Menekult statusz Canadaban

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Mohácsi ügye annyira egyedi, hogy nyugodt lélekkel elfogadhatják. Egész Európát bejárta mint roma jogvédő aktivista... érezheti úgy, hogy az EU hatóságok nem tudják megvédeni. Nem tudom azt mondani, hogy félelme nem megalapozott, függetlenül attól, hogy a jogvédőként tett nyilatkozataival nem értek egyet. Igen, szerintem tarthat bizonyos csoportok haragjától. Ha azzal a szándékkal érkezett Kanadába, hogy békés élete legyen, jó helyen van és lesz. DE!

Már kiutazása előtt arról cikkeztek, hogy Majd Ő bebizonyítja, hogy az új kanadai menekültügyi rendszer rossz.... majd az ő esete precedenst teremt a többi roma menekültnek.... Ez a vonal viszont nem a legszerencsésebb a számára.

Egy mai cikk:

"Kommandósok razziáztak szerdán a szepsi romatelepen, a topky.sk hírportál szerint több romát megvertek az akció során Moldava nad Bodvou szlovák település közelében. Egy csecsemőt kórházba kellett szállítani.

A hatóságok körözött személyek után kutattak a Szepsi közelében lévő romatelepen, s állításuk szerint ellenállásba ütköztek, ezért kellett kényszerítő eszközöket alkalmazniuk. A helyszínen megkérdezett szemtanúk szerint azonban más történt. A kommandósok lerohanták az embereket és ok nélkül bántalmazták őket – írja a topky.sk hírportál.
„Mikor a romák a házaikban rejtőztek el, a hatóságok betörték az ajtókat és ablakokat, egy hathetes csecsemőt eszméletlen állapotban szállítottak kórházba, és gyerekeket is megvertek” – olvasható egy másik szlovák hírportál, a bumm.sk beszámolójában.
A telep lakói azt állítják, hogy a szervek bosszúból törtek rájuk, mert nemrég táncmulatság volt a faluban, ahova a hangzavar miatt kihívták a rendőröket, s ekkor néhányan a vigadalom hevében kővel dobálták az egyenruhásokat.
A szlovák rendőrség szóvivője, Jana Mesárová cáfolta, hogy rendőri brutalitás történt, szerinte előírásszerűen intézkedtek a rendőrök és a kommandósok. Több embert őrizetbe vettek, a kődobálós incidens gyanúsítottjait pedig már korábban őrizetbe vették.
A brutálisnak titulált razziában egyébként 63 rendőr vett részt, és 15 embert állítottak elő."
/forrás:hír24/
"a vigadalom hevében kővel dobálták az egyenruhásokat" Az ilyen és hasonló történeteket és a romatelep szemtanúinak vallomását az EU már nem veszi be! De Kanada sem! A félek a rendőrtől, meg félek a lakosság haragjától.... az igaz, de a kanadai repülőjegy vásárlása helyett talán jobb lenne az átlagember átlag erkölcsi normáit és törvényeit betartani.
Mindettől függetlenül, Kanada nem általánosít, minden esetet egyediként bírál el mert senkit sem lehet megkülönböztetni származása miatt... és ez így helyes. Nem feltételezhető senkiről, hogy antiszociális, beilleszkedésre képtelen, csak azért mert származásából adódó környezete ezt sugallja.
A biztonságos országok listája viszont azt tartalmazza, hogy a felsorolt országok ALAPVETŐEN nem termelnek menekülteket és ezen a megítélésen Mohácsi esete sem fog változtatni. Az Ő egyedi elbírálása nem fog utat nyitni másoknak. EGYEDI ELBÍRÁLÁS LESZ! Ebben biztos vagyok.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A kanadai hatóságok már a héten hazaküldhetik Magyarországra a Gasparek családot, miután menedékkérelmüket elutasították – írja a kanadai Journal de Montréal.


A lap szerint a magyar család egyik gyereke, Gergely túl beteg ahhoz, hogy deportálják. „Nagyon kockázatos, hogy ez a gyerek repülőn utazzon és visszatérjen Magyarországra″ – mondta Louise Auger, a Montreali Kórház gyerekorvosa.

A lap szerint a családra ennek ellenére deportálás vár, mivel a bevándorlási hivatal egy orvosa már rábólintott a döntésre, pedig meg sem vizsgálta a gyereket. „Nem értem, hogy hozhat valaki megalapozott döntést anélkül, hogy a gyereket kezelő szakorvosokkal beszélt volna″ – tette hozzá Auger.

Az orvos szerint Gergely egy ritka betegségben szenved: „oxigént kell kapnia, de így is sokszor hiperventillál. Gyakran gyorsan kezd lélegezni, utána nem vesz levegőt, ami nagyon veszélyes″.

„Borzalmas, azért jöttünk ide, hogy menedéket találjunk″ – nyilatkozta Gasparekné Szilvia, Gergely édesanyja.

Az Új Demokrata Párt azt követeli a kormánytól, hogy legalább addig halasszák el a család deportálását, amíg Gergely állapota javul.

„A konzervatívok annyira a kérdés gazdasági oldalára koncentrálnak, hogy a humanitárius oldalról elfeledkeztek″ – nyilatkozta Lysane Blanchette-Lamothe, a párt bevándorlásügyi szóvivője.
 

Szalmavirág

Állandó Tag
Állandó Tag
En speciel nem felejtettem el semmit hogy mikor es hogy jottem es mindig megprobaltam mindenkinek a legjobb tudasom szerint adni segitseget es infot , viszont az uj szabalyozas bevezetesevel es sok valtoztatassal ami altalaban szigoritast jelent el kell ismerni hogy nagyon lecsokkent az eselye minden teren a Canadaba torteno letelepedesnek. Meg a hazassagokat is szigoritottak nov.15 -tol
ha azt tanacsoljuk hogy elobb erdemes EU-s orszagban probalkozni annak van alapja es sok energiat penzveszteseget megtudtok sporolni vele . Nem azt mondom hogy lehetelen de nagyon leszukult a lehetosegek szama es aranya minden fajta letelepedesi modban. 20 EVVEL EZELOTT ES 15 EVVEL EZELOTT IS MAS VOLT A HELYZET, most ez van es egyenlore ez is marad egy darabig !
Ugyhogy nyugodj meg senki nem akar felrevezetni vagy megakadalyozni abban hogy ide gyere , de ha oszinte valaszokat kapsz ami ugyan lehet hogy neked nem jon be vagy nem hangzik pozitivnak az nem azert van mert rosszat akarunk neked vagy irigykedunk .
Ha hiszed ha nem , en ott vagyok es 10 latogatobol kb 6-7 -et nem engednek be az orszagba mert nem felelnek meg a visitor felteteleknek !
pl:alig ismerik akihez jonnek, nincs nalunk eleg penz vagy tul sok van naluk, bizonyitvanyokat hoznak,nincs munkajuk otthon , vagy mar voltak itt korabban mint turista es nem reg ment vissza , vagy a fogado fel sem felel meg arra hogy vendegul lassa . Es el kell azt is ismerni hogy a legtobb ember aki fenn akad azzok ferfiak akik csaladjukat hatrahagyva jonnek feketen dolgozni es felevente ide oda ingaznanak . Figyelmeztetek mindenkit hogy ne kozkaztassa a penzet feleslegesen mert nagyon rajuk vannak allva kulonosen a Magyar turistakra mert roppantul ismerik a helyzetet mi folyik ott az orszagban .
Most erre nem tudom, hogy ha csak azért mennék pár napra, hogy találkozzak valakivel, aki nem rokonom, csak ismerem egy ideje, akkor inkább ne is induljak el? Lehet hogy nem tűnik fontosnak, de nekem az. Szállást, jegyet lefoglalnám pénzt is vinnék valamennyit, munkám van, szabim csak rövid ideig tart. Nem akarok semmi vizet zavarni ott, csak élőben látni őt, és szeretnénk együtt tölteni egy kis időt.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az angol vagy a francia nyelvtudas kriterium a bevandorlashoz.
A gooleban van fordito program es ott letudod forditani ami erdekel.
MI nem tudjuk ezt bevallalni egy angol oldal teljes forditasat.
Szakmai gyakorlatot is kell igazolni amiben dolgoztal.
HA visszaolvasol sok info van fent amit lehet tudsz hasznalni.
 

Libretom

Állandó Tag
Állandó Tag
Az nem vitatható el a kanadai államtól (egyik államtól sem), hogy eldöntse, kinek a bevándorlását engedélyezi. Itt azonban nem is erről van szó. A törvényt és a hatósági döntést úgy is be lehet tartani, végre lehet hajtani, hogy ne veszélyeztessenek emberi életet. A humanitás és az intelligens hozzáállás egy állami szervtől is elvárható, sőt, az államnak kellene a "legintelligensebb"-en eljárnia. Nem gépek vagyunk, ezért nem is hajthatjuk végre mechanikusan a szabályokat.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Canada a vilagon egyik leghumanusabb politikat folytat.
A bevandorlasnak a felteteleit mindig a gazdasag hatarozza meg. Evente robb mint 200ezer bevandorlot fogad Canada.
A cel mindenkinek ,hogy tudjon allast talalni ennek feltete a hianyszakmak osszegyujtese es ismertetese.stb
Valoszinu te nem a bevandorlasrol irsz hanem a menekult ugyrol.
Nagyon sok menekult kert es kapott menedeket Canadaba.
 

Libretom

Állandó Tag
Állandó Tag
Canada a vilagon egyik leghumanusabb politikat folytat.
A bevandorlasnak a felteteleit mindig a gazdasag hatarozza meg. Evente robb mint 200ezer bevandorlot fogad Canada.
A cel mindenkinek ,hogy tudjon allast talalni ennek feltete a hianyszakmak osszegyujtese es ismertetese.stb
Valoszinu te nem a bevandorlasrol irsz hanem a menekult ugyrol.
Nagyon sok menekult kert es kapott menedeket Canadaba.
Igen, erről én is tudok. Rengeteg újságcikk jelent meg erről már itthon. Én egyszerűen a szabályok és döntések végrehajtásával kapcsolatban írtam, hogy az emberségre ott is szükség van. A konkrét esetre vonatkoztatva: ha a hatóság meghozta a döntését, (és annak, hogy ilyen döntést hozott nyilván megvan a jó oka) és az ellen már nincs helye fellebbezésnek, akkor végre kell hajtani. Egy jogállamban ez így van rendben. Csakhogy ennek a beteg gyermeknek az életét ettől nem szabad veszélyeztetni, nyilván olyan állapotba hozható néhány hét alatt, hogy az utazás már nem veszélyes a számára. Szerintem nem is toloncolják ki őket addig...
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tudod a story valahol nem kerek.
A gyerek beteg volt mikor jott is, es repulovel erkezett.
HA visszaolvasnal nagyon sokszor leirtuk hogy a menekult kerelem ott kezdodik hogy valakit uldoznek nem csak a sajat varosaban hanem mindenhol , az eletere tornek stb es ezeket az allitasokat bizonyitani is kell, rendorsegi jegyzokonyv stb.
A nehez az otthoni helyzet, ami igaz, de ezt mi tudjuk, de erre egy orszag se ad menekult statuszt.
A jobb eletet szeretnek elni es itt elkezdeni erre se adnak menekultkent befogadast.

Az otthni Tb hez ki lehet kerni a nemzetkozit azaz az eus Tb kartyat es lehet kezeltetni a beteg gyereket ha erre otthon nincs mod.
Tobb cikk is foglakozott ezzel az uggyel es reszletesebben is.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kanada elfogadta Kertész Ákos menekült-kérelmét

by Christopher Adam
Kanada elfogadta a Kossuth díjas magyar író Kerész Ákos menekült kérelmét. Mint ismert: az író durva antiszemita támadásoknak volt kitéve Magyarországon és emiatt - nyolcvanévesen - volt kénytelen elhagyni hazáját. 2012 februárjában érkezett Montreálba, miután több alkalommal megtámadták Budapesten. "Kanada a békesség és a tolerancia szigete"--nyilatkozta Kertész a Macleans nevű kanadai hetilapnak. Azért döntött úgy feleségével, hogy elhagyják Magyaroszágot, mert nyolcvanévesen már nem akart többet harcolni.


Miután megjelent Kertész Ákos vitatott írása az Amerikai Népszavában, egészen elképesztően vad antiszemita támadásoknak volt kitéve. Volt olyan aki Dachau megnyitásával fenyegetőzött, mások pedig a Dunába való lövetést vetítették elő. De nem csak verbális támadásokat szenvedett Kertész hazájában, hanem fizikai veszélynek is ki volt téve. Az utcán megkergették és lelökték a járdáról. Felesége is félve ment ki a házból.

Kertész Ákos Makra című könyve jövőre jelenik meg angol fordításban Kanadában. Az Anna Porter által írt Macleans cikk megemlíti, hogy Kertész Ákos életművéhez tartozik több mint húsz könyv és többszáz esszé. A teljes cikk a Macleans november 25-ei számában olvasható.

Kert%C3%A9sz_%C3%81kos.jpg


Kertész Ákos
Miután megjelent Kertész Ákos vitatott írása az Amerikai Népszavában, egészen elképesztően vad antiszemita támadásoknak volt kitéve. Volt olyan aki Dachau megnyitásával fenyegetőzött, mások pedig a Dunába való lövetést vetítették elő. De nem csak verbális támadásokat szenvedett Kertész hazájában, hanem fizikai veszélynek is ki volt téve. Az utcán megkergették és lelökték a járdáról. Felesége is félve ment ki a házból.
Kertész Ákos Makra című könyve jövőre jelenik meg angol fordításban Kanadában. Az Anna Porter által írt Macleans cikk megemlíti, hogy Kertész Ákos életművéhez tartozik több mint húsz könyv és többszáz esszé. A teljes cikk a Macleans november 25-ei számában olvasható.
 
Köszönöm a tisztelt moderátorok áldásos munkáját. De az igazság az igazság.
Sajnálom a fórumtagokat. Agymosás itt is megy.

Utolsó üzenetem ezen az oldalon. További szép napot.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ez egy canadai oldal. Probald tiszteletben tartani Canada donteset ami elfogadta es megalapozottnak tartotta Kertesz Akos kervenyet. Sajnalom ha nem felel meg szamodra hogy ez egy moderalt forum,elvaras,hogy kulturalt modon csereljunk velemenyt.
 
Udvozlet, mar nem vagyok uj, de regi sem itt Canadaban.. A menekult statusz megszerzese szinte lehetetlen, mivel Kanada-szerintem jogosan - megelegelte a megelhetesi menekultek hosszu es kartekony sorat, igy hazankat visszatette a biztonsagos orszagok koze... De erzesem, hogy egyedi esetkben igenis meg lehet kapni ezt a statuszt itt, Kanadaban.
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi!

Ehezz annyit fuznek hozza,hogy sokan jonnek ki mint turista kb 6 honapra es dolgoznak (feketen) majd mennek vissza,hogy azutan ujra ide jojjenek koztuk sok magyar is.
így van több ismerősöm is kinn dolgozik kanadába (feketén)itthon 3 év alat se keres anyit mint ott 6 hónap alatt.
Kell ezt bizonyítanom?????? vagy elég ha mondom. mert vannak itt olyan tagok akik mindent jobban tudnak vagy legalábbis azt hiszik (velünk elhitetik) hogy ők a világ esze.
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
En speciel nem felejtettem el semmit hogy mikor es hogy jottem es mindig megprobaltam mindenkinek a legjobb tudasom szerint adni segitseget es infot , viszont az uj szabalyozas bevezetesevel es sok valtoztatassal ami altalaban szigoritast jelent el kell ismerni hogy nagyon lecsokkent az eselye minden teren a Canadaba torteno letelepedesnek. Meg a hazassagokat is szigoritottak nov.15 -tol
ha azt tanacsoljuk hogy elobb erdemes EU-s orszagban probalkozni annak van alapja es sok energiat penzveszteseget megtudtok sporolni vele . Nem azt mondom hogy lehetelen de nagyon leszukult a lehetosegek szama es aranya minden fajta letelepedesi modban. 20 EVVEL EZELOTT ES 15 EVVEL EZELOTT IS MAS VOLT A HELYZET, most ez van es egyenlore ez is marad egy darabig !
Ugyhogy nyugodj meg senki nem akar felrevezetni vagy megakadalyozni abban hogy ide gyere , de ha oszinte valaszokat kapsz ami ugyan lehet hogy neked nem jon be vagy nem hangzik pozitivnak az nem azert van mert rosszat akarunk neked vagy irigykedunk .
Ha hiszed ha nem , en ott vagyok es 10 latogatobol kb 6-7 -et nem engednek be az orszagba mert nem felelnek meg a visitor felteteleknek !
pl:alig ismerik akihez jonnek, nincs nalunk eleg penz vagy tul sok van naluk, bizonyitvanyokat hoznak,nincs munkajuk otthon , vagy mar voltak itt korabban mint turista es nem reg ment vissza , vagy a fogado fel sem felel meg arra hogy vendegul lassa . Es el kell azt is ismerni hogy a legtobb ember aki fenn akad azzok ferfiak akik csaladjukat hatrahagyva jonnek feketen dolgozni es felevente ide oda ingaznanak . Figyelmeztetek mindenkit hogy ne kozkaztassa a penzet feleslegesen mert nagyon rajuk vannak allva kulonosen a Magyar turistakra mert roppantul ismerik a helyzetet mi folyik ott az orszagban .
hi
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Az angol vagy a francia nyelvtudas kriterium a bevandorlashoz.
A gooleban van fordito program es ott letudod forditani ami erdekel.
MI nem tudjuk ezt bevallalni egy angol oldal teljes forditasat.
Szakmai gyakorlatot is kell igazolni amiben dolgoztal.
HA visszaolvasol sok info van fent amit lehet tudsz hasznalni.
Ez igy ahogy írod ez nem igaz. NEM KRITÉRIUM a nyelvtudás!!!!!! A szakmai gyakorlat pedig szintén nem feltétel viszont NAGYBAN MEGNÖVELI AZ ESÉLYEKET. Főkent a hiány szakmákban.
 

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Idén januárba jött haza a hugom másfél évet volt kinn férjével és kislányával. Sok mindent elmondott nekem amire már nagyon kíváncsi voltam,......... A lényege az hogy a magyar menekültek ha kijutnak és bele csöppennek egy másik (elmondásuk szerint jobb) világba, onnantól kezdve teljesen megváltoznak.......... csak mellesleg jegyzem meg hogy nem kanada deportálta őket haza hanem egyéb családi okok miatt hagyták ott kanadát.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kedves tamko4
Ne tajekoztassal felre! Te a menekult emberekrol beszelsz ,naluk semmilyen kriterium szinte nincs hisz menekulnek az eletuket mentik. Legyen az akar irastudatlan vagy magasan kepzett, beszel vagy nem, idegen nyelvet.
Menekult kerelem ,ma M0-rol szinte remenytelen joval 90 % felett a gyorsitott eljarassal a nem elfogadott kerelmek.
Idaig se biztattunk senkit ez utan se fogunk, mert nagyon sok embernek nem sikerul igy itt maradni.
Nem olcso ez a "kirandulas" ha meg sem tud itt maradni.
A Menekult kerelmeknek is meg van a maga indokai ,es Mo nem tartozik a riskes kategoriaba, demokratikus jogaival mindenki elhet, es ezt a canadai Immigration Miniszter is megallapitotta.


Amirol itt szo volt munkalehetoseg bevandorlas amihez viszont feltetlen kell vagy az angol vagy a francia.
Te tudsz olyan ceget aki felvesz valakit anelkul hogy tudna kommunikalni, es meg el is intezi a munkavallalasi engedelyt olyan embernek aki nem beszeli az angolt vagy franciat?

A kovetseg a munkavisat hogy allitja ki a munkaengedelyt ha valaki nem beszeli a nyelvet?
 
Utoljára módosítva:

tamko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg ha talalnal is ilyen bevandorlasi programot a CIC weboldalan, es belinkelned, akkoris:
megis milyen kilatasai lehetnek itt valakinek nyelvtudas nelkul?

NEM ERDEMES Kanadaban probalkozni nyelvtudas nelkul, arra ott van Becs, ahova husz euro a vonatjegy.

Azt már régebbről tudom hogy ezen az oldalon mindenkit lebeszélni akarnak a "kirándulásról"Amit teljesen jogosnak tartok, mert............... És itt íhatnék sok érvet aminek a nagyrésze ugygondolom hogy jogos is de kanada sem örűlne egy olyan oldalnak ahol menekűlteket csalogatnak ki kanadába MO ról és úgygondolom hogy ez itt a legfőbb érv, hogy miért is nem bíztatnak senkit (sőt lebeszélnek mint annó engem is 2 évvel ezelött).
DE! mint mondtam is feljebb a hugom másfél évet volt kinn kanadába SE SZAKMÁJA SE NYELVTUDÁSA NINCS mégis tudott ott egy jobb "minőségibb" életet élni mint itthon MO-n. Az hogy ők hazajöttek mellesleg több pénzel mint amibe került a kiutazás, az viszont nem is olyan rossz dolog szerintem.
Ők egyéb családi okok miatt jöttek haza, és igazából senki nem akarta őket 45 nap múlva deportálni.
Ja és nyevtudás és szakma nélkül dolgozott egy étterembe mint kisegítő, ebbe van gyakorlata és lám csodák csodályára ott is ugyan úgy kellett mosogatni meg takarítani.
Igaz kis szerencse is kellett a dologhoz mivel egy ottani magyar ismerőse által tudott dolgozni.
Félre tudott tenni anyit másfél év alatt amit itthon meg se keresett volna 5 év alatt sem.
Szóval enyi.........
 
Oldal tetejére