitiltották.
 

maugli777

Állandó Tag
Állandó Tag
Pedig a cigiről a legkönnyebb leszokni, én is már vagy tízszer leszoktam...
Vicc nélkül, ha nincs infarktusom, ma is pöfékelek. Pedig, mennyivel jobb, hogy nem szívom. Szívbajt kivéve, persze...
Akaraterő nélkül, nem hiszem, hogy le lehet szokni róla. Vagy, úgy meg kell ijedni, mint ahogy én be...artam: ijedtemben
soha többet nem gyújtottam rá.:111:
 

gledag

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Segítség a leszokáshoz 06-80-44-20-44

Nem vagyok dohányos,csak vannak a környezetemben, akik szenvednek,mert nem tudnak leszokni.
Ezt találtam,hátha valakit érdekel.
Mielött bejegyeztem ezt az üzenetet,felhívtam a számot ellenőrzésként.
Automata vette fel.
Üzenetrögzítöre rá kell mondani a nevet,telefonszámot stb, valamint közölte az automata,hogy a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel a munkatársuk kb. 2 hét múlva visszahívja a számot.

Programozott egyéni telefonos tanácsadás a leszokni vágyóknak:

2013 február elejétől referálható a leszokni vágyó páciens az Országos Dohányzás
Leszokás Támogató Módszertani Központ (DLTMK) által működtetett call centerbe, mely helyileg a Korányi Intézetben található. Hat tapasztalt és speciálisan képzett szakember várja és segíti a motivált leszokni vágyókat a validált, proaktív módszerű és kidolgozott tematika mentén, programszerűen összeállított, több hívásból álló, telefonos tanácsadás során.


Bárki hívhatja a call center ingyenes ZÖLD SZÁMÁT:

06-80-44-20-44


Szakemberek segítenek a leszokásban. A nem- dohányzást is tanulni kell.
A telefonos tanácsadás nagy segítség a szakorvos számára a dohányos betegek
eredményes szervi kezelése során minden, a dohányzással összekapcsolható, annak
szövődményeként tekinthető betegségben. Mostantól tud hová fordulni a beteg, ha
segítségre van szüksége és orvosa, ha módszertanilag hiteles, irányelvet követő módszer felé akarja delegálni a betegét.
Adja át az információt betegének! A telefonszám országosan elérhető.
A leszokás támogatásban régi igény a páciensek delegálásának lehetősége, hiszen a
dohányzás is orvosi kórkép és a kettős addikció révén sok páciens szakavatott segítséget igényel. Egyedül csak kevesen boldogulnak és magas a visszaesők aránya.
2009-től több magyar orvos-szakmai társaság közös nyilatkozatot adott ki a dohányzás visszaszorítására vonatkozó törekvésekről és ebben a mindenki által hozzáférhető, az egészségügyben ténykedők számára is szakmai segítséget jelentő leszokástámogató módszerek biztosítása elengedhetetlen programpontként szerepel.


A Módszertani Központ szervezésében az év második felétől a több üléses csoportos
leszokás támogatás is hozzáférhető lesz.

forrás:hypertension
 

Csatolások

  • tüdő.jpg
    tüdő.jpg
    47.5 KB · Olvasás: 2

gyurex77

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem nagyon el van tulozva a dohanyzas elleni harc, kozben elfeledkezzunk arrol, hogy pialas miatt hany ember hal meg cirozisban, hanyan kapnak tudorakot, kipufogogaz miatt, hanyan halnak meg infarktusban es sosem cigiztek. A titok, hogy nem szabad eltulozni semmit. A dednagyanyam 95 eves koraban fustszuro nelkuli cigit szivot es nem volt soha semmi baja :)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nem tud leszokni? Elég, ha csak kevesebbet szív!
Néha ez válik be

Számtalan kutatás bizonyítja a dohányzásról való teljes leszokás előnyeit. Az egészségügyi szakemberek azonban azt is elismerik, hogy a végeleges leszokáshoz hosszú és nehéz út vezet, amit csak keveseknek sikerül megtenni.


Vicki Myers, a Tel Aviv-i Egyetem kutatója arról számolt be, hogy az orvosok naponta találkoznak olyanokkal, akik nem tudnak, vagy nem akarnak leszokni a dohányzásról. Éppen ezért Myers és munkatársai, Dr. Yariv Gerber és Uri Goldbourt professzor olyan dohányosok várható élettartamát és túlélési arányát vizsgálták, akik csökkentették az elszívott cigaretták mennyiségét.

Adataik szokatlanul hosszú, több mint 40 éves időszakot fedtek le. Bár a legnagyobb javulást (a korai halálozás 22 százalékos csökkenését) a teljesen leszokottak esetében tapasztalták, kiderült, hogy a dohányzást csökkentőkre is 15 százalékkal alacsonyabb kockázat leselkedik. Az American Journal of Epidemiology szaklapban megjelent tanulmány szerint ez arra utal, hogy a dohányzás mérséklése hatékony kockázatcsökkentő stratégia lehet.

A kutatás során 4633 izraeli férfi adatait vizsgálták 1963-tól kezdődően, akik a kutatás elején dohányoztak. A negyvenéves utánkövetés során kimutatták, hogy a teljes halálozás kockázata nem meglepően a teljesen leszokottak esetében csökkent a legnagyobb mértékben, 22 százalékkal. Az elszívott cigaretták mennyiségét csökkentők esetében is kimutatták azonban a teljes mortalitás 15 százalékos, és a szív-érrendszeri eredetű halálozás 23 százalékos csökkenését. A kutatók ezen kívül a 80 éves kor megérésének esélyét is mérték, és kimutatták, hogy a leszokottak esetében 33 százalékkal, a dohányzást csökkentők esetében pedig 22 százalékkal nőtt annak valószínűsége, hogy elérik a 80 éves életkort.

xcigaretta_n.jpg.pagespeed.ic.gkyuKPRF1o.webp


Myers az eredmények alapján úgy véli, annak ellenére, hogy a dohányzás visszafogása sok szakember szerint ellentmondásos módszer, a dohányosoknak minden lehetséges lépést meg kell tenniük annak érdekében, hogy hosszú távon javítsák egészségüket.
 
Oldal tetejére