Isten és más mesék - 2013

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi Pitti!
-
Egy igen érdekes thezis amit bedobtál. Beszéljük le elöször a topik ciméhez tartozo aszpektust:
-
Függetlenül attol, hogy biogenetikus vagy abiogenetikus uton jött létre a köolaj, felmerül a kérdés, hogy miért dugta el a "Joisten", elöllünk, a "teremtés koronája" elöl a számunkra létfontosságu nyersanyagot olyan furványosan? (Ezt majd a Jászladány megmagyarázza nekünk) :D
-
A legismertebb ölfellelöhelyek kivétel nélkül fosszilis, biotikus kiindulási anyagokbol jöttek létre.
-
Mindenki látott már poshadt vizü patakot, tavat, amiben az élet kipusztult, mert nem volt elég oxygén a vizben, az egész megiszaposodott, büzlött, methant és más gázokat adva magábol. Ha ezek bemosodnak a tengerekbe, ott leüllepednek és köolaj lesz belöllük. Röviden igy.
-
Ez az ut igazolt, az olajban megtaláljuk az élölények specifikus maradványait, a földalatti olajmezök helyét repülöböl fényképezve precizen megtudják mutatni geologusok. Minden stimmel.
-
(Mégcsak anyit, hogy: Az algák már többszáz-millio évvel ezelött kifejlesztettek egy komplikált membránt. A membránon belül olyan komplex szénmolekulák tudtak létrejönni mind ami ezen kivül nem. Ha ilyet találunk a köolajban akkor abbol kell kiindulni, hogy az egy élöböl származik.)
-
A Szovjetunioba az 50-es évek ota uralkodott egy elmélet miszerint "abiogenetikus" uton, tehát élölények nélkül is létrejöhet köolaj. Nem tudom, hogy az elképzelés kiindulopontja a Miller, Oparin féle kisérletekre épitett vagy sem, mindenesetre ugyan abbol indul ki, azt állitja, hogy szénhydrogének (az élet épitökövei) élettelen anyagbol igenis létrejöhetnek.
-
Az összeesküvéselmélet hivei szerint az olaj-ipar érdeke elhallgatni, hogy más uton is létrejöhet olaj, csak azért, hogy az egyre szükösebb készletet mégtöbb pénzért tudják eladni.
-
Tehát a köolaj létrejöttének másfajta mondja nem az evolutios-biologusokat hanem az olajmágnásokat kell, hogy zavarja. De még öket sem. :D
-
Az állitolagosan "nem-élölényekböl létrejött" - abiogenetikus - olajat igen nagy mélységben találták a geologusok, egy kisérleti furás során. Ilyen mélyre a gyakorlatban soha nem furnak az olajtermelök valoszinü nem is fognak mert a benzin mégjobban megfizethetetlen lenne. :D
-
A NASA kutatoinak 2009-ban sikerült methant kimutatniuk a Marson, ami abiogenetikus uton jött létre és összhangban van ugy az életnek abiogenetikus uton valo létrejöttével mind az olajnak élölény nélkül valo keletkezésével.
-
Ha jol értelmezem a szenzátios hireket a nagymélységböl felhozott szerény menyiségü olajban ugy egyértelmüen biologiai mind egyértelmüen nem-biologiai uton létrejött molekulákat lehetett kimitatni. Hogy az élöböl származo maradványok utközben keveredtek hozzá vagy sem az egy kérdés.
-
Akárhogy is van: mindenesetre kiedrült, hogy eddig soha nem gondolt mélységekben is van bakteriumaktivitás.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Függetlenül attol, hogy biogenetikus vagy abiogenetikus uton jött létre a köolaj, felmerül a kérdés, hogy miért dugta el a "Joisten", elöllünk, a "teremtés koronája" elöl a számunkra létfontosságu nyersanyagot olyan furványosan? (Ezt majd a Jászladány megmagyarázza nekünk) :D

Mitől létfontosságú Ernoe? Az emberiség több ezer éven át nagyon jól megvolt olaj nélkül is.
Csak az utóbbi cirka 70 évben kezdtük használni üzemanyagként, de ami azt illeti, most sem létfontosságú, hogy autó berregjen az ülepünk alatt, és az erőművek agyonszennyezzék az égéstermékével a levegőt.
Ha megvoltunk nélküle évezredekig, most sem lehet létszükséglet.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Én utána néztem, kedves Ernoe. Amit Te írsz, az a bemagolt szöveg a tankönyvekből. Nézz utána, hogy milyen fosszíliák kerültek elő ezekből az állítólagos "mocsár-erdőkből". Pálmafák mióta nőnek mocsárban Ernoe? Vagy fenyők? Nézz utána milyen halfajták, tengeri állatok és más élőlények fosszíliáit találták szénbányákban, amik szintén nem mocsári élőlények.
-
Edes aranyos Jászladány
-
Nevetnem kell ujra mert én évekig dolgoztam egy bányászati kutatointézetbe, én nem szajkoztam be semmit. Egy alkalomma le is mentem a Ruhrvidéki bányába, megnézni hogyan müködik "untertage" földalatt az amit terveztem. De ne épitsünk a tekintélyre. Hidd el, hogy 300 millio évvel ezelött egészen más növények, egészen más klima volt errefelé.
-
Olvassad el kérlek amit irtam, a "tözegréteget ellepte viz", amiben minden féle csiga és más oadakerült a "geröl" sodrás következtében. Nem kell elfogadjad amit mondok, menj el egy bányába egy muzeumba és kérdezz meg egy "nem mormon" mérnököt, geologust.
-
Ráadásul amiről Te írsz, az lassú folyamat. Márpedig tudjuk (csak Te nem tudod), hogy fosszíliák csak akkor maradnak, ha a betemetődés gyors. Olyan gyors, hogy a halfosszíliákon nem csak a pikkelyek, de még az állatok bőre is látható. Rájafosszíliákat találtak, aminek pedig a porcos teste nagyon gyorsan elbomlik. És szintén nem mocsári állat. Azzal a folyamattal, amiről Te írsz, nem képződnének fosszíliák. Sem növényi, sem állati. És nem maradnának a szénben lábnyomok.
-
Miféle lábnyomok? Az egész lábad ott marad az ingoványban, ki sem tudsz mászni belölle. Hogy lehetsz ilyen makacs. Menjél el egy tözegkitermelöhöz, az most aktuállis a kertészkedés miatt - a tözeg jo termötalaj - osztán kutassál egy kicsit a tözegbe akár milyen undorito.
-
Nézzd már meg a képet amit belinkelte, az nem lazanja! A ráják meg különösen szivesen vannak zavaros vizben, az elektromos érzékszerv az ö igazi szemük.
-
A gyerekkoromban még számos nagyváros körül bombatölcsérek voltak. Egyszerü lyukak amiket második világháborus bombák csináltak. Nem voltak összekötve patakokkal. Tudod mi minden volt abba alig 20 év után? Minden. Nádas, buzogánnyal, füzfa, csiga, vizi-bolha, csibor, vizisikloig egy igazi paradicsom. Az állatkertben nem találhattál volna több elölényt.
-
A patakok környékén, amik néha kiöntenek, ott még halak is éltek. Evmilliokkal ezelött sokkal több felé folyt a viz ha esett mert a folyomedrek még nem alakultak ki. Gondolj a falucskádra, menyi sár és agyag volt amig nem lett kiépitve a kanalizátio.
-
A szénbányák nem az evolúció bizonyítékai, hanem egy világméretű katasztrófa bizonyítékai, ami egész erdőket csavart ki tövestől, aztán a növényzetet tömeges méretekben egy helyre sodorta a világ több pontján. Ott aztán a törzsek vízzel telítődve, függőlegesen elsüllyedtek a többi növényzettel együtt, (mivel a gyökerük felé vastagabbak), majd az óriási mennyiségű üledék betemette őket. Mindez pedig meglehetősen gyorsan ment végbe, különben a fatörzsek a betemetett élőlényekkel együtt elkorhadtak, elbomlottak volna. Ezért állnak tömegével a megszenesedett fák a szénbányákban (jórészt függőlegesen), amik nem ott gyökereznek, nem ott őshonosak, pálmafák, fenyők és más fajok együtt.
-
Természetesen voltak katasztrofák is, nemcsak egyszer. Jégkorszakok, meteorok hullottak az égböl mind a jégesö, vulkákitörések, áradások, földcsuszamlások ezért néz ki a Föld ugy mind a csokoládétészta amit jol meggyurtak. Volt idö amikor 100 000 éven keresztül zuhogott az esö az égböl. Mit gondolsz a sodert nem ugy ásta el a Jézuska a folyok alá, a kövek itt csiszolodtak, formálodtak az evmilliardok alatt. Vegyél a kezedbe egy kavicsot és már tudnod kell, hogy 3 mikroszekundum az ilyesmire nem elég. Nincs Isten aki egy angolparkot épitett volna a számunkra ujcsettintéssel. Az olajat, a köszenet eldugta volna elöllünk.
-
kies03.jpg
-
Az evolutio minden tudománnyal öszhangan van ezért megbizhato. Az evolutiot alátámasztja nemcsak a föld kora, a geologiai képzödmények, a klima hanem az összes tudományág.
-
Hogy kerültek ezek együvé ugyanabba a mocsárba, Ernoe? Szerinted meddig marad meg egy fatörzs egy mocsárban, vagy általában a vízben?
-
Most mondjam el századszor? Menj el magyarországon egy tözegtelepre, ha jol tudom a Kisbalaton környékére, Dunakeszire és ámulj és bámulj. Vagy menj el egy homokbányába, aminek a homokjával a bányajáratokat töltötték korábban, ott találsz lápot, ha beledobsz valamit hát sokáig megmarad.
-
Soha nem fogják tudni az élettelen anyagot életre kelteni, Ernoe, mert az élet nem az anyagból származik. Fogd már fel!!! Az anyag nem hoz létre életet.
-
Az élet az egy tulajdonság, az nem substantiv (önmagában létezö valami). Mutassál nekem egy darab életet anyag nélkül?
-
Ha most az érzelmeidre gondolsz akkor azt elfelejtheted, egy vérvétel és megmondom milyen lelki állapotban vagy, depressziv, boldog, vagy felajzott. Lenyelsz egy pillét és megmondom elöre milyen hangulatba kerülsz.
-
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
bog body

Kedves Jászladány
-
Direkt kikerestem neked egy pár szép "bog body-t" (azt hiszem mocsár-hullának mondják magyarul), hogy lássad milyen jol megmaradnak az iszapban. :D
-
Grauballemanden_stor.jpg 678px-Tollundmannen.jpg
-
Erdemes rákattintani a képekre, a mumia perfekt. :D
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Mitől létfontosságú Ernoe? Az emberiség több ezer éven át nagyon jól megvolt olaj nélkül is. Csak az utóbbi cirka 70 évben kezdtük használni üzemanyagként, de ami azt illeti, most sem létfontosságú, hogy autó berregjen az ülepünk alatt, és az erőművek agyonszennyezzék az égéstermékével a levegőt. Ha megvoltunk nélküle évezredekig, most sem lehet létszükséglet.
-
Kedves Jászladány
-
Ilyesmit csak olyan mond aki az autokon kivül nem lát mást. Nemcsak a számitogéped háza, a benne levö elektronikus részek vannak köolajalapu müanyagobol, hanem a villanydrot a falban, az utcán elásott kábelek, áram és amin az internet jön, az infuzios zacsko, és sok millio más dolog van amit köolajbol nyerünk.
-
Nem hiszem, hogy 7 milliard "lélek" tudna itt a földön szaladgálni ha nem támaszkodnánk a köolajra.
-
011460_Detail1-150x150.jpg mex9915_01.jpg altuesttotal2.jpg vagidose460.jpg
-
A"Vagitherm" nem egy vibrátor hanem egy müanyag "vagina-melegitö-belülröl" menstruátios problémák kezelésére.
Ügye ilyenekre nem gondolsz pedig ez is köolajbol van.

Látod ezért tartom veszélyesnek ha valaki elszakad a realitástol és egy exorbitális képzeletbeli lény képzeletbeli céljai után irányitja magát ahelyett, hogy az embert tenné az érdeklödésének a középpontjában.

-
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Edes aranyos Jászladány

Na ezt már szeretem :)
Tessék velem így beszélni, ha már veszem a fáradtságot, és teszek róla, hogy ne unatkozz.
Így még az sem zavar különösebben, hogy egészen másról beszélsz, mint én, ezt már megszoktam.

Miféle lábnyomok? Az egész lábad ott marad az ingoványban, ki sem tudsz mászni belölle.

Ernoe, a lábnyom nem marad meg addig az ingoványban, amíg az ingovány megkövesedik.
A múmiák meg azért mellébeszélés megint, mivel nyilvánvaló, hogy a holttestek nem voltak kitéve évszázadokig a bomlásnak, mielőtt betemette őket az iszap, következésképp nekem van igazam, gyors betemetődés kell a mumifikációhoz. Te viszont állandóan lassú folyamatokról beszélsz, amik évmilliókon át tartanak.

Nézzd már meg a képet amit belinkelte, az nem lazanja! A ráják meg különösen szivesen vannak zavaros vizben, az elektromos érzékszerv az ö igazi szemük.

Megint mellébeszélés, mert mocsárról volt szó, és nem zavaros vízről. Ettől függetlenül a halott rája teste is hamar elbomlik, ha nem temetődik be azonnal, és nem konzerválódik.

A gyerekkoromban még számos nagyváros körül bombatölcsérek voltak. Egyszerü lyukak amiket második világháborus bombák csináltak. Nem voltak összekötve patakokkal. Tudod mi minden volt abba alig 20 év után? Minden. Nádas, buzogánnyal, füzfa, csiga, vizi-bolha, csibor, vizisikloig egy igazi paradicsom. Az állatkertben nem találhattál volna több elölényt.

Akkor sem hiszem, hogy pálmafa nőtt benne. Ha valami nem őshonos egy éghajlaton, az nem lesz benne a bombatölcséredben, sem a mocsaradban.

Az evolutio minden tudománnyal öszhangan van ezért megbizhato. Az evolutiot alátámasztja nemcsak a föld kora, a geologiai képzödmények, a klima hanem az összes tudományág.

Ha már ennyire sújkolod magadba ezt az alaptalan mantrát, legalább azt beláthatnád, hogy millió ellenérv van az evolúcióval szemben. Többek között az, hogy élettelen anyagból nem jön létre élet.
-
Az élet az egy tulajdonság, az nem substantiv (önmagában létezö valami). Mutassál nekem egy darab életet anyag nélkül?
-
Ha most az érzelmeidre gondolsz akkor azt elfelejtheted, egy vérvétel és megmondom milyen lelki állapotban vagy, depressziv, boldog, vagy felajzott. Lenyelsz egy pillét és megmondom elöre milyen hangulatba kerülsz.
-

Megint másról beszélsz. Senki sem állította, hogy az érzelmeink, lelki állapotunk nincs hatással a testünkre. A test és a lélek kölcsönhatásban van. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy az élet az anyagból származik.

A tény az, hogy az anyag nem tud életre kelni. Az élet valahonnan máshonnan származik, nem az anyagból, az anyag csupán hordozza azt. Az élet eleveníti meg az anyagot, és nem az anyag hozza létre az életet.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves Jászladány
-
Ilyesmit csak olyan mond aki az autokon kivül nem lát mást. Nemcsak a számitogéped háza, a benne levö elektronikus részek vannak köolajalapu müanyagobol, hanem a villanydrot a falban, az utcán elásott kábelek, áram és amin az internet jön, az infuzios zacsko, és sok millio más dolog van amit köolajbol nyerünk.
-
Nem hiszem, hogy 7 milliard "lélek" tudna itt a földön szaladgálni ha nem támaszkodnánk a köolajra.
-

Ernoe, tényleg nem tudod, hogy az emberiség évezredekig megvolt kőolaj és műanyag nélkül?
Te azt hiszed, mióta ember él a földön, autóval jár, számítógépet használ, és műanyag fogsorral rág?
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Elárulná valaki a "teremtés-oldalról", hogy hogyan kerültek tengeri kagylók a Himalája magasságú hegyekbe? Vagy akár csak a magyar mészkőbányákba?
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Elárulná valaki a "teremtés-oldalról", hogy hogyan kerültek tengeri kagylók a Himalája magasságú hegyekbe? Vagy akár csak a magyar mészkőbányákba?

A videón világos választ adnak erre. Az özönvíz során kerültek oda, azt is részletesen elmondják, hogyan.

Engem pedig érdekelne az evolúciós válasz erre a kérdésre :)
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát lehet, hogy az evolucionisták válasza szerint Pitti vitte fel a kagylókat a reklámszatyorban, és megtévesztésül szórta ott szét őket, de szerencsére neki alibije van, hála a szomszédjának :)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Te viszont állandóan lassú folyamatokról beszélsz, amik évmilliókon át tartanak.
-
Kedves Jászladány
-
Hosszu ideig tart amig anyi növény felnö és elpusztul, hogy még összenyomva, kiszáradva is ház-magasságnyit tegyen ki. Aztán jön a viz, a hordalék, a zároréteggel stb. Ez mind szépen megfigyelhetö a szénkitermelésnél.
-
A lábnyomokrol csak anyit, hogy a vizlerakodások képesek egy két perc alatt megkövesedni, a gipsz magátol is létrejöhet, nem kell okvetlen a Baumarkt-ba menni. Egy bánya elsösorban nem lábnyomokbol áll.
-
Aki tüzelt már gyengeértékü szennel azt tudja, hogy nehezen elégö palaszerü rézeg is kerül a vödörbe, na itt lehetnek lenyomatok. Aki központi fütéshez vagy szokva elsem tudoja képzelni mi az a szén. Mondom menj el egy bányához és nézz körül.
-
Megint mellébeszélés, mert mocsárról volt szó, és nem zavaros vízről. Ettől függetlenül a halott rája teste is hamar elbomlik, ha nem temetődik be azonnal, és nem konzerválódik.
-
Edes aranyom, csak a menyországban van örök nyugalom a természetben változások vannak. Hallottál már olyat, hogy: tavasz, nyár, ösz, tél, esözés, áradás, aszály, lesülyed a föld, kiemelkedik...?
-
A változás, ezek az egymást válto fázisok hozzák létre a szenet. Azzal, hogy bedobsz egy darab fát az ingoványos iszapba még nem történik semmi. A hullák azonban jol mutatják az elszenesedést. Az igazi szénhez még nyomás is kell, amit a felgyülemlett lerakodások hoznak létre.
-
Akkor sem hiszem, hogy pálmafa nőtt benne. Ha valami nem őshonos egy éghajlaton, az nem lesz benne a bombatölcséredben, sem a mocsaradban.
-
Hát azt nem mondtam, hogy a 60-as évek elején pálmafa nött volna magyarországon. De mondom meny el egy bányamuzeumba akkor meglátod, hogy a "schilfben", a szénréteget lezáro gyengeértékü szénben micsoda növények vannak lenyomodva.
-
fossil-farn-2011_04060103r.jpg

-
Kérlek nézzd meg ezen az oldalon, hol álltak a kontinensek az equatorhoz képest a különbözö földtöerténeti idöben. A képen láthato lelet a karbon idöböl valo. A magyar barnaszén a kréta és jura idöböl számazik.
-
http://de.wikipedia.org/wiki/Kontinentaldrift
-
Ha már ennyire sújkolod magadba ezt az alaptalan mantrát, legalább azt beláthatnád, hogy millió ellenérv van az evolúcióval szemben. Többek között az, hogy élettelen anyagból nem jön létre élet.
-
Nem akarlak megsérteni, mond már meg hogy tudom nállad elérni, hogy végre felfogjad: az evolutio élölényekröl szol, nem az élet létrejöttéröl.
-
Az élet keletkezése az egy más téma, azt nem látta senki csak megalapozott elképzeléseink vannak rolla. De az evolutio itt zajlik le a szemünk elött, te magad is átmégy rajta.
-
Megint másról beszélsz. Senki sem állította, hogy az érzelmeink, lelki állapotunk nincs hatással a testünkre. A test és a lélek kölcsönhatásban van. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy az élet az anyagból származik.
-
De bizony te ugy csinálsz mindha lenne lélek test nélkül is. A vallásos tanok szerint a martyrok az egyetlenek akik bizonyossággal a "menyországba jutnak". Most képzelj el magadnak egy összeéget terroristát, milyen benyomást tenne a menyekben mind völegény. :D
-
A tény az, hogy az anyag nem tud életre kelni. Az élet valahonnan máshonnan származik, nem az anyagból, az anyag csupán hordozza azt. Az élet eleveníti meg az anyagot, és nem az anyag hozza létre az életet
-
Egy ujabb akadály. Az élet nem egy önmagában létezö dolog hanem egy tulajdonság.
-
 

inmelius

Állandó Tag
Állandó Tag
Hm... a vitához nem tudok hozzászólni, de egy ilyen leletet lenyomattal nagyon tudnék értékelni... áhítattal venném még kézbe is...
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernoe, tényleg nem tudod, hogy az emberiség évezredekig megvolt kőolaj és műanyag nélkül? Te azt hiszed, mióta ember él a földön, autóval jár, számítógépet használ, és műanyag fogsorral rág?
-
Kedves Jászladány
-
Tudom, hogy az emberiség megvolt köolaj nélkül de én nem akarok lemondani semmiröl amihez ez bennünket hozzásegit.
-
Többekközött arrol, hogy az ember egy cabrio-ban száguld és a haját simogatja a szél. :D
-
2-format43.JPG
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves Jászladány
-
Tudom, hogy az emberiség megvolt köolaj nélkül de én nem akarok lemondani semmiröl amihez ez bennünket hozzásegit.
-
Többekközött arrol, hogy az ember egy cabrio-ban száguld és a haját simogatja a szél. :D
-
Csatolás megtekintése 1039315

Egy szóval se mondtam, hogy mondj le róla Ernoe. Én csak azt mondtam, hogy nem létszükséglet. Persze az lehet, hogy Te nem tudsz élni cabrio nélkül :)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves inmelius
-
Menj el egy bányához ott találsz dögivel. Németországban vannak külszini helyek ahol "guberálni" lehet.
Egy vezetö megmutatja a technikát ahogy ezeket a réteges képzödményeket hasitani tudod, ad szerszámot is és segit az artefakte besorolásánál.
-
Ha valami különlegeset találsz akkor nem viheted haza de ennek fejébe tied az érdem, bekerülsz a lexikonokba. :D
-
Ha érdekel kikeresek egy cimet, van többfelé is ilyen. Ha jol tudom még délkeleten, München környékén is.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves Jászladány
-
Hosszu ideig tart amig anyi növény felnö és elpusztul, hogy még összenyomva, kiszáradva is ház-magasságnyit tegyen ki. Aztán jön a viz, a hordalék, a zároréteggel stb. Ez mind szépen megfigyelhetö a szénkitermelésnél.

Szerintem ezt ne ragozzuk tovább, mert úgysem hiszem el, hogy Te nem tudod, hogy fosszíliák csak gyors betemetődés során jöhetnek létre. Ha az alsó réteg növény évmilliókig vár a megkövesedéssel, míg rákerülnek a felső rétegek, az alatt szépen elrohad, és nem tudsz olyan szép fosszíliákat előásni, amik még a levelek erezetét is megőrizték.
Nyilvánvaló dologgal vitatkozol.

És nem kell hosszú idő, hogy sok növény összegyűljön, mivel egy óriási áradat sodorta egy helyre a rengeteg növényt. Ezért vannak nagy szénlelőhelyek. És ezért vannak ott együtt olyan fajok, amik különben nem ugyanazon a helyen őshonosak, és nem is ott gyökereznek.

Ha szerinted a fosszíliák úgy maradtak fenn, hogy szépen növekedtek és gyűltek a növények az évmilliók alatt, aztán betemetődtek, hát hidd ezt, ha akarod, nem ez lesz az első tudománytalan dolog, amit elhiszel (lásd univerzum előállása a semmiből, stb.)

Nem akarlak megsérteni, mond már meg hogy tudom nállad elérni, hogy végre felfogjad: az evolutio élölényekröl szol, nem az élet létrejöttéröl.

Ernoe, én is tudom, hogy ez nem az evolúciós topic, ez a topic Isten létezését vonja kétségbe. Ezért itt az élet keletkezéséről szóló eszmecserének is helye van. Erről beszélünk.

Az élet keletkezése az egy más téma, azt nem látta senki csak megalapozott elképzeléseink vannak rolla. De az evolutio itt zajlik le a szemünk elött, te magad is átmégy rajta.

Ernoe, ha az élet keletkezése kérdéses, az evolúció is kérdéses. Hogyan alapozhatsz egy elméletet olyasmire, aminek a megtörténte képtelenség.
-
De bizony te ugy csinálsz mindha lenne lélek test nélkül is.

Én ilyet nem mondtam. Én csak azt mondtam, hogy az anyag nem hozza létre az életet, akárhogy is rakod össze.
-
-Egy ujabb akadály. Az élet nem egy önmagában létezö dolog hanem egy tulajdonság.
-

Mindegy, hogyan definiálod, a lényeg, hogy nem az anyagból származik. Ezért nem tudják mesterségesen létrehozni.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt van egy rövid animatio arrol hogyan jött létre a Himalaya. Van jobb, egy flash enimatio de az 8 Euroba ferül.
-
[video=youtube;7gXixxYKM80]https://www.youtube.com/watch?v=7gXixxYKM80[/video]
-
Ezen a linken pedig van egy rövid film németül, a plattentektonikrol, érdemes megnézni. Az "örök élet" egészen biztos nem a földön van, itt minden mozog. :D
-
A kontinensek évente több centimétert eltolodnak, elfordulnak, vannak helyek a Földön ahol ez 20 métert tesz ki
-
http://www.youtube.com/watch?v=q3tVfYk0lJg
-
Mivel a Föld nem növekszik ezért ha valahol egy kiemelkedés jön létre akkor másut magaalá gyür egy "platot".
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
A videón világos választ adnak erre. Az özönvíz során kerültek oda, azt is részletesen elmondják, hogyan.

Engem pedig érdekelne az evolúciós válasz erre a kérdésre :)

A Himalája kb. 9000 magas. Hová lett az a rengeteg víz? Egyáltalán honnan jött? Ha negyven napig esett, akkor 9000/40=225 méter. Naponta ennyi esőnek kellett leesnie. Ez majdnem, 10méter /óra.... Nem sok ez egy kicsit????? 9000 méternyi víz milyen vastag felhőrétegben fér el? 1 m2 alapú hasábbal számolunk. 9000m3 víz = 9 000 000 000g. A -30 fokos levegő megtart 0,4 g vizet, a -20 fokos 1,1, g-t, a 0 fokos 4,8-t. Az egyszerűség kedvéért számoljunk az 1 grammal és tegyük fel, hogy levegő sűrűsége és hőmérséklete nem csökken. Ennyi vízhez kell 9 000 000 000 m3 levegő. Ez 9 000 000 km magas levegőoszlop lenne. Megfelel 20x Föld-Hold távolságnak....
 
Oldal tetejére