Négy magyar résztvevője volt a Boston Marathonnak

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/046MuD1pYJg?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>

Négy magyar résztvevője volt a Boston Marathonnak


A verseny 4 óra 10. percében történt az első két robbanás a célvonal közelében


boston-4118.jpg


Hétfő délután a maratoni célvonalhoz közel két robbanás történt Boston belvárosában. Az első hírügynökségi jelentések szerint a kordonokon kívül közvetlenül a cél előtt történt a két robbanás. Sérülteket szállítottak kórházba, a területet teljesen lezárta a helyi rendőrség és az FBI. A rendőrség első jelentése szerint az incidensnek két halálos áldozata és 22 komoly sérültje van.

Robbanás történt a bostoni maraton finisében, az internetre azonnal több videó és fotó is felkerült, ahol véres, sebesült embereket igyekeznek kimenteni a hatóságok a helyszínről.

„Sok ember megsebesült” – közölte egy futó az AP hírügynökségnek.

A robbanásra az első befutók megérkezését követően három órával követően került sor. Az AP értesülései szerint a Boylston Street közelében került sor a robbanásra, a cél közvetlen közelében. Szemtanúk szerint az első detonációt követően pár másodperc múlva került sor a következő robbanásra.

A futókat, akik még nem érték el a célt a szervezők egy másik irányba terelték, a Vöröskereszt pedig katasztrófavédelmi központot hozott létre a közelben a sebesültek ellátására.

A CNN egyik excutive producere szemtanúja volt az eseményeknek, elmondta, hogy két óriási robbanás volt, utána óriási füst és por lepte el a helyszínt. A két robbanás a maraton harmadik órájában történt, ami azt jelenti, hogy a győztesek és a mezőny eleje már célba érkezett, ám még szép számmal voltak kinn a pályán az amatőr futók.A Boston Globe információi szerint a Lenox Hotelt kiürítették, az első információk alapján még senki nem erősítette meg, hogy terrortámadás történt, ugyanakkor már kizárható, hogy gázvezeték robbant volna föl.A rendőrség első jelentése szerint az incidensnek két halálos áldozata és 22 komoly sérültje van.A helyszínre kivezényelték a Nemzeti Gárdát is. A futóversenyen egyébként 27 ezren vettek részt, a maratont a Hazafiasság Napja alkalmából tartották.A harmadik robbanás a JFK Könyvtárnál történt.Bencsik Zita, a New York-i magyar főkonzulátus vezető konzulja az MTI-nek elmondta: mind az ő hivatala, mind a bostoni tiszteletbeli konzulátus kapcsolatba lépett az illetékes hatóságokkal, akik magyar sérültről nem rendelkeztek hivatalos értesüléssel, és magyar állampolgároktól a képviseletekre segélykérés sem érkezett. A futóversenyen négy magyar résztvevő indult.A TotalSport.hu információi szerint A 32 éves Simonyi Balázs már jóval a robbanás előtt célba ért. A 44 évesKovács Attila is már a robbanás előtt célba érkezett.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy tűnik, az amerikaiak nem hallottak a beszláni iskola elleni terrortámadásról, és a többi szörnyűségről, különben jobban megnézték volna, kit engednek be abból a térségből az országukba, vagy legalább szemmel tartották volna őket. Beszlánban 186 kisgyerekeket öltek meg csecsen terroristák. Most Amerikában is megöltek egy kisgyermeket. Nem biztos, hogy az ellenségem ellensége a barátom. Putyinnak nem véletlenül gyűlt meg a baja velük. Gyermekgyilkosságot semmi sem igazol.

Őszinte részvétem az áldozatoknak, különösen annak a tönkretett családnak, akik elvesztették 8 éves kisfiukat, a 6 éves kislányuk lábát amputálni kellett, és az édesanya még mindig életveszélyben van fejsérülése miatt.

A 8 éves áldozat:

martinrichard_custom-5fcead22dc27e5ca5f8cae342f0949f0128d816d-s2.jpg
Enlarge image

This undated photo provided by Bill Richard, shows his son, Martin Richard, in Boston. Martin Richard, 8, was among the at least three people killed in the explosions, Monday, April 15, 2013, at the finish line of the Boston Marathon.


Uncredited/AP/Bill Richard


 

mcv

Állandó Tag
Állandó Tag
Van,akiknek semmi sem számít és semmi -amit más csinál - sem szent. Tavaly a Jeruzsálem Marathon előtt is voltak incidensek és fenyegetèsek.de ott legalabb senki nem halt meg.
 
Oldal tetejére