Lovasok,lovaglás, lótulajdonos és még sok más

T

TH6777

Vendég
Duna-Alpesi Kupa - Lázár és a magyar csapat továbbra is az élen


<right>
</right>

lazar_vilmos_xlsport.jpg





A szombati maratonhajtás után is a hétszeres világbajnok Lázár Vilmos és a magyar csapat áll az élen a Fábiánsebestyénben vasárnapig tartó kettesfogathajtó Duna-Alpesi Kupán, amely egyben a magyar bajnoki döntő is.

A pénteki díjhajtásban is diadalmaskodó Lázár ezúttal sem talált legyőzőre. A Magyar Lovasszövetség elnökeként is tevékenykedő magyar versenyző 83,70 ponttal bizonyult a legjobbnak, a második a cseh Martin Gössl lett (87,32), míg a harmadik helyen Galbács Ferenc végzett (87,74.).

A csapatversenyben is Magyarország lett az első, megelőzve a cseh és az osztrák együttest.
Összetettben egyéniben továbbra is Lázár vezet Margitai Sándor, valamint az osztrák Gerald Rössler előtt, csapatban pedig Magyarország, Ausztria, Csehország a sorrend.

Legutóbb tíz éve, 2002-ben született magyar siker a Duna-Alpesi Kupán, akkor egyéniben Nyúl Zoltán, csapatban pedig Magyarország győzött.

A hét ország 45 fogatának részvételével zajló esemény, amelynek Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára a védnöke, vasárnap az akadályhajtással zárul.

Eredmények:
maratonhajtás:
egyéni:


1. Lázár Vilmos 83,70 hibapont
2. Martin Gössl (cseh) 87,32
3. Galbács Ferenc 87,74

csapat:

1. Magyarország 175,02
2. Csehország 184,79
3. Ausztria 188,52


Az összetettben:
egyéni:


1. Lázár Vilmos 128,76
2. Margitai Sándor 142,26
3. Gerald Rössler 147.79

csapat:


1. Magyarország 271,02
2. Ausztria 304,23
3. Csehország 307,93

 
T

TH6777

Vendég
Duna-Alpesi Kupa - Lázár Vilmos és a magyar csapat végső sikere



2012. 08. 26. 17.23 <right>
</right>

<right>
</right>

lazar_vilmos_xlsport.jpg



Lázár Vilmos és a magyar csapat nyerte a Fábiánsebestyénben vasárnap véget ért kettesfogathajtó Duna-Alpesi Kupát, amely egyben a magyar bajnoki döntő is volt.

A hétszeres világbajnok versenyző nagy fölénnyel vezetett az utolsó szám előtt, így végső sikere annak ellenére sem forgott veszélyben, hogy a vasárnapi akadályhajtásban 7,05 hibapontjával csak negyedik lett. A Magyar Lovasszövetség elnökeként is tevékenykedő sportember pályafutása során először nyerte meg a Duna-Alpesi Kupát. Mögötte Galbács Ferenc szerezte meg a második helyet annak köszönhetően, hogy a mezőnyben egyedüliként zárta hibátlanul az akadályhajtást. A harmadik Margitai Sándor lett.

A csapatversenyben, melynek eredményébe minden számban a triók két jobbik versenyzőjének teljesítménye számít bele, a Lázár, Margitai, ifjabb Nagy Sándor összeállítású magyar hármas lett az első megelőzve a cseh és az osztrák együttest.

Legutóbb tíz éve, 2002-ben született magyar siker a Duna-Alpesi Kupán, akkor egyéniben Nyúl Zoltán, csapatban pedig Magyarország győzött.

A hét ország 45 fogatának részvételével rendezett eseménynek Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára volt a védnöke.

A végeredmény:
egyéni:


1. Lázár Vilmos 135,81 hibapont
2. Galbács Ferenc 148,92
3. Margitai Sándor 151,26

csapat:

1. Magyarország (Lázár Vilmos, Margitai Sándor, ifj. Nagy Tibor) 285,35 hibapont
2. Csehország 323,27
3. Ausztria 336,15
 
T

TH6777

Vendég
Kovács Kaarlo nyerte a díjugrató ob-t


<right></right>

dijugratas_xlsport.jpg



Kovács Kaarlo nyerte vasárnap a Nemzeti Lovardában telt ház előtt rendezett díjugrató országos bajnokságot.


Az esemény honlapjának beszámolója szerint a kétfordulós, 18 lovast felvonultató döntő első felvonásán az indulók sorrendje a korábbi versenyeken elért aktuális helyezésük fordítottja volt, azaz a legjobbak a legvégén startoltak.

Az első körben Tóth László Istivel indult utolsónak, de hibázott a 150 cm-es akadályokkal nehezített pályán, így Kovács Kaarlo Agropoint Cassius-szal megelőzte őt.

Az izgalmas párharcot Kovács higgadtan kezelte és a második körben is hibázó Tóth Lászlót legyőzve szerezte meg a bajnoki címet.
A bronzérmes Szabó Anita lett Very N nyergében.

A győztes átvehette egy Fiat Grande Punto kulcsát Stekl Lászlótól, a Fiat Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójától.



 
T

TH6777

Vendég
Hét aranyérmet szereztek a Csámpai Lovassport Egyesület versenyzői a lasszó Eb-n

images
images



Három egyéni és két páros versenyszámot nyert meg
Polányi Máté és ifj. Ledneczki László az idei lasszó (roping) Európa-bajnokságon; a Csámpai Lovassport Egyesület versenyzőit kedden este Paks város vezetése köszöntötte.


Csapó Sándor, a Csámpai Lovassport Egyesület elnöke az egyesület bázisán, a Csámpai Fenyves Lovastanyán tartott sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az elmúlt hétvégén az ausztriai Laa an der Thaya üdülőhelyen rendezett lasszó Európa-bajnokságról összesen hét aranyéremmel tértek haza.


Polányi Máté már kétszeres Európa-bajnokként utazott a versenyre. Tanítványa, ifj. Ledneczki László sem most vett részt először Európa-bajnokságon, tavaly 13 évesen a kezdő (greenhorn) kategóriában bronzérmet szerzett. A 14 esztendős fiatalember ebben az évben a haladó kategóriában indult, és utasította maga mögé a mezőnyt földről történő lasszózásban.


A 41 éves Polányi Máté a profik részére meghirdetett vaquero - földről történő munkalasszózás - versenyszámban végzett az első helyen. Összetettben egyformán teljesített a német Klaus Wetzellel, aki a lóról történő lasszózás győztese volt, ezért összevetésre került sor kettejük között. A párharcból a Csámpai Lovassport Egyesület versenyzője került ki győztesen.

A két paksi sportember (Csámpa Paks egyik külső városrésze) a team parcour elnevezésű páros versenyben és a nemzetek közötti csapatversenyben is aranyérmet szerzett.

Polányi Máté az MTI-nek elmondta, hogy évek óta rengeteget gyakoroltak mindketten, sorra tanulták a dobásnemeket, és az ausztriai versenyen sikerrel kombinálták a könnyebb biztos pontot hozó dobásokat a különleges, nagy pontértékű feladatokkal.


Csapó Sándor bejelentette, hogy jövőre Pakson rendezik meg a lasszó Európa-bajnokságot, a tervek szerint ősszel egy, a dunakömlődi városrészben lévő lovasfarmon.

images

 
T

TH6777

Vendég
Képriport: Ostinato nyert, Latin Lovert elvitte a súlya: összecsapott a tavalyi és idei Derby-nyerő
<right>
</right>

overdose%20(2)_xlsport.jpg



Vasárnap futották a Kincsem Parkban az év legnagyobb évjárat-összehasonlító versenyeit, a Kincsem Díjat (derbytávon) és az Imperiál Díjat (mérföldön). Overdose idomárja, Jozef Roszival előbbiben a Nemzeti Díj és a Magyar Derby idei nyerője, Latin Lover révén volt érdekelt. Akit nem vállalt a legjobb magyar lovas, Kerekes Károly (sőt, Latin Lover legnagyobb riválisára, a tavalyi Derby-nyerőre, Ostinato-ra ült). Latin Loverre a régió legjobbjaként emlegetettt Jaroslav Líneket kérték fel, miatta viszont a lónak másfél kiló túlsúllyal kellett futnia, tulajdonképpen másfél hossz előnyt adva az egész mezőnynek. És ez a pici hátrány döntőnek bizonyult.


Latin Lover tulajdonosa csak pár héttel az idei Magyar Derby előtt adta lovát Jozef Roszivalhoz, Overdose tréneréhez (akinél egyébként a ló csikóként kezdett). A hároméves korosztály legnagyobb versenyét meggyőzően nyerte, majd harmadik lett a Szlovák Derbyben. Ott ugyan két német lótól kikapott, de a legjobb szlovák és cseh lovakat is maga mögött hagyta, így Latin Lover bizonyította, hogy ő régiónk legjobb háromévese. Itthon pedig a Magyar Hármas Korona első két versenyét (Nemzeti Díj, Magyar Derby) már megnyerte, így nem meglepő, hogy Jozef Roszival e verseny előtt azt mondta tudósítónknak, hogy ugyan nagyon szeretné a Kincsem Díjat is megnyerni vele, de fontosabb számára a hármas korona harmadik versenye, az októberi St. Leger. A Magyar Hármas Koronát (ami a hároméves korosztály három legnagyobb versenyének megnyerését jelenti – bővebben lásd a Galopp Kisokosban) eddig csupán négy ló tudta megnyerni: Try Well (1936), Bilbao (1977), April Sun (1999) és Saldenzar (2007).

Latin Lover a Nemzeti Díjat és a Magyar Derbyt Kerekes Károllyal nyerte. Ám korábbi lovasa most nem vállalta (talán egy németországi felkérés reményében), és amikor kiderült, hogy e versenynapon mégis itthon lovagol, Ostinatora, a tavalyi Derby-nyerőre ült. Latin Loverre új lovast kellett keresni, és csapata azt a Jaroslav Línek-et választotta, akit a szakma régiónk (legalább egyik) legjobb lovasának tart. Csakhogy ára is volt Línek felkérésének: Latin Lover az előírt súlynál másfél kilóval többet vitt. A Galoppon pedig úgy tartják, hogy két azonos képességű ló között egy kiló plusz súly nagyjából egy hossz különbséget eredményez a célban. Így Latin Lover a másfél kiló plusz súllyal tulajdonképpen másfél hossz előnyt adott az egész mezőnynek, amelyben az idei Derby másodikja és harmadikja, valamint a tavalyi Derby első és harmadik helyezettje is indult.
A 2400 méteres Kincsem Díjat derbytávon futják, és több évjárat számára van kiírva, nem titkoltan azzal a céllal, hogy az adott évi Derby-nyerő találkozhasson az előző év, vagy évek Derby-nyerőivel. Így sokan ezt a versenyt tartják az év csúcspontjának.Ugyanezen a versenynapon futották a szezon legnagyobb középtávú évjárat-összehasonlító versenyét, a mérföldes (1600 méteres) Imperiál Díjat is. Amit egy olyan ló nyert, aki korábban 16 hosszal végzett Overdose mögött. Igaz, az egy 1000 méteres rövidtávú verseny volt, és versenylovaknál gyakori, hogy ha fel-, vagy leviszik, hosszabb vagy rövidebb távra, jobb teljesítményre lehet képes.


Imperiál Díj (Listed) – 1600 méter


2012-09-02-01_web.jpg



Ribárszki Sándor idomár eligazítja lovasait. Mellette Jaroslav Línek, akit a szakmában
régiónk (legalább egyik) legjobbjaként emlegetnek, és Zdenko Smida,
aki Overdose-zal is nyert versenyt (akkor épp Ribárszki volt a ló idomárja),
Mikóczy Zoltánnak pedig Shamal Sallyvel Magyar Derbyt.


2012-09-02-02_web.jpg



Makaam, aki 2010 augusztusában 16 1/2 hosszra végzett Overdose-tól.
Középtávon jó esélynek számított, de mivel kicsit "dózisan" viselkedett,
(izzadt, tépte a vezetőszárat) sokan leírták már a jártatóban.



2012-09-02-03_web.jpg



Pláne, amikor meglátták, hogy a verseny elején, a túlsó egyenesben
6-8 hosszal elment vezetni.



2012-09-02-04_web.jpg



Mindenki azt várta, hogy a célegyenesben simán elmennek mellette a többiek,
mégis hazaért. Előnyét stabilan tartotta, és másfél hosszal nyerte
az év legnagyobb mérföldes futamát, az Imperiál Díjat.
Nagyon ritka, hogy ezt a versenyt egy ló végig vezetve meg tudja nyerni.





2012-09-02-05_web.jpg



A díjátadáson hosszú idő után ismét megjelent Imperiál egykori idomárja,
a 17-szeres Derby-győztes, 85 éves Aperianov Zakariás is.



2012-09-02-06_web.jpg



Aperianov a győztes csapattal.



2012-09-02-07_web.jpg



Mivel a Győztesek Körének korlátját nem lehet felnyitni,
így csak kisebb bújócskával sikerült Imperiál szobrához elindulni...



2012-09-02-08_web.jpg



...amit minden évben, e verseny napján koszorúznak meg.



2012-09-02-09_web.jpg


Imperiál és mestere.



2012-09-02-10_web.jpg



Overdose bronzszobra végső helyén a mázsaházban.
Minden lovas e mérlegen mázsál a futamok előtt.



2012-09-02-11_web.jpg



A nagyközönség azonban csak a lábait láthatja az emelvényen, egy sötétített
üvegen át, félig elfüggönyözve. (A kép jobb oldalán a négy festmény fölött.)



Kincsem Díj (Listed) – 2400 méter


2012-09-02-12_web.jpg


Jozef Roszival (Overdose idomárja) a Gyolai-lovak zsokéival egyezteti a taktikát.


2012-09-02-13_web.jpg


A Derby-nyerő Latin Lovert most nem vállalta Kerekes, helyette a régió (egyik)
legjobbja, Jaroslav Línek (balra) lovagolta. Ő viszont csak úgy tudta vállalni,
hogy a ló másfél kilóval többet vitt a versenyen az elírt súlynál.


2012-09-02-14_web.jpg


Mikóczy Zoltán most csak barátként volt jelen.


2012-09-02-15_web.jpg


Fontos, hogy, ha egy istálló több lovat is indít,
azok lovasai is egyeztessenek egymással.


2012-09-02-16_web.jpg


Kerekes Károly a tavalyi Derby-győztes Ostinato nyergében kentrézik a starthoz.


2012-09-02-17_web.jpg


Jaroslav Línek pedig az idei Derby-nyerővel, Latin Loverrel.


2012-09-02-18_web.jpg


A két esélyes a verseny első körében beállt a második-harmadik helyekre.


2012-09-02-19_web.jpg


A célegyenesre Ostinato komoly előnnyel fordult.


2012-09-02-20_web.jpg


Egyedül Latin Lover tudott utánaeredni.


2012-09-02-21_web.jpg



Latin Lover hiába futott magasabb formát, mégis Ostinato nyert 3/4 hosszal.
(Latin Lover másfél kiló túlsúllyal indult. Úgy tartják, hogy két azonos képességű ló
között egy kiló pluszsúly egy hossz különbséget eredményez a célban.
Latin Lover az előírtnál másfél kilóval több súlyt vitt, így tulajdonképpen
másfél hossz előnyt adott mindenkinek, a nyerő Ostinato-nak is. Mivel ennél
kevesebbel, csak háromnegyed hosszal kapott ki, tulajdonképpen ő futotta
a magasabb formát a versenyben. Szám szerint háromnegyed kilóval.)



2012-09-02-22_web.jpg


Kerekes Károly, és Ostinato trénere, Kovács Sándor, útban a díjátadásra.


2012-09-02-23_web.jpg


Ostinato szindikalizált ló, számos tulajdonosának így is csak egy része
fért fel az emelvényre.


 
T

TH6777

Vendég
Fogathajtó verseny és kézműves vásár Székesfehérváron<right>

</right>

fogathajtas_xlsport.jpg

Fejér megyei kettes fogathajtó versenyt és kézműves vásárt rendeznek szombaton Székesfehérváron; a megyei fogathajtó bajnokság utolsó fordulóján induló húsz fogat a Megyeháza elől vonul fel a verseny helyszínére.

A Székesfehérvári Lovassport Egyesület öt éve rendez megyei C kategóriás fogathajtó versenyeket a sportág népszerűsítése, a hagyományok ápolása, a versenyzési lehetőség biztosítása céljából. A szervezők tájékoztatása szerint a szeptember 8-i versenyre a megye tíz településéről érkezett nevezés, így a maroshegyi Vásártéren várhatóan húsz fogat méri össze tudását, gyorsaságát. A szombati verseny első hat helyezettje továbbjut a regionális döntőbe és onnan négy fogat kerülhet az országos döntőbe.

Újdonság lesz, hogy a hintók a verseny kezdete előtt felvonulnak a megyeháza elé a Fehérvári Huszárok Egyesülete, a Fehérvári Mazsorett Együttes és a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvós Zenekar vezetésével. A felvonuló fogatokat Vargha Tamás megyei közgyűlési elnök, Cser-Palkovics András polgármester és Lázár Vilmos fogathajtó világbajnok köszönti, majd a fogatok onnan indulnak a verseny helyszínére.

Az eseményhez kapcsolódóan a megyeháza aulájában Ló és lovasa címmel nyílik kiállítás. A Szent István Király Múzeum gyűjteményének részét képező tizenhárom alkotás szeptember 14-ig lesz megtekinthető.

A lovas programok mellett mintegy húsz árus kínálja helyi termékeit a Fejér termék program keretén belül, a portékák között mézek, sajtok, ékszerek, szörpök, lekvárok, borok és pálinkák is megtalálhatók lesznek.



 
T

TH6777

Vendég
Idén is Díjlovas Verseny

2012. 09. 21. 06.58
<right>
</right>
Haziverseny_vagott_640x480.jpg
<right>

</right>

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny, melyre 65 lóval neveztek hazai és külföldi lovasok.

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatásával és védnökségével 2012. szeptember 21. és 23. között, immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét, valamint ezzel párhuzamosan Lovasterápiás Versenyét.

Helyszín: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás és Oktató Központja 2151 Fót Vörösmarty tér 2.

A háromnapos Díjlovas Verseny résztvevői 19 versenyszámban mérik össze tudásukat.

A korábbi évekhez hasonlóan a nemzetközi versenyen Szent György-díj, Intermediate I., Intermediate II. és Nagydíj versenyszámok kerülnek megrendezésre.

Az idei év újdonsága, hogy számos versenyszámba nevezhettek fiatal lovasok (CDIY: FEI Fiatal Lovas Csapat, FEI Fiatal Lovas Egyéni, FEI Fiatal Lovas Kűr), junior versenyzők (CDIJ: FEI Junior Csapat, FEI Junior Egyéni, FEI Junior Kűr) és pónilovasok (CDIP: FEI Póni Előkészítő, FEI Póni Csapat, FEI Póni Egyéni).

A Lovasterápiás Versenyre a szervezők mintegy 140 indulót várnak kísérőikkel együtt.

Az idei versenyen is megrendezésre kerül az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszámát, mely a korábbi években is nagy érdeklődésre tartott számot.

A versenyszámmal a szervezők célja a „közös versenyzés” fontosságának hangsúlyozása.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak az ingyenes rendezvényre!

 
T

TH6777

Vendég
Magyar csapatarany az ifjúsági öttusa Eb-n


images



A Fröhlich Tamás Bence, Strobl Krisztián, Horváth Norbert összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert a Tatán és Tatabányán rendezett ifjúsági öttusa Európa-bajnokságon.


Az esemény honlapja szerint a magyar trió 13 828 ponttal nyert, megelőzve a fehérorosz és az orosz hármast.


Egyéniben Fröhlich szerepelt a legjobban, ő ötödik lett.

 
T

TH6777

Vendég
Olimpiai bajnok is nyeregben a kaposvári Világkupán

2012. 10. 12. 06.57 <right>
</right>

<right>
</right>
heike_kemmer_01_640x480.jpg



Péntektől vasárnapig Kaposváron immár 25. alkalommal rendezik meg a díjlovagló Világkupa magyarországi versenyét, melyre 11 nemzet több mint ötven lovasa nevezett 58 lóval.

A mezőnyben ezúttal is szerepel majd egy olimpiai bajnok a német Heike Kemmer (a képen) személyében. A jubileumi viadalon Kemmeren kívül további két korábbi győztes, a lengyel Michal Rapciewicz és az osztrák Peter Gmoser is a négyszögbe lovagol. A kiváló külföldi indulókon kívül a teljes magyar élmezőny is rajthoz ál

A Pannon Lovas Akadémián sorra kerülő esemény sikertörténete a nyolcvanas évek végén kezdődött, a kilencvenes éveket pedig szép magyar eredmények jellemezték:
a legendás páros,
Dallos Gyula és Aktion összesen nyolc alkalommal szerezte meg a kaposvári forduló első helyét.

A magyar lovason kívül német, svájci, osztrák, lengyel és dán sportoló tudott nyerni a magyarországi fordulóban. Az ezredforduló utáni évek újabb nagy előrelépést hoztak:

olimpiai bajnokok, világ- és Európa-bajnoki dobogósok egész sora indult Kaposváron, ahol az elmúlt 24 évben 40 ország csaknem 1500 díjlovasa szerepelt.

Az idei programban összesen 17 versenyszám szerepel, a legjobbak között 13 ezer eurót osztanak szét.

A belépés az idén is ingyenes.

 
T

TH6777

Vendég
Kétszeres olimpiai bajnok kapitánya van az orosz öttusa válogatottnak

2012. 10. 13. 04.16
<right>

moiseev_640x480.jpg
</right>

A kétszeres olimpiai bajnok Andrej Mojszejevet nevezték ki az orosz öttusázók szövetségi kapitányának.A 2004-es és a 2008-as ötkarikás játékokon is győztes sportolót azok után bízták meg a feladattal, hogy Londonban sem ő, sem a világranglista-vezető Alekszandr Leszun nem tudott dobogón végezni.

„A miénk a legerősebb férficsapat a világon, mégis érem nélkül maradtunk. A kudarc okait megvizsgálva arra jutottunk, hogy versenyzőink nem voltak olyan állapotban Londonban, amilyenben lenniük kellett volna” - mondta a nemzetközi szövetség honlapja szerint az orosz szövetség vezetője, Vjacseszlav Aminov.

Az olimpiai szereplést követő helyzetértékelés után a nemzeti szövetség drasztikus lépésre szánta el magát, s a válogatottnál dolgozó valamennyi edzőt menesztette.

A 33 éves Mojszejev elsősorban a férfi szakággal foglalkozik majd, de azt még nem döntötte el, hogy a kapitányi teendők ellátása mellett folytatja-e a sportolást.

A sportág helyi vezetői mindenesetre azt várják tőle, hogy a 2016-os riói játékokon újra aranyérmese legyen Oroszországnak.
 
T

TH6777

Vendég
Ausztrál siker a kaposvári díjlovagló Világkupán

2012. 10. 15. 04.58
<right>

</right>
lyndal-oatley_640x480.jpg



Oatley Lyndal révén ausztrál győzelemmel zárult vasárnap a díjlovagló Világkupa idei magyarországi fordulója a kaposvári Pannon Lovas Akadémián.

Négy kontinens 12 párosa mutatta be zenés gyakorlatát a 25., jubileumi alkalommal megrendezett esemény döntőjében. A Nagydíj-kűr két magyar indulója közül kilencedik helyével a 60 esztendős Komjáthy György szerepelt jobban.
A közönség londoni olimpikonokat is láthatott a versenyen, közülük végül Lyndal szerezte meg a győzelmet Sandro Boy 9 nyergében. A másodikként a tavalyi győztes lengyel Katarzyna Milczarek, a harmadikként pedig a kanadai Pia Fortmüller zárt.

Az eredményhirdetés során külön köszöntötték az örökös bajnok Dallos Gyulát, aki a kilencvenes években nyolcszor lett első legendás lovával, Aktionnal.

Nagydíj-kűr (12 induló):

1. Lyndal (ausztrál, Sandro Boy 9) 76,525 százalék,
2. Milczarek (lengyel, Ekwador) 75,500,
3. Fortmüller (kanadai, Orion) 72,750,
...9. Komjáthy (Wolkenstern) 63,675,
...12.
Németh (Le Baldi) 60,750

Nagydíj speciál (5 induló):

1. Kemmer (német, Quantico) 68,156,
2. Logutenkova (ukrán, Don Gregorius) 67,667,
3. Hauptmann (osztrák, Fechdachs H) 65,556


Intermediaire-kűr (11 induló):

1. Gottmer (holland, Ehrengold MJ) 72,850,
2. Kosak (osztrák, Florentino) 71,650,
3. Wünschek (osztrák, Don Aurelio) 70,625

 

Kabor

Állandó Tag
Állandó Tag
Az első lóra ülések után fel fogod fedezni, hogy olyan olyan helyeken is tud izomlázad lenni, amire sose gondoltál volna, hogy létezik :). De ha kitartasz, akkor olyan élmények sora vár, amit szerintem egyetlen más tevékenységgel sem lehet átélni. Gondold meg, elérni azt a csodát, hogy egy többszáz kilós jószág együttműködjön veled! Úgyhogy ha elindulsz majd a lovassá válás (rázós, de) csodálatos útján, akkor kitartást kívánok, és rengeteg örömet.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az egyik legszebb sport, mindig csodaltam azt az oszhangot amit ki tudnak alakitani az allattal. Sajnos en nem lovagoltam soha /sajnaltam az allatot a + kiloim miatt/:D de majd a kovetkezo eletemben nem fogom kihagyni ezt a sportot.
Szep, elegans sport.
Kedves Kobor!
Te is muveled ezt a sportot?
 

petyuli

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálam a lovaglás az, ahol teljesen ki tudok kapcsolni. Tereplovaglásra szeretek járni a változatos környezet miatt, nézni a naplementét, vagy télen sötétedés után hóban teliholdkor ügetni. Az volt a legcsodálatosabb élményem eddig, a táj szó szerint világított. Kiskoromban nagyon megszállott voltam, folyamatosan azt álmodtam, hogy díjugrató vagyok :p
 

Jutka95

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt mondják rólunk hogy lovas nemzet vagyunk. Szomorú tény viszont hogy Mo-on van a legkevesebb támogatása a ló sportnak / Úri sport / . esélyünk sincs nagyobb nemzetközi versenyeken a 200-500 milliót érő lovakat megvenni. sajnos ez igez az ifire is.ha csak azt vesszük alapul hogy a Londonban az olimpián jól szerepelt lovakat eladták és ifi versenyzők fognak velük indulni az EB -n már nem is olyan könnyű hazánkat képviselő ifjú titánok helyzete.
 
Oldal tetejére