Menekult statusz Canadaban

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Probalunk segiteni hidd el. De sokan meg arra se veszik a faradsagot, hogy az elozo oldalra visszamenjenek ahol a kerdesere a valaszt mar leirta valaki.
Sokat valtozott most a bevandorlasi torveny. Sok ember igazabol csak dolgozni szeretne kijoni es nem veglegesen itt elni. Specialis szakmakra,itteni egyetemere valo bejutas felteteleit keptelenseg leirni mert elkene menni es vegig jarni mit is adnak es mi az ami egy "kulfoldi"diaknak jar es mi az ami nem. Ebben a joszandek mellett se tudunk tobbet mondani mint amiket itt mar a tobbiek leirtak. Nem beszelve akit erdekel az tudja feltenni a kerdeseit ami ot foglalkoztatja,es csak ott ahol valos valaszokat tud kapni. Mi altalnosagokat tudunk mondani a tovabb kepzesekrol hisz mar kinottunk a diak korbol es mar a gyerekeink is tul vannak az egyetemi evektol.
Mi is arra szamitottunk akinek sikerul kijutni ill. bekerulni az itteni egyetemekre azok fognak segiteni tajekoztatni a lehetosegekrol,mert aktualisan benne vannak ebben a temaban.Sajnos ok nem jonnek vissza hozank es mondjak el elmenyeiket sikereiket esetleg a buktatokat.
Az okat nem tudom, ha talalkozok veluk vagy osszefutok valahol egyikkel masikkal , mindenki igeri, igen jon es leirja ...........

A menekult ugy meg egy teljesen mas kategoria, amiben megint nem tudjuk mi megmondani ,hogy hogy tud itt maradni mert a menekulot uldozik es nem minket csak o tudja a tortenetet es uldoztetesenek okait nem mi.
A kiskapukat kene elmondani azt varna sok ember de itt nincs kiskapu...es ez nagyon nehezen hiszik el nekunk.

Sokunk reg ota kint van es pontosan nem tudja up date a mostani legujabb modositasokat, es senki nem akar jol informaltnak latszani es az eszt osztani, hisz emberek sorsarol van szo a legnagyobb dontes minden egyen eleteben egy orszagcsere. Csak a canadai hivatalos oldalt tudjuk ajanlani ,mert csak az alapjan tud ide jonni. Aki azt ki akarja hagyni es beszlgetesekre es smuzolas utan dontene annak egyaltalan nem biztos a sikeres kivandorlas.
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !
Olvasom a hozzászólásaitokat, és nem tudom megállni hogy ne fűzzek hozzá egy apró megjegyzést. Azt gondolom, hogy mind a kanadai kormány, mind a ti hozzáállásotok elég képmutató. Ez a "mindenki boldoguljon a hazájában,szülőföldjén" duma igencsak sántít. Figyelembe véve Kanada történelmét, az indiánok kivételével szinte minden ott élőt azonnal ki lehetne rakni onnan.Az, aki 20 évvel korábban ment ki, már megítéli a most érkezőket. Gyorsan felejtenek.

En speciel nem felejtettem el semmit hogy mikor es hogy jottem es mindig megprobaltam mindenkinek a legjobb tudasom szerint adni segitseget es infot , viszont az uj szabalyozas bevezetesevel es sok valtoztatassal ami altalaban szigoritast jelent el kell ismerni hogy nagyon lecsokkent az eselye minden teren a Canadaba torteno letelepedesnek. Meg a hazassagokat is szigoritottak nov.15 -tol
ha azt tanacsoljuk hogy elobb erdemes EU-s orszagban probalkozni annak van alapja es sok energiat penzveszteseget megtudtok sporolni vele . Nem azt mondom hogy lehetelen de nagyon leszukult a lehetosegek szama es aranya minden fajta letelepedesi modban. 20 EVVEL EZELOTT ES 15 EVVEL EZELOTT IS MAS VOLT A HELYZET, most ez van es egyenlore ez is marad egy darabig !
Ugyhogy nyugodj meg senki nem akar felrevezetni vagy megakadalyozni abban hogy ide gyere , de ha oszinte valaszokat kapsz ami ugyan lehet hogy neked nem jon be vagy nem hangzik pozitivnak az nem azert van mert rosszat akarunk neked vagy irigykedunk .
Ha hiszed ha nem , en ott vagyok es 10 latogatobol kb 6-7 -et nem engednek be az orszagba mert nem felelnek meg a visitor felteteleknek !
pl:alig ismerik akihez jonnek, nincs nalunk eleg penz vagy tul sok van naluk, bizonyitvanyokat hoznak,nincs munkajuk otthon , vagy mar voltak itt korabban mint turista es nem reg ment vissza , vagy a fogado fel sem felel meg arra hogy vendegul lassa . Es el kell azt is ismerni hogy a legtobb ember aki fenn akad azzok ferfiak akik csaladjukat hatrahagyva jonnek feketen dolgozni es felevente ide oda ingaznanak . Figyelmeztetek mindenkit hogy ne kozkaztassa a penzet feleslegesen mert nagyon rajuk vannak allva kulonosen a Magyar turistakra mert roppantul ismerik a helyzetet mi folyik ott az orszagban .
 

Babákok

Új tag
Szia !
A hozzászólásod azért sokat segít.Szerintem a kivándorolni szándékozóknak elsősorban "hangulatjelentés"-re van szükségük,hogy milyen módon próbálkozzanak.
Azért ez a kanadai politika is érdekes. Mennek a cigány menekültek. Erre idejön a miniszterelnök.Lemegy borsodba a mi faszkalap miniszterelnökünkkel közösen,megnéznek közösen egy cigány nyomortelepet,aztán közösen megállapítják,hogy éheznek,fáznak,nyomorognak,nincs de azért rendkívül szabadok.És így nem üldözöttek,tehát ne menjenek Kanadába.Ha pedig Mi magyarok szeretnénk odamenni,hogy ne amortizálódjunk le ugyanarra a szintre
 

Babákok

Új tag
Lemaradt a vége.Szóval a marha nagy esélyegyenlőség jegyében egy afrikai, vagy egy ázsiai előbb kaphat esélyt mint mi.
De azért megpróbáljuk.
Üdv
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Miert nehez megerteni a menekult statusz mit is takar?
NAgyon sokszor leirtuk mar. A gazdasagi nehezseg miatt nem lehet menekult kerveny pozitiv elbiralasra szamitani.
HA uldoznek , az eleted veszelyben van stb es meg bizonyitani is tudod.....akkor sem az elso lepcso Canada hanem masik varos masik orszag eu ba stb, ha meg ott is fen all .....................Frank igen osszefoglaloan leirta mar parszor.
Afrikai azsiai sem kap nagyobb eselyt csak ott meg haboruznak etnikai tisztogatas miatt ezrek halnak meg, vagy vegzik ki oket tomegesen , eleg horrorisztikus ha csak a hireket koveted.

Valoszinu nem menekult kerelemmel kivansz jonni csak nem olvasol vissza , a menekult egy mas kategoria mint a legalis bevandorlas.
Aprilisban jon ki az ujabb immigration torveny felteszuk,hogy lasd milyen esellyel lehet nekivagni ha ki akarsz jonni.

HA addig nem tudsz aludni tanulmanyozd a hiany szakmakat es a bevandorlasi oldalt minden fent van fizetestol kezdve minden.
 

gabi19g

Állandó Tag
Állandó Tag
Lemaradt a vége.Szóval a marha nagy esélyegyenlőség jegyében egy afrikai, vagy egy ázsiai előbb kaphat esélyt mint mi.
De azért megpróbáljuk.
Üdv

Ezt honnan sikerult leszurnod? Ha valoban menekulsz valaki elol, akkor nyitva all elotted kanada. A menekult rendszere erre van. Az afrikai hogy jutna el kanadaba? Ennivalojuk sincs, nem repkedni penzuk.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Eljutnak Afrikabol is Canadaba, az Egyesult Nemzetek Szovetsege nagyon sok menekult tabort tart fent a vilag minden tajan.
Europaban is van tobb ilyen tabor , csak a taborba menekulo emberek nagyreszet mar nem az eus orszagok allampolgarai adjak.
 

Babákok

Új tag
Kedves Melitta !
Elolvastam észrevételedet,és azt gondolom,hogy elbeszélünk egymás mellett.Én tényleg elolvastam a fórumokról minden létező előzményt,amit leírtatok.Nem érzem magam buta vagy ostoba embernek.Van két diplomám,és 20 éve a saját lábamon állok mint iparos ember.(Szerintem ez azt jelzi,hogy a való világban is boldogulok.) DE ! Annak idején,a műszaki főiskola elvégzése után, jogász akartam lenni.Két évig vért izzadtam a vizsgákon mire rájöttem,hogy miért nem megy az egész. Mert nem tudtam különválasztani a "jogot" és az "etikát". Abbahagytam. Most te, és a kanadában élő, és itt fórumozó magyarok, a kivándorlókkal, vagy menedékkérőkkel kapcsolatban ugyanezt szajkózzátok.Hát figyeljetek ! A menedékkérők nem csináltak mást,mint kihasználtak egy jogi kiskaput,amit a kanadai állam nyitva hagyott.Lehet ezen moralizálni,mégis azt gondolom,hogy a cigányok jól csinálták amit csináltak.Ha ők bevándorlóként próbáltak volna bejutni semmi (!) esélyük nem lett volna ! Soha nem engedett volna be Kanada egyetlen képzettség nélküli magyar vagy oláh cigányt sem. Ők másképp oldották meg.Nem ETIKUSAN,de JOGSZERŰEN.Mivel ha sorsukról egy kanadai bíróság döntött, az JOGSZERŰ-nek minősül. A kanadai miniszterelnök azért jött Magyarországra,hogy ezt a jogi kiskaput bezárja.Azért,mert Kanada fenn akarja tartani a JOGÁLLAM és az ETIKA látszatát,ezért lement borsodba.Természetesen boritékolható volt az eredmény:a JOGi kiskapu bezárható.Ettől függetlenül annak a pár száz cigánynak most esélye nyílhat arra,hogy kitörjön a magyar nyomorból,és bebizonyítsa : tisztességes pénzért tud és akar tisztességesen dolgozni.Ha erre genetikailag nem képes,úgy nem ti ítélkeztek fölöttük,hanem a kanadai JOG(!).Mert nem TI adtatok nekik esélyt(!) egy normális életre,hanem Kanada. Mert tudjátok Én és a hozzám hasonlók,akik Magyarországon húzzák az igát,akár napi 12-16 órát dolgoznak,nem jutnak semmire.És Mi is szeretnénk esélyt kapni egy normális életre.JOGSZERŰEN. Megnéztem,egy plumber (ilyen végzettségem is van) órabére 30 dollár. Az nekem jó.Most 4 emberemnek adok folyamatosan munkát,és nem tudok ennyi pénzt kivenni,mert a magyar állam JOGszerűen minden hasznomat elviszi.A kanadai állam áprilisban új bevándorlási törvényt hoz.Valószínüleg még nehezebb lesz bevándorolni JOGSZERŰEN.És ez sem lesz ETIKUS,de JOGSZERŰ.Mint ahogy JOGSZERŰ nézni a nyomort Magyarországon,de nem ETIKUS.A cigányok kijutottak,JOGSZERŰEN. Lehet hogy MI akik akikkel a kanadai állam is nyerne, nem fogunk.De TI,akik a mostani Magyarországon egy pár hónap alatt éhenhalnátok ne ítélkezzetek ! Örüljetek a szerencséteknek,és hálásan nézzetek az ég felé ! Mi is arra nézünk segítségre várva,de már görcsöl a nyakunk.Na ennyi. Üdv
 

gabi19g

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Melitta !
Elolvastam észrevételedet,és azt gondolom,hogy elbeszélünk egymás mellett.Én tényleg elolvastam a fórumokról minden létező előzményt,amit leírtatok.Nem érzem magam buta vagy ostoba embernek.Van két diplomám,és 20 éve a saját lábamon állok mint iparos ember.(Szerintem ez azt jelzi,hogy a való világban is boldogulok.) DE ! Annak idején,a műszaki főiskola elvégzése után, jogász akartam lenni.Két évig vért izzadtam a vizsgákon mire rájöttem,hogy miért nem megy az egész. Mert nem tudtam különválasztani a "jogot" és az "etikát". Abbahagytam. Most te, és a kanadában élő, és itt fórumozó magyarok, a kivándorlókkal, vagy menedékkérőkkel kapcsolatban ugyanezt szajkózzátok.Hát figyeljetek ! A menedékkérők nem csináltak mást,mint kihasználtak egy jogi kiskaput,amit a kanadai állam nyitva hagyott.Lehet ezen moralizálni,mégis azt gondolom,hogy a cigányok jól csinálták amit csináltak.Ha ők bevándorlóként próbáltak volna bejutni semmi (!) esélyük nem lett volna ! Soha nem engedett volna be Kanada egyetlen képzettség nélküli magyar vagy oláh cigányt sem. Ők másképp oldották meg.Nem ETIKUSAN,de JOGSZERŰEN.Mivel ha sorsukról egy kanadai bíróság döntött, az JOGSZERŰ-nek minősül. A kanadai miniszterelnök azért jött Magyarországra,hogy ezt a jogi kiskaput bezárja.Azért,mert Kanada fenn akarja tartani a JOGÁLLAM és az ETIKA látszatát,ezért lement borsodba.Természetesen boritékolható volt az eredmény:a JOGi kiskapu bezárható.Ettől függetlenül annak a pár száz cigánynak most esélye nyílhat arra,hogy kitörjön a magyar nyomorból,és bebizonyítsa : tisztességes pénzért tud és akar tisztességesen dolgozni.Ha erre genetikailag nem képes,úgy nem ti ítélkeztek fölöttük,hanem a kanadai JOG(!).Mert nem TI adtatok nekik esélyt(!) egy normális életre,hanem Kanada. Mert tudjátok Én és a hozzám hasonlók,akik Magyarországon húzzák az igát,akár napi 12-16 órát dolgoznak,nem jutnak semmire.És Mi is szeretnénk esélyt kapni egy normális életre.JOGSZERŰEN. Megnéztem,egy plumber (ilyen végzettségem is van) órabére 30 dollár. Az nekem jó.Most 4 emberemnek adok folyamatosan munkát,és nem tudok ennyi pénzt kivenni,mert a magyar állam JOGszerűen minden hasznomat elviszi.A kanadai állam áprilisban új bevándorlási törvényt hoz.Valószínüleg még nehezebb lesz bevándorolni JOGSZERŰEN.És ez sem lesz ETIKUS,de JOGSZERŰ.Mint ahogy JOGSZERŰ nézni a nyomort Magyarországon,de nem ETIKUS.A cigányok kijutottak,JOGSZERŰEN. Lehet hogy MI akik akikkel a kanadai állam is nyerne, nem fogunk.De TI,akik a mostani Magyarországon egy pár hónap alatt éhenhalnátok ne ítélkezzetek ! Örüljetek a szerencséteknek,és hálásan nézzetek az ég felé ! Mi is arra nézünk segítségre várva,de már görcsöl a nyakunk.Na ennyi. Üdv

Amiatt ne aggodj, hogy nehezebb lesz, inkabb epp konnyiteni akarnak rajt en azt olvastam, mert nincs eleg ember.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Hidd el senki nem itelkezik,es pontosan tudjuk milyen helyzet van otthon. Jol latod egy kitoresi pont volt sok embernek igy vagy ugy a kijovetele.
Amit nehezen ertettem meg hogy minimalis az esely hogy elfogadjak, es akkor mint egyen vagy csalad visszamenni sok esetben a nullara /hitelbol kijonni/nagyon meggondolando, de azt mondtak szamukra hogy normalis eletkorulmenyekbe eljenek akar csak honapokat vagy 1, 2 evet mar megerte.Canada ezt maskeppen latta, es ez nem Canada reszerol kepmutatas.
A bevandorlasnal sincs kulonbseg egy egy bevandorlo kerelme kozott. Az ugyintezonel papirok vannak, nem azt nezi melyik orszagbol jon valaki hanem hogy milyen kepzettsege van milyen gyakrolata stb megfelel e a felteteleknek, neki teljesen mindegy magyar nemet vagy francia vagy azsiai vagy afrikai.
A canadai miniszter sajat szemevel akart meggyozodni a valosagrol mast mondott a politika mast az emberek.es meg most is ez a kettos beszed a communikacio.
Az aprilis sok mindent meg fog valtoztatni es en pozitiv iranyba gondolom.
Canadanak szuksege van adofizetokre ,szakemberekre ,ez nem kerdes,hogy itt sokkal jobban lehet boldogulni es elore menni aki szorgalmas aki akar.
MInden szakmunka jol keres, a vizszerelo a villanyszerelo , a festo a szakacs apolono stb.
A megelhetes is ennek aranyaval dragabb itt.
A legnagyobb penzbeli kulonbseg szerintem az auto bitositasoknal van, otthon egy auto bitositas 2o ill 4o ezer Ft korul mozog evente.Itt egy kezdo auto vezetonek lehet akar havi 4oo ill 5oodollar, vagy meg tobb is.
Talan ebben az egyben ilyen egbekialtoan hatalmas a kolunbseg.
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
Agyam megáll, fiaim, Ti tényleg ennyire nem vagytok képben???? A 2 diplomával, meg még ráadásul az IPAROS megélhetéssel???
Há van még ettől LEJJEBB IS??? ÉN tanitsalak MAGYARUL titeket???
Csak józanul kék gondókonni!!!

A "MENEKÜLT" a nyelvben asztat jelenti, hogy veszélyben az élete, mer üldözik oszt ha nem menekülne, akkor kinyiffantanák -- valakik... A kanadai jogban is hasonló a "menekült" csak még az is hozzájön, hogy a kinyiffantandó dógozót saját hatóságai se akarják, vagy nem tudják a kinyiffantástól megvédeni.

Erre a tényállásra fundálta ki a Kanada a "menekült" befogadási szabályait, merhát mi illlyen rohatt dzsentlemenek vagyunk, hogy akinek veszélyben az élete, asztat fogjuk, oszt megmentjük...

NEM KÉNE ezér minket hülyének nézni... M.o a mai napig biztonságos ország, ahol a hatóságok meg akarják védeni a pógárok életét, más kérdés, hogy ez nem mindig sikerül (Szögi Lajos, Bándy Kata, stb.).Aki csak cigány származására alapozva kivánja kihasználni nagylelkűségünket, annak a jó édes, maj' mit mondok...
És asztat is tunni kéne minden "kiskapukat kihasználó" nációnak, hogy SEMMI SZÜKSÉGÜNK NINCS ügyeskedő piócákra, akik le akarnak választódni az előző gazdatestről, mer ammá nem bir kellő
mennyiségű vért leadni, oszt átcsimpaszkodnának RÁNK, mer a mi gazdatestünk erősebb(nek látszik)....

SEMMI KÖZÜNK a "párszáz cigányhoz", (több mint 4000 2011-ben!!!), de MAGYARHOZ SE, aki ki akar törni a "magyar nyomorból", aki M.o. gazdasági problémáit Kanadával akarja megoldatni -- tessék otthon aktivkodni, szembeszállni a hatalommal, kiverekedni a jólétet (esztet csinálták a Kanadaiak is nehány 100 éven keresztül...) -- NEKÜNK kvalifikált, gyakorlott, ADÓALAPOT TERMELNI KÉPES MUNKAERŐRE van szükségünk. Hajlandóak vagyunk milliókat költeni, KÉPEZNI, OKTATNI az ÜLDÖZÖTTEKET, AKIKET MEGMENTETTÜNK A HALÁLTÓL,-- mert mi ilyen uriemberek vagyunk, -- hogy ilyenné formáljuk őket,
DE -- hadd kiabáljak:

AKIT NEM AKARNAK KINYIFFANTANI, AZ OLDJA MEG A MEGÉLHETÉSI PROBLÉMÁIT OTTHON, NE A MI PÉNZÜNKÖN !!! AKI HAZUG SZTORIKKAL, ÜGYESKEDÉSSEL, ALJAS INDOKÚ MEGTÉVESZTÉSSEL KI AKARJA HASYNÁLNI A MI NAGYLELKŰSÉGÜNKET, AZ NEKÜNK TŰZZEL-VASSAL IRTANDÓ ELLENSÉG.
MA MÉG MINDIG ÚRIEMBEREK VAGYUNK -- bár ez nem kevés pééézünkbe van-- VISSZAUTAZÁSI ÉS ÚJRAKEZDÉSI SEGÉLYT ADUNK, DE SENKI NE KEVERJE EZT ÖSSZE AZ IDIOTIZMUSSAL...

A MAGYAR NYOMORBÓL KITÖRÉST NEM VAGYUNK HAJLANDÓAK FINANSZIROZNI
TÖRJÖN KI MINDENKI KANADA NÉLKÜL -- AHOGY AKAR!

elbeszélünk egymás mellett....,
Most te, és a kanadában élő, és itt fórumozó magyarok, a kivándorlókkal, vagy menedékkérőkkel kapcsolatban ugyanezt szajkózzátok.Hát figyeljetek ! A menedékkérők nem csináltak mást,mint kihasználtak egy jogi kiskaput,amit a kanadai állam nyitva hagyott.Lehet ezen moralizálni,mégis azt gondolom,hogy a cigányok jól csinálták amit csináltak.Ha ők bevándorlóként próbáltak volna bejutni semmi (!) esélyük nem lett volna ! Soha nem engedett volna be Kanada egyetlen képzettség nélküli magyar vagy oláh cigányt DE SENKI MÁST SE!!!sem. Ők másképp oldották meg.Nem ETIKUSAN,de JOGSZERŰEN. EZÉR VÁLTOZTATJUK MEG A JOGOT -- NEM KÉRÜNK BELŐLÜK!!!
... A kanadai miniszterelnök azért jött Magyarországra,hogy ezt a jogi kiskaput bezárja.
NEM -- AZÉR MENT, MER TUDJA, HOGY AZ EMBEREKET ERRE SZAKOSODOTT MAFFIÓZÓK HERGELIK A KIVÁNDORLÁSRA -- A MANUS INFORMÁCIÓT VITT,
ASZTAT, HOGY VISSZA LESZTEK KŰDVE, HA GYÜTTÖK...

(Mer MI úriemberek asztat tételezzük fel, hogy a zemberek azé gyünnek csőstül, mer félre vannak vezetve, hogy itten kolbászból van a kerítés és ha megtudják, hogy NEM, akkor elkezdenek spekulálni hogy hátha mégse éri meg...)

Azé Kanada fenn akarja tartani a JOGÁLLAM és az ETIKA látszatát,ezért lement borsodba -- az üzenet világos volt és eredményes a korábban megvezetett ezrek ma már otthon maradnak..Természetesen boritékolható volt az eredmény:a JOGi kiskapu bezárható.Ettől függetlenül annak a pár száz cigánynak most esélye nyílhat arra,hogy kitörjön a magyar nyomorból,és bebizonyítsa : tisztességes pénzért tud és akar tisztességesen dolgozni.NEM IGAZ!!!
Kanada sose feszegette, hogy tud/akar-e tisztességesen dolgozni (bár ezügyben sok tucat kérdőjelnek lehetne helye...), ezt a kérdést a pontrendszer automatikusan megválaszolta. A kérdés mindig az volt, hogy ki akarja e otthon valaki nyiffantani és a kormányzat meg se kisérli-e megmenteni az életét --azaz jogosult-e a menekült státuszra
Ha erre genetikailag nem képes,úgy nem ti ítélkeztek fölöttük,hanem a kanadai JOG(!).Mert nem TI adtatok nekik esélyt(!) egy normális életre,hanem Kanada.
BAROMSÁG!!! Kanada NEM esélyeket oszt, hanem ÚRIJÓDOLGÁBAN életeket ment..

Mert tudjátok Én és a hozzám hasonlók,akik Magyarországon húzzák az igát,akár napi 12-16 órát dolgoznak,nem jutnak semmire.
ESZTET BESZÉLD MEG AZ ÁLTALD HATALOMBA JUTTATOTT POLITIKAI ELITEDDEL -- MINKET HAGGYJ KI BELŐLE:::
És Mi is szeretnénk esélyt kapni egy normális életre.JOGSZERŰEN. A TE JOGSZERŰ ESÉLYED A VÁLASZTÁS, VAGY AZ UTCÁRA MENÉS - OTTHON -- NE PRÓBÁLJ A MI NYAKUNKBA AKASZKODNI! MENEKÜLTKÉNT!!

Megnéztem,egy plumber (ilyen végzettségem is van) órabére 30 dollár. (BAROMSÁG nekem egy itteni hulladék már 12 éve 48/órát számlázott... egy kád csaptelep cseréjéért.. )

Csak innentől kezd értelmezhetővé válni a diskurzus -- az ilyesmiben a továbbiakban is SZÁR,(azaz Szivesen Állok
Rendelkezésre):


Az nekem jó. (Feleséggel + 1 gyerekkel ezzel már az alsó osztály derekáig küzdenéd fel vele magad, ami 5mm-re van a küszöbrágástól -- hasonlóan M.o-hoz...)
Most 4 emberemnek adok folyamatosan munkát,és nem tudok ennyi pénzt kivenni,mert a magyar állam JOGszerűen minden hasznomat elviszi (hahahah -- a kis kizsákmányoló vinnyog mert kizsákmányolja a "nagy" kizsákmányoló--az állam... de csak vinnyog, cselekedni gyáva...).
A kanadai állam áprilisban új bevándorlási törvényt hoz.Valószínüleg még nehezebb lesz bevándorolni JOGSZERŰEN. NEM lesz nehezebb:
Ha meg van a pontod -- secko jedno...
Ha vállalkozóként megvan a CAD 7-800k befektetni való pézed, dettó...

Na persze sumák hazudozással menekültként jönni nehezebb lesz -- istennek és a konzervativ governmentnek hála...

És ez sem lesz ETIKUS,de JOGSZERŰ.Mint ahogy JOGSZERŰ nézni a nyomort Magyarországon,de nem ETIKUS.
Ha tényleg esztet még tovább kell ragoznom erkölcsileg, akkor az a kérdés merül fel azonnali hatállyal, hogy 2 libáért vagy 1/2 disznóért árulták anno a diplomákat...

A cigányok kijutottak,JOGSZERŰEN. Lehet hogy MI akik akikkel a kanadai állam is nyerne, (azééé, ha IQ-ban van is, önbizalomban semmi hiány se nincsen...) nem fogunk.
De TI,akik a mostani Magyarországon egy pár hónap alatt éhenhalnátok (húúú igazad lehet -- inkább nem is meendenénk arra a környékre megélhetési célzattal -- pár száz évig, -- hacsak nem szoc segílyen élni, márhogyha megérné...) ne ítélkezzetek ! A franc se itélkezik, ha nem akarod a gazd/pol. problémáidat a mi pézünkön "megoldani"...

Örüljetek a szerencséteknek,és hálásan nézzetek az ég felé ! Mi is arra nézünk segítségre várva,de má
r görcsöl a nyakunk.Na ennyi. Üdv

Mink, akik már csak itten vagyunk eggy ideje, az utsó 20-25 évben -- az 56-osok tiszteletre méltó és a komcsi rendszerből szököttek halált megvetően bátor tömegeinek kivételével -- már a pontrendszer alapján kerültünk be, -- megérdemelten, nem szemeinket az ég felé forditás alapján, nem hazug sztorikat eladva...
MI MEGMÉRETTETTÜNK A NEMZETÖZI MUNKAERŐPIACON ÉS MEGFELELŐNEK TALÁLTATTUNK -- nem az ijjenek a tipusosan "forradalmi tömegek"... Minekünk otthon is megvót az átlag feletti betevő, csak éppen tipikusan nem birtuk a gengszterváltás aljadékait tolerálni és talán megéreztük, hogy ebből az alapból sok jó nem sülhet ki...
Cinizmus nélkül,-- ha ebbe bele tucc kerülni, welcome, ha nem -- muszaj otthon neked kedvezőre alakítani a dolgokat -- Kanada ma már -- gazdaságilag sem -- nem tudja megoldani az égész világ gazdasági problémáit.

Esztet a mi példánkat bármelyik a "magyar nyomorból" kitörni szándékozó cigány, magyar, alkalmazott vagy vállakozó, hottentotta vagy szín árja KÖVETHETI, mi nem vagyunk rásszistákok, -- befogadunk bárkit, aki közénk való, képzett és tapasztalt, osztja értékeinket, ....

Jómagam is, mint bármelyik, itten belebrekegő "uj-kanadai", szivesen segítünk -- még ha a fentiek közül némelyik enyhén sántitana is...
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Milyen jövője van egy Kanadából hazatérő romának?


A visszaérkező gyerekeknek ugyanott kell folytatniuk a tanulmányaikat, ahol azt a Kanadába utazás előtt félbehagyták – hangzott el azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Roma Club Alapítvány szervezett, és amely a tengerentúlról kényszerűségből visszaköltözők helyzetével foglalkozott, különös tekintettel a legfiatalabbakra.



A kanadai kormány gondoskodik a menedékjogot kérő, de elutasított személyek hazatéréséről. A Kanadai Önkéntes Hazatérő és Reintegrációs Program – bizonyos feltételek megléte esetén – 1000-2000 dollár visszailleszkedési támogatást ad, és a pénzt különböző szolgáltatásokra lehet költeni. Ilyen lehet például az álláskeresés megkönnyítése, jogi szolgáltatások, oktatási, egészségügyi támogatás, üzleti vállalkozás beindítása.
A budapesti kerekasztal-beszélgetésen egy Kanadából visszatért férfi arról beszélt, hogy azért jönnek haza a romák, mert a kanadai kormány erre kényszeríti őket. A letelepedési engedélyt nem kapják meg, ezért – biztos, ami biztos – a támogatást választják.

A férfi öt gyermekével utazott Kanadába, ahol jók voltak a körülmények, szállást és élelmet kaptak, a gyerekek iskolába járhattak, a kommunikációban pedig ’56-os magyar emigránsok segítettek nekik. Bár a lánya szépen megtanult angolul, itthon visszatették az első osztályba, nem számított, hogy Kanadában már harmadikos volt. A szakemberek a probléma megoldását egy, a gyerekek mellett dolgozó mentorban látják, akinek a segítségével könnyebben visszailleszkedhetnek a roma fiatalok. Többen is amellett foglaltak állást, hogy mivel ezek a tanulók már tudnak angolul, itthon érdemes lenne két tannyelvű iskolába járatni őket, megtartva ezzel a fő profilt, az idegen nyelvet.

Váradi Gábor, a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke borúlátó. Szerinte az itthoni romák félnek, a miskolciak pedig sehogy sem készülnek a hazatérők fogadására, senki nem várja őket. Az elnök szerint az lenne a megoldás, ha élhető és békés hellyé lehetne változtatni Magyarországot, hogy a magyarok itthon akarjanak élni és dolgozni, és hogy az embereket ne a bőrük színe, hanem a munkavégzés minősége alapján ítéljék meg.

A kerekasztal-beszélgetésen – a közönség mellett – részt vett Kovács András, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület igazgatója, Sík Endre egyetemi tanár, Dóra Bálint és Lehel Balázs, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) budapesti irodájának program-koordinátorai, valamint Váradi Gábor, a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. A közönség soraiban ülő Csillag Ádám filmrendező keményen bírálta és cinizmussal vádolta őket, mondván, bábokként játszanak a roma emberekkel, és képmutató, felületes megoldásokat ígérnek nekik. Ennek ellenére a szervezők és a közönség többsége is hasznosnak tartotta a beszélgetést, azzal, hogy további találkozókra lenne szükség annak érdekében, hogy a hazaérkező romák problémáira minél előbb humánus megoldást találjanak.

A vita után Lehel Balázs program-koordinátort kérdeztük, aki kifejtette, hogy céljuk a közép- és hosszú távú megoldás. Személyes konzultációra is van mód, a migrációs szervezet irodája szívesen segít, hogy a támogatást mindenki a lehető legjobb módon használja fel. Volt már olyan ügyfelük – mondta el –, aki egy vállalkozás kész terveivel jött haza, és ennek magvalósításában kap segítséget. De akinek nem egy üzlet beindítása a legfontosabb kérdés, az is számíthat támogatásra, például az otthon- és álláskeresés, a tanulás, és a gyógykezelés területén. A hazatérőket támogató program tavaly nyáron indult, és 2015 tavaszáig tart, a szervezet hazai irodájának jelenleg 850 ügyfele van.
 

moroder65

Állandó Tag
Állandó Tag
agyam megáll, fiaim, ti tényleg ennyire nem vagytok képben???? A 2 diplomával, meg még ráadásul az iparos megélhetéssel???
Há van még ettől lejjebb is??? én tanitsalak magyarul titeket???
Csak józanul kék gondókonni!!!

A "menekült" a nyelvben asztat jelenti, hogy veszélyben az élete, mer üldözik oszt ha nem menekülne, akkor kinyiffantanák -- valakik... A kanadai jogban is hasonló a "menekült" csak még az is hozzájön, hogy a kinyiffantandó dógozót saját hatóságai se akarják, vagy nem tudják a kinyiffantástól megvédeni.

Erre a tényállásra fundálta ki a kanada a "menekült" befogadási szabályait, merhát mi illlyen rohatt dzsentlemenek vagyunk, hogy akinek veszélyben az élete, asztat fogjuk, oszt megmentjük...

Nem kéne ezér minket hülyének nézni... M.o a mai napig biztonságos ország, ahol a hatóságok meg akarják védeni a pógárok életét, más kérdés, hogy ez nem mindig sikerül (szögi lajos, bándy kata, stb.).aki csak cigány származására alapozva kivánja kihasználni nagylelkűségünket, annak a jó édes, maj' mit mondok...
és asztat is tunni kéne minden "kiskapukat kihasználó" nációnak, hogy semmi szükségünk nincs ügyeskedő piócákra, akik le akarnak választódni az előző gazdatestről, mer ammá nem bir kellő
mennyiségű vért leadni, oszt átcsimpaszkodnának ránk, mer a mi gazdatestünk erősebb(nek látszik)....

Semmi közünk a "párszáz cigányhoz", (több mint 4000 2011-ben!!!), de magyarhoz se, aki ki akar törni a "magyar nyomorból", aki m.o. Gazdasági problémáit kanadával akarja megoldatni -- tessék otthon aktivkodni, szembeszállni a hatalommal, kiverekedni a jólétet (esztet csinálták a kanadaiak is nehány 100 éven keresztül...) -- nekünk kvalifikált, gyakorlott, adóalapot termelni képes munkaerőre van szükségünk. Hajlandóak vagyunk milliókat költeni, képezni, oktatni az üldözötteket, akiket megmentettünk a haláltól,-- mert mi ilyen uriemberek vagyunk, -- hogy ilyenné formáljuk őket,
de -- hadd kiabáljak:

Akit nem akarnak kinyiffantani, az oldja meg a megélhetési problémáit otthon, ne a mi pénzünkön !!! Aki hazug sztorikkal, ügyeskedéssel, aljas indokú megtévesztéssel ki akarja hasynálni a mi nagylelkűségünket, az nekünk tűzzel-vassal irtandó ellenség.
Ma még mindig úriemberek vagyunk -- bár ez nem kevés pééézünkbe van-- visszautazási és újrakezdési segélyt adunk, de senki ne keverje ezt össze az idiotizmussal...

a magyar nyomorból kitörést nem vagyunk hajlandóak finanszirozni
törjön ki mindenki kanada nélkül -- ahogy akar!



Mink, akik már csak itten vagyunk eggy ideje, az utsó 20-25 évben -- az 56-osok tiszteletre méltó és a komcsi rendszerből szököttek halált megvetően bátor tömegeinek kivételével -- már a pontrendszer alapján kerültünk be, -- megérdemelten, nem szemeinket az ég felé forditás alapján, nem hazug sztorikat eladva...
Mi megmérettettünk a nemzetözi munkaerőpiacon és megfelelőnek találtattunk -- nem az ijjenek a tipusosan "forradalmi tömegek"... Minekünk otthon is megvót az átlag feletti betevő, csak éppen tipikusan nem birtuk a gengszterváltás aljadékait tolerálni és talán megéreztük, hogy ebből az alapból sok jó nem sülhet ki...
Cinizmus nélkül,-- ha ebbe bele tucc kerülni, welcome, ha nem -- muszaj otthon neked kedvezőre alakítani a dolgokat -- kanada ma már -- gazdaságilag sem -- nem tudja megoldani az égész világ gazdasági problémáit.

Esztet a mi példánkat bármelyik a "magyar nyomorból" kitörni szándékozó cigány, magyar, alkalmazott vagy vállakozó, hottentotta vagy szín árja követheti, mi nem vagyunk rásszistákok, -- befogadunk bárkit, aki közénk való, képzett és tapasztalt, osztja értékeinket, ....

Jómagam is, mint bármelyik, itten belebrekegő "uj-kanadai", szivesen segítünk -- még ha a fentiek közül némelyik enyhén sántitana is...
van benne igazsag amit leirtal , igaz nem mindenkire vonatkozik ez a romak kozul , de legtobbjere sajnos jellemzo, ugyanakkor a stilusod meg mindig alpari egyeltalan nem vicces mondhatni bunko !
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
“Canada’s new asylum system is providing protection to genuine refugees more quickly, while removing unfounded claimants from the country faster,” said Minister Kenney. “The ability to designate countries is a key part of the new system, which has proven to be successful as claims from designated countries of origin have decreased by 91 percent when compared to the same time period over the last six years.”

http://www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2013/2013-05-30.asp
 

Pandora's Box

Állandó Tag
Állandó Tag
Elhalasztják Mohácsi Viktória menedékkérelmi ügyét

A kanadai menekültügyi hatóságok július közepére halasztották Mohácsi Viktória volt magyar EP-képviselő menedékkérelmi ügyének tárgyalását - közölte a Reuters.

Adminisztrációs okokból július közepére halasztották Mohácsi Viktória roma jogvédő és volt EP-képviselő csütörtökre tervezett kanadai menedékkérelmi ügyének tárgyalását - közölte a volt képviselő ügyvédje, Andrew Brouwer. A híradás felidézi, hogy a kanadai hatóságok nagy figyelemmel követik Mohácsi ügyét, aki azt állítja, hogy roma származása miatt gyülőletcsoportok üldöztetésének lenne kitéve, ha visszatérne Magyarországra. A magyar kormány ugyanakkor tagadta, hogy Mohácsira bármileyen veszély leselkedik idehaza. A kanadai bevándorlási szabályok szerint az uniós országok szinte mind olyan biztonságos országnak számítanak, amelyekből nem fogadnak el menedékkérelmeket.

image.aspx
Mohácsi Viktória​
Fotó: Marton Szilvia

A kanadai kormány decemberben szigorította menekültügyi törvényét, állításuk szerint azért, hogy gátat szabjanak az uniós országokból érkező ál-menekültek hullámának, akik szerintük egyedül a menekülteket illető rendkívül nagyvonalú jóléti juttatásokból akarnak hasznot húzni. A Reuters tudósítása felidézi, hogy sokan a menedékkérők közül romák voltak. Jason Kenney bevándorlásügyi miniszter az elmúlt három évben a legfőbb "küldő" országnak Magyarországot nevezte.

Januárban Kanada rádiós és plakátkampányt indított Miskolcon és környékén, hogy felhívják a figyelmet a bevándorlási szabályok szigorítására. A hirdetésekben arra hívták fel a figyelmet, hogy évek helyett akár heteken belül elbírálják már a menedékkérelmeket Kanadában, és gyorsabban küldik haza az alaptalan menedékkérelemmel érkezőket. Mivel Magyarországot a biztonságos demokráciaként elismert államok közé sorolták, és az ilyen államokból érkezők menedékkérelmét szinte kivétel nélkül elutasítják.

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20130620_Elhalasztjak_Mohacsi_Viktoria_menedekkere
 

Laci071

Állandó Tag
Állandó Tag
Hihetetlen mennyire lezüllött ez a fórum:)
tsz te miért mentél ki ha egyáltalán kint vagy? Nem a jobb megélhetés, élet körülmények miatt?
El se hiszem, hogy lehetsz ennyire BUNKÓ. És azt se értem, hogy a bejegyzésedet miért nem törölték.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
zzzzz-kh1.gif

A The New York Times Az Európai Parlament képviselőjétől a kanadai menedékjog-kérelmezőig – Egy roma hosszú útjacímmel közölte a Reuters hírügynökség cikkét.

Mohácsi Viktória alig négy évvel ezelőtt még a nemzetközi politikus életét élvezte, drága éttermekben étkezett Brüsszelben, és emberi jogi aktivistaként kitüntetéseket nyert el.
Ma a 38 éves, háromgyerekes anya egy egyszobás, alagsori lakás padlóján alszik Torontóban, és a kitoloncolás lehetőségével néz szembe. Politikai menedékjogért folyamodóként reméli, hogy meg tudja győzni Kanadát, az Európai Parlament volt tagja is veszélyben lehet egy olyan demokratikus országban, mint Magyarország.
A kanadai Bevándorlási és Menekültügyi Tanács kedden kezdődő meghallgatásán el fogja mondani a történetét. Az ügyben, amely teszt Kanada új bevándorlási politikája számára, hiszen az szinte minden uniós tagállamot „biztonságosnak” tekint, a roma Mohácsi azt állítja, hogy gyűlöletcsoportok erőszaka és a hatóságok üldözése fenyegetné, ha hazatérne Magyarországra.
Ha veszít, hazadeportálják. Ha nyer, az ügye reményt adhat a roma közösség többi közép- és kelet-európai menedékkérőjének, akiket ma Kanadában egyesek gazdasági menekülteknek tartanak, vagy ami rosszabb: bűnözőknek, akik visszaélnek a nagyvonalú kanadai bevándorlási rendszerrel.
Kanada konzervatív kormánya decemberben megszigorította menekültügyi törvényét, hogy lecsapjon arra, amit úgy tekintett, hogy EU-polgárok hamis menedékkérelmeket nyújtanak be, hogy kihasználják a nagyvonalú kanadai szociális programokat. Jason Kenney bevándorlásügyi miniszter külön is beszélt Magyarországról, mert az ország az elmúlt három évben a Kanadában menedékért folyamodók fő forrása volt, annak ellenére, hogy a magyarok uniós polgárként szabadon utazhatnak a tömbön belül.
A kanadai kormány azt mondja, hogy bár azt szeretné, ha Kanada továbbra is a világ egyik első számú célországa lenne a menekültek számára, most olyan emberek árasztják el, akik úgy tesznek, mintha üldöztetés elől menekülnének. A hivatalos adatok azt mutatják, hogy Kanada az elmúlt négy évben több mint 300 magyarnak nyújtott menedéket, és a bevándorlási szakértők szerint legtöbbjük feltehetően roma. A minisztérium egyedi esetekről nem nyilatkozik.
Magyarország kormánya elutasította azt a feltételezést, hogy bármely állampolgára, így akár Mohácsi is veszélyben lenne Magyarországon. „Miközben van ugyan tennivaló a kisebbségekkel szemben meglévő előítéletek elleni harcban, nincs veszélyben általánosságban egyetlen közösség sem. Amennyiben Mohácsinak bizonyítékai vannak arra, hogy a magyar biztonsági erőknél bárki büntetendő konspirációban vett részt az ő alkotmányos jogainak megsértésre, a kormány felszólítja, hogy terjessze elő ezeket a bizonyítékokat az ügyészi szolgálatnál” – mondta a kormányszóvivő.

Gyors felemelkedés

Mohácsi hosszú idő óta Magyarország legismertebb romája volt. Felemelkedése gyors volt: gyerekként egy pici falu iskolájában más roma gyerekek között az osztályterem hátsó részében ült, majd felnőttként az Európai Parlament padjaiban. Az őzikeszemű, kicsi asszony húszévesen a magyar televízió első roma műsorvezetője lett, mielőtt beszippantotta a politika.
„Édes, kicsi roma lány voltam, és az emberek önkéntelenül támogattak. Felemeltek, és sikeres lettem, bekerültem a közéletbe” – mondta a Reutersnak Mohácsi magyar nyelven, Torontóban. Férjhez ment egy emberhez, Bernáth Gáborhoz, aki a Roma Médiaközpont igazgatója volt, és aki szoros kapcsolatban állt Magyarország liberális pártjának belső köreivel.
Abban az időszakban, amikor a magyar politikai elitre nyomás nehezedett, hogy mutassa meg, a kisebbségek teljes körű képviseletet kapnak, Mohácsi az oktatási minisztériumban az iskolák deszegregálásán dolgozó program különmegbízottja lett. 29 évesen az Európai Parlament képviselője, két örökbefogadott gyerek anyja és a romák nem hivatalos „nagykövete” volt.
A problémák a romák ellen Európa-szerte végrehajtott erőszakos támadások sorozatával kezdődött, 2008 elején. Mohácsi megszállottan utazgatott Magyarországon az egyik bűncselekmény helyszínéről a másikra, hogy információkat gyűjtsön. Győzködte az áldozatokat, akik vonakodtak feljelentést tenni a bűncselekményekről, mert a rendőrség előítéleteitől tartva féltek színre lépni, és nyomást gyakorolt a rendőrségre, hogy nyomozzon.
Egy sötét, februári reggelen érkezett Tatárszentgyörgy faluba, ahol egy férfit és ötélves kisfiát lelőtték, amikor égő házukból menekültek. A rendőrségi belső vizsgálat megerősítette, hogy a helyszínt órákon át nem biztosították megfelelően. Mohácsi szembeszállt a rendőrséggel, amikor kiderítette, a jelentésükben az állt, hogy az áldozatok füstmérgezésben veszítették életüket, és közvetlenül a nemzeti nyomozó hivatal „kihűlt esetekkel” foglalkozó vezetőjéhez fordult.
„Amikor megnéztem a fotókat, azonnal tudtam, hogy igaza van (abban, hogy az áldozatokat lelőtték)” – mondta Kovács Lajos, a ma már nyugdíjas nyomozó, akihez Mohácsi fordult. Kovács szerint tagadhatatlan, hogy Mohácsi segített az ügy felderítésében.
Az érintett egység két rendőrét később belső fegyelmiben részesítették. Jelenleg négy ember áll bíróság előtt romák ellen 2008–2009-ben elkövetett támadássorozat - köztük a tatárszentgyörgyi férfi és kisfia lelövése – miatt.
A magyar kormány hangsúlyozta ezt és más intézkedéseket – köztük a romákat becsmérlő Magyar Gárda félkatonai csoport betiltására –, bizonyítékként arra, hogy tett lépéseket a romák sorsának javítására a gyilkosságok óta.
A kanadai tisztségviselőket visszhangozva a magyar kormány azt is mondta, hogy a Kanadában benyújtott, hamisnak talált menedékjog-kérelmek jelentős része mögött emberkereskedelemmel foglalkozó szervezett bűnözők állnak.
Magyarország rendőrsége nem válaszolt, amikor nyilatkozatot kértünk a történettel kapcsolatban.
Veszélyben, vagy sem?
Mohácsi azt mondja, nem sokkal azután, hogy szót emelt a tatárszentgyörgyi ügyben, fenyegető emailek kezdtek érkezni a címére, amelyekben „büdös, tetves cigánynak”, „mocskos állatnak” nevezték őt, „aki hamarosan megdöglik a fajtájával együtt”. Bírálatot váltott ki, amikor szóvá tette, hogy egy meggyilkolt kézilabdázó minden bizonnyal provokálta két roma gyilkosát (akik most börtönben vannak gyilkosság miatt). Rendőri védelmet kért és kapott az otthonához.
Mohácsi érvében, hogy a hatóságok részéről is veszély fenyegetné, ha hazatérne, kulcselem, hogy ismeretei vannak egy kormányjelentésről, amely arról szól, hogyan kezelte a Nemzetbiztonsági Hivatal a romák elleni 2008–2009-es támadásokat. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának közzétett jelentése megállapította, hogy a titkosszolgálat megfigyelte a támadókat, és részletes információval rendelkezett róluk évekkel azelőtt, hogy a sorozatgyilkosságokba kezdtek volna. A jelentés egy részét titkosították.
Mohácsi azt mondja, nem látta a teljes jelentést, de többekkel beszélgetett róla, köztük Gulyás Józseffel, a jelentést megrendelő bizottság vezetőjével.
Gulyás, aki akkoriban liberális politikus és a jelentés egyik szerzője volt, azt mondja, semmi okát nem látja annak, hogy a jelentés bármely részét titkosítsák, vagy hogy Mohácsinak félnie és menekülnie kellene. Magyarországról telefonon azt nyilatkozta, a jelentés nem arra mutatott, hogy a romák elleni támadás nyomozásában a titkosszolgálat által elkövetett számos hiba több lett volna mint egyszerű hanyagság. De hozzátette: „Soha nem mondtam neki olyat, hogy a hatóságok részt vettek volna az eseményekben”.
„Egyetértek abban, hogy a romáknak nem könnyű Magyarországon élni, de költői túlzás, hogy azt állítja, veszélyben lenne az élete Magyarországon” – mondta Gulyás.
Kenney kanadai bevándorlási miniszter októberben Magyarországra látogatott, és azt követően Miskolcon, ahol sok roma él, plakátok jelentek meg, amelyek a kanadai bevándorlási törvények változásairól tájékoztattak, és hangsúlyozták, azokat, akiknek a kérelme nem megalapozott, nagyon gyorsan hazaküldik. A kanadai bevándorlási minisztérium szerint 2013 első három hónapjában az előző évekhez képest 98 százalékkal csökkent Kanadában a menedékjogáért folyamodó magyarok száma, noha korábban a legtöbb kérelmező Magyarországról érkezett.
Mohácsi ügyét nagy figyelemmel kísérik odahaza Magyarországon, és más közép- és kelet-európai országokban, ahol jelentős számú roma lakosság él.
Horváth Aladár vezető roma aktivista és a magyar parlament első roma tagja idén tavasszal Torontóba látogatott, hogy szakértő tanúként fellépjen egy másik menedékkérelem ügyében.
Horváth azt mondta: ha Mohácsi ügyében kedvező döntés születik, az „ellehetetlenítené azt a politikai álláspontot, amely szerint Magyarország biztonságos”.
(hj)
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Érdekes cikk, de hemzseg a hatásvadász túlzásoktól.

Nem hiszem, hogy bármelyik kanadai menekült a pincelakás padlóján aludna... nem hogy Ő, - Mohácsi nem magyarul válaszol, ha angolul kérdezik, annál sokkal jobban tud angolul... a videóit meg lehet nézni... és a biztonságos országok listája nem azt jelenti, hogy nem érkezhet megalapozott egyedi kérelem az adott országból.

Vagy pl:
"Mohácsi szembeszállt a rendőrséggel, amikor kiderítette, a jelentésükben az állt, hogy az áldozatok füstmérgezésben veszítették életüket, és közvetlenül a nemzeti nyomozó hivatal „kihűlt esetekkel” foglalkozó vezetőjéhez fordult."

Ez azt sugallja, hogy lezárt ügy felderítésében segített, amit jogellenesen eltusoltak, holott már az első napon több volt a TV-riporter és roma aktivista a helyszínen, mint a helybéli lakos... Hogy mi szerepelt a helyszínen elsőként megjelenő "falusi járőrök" jelentésében.. azt nem tudom, de azt igen, hogy a fél világ ott volt már az első napokban és nem egy visszanyitott ügyről volt szó.


De a lényeg.: Nem hiszem, hogy Mohácsi ügyében születendő döntés precedens értékű lenne. Ahhoz, hogy ez így legyen, minden menedékkérőnek olyan közismertnek kellene lennie mint Mohácsi és a kérelmezőnek bizonyítania kellene, hogy egész Európában nincs olyan zug ahol békében élhetne. Ezt bizonyítani, még Mohácsinak is nehéz lesz. Majd meglátjuk.


/Ami viszont már most látható, hogy az ilyen cikkekkel megpróbálnak nyomást gyakorolni a menekültügyi döntésre, amit nem biztos hogy Kanada szeret./
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Miert is lenne baj barkinek ha elfogdnak ot menekultkent?
Hogy Horvathnak mi a velemenye .............itt aztan nem erdekel senkit.
A cikket is azert tettem fel ,hogy a sok targyi tevedesen kivul az emberi oldala ami elgondolkoztato, es ismeretlen fogalomnak tunik az artatlansag vedelme, csipobol itelkezunk pedig biztos vagyok benne nem pulikus a menekult kerelemenek tartalma.
 
Oldal tetejére