Nőnap

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
nonap.jpg

100 éve köszöntötték fel először a nőket március 8-án, hivatalos ünneppé azonban csak a 40-es évek második felében vált a nőnap. A férfiak mind egyetértenek abban: „Megérdemlik a hölgyek, hogy ez a nap csak róluk szóljon.

Március 8-a világszerte a nők iránti megbecsülés kifejezésének napja. A nőnapot Magyarországon 1948 óta ünneplik. Eredetileg munkásmozgalmi jellegű, a nők egyenjogúságát hirdető ünnep volt. A munkásmozgalmi hangulat mára a múlté. Helyette ajándékozós, kedveskedős megemlékezésé alakult át ez a nap. Ilyenkor a férfiak virággal lepik meg hölgyismerőseiket.


Nőnapon jelentősen megnövekszik a virágboltok forgalma. Sokan keresik még mindig a celofánba csomagolt egy szál virágokat, de azért már változnak trendek.


csak ezen a napon kell odafigyelni a hölgyekre. Ez a nap csak emlékeztető. Emlékeztet arra, hogy asszonyok nélkül mi férfiak sem lennénk a világon.

Boldog NŐNAPOT Kívan minden hölgynek a Canadahun Vezetősége!
 
Egy évtizeddel ezelőtt úgy gondolták, hogy ez nem fontos nap, nem fontos ünnep. Mára ismét megváltozott az emberek véleménye és ez jó. Igenis kell az, hogy a nőket is ünnepeljék. Ne csak a férfiak, hanem a mai modern világban már a nők saját magukat is ünnepelhetik. Tehát ez a hétvége ennek jegyében teljen minden nőnek. Boldog nőnapot!
 

sikerabc

Állandó Tag
Állandó Tag
A mai napon köszöntsük fel a kislányokat, a nagylányokat, az anyukákat és a nagymamákat.
Régen a család kovászának mondták őket, mert ők tartották össze.
A nagymamák, az anyukák biztosították az "otthon hátterét".

Boldog Nőnapot minden hölgynek!
 

csillal

Állandó Tag
Állandó Tag
Sok férfi nem azon a véleményen van, hogy jó a nőnap, legalábbis Magyarországon. Sokan azt mondják, hogy miért nincs férfinap is.
 
Oldal tetejére