Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi két napig lencselevest ettünk, első nap sült császár követte petrezselymes krumplival, ma pedig mákos tészta.
A sült császárról érdemes pár szót ejteni: ez olyan disznóhús, amiből a császárszalonna készül, csak ez tök nyers. Megfőztem sós vízben babérlevéllel, szemes borssal, hagymával és fokhagymával. Aztán bekentem egy ketchupből, aprított fokhagymából, őrölt borsból, majorannából, vörösborecetből készült kencével, amit sütőben rásütöttem. Hét nyelven beszélt. :) Nem mondom, hogy koleszterinszegény, diétás fogás, de néha belefér.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi a segítséget, akkor majd hozok képet. Egy időben rendszeresen fényképeztem a főztömet, persze ezek csak amolyan tök amatőr gasztro-fotók. Arra jó volt, hog ha nem tudtam, mit főzzek, csak átpörgettem a képeket és rögtön találtam valamit, ami már rég volt és éppen magamtól nem jutott volna eszembe.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sült hús, meggymártás, pirított dara. Sütnöm is kell, hiába édeskés az ebéd: a fiúk kráter sütit kértek.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Húsleves, tökfőzelék fasírttal, zabkeksz.
(Ti hányszor kell süssetek egy héten? Nekem gyanús, hogy mi egy extra-édesszájú családvagyunk.)
 

1958

Állandó Tag
Állandó Tag
Krumpli főzelék köles fasírt feltéttel.

Kölesfasírt recept, ahogyan a családom szereti.
Kis fej hagymát finomra vágok, olajon megfuttatom majd ráteszem a megmosott kölest és tovább hevítem,/nem pirítom/ majd sózom, fehér borssal megszórom, felöntöm. Ha fölforrt lekapcsolom alatta a gázt és forró lapon gőzölődni hagyom.
Közben vajat hevítek, lisztet szórok rá /nem pirítom/ amikor fehér habos akkor teszem rá a tejszínben elkevert tojássárgát és egy pici tejet, reszelt sajtot. Ezt föl főzöm és elkeverem a kölessel. Majd pogácsákat formázok belőlük és teflonos sütőn sütöm őket pirosra. Zsiradék nem kell alá. Családom kedvence!!! Elkészítési idő talán 20 perc.

Hozzávalók aránya: Köles 6 púpos evőkanál. kis fej hagyma,étolaj, só, bors, 2 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, fél főzőtejszín /100ml/ 1 tojás sárgája, reszelt sajt /trappista/egy maréknyi, só, bors /fehér/.
Hozzávetőlegesen ezek az arányaim de lehet rajtuk változtatni.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére